Dozer wrote:Nisi shvatio.
Prica se o desavanjima u slucaju novog rata, ne nekakvih protesta ili demonstracija.
'92 i naivnost naroda je odavno iza nas. Sad bi se stvari odvijale puuuuno drugacije, a to znaci da bi se upravo ovi koji 20 godina handre narod, svako svoj, nasi prvi na udaru, i to - vlastitog naroda.
Zato ce se oni i noragama i rukama upirati da do novog rata ne dodje. Ne da ce tada izgubiti sve sto su pokrali, nego ce vrlo vjerovatno pogubiti i glave. Ako ne uspiju zbrisati prije toga...
Malo morgen. Sve dok se dobijaju i dalje glasovi na nacionalističkoj priči, 3. entitetu, samostalnosti RSa, kupovanje glasova za 20km, mentalitet "ma nek me hebe važno je da je moj" mi ne možemo prestati govoriti da je narod prestao biti naivan.
Pa danas da Dodik ima podršku Rusije, Srbije i par licemjera iz Europe i SAD (kao što su Srbi imali 92.) može nagovoriti sve one stanovnike RSa koji rove po kontejnerima i djeca im nemaju šta jesti dok on diže sinu milionske kredite i pravi raskošnu svadbu da idu ratovati za njega samo da spomene ugroženost RSa
Bakir i Čović će isto sakupiti dovoljan broj pripadnika svog naroda koji će nasjesti na istu priču što ponavljaju 15 godina iako su ti ljudi što su ih okupili na rubu siromaštva baš zbog njih.
Pa Dodik, Čović, Bakir, Fahro i ostali će lično biti prvi koji će navijati za novi rat kada osjete da se bliži kraj njihove ere.
Pa kako će u slučaju novog rata ti lideri biti na udaru svog vlastitog naroda kada bi ti isti lideri u tom momentu prestali biti obični lopovi i postali lideri u momentu odbrane Bošnjaka, srpstva i katoličanstva u BiH. Tada bi bilo "hajmo razmisliti kako se odbraniti od agresora pa onda ćemo o lopovluku"
Taman bi bošnjački narod u slučaju da Dodik i Ivanić najavljuju novi rat Bošnjo bio u poziciji da razmišlja i da se obračunava sa Bakirom i Radončićem