Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
sumirprimus

#176 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by sumirprimus »

svima nam je svima siva perspektiva hou!... :D
zateznistub

#177 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by zateznistub »

JThomas wrote:
Better Man wrote:
Kakvo Karlovačko pivo. To je smeće, kao i sve ostale pive sa područja ex Yu i nepijem ih. Ko je iz Sarajeva i hoće vrhunsko pivo, nek ode u Šamon i tamo ima zaista izbor pravih piva, a ne ovog smeća iz ex Yu.
nije to tema. realnost je da se pije u ogromnim količinama u sarajevu, možda i najviše od ovih komercijalnih.
Životom garantujem da ogromna većina ne bi ni pogodila koju ojie kad se sakrije etiketa!
Al heeej, sjest u kafić (namjerno ne koristim pojam kafana) i trhnuti niz grlo sarajevsku odmah bi ga razapeli ko isusa...

Doduše ima u tom segmentu i do domaćeg poslovanja jer kad sam sjeo jednom u johny i narucio točenu sarajevsku a konobra reko nejma naljutih se pravo a onda mi jedan od gazda kaze da je (tada, ne znam kakvo je stanje sada) veoma slaba podrška u vidu čaša, pepeljara, sjedalica...i generalno pratećeg reklamnog materijala... :-)
saiks

#178 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by saiks »

homar wrote:Kada je god BiH trebala da napravi iskorak u dobrom smjeru, Hrvatska je udarila nož u leđa. Ne treba napominjati: agresija 92-95; Dejtonski sporazum; ustavne promjene i zalaganje za podjele (treći entitet); Pelješki most (nepoštivanje suvereniteta BiH); ekonomska okupacija (uvoz svega i svačega): ... i na kraju blokada da se ovo malo crkavice - mlijeka izveze u EU (hinjski ulaganje žalbe). Ništa me ne iznenađuje, krivi smo svi, jer smo naivni i slijepi kod očiju.
Otvori oči, kupuj domaće, jedini je izlaz. Od danas ZAOBILAZIM KONZUM U ŠIROKOM LUKU, to ja mogu, ostalo nije do mene.
Zaobidji i intersport,i to je konzumovo
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#179 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Slo Burner »

A mozemo li sad poceti ponovo koristiti ruske proizvode ili ostaje veto i za njih ?

Pa pizda mu materina je l to do danas niste kontali da treba kupovati domace mlijeko i vodu a ne uvozno ?
@mba

#181 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by @mba »

sve sto preko drine dolazi ne uzimam godinama vec!

iz lijepe nase sako nisam imao alternativu BH proizvoda uzimao sam, ali oda sada JOK!

konzum i ostalo ne ulazim vec godinama, od mene se necete obogatiti sigurno!
Naslovnica

#182 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Naslovnica »

homar wrote:Kada je god BiH trebala da napravi iskorak u dobrom smjeru, Hrvatska je udarila nož u leđa. Ne treba napominjati: agresija 92-95; Dejtonski sporazum; ustavne promjene i zalaganje za podjele (treći entitet); Pelješki most (nepoštivanje suvereniteta BiH); ekonomska okupacija (uvoz svega i svačega): ... i na kraju blokada da se ovo malo crkavice - mlijeka izveze u EU (hinjski ulaganje žalbe). Ništa me ne iznenađuje, krivi smo svi, jer smo naivni i slijepi kod očiju.
Otvori oči, kupuj domaće, jedini je izlaz. Od danas ZAOBILAZIM KONZUM U ŠIROKOM LUKU, to ja mogu, ostalo nije do mene.
Čuj, od danas?! Možeš li mi ikako objasniti šta si do sada čekao?!?!?!?!?!?!
sumirprimus

#183 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by sumirprimus »

Naslovnica wrote:
Čuj, od danas?! Možeš li mi ikako objasniti šta si do sada čekao?!?!?!?!?!?!
ee
voz sto doci nece pa da krene putem srece?...
JThomas

#184 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by JThomas »

zateznistub wrote: Životom garantujem da ogromna većina ne bi ni pogodila koju ojie kad se sakrije etiketa!
Al heeej, sjest u kafić (namjerno ne koristim pojam kafana) i trhnuti niz grlo sarajevsku odmah bi ga razapeli ko isusa...

Doduše ima u tom segmentu i do domaćeg poslovanja jer kad sam sjeo jednom u johny i narucio točenu sarajevsku a konobra reko nejma naljutih se pravo a onda mi jedan od gazda kaze da je (tada, ne znam kakvo je stanje sada) veoma slaba podrška u vidu čaša, pepeljara, sjedalica...i generalno pratećeg reklamnog materijala... :-)
dobro ti je rekao, moraš preklinjati za sve. a bogami i loša je, nek' kaže ko šta hoće. ja u zadnje vrijeme ne pijem nijednu, ali u najvećoj mjeri su sami krivi što su izgubili tržište.
zateznistub

#185 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by zateznistub »

JThomas wrote:
zateznistub wrote: Životom garantujem da ogromna većina ne bi ni pogodila koju ojie kad se sakrije etiketa!

dobro ti je rekao, moraš preklinjati za sve. a bogami i loša je, nek' kaže ko šta hoće. ja u zadnje vrijeme ne pijem nijednu, ali u najvećoj mjeri su sami krivi što su izgubili tržište.
Što se ukusa tiče sarajevsko se popravilo pravo!Bilo je katastrofalno. Nadam se da je i podrška popravljena, jer osoba koja je došla u marketing izgleda zna šta radi...I da, sami su krivi što su pali...
hali gali halid

#186 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by hali gali halid »

Ma ja već odavno samo gledam je li 387 na bar kodu :) . A što se vode tiče je li iko probao Maja vodu? Meni je odlična.
animals

#187 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by animals »

A kad budete prolazili kroz Hrvatsku, sta je sa Hrvatskim zrakom..
ili cete i njega bojkotirati.. :D
VjecitiStudent

#188 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by VjecitiStudent »

Bojkot hrvatskih proizvoda i Konzuma opet ne znači da sad treba kupovati i nagraditi Bingo ili neku sličnu domaću kompaniju koja svoj uspjeh duguje isključivo robovlasničkom iskorištavanju radnika.
ovo_malo_duse

#189 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by ovo_malo_duse »

animals wrote:A kad budete prolazili kroz Hrvatsku, sta je sa Hrvatskim zrakom..
Koje glupo pitanje...

Ali pri proputovanju kroz "Lijepu Njihovu" cu prije ulaska, kupit unutar BiH sta mi treba i prvu pauzu napravit u Austriji.

Ne trebamo njima mi da ih bojkotujemo, oni sami sebi nabijaju bojkot.

Jest da je malo off ali dvojica kolega (Danci) koji su se sa familiama vratili iz Hrvatske sa ljetovanja su izjavili da ne bi vise u Hrvatsku da im plate.( Obojica obicno idu Turska Egipat , Grcka) Ove godine izabrali Hrvatsku zabog situacije u ovim drugim drzavama.
Smjestaj neuredan, osoblje neljubazno, cijene prevelike. Djecu od jednog zavrnuli za neku lovu pri iznajmljivanju. Onako iz daleka cujem savjetuju ostale da ne idu dole( Ko biva nesto se suzdravaju preda mnom je ja sam iz "regiona" :lol: ).
Ja u Hrvatskoj nisam ljetovao evo ima 5 godina...
moa

#190 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by moa »

sumirprimus wrote:ma ja ba karlovacko i zuja najvise pucaju...
to je ono sto ja govorim i za ove mlijecne proizvode,jel iz drugog kantona,velika sansa da nisam za njih ni cu0...
To je stvar menadzer sto ne ulazu u reklamu buraz a i do trgovackih talova. Mljekara iz Bosanske dubice, spica, vrh ali ih nema u FBIH.
Sramota!!
mad_max_ba

#191 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by mad_max_ba »

.
Last edited by mad_max_ba on 15/01/2018 15:16, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#192 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by VjecitiStudent »

Evo i potvrde
Mirko Šarović, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, koji učestvuje na Samitu zemalja Zapadnog Balkana u Beču, potvrdio je da je Hrvatska uložila žalbu na izvoz mlijeka iz BiH, čime je blokirana mogućnost proizvođačima iz BiH da svoje proizvode plasiraju na evropsko tržište. Istu informaciju je novinarima u Beču potvrdila i Vesna Pusić, hrvatska ministrica vanjskih i evropskih poslova.
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/192614/sarovi ... SGCh9.dpuf
kox

#193 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by kox »

moa wrote:
sumirprimus wrote:ma ja ba karlovacko i zuja najvise pucaju...
to je ono sto ja govorim i za ove mlijecne proizvode,jel iz drugog kantona,velika sansa da nisam za njih ni cu0...
To je stvar menadzer sto ne ulazu u reklamu buraz a i do trgovackih talova. Mljekara iz Bosanske dubice, spica, vrh ali ih nema u FBIH.
Sramota!!
Bingo mlijeko se za njih proizvodi u Kozarskoj, tj. Bosanskoj Dubici. Bar je tako bilo donedavno.
StupskaBitanga

#194 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by StupskaBitanga »

kao i svježi sir
Hajmo sada bojkot eto potvrđeno ne trebamo kašike bacati
mad_max_ba

#195 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by mad_max_ba »

.
Last edited by mad_max_ba on 15/01/2018 15:16, edited 1 time in total.
musicman80

#196 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by musicman80 »

Bojkotujmo hrvatske proizvode, a kupujmo zamjenske srbijanske, i to je to. :D
vnm

#197 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by vnm »

zateznistub wrote:Doduše ima u tom segmentu i do domaćeg poslovanja jer kad sam sjeo jednom u johny i narucio točenu sarajevsku a konobra reko nejma naljutih se pravo a onda mi jedan od gazda kaze da je (tada, ne znam kakvo je stanje sada) veoma slaba podrška u vidu čaša, pepeljara, sjedalica...i generalno pratećeg reklamnog materijala... :-)
prije jedno osam godina moj poznanik radio u sarajevskoj pivari. tad je meni pricao kako ovi nista ne bendaju prijedloge da se nabavi robe koje bi podijelili kafanama i da ce za par godina izgubiti i ovo malo kafana u sarajevu koje imaju. par mjeseci kasnije je promijenio radno mjesto, naglasavam da je fakultetski obrazovan covjek.
par godina poslije toga sjedim u jednom kaficu sa gazdom koji je zamijenio sarajevsko za pan. kaze hajde sto ga pripaze sa nabavnom cijenom, nego sto su mu opremili pola kafane.

ja uvijek ganjam da kupim domace, ali pristup "lezi hljebe da te pojedem" nema sta da trazi u danasnje doba. sarajevska pivara je u tom nekom periodu od 2007. pa na dalje izgubila trzisni udio u kafanama jednakim dijelom zbog lobija koji dozvoljava da se uvoze pive ispod svake cijene, koliko svojim javaslukom.

mislim da su na tome sada malo poradili, medjutim valja se iskopati iz govana u koje su se uvalili.
mad_max_ba

#198 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by mad_max_ba »

.
Last edited by mad_max_ba on 15/01/2018 15:17, edited 1 time in total.
animals

#199 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by animals »

ovo_malo_duse wrote:
animals wrote:A kad budete prolazili kroz Hrvatsku, sta je sa Hrvatskim zrakom..
Koje glupo pitanje...

Ali pri proputovanju kroz "Lijepu Njihovu" cu prije ulaska, kupit unutar BiH sta mi treba i prvu pauzu napravit u Austriji.

Ne trebamo njima mi da ih bojkotujemo, oni sami sebi nabijaju bojkot.

Jest da je malo off ali dvojica kolega (Danci) koji su se sa familiama vratili iz Hrvatske sa ljetovanja su izjavili da ne bi vise u Hrvatsku da im plate.( Obojica obicno idu Turska Egipat , Grcka) Ove godine izabrali Hrvatsku zabog situacije u ovim drugim drzavama.
Smjestaj neuredan, osoblje neljubazno, cijene prevelike. Djecu od jednog zavrnuli za neku lovu pri iznajmljivanju. Onako iz daleka cujem savjetuju ostale da ne idu dole( Ko biva nesto se suzdravaju preda mnom je ja sam iz "regiona" :lol: ).
Ja u Hrvatskoj nisam ljetovao evo ima 5 godina...
Jedni kazu nikad vise u Italiju, drugi nikad vise u Tursku, treci nikad vise u Hrvatsku..
stvar licnog izbora..nek ide svak gdje zeli..nijedna drzava nece propasti zbog par pojedinaca,
koji zbog necega imaju lose iskustvo..
a sto se tice bojkota, nek svako kupuje sta hoce..stvar licnog izbora..
kvalitet prodaje robu, a ne porijeklo..
mad_max_ba

#200 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by mad_max_ba »

.
Last edited by mad_max_ba on 15/01/2018 15:26, edited 1 time in total.
Post Reply