Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima, ali i građanima

Locked
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#176 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by hrasno38 »

GeeTnT wrote:Pazi ovo..lik mi pise da se ispred UN-a vijorila i YU zastava.... pa je vise nema. jbt... fakat bolesno.
Sta je bolesno....bolestan si ti. Zastava moje drzave zvanicno vise nije zastava sa ljiljanima. Intimno DA zvanicno NE i kada budem navijao sa tom zastavom necu navijati za BiH nego samo za pola BiH. Dakle puno mi je jednostavnije i logicnije da navijam sa zvanicnom zastavom Bosne i Hercegovine. Ja kuci imam zastavu sa ljiljanima i drzim je i cuvam za citav zivot ali postujem i to da su pod tom zastavom takodje pocinjeni odredjeni zlocini i da bi nekoga mogla uvrijediti pa se na kraju vracamo na rijeci mladog trenera BiH "samo postujmo jedni druge......"
A napisao sam zastava YU jer je i to nekada bila moja zastava adolescentu kad se ti nisi ni rodio zato se ufati desne ruke i razguli!
hrasno38

#177 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by hrasno38 »

L u c i f e r wrote:Evo i mene recimo iritira naziv RS, kao i 99,9999999999% Bošnjaka.

Šta ćemo s tim?
Iritira svakoga ko je normalan ali je to zvanicni naziv entiteta koji je potpisao Alija Izetbegovic a ne ti i ja.
mO k3

#178 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by mO k3 »

hrasno38 wrote:
GeeTnT wrote:Pazi ovo..lik mi pise da se ispred UN-a vijorila i YU zastava.... pa je vise nema. jbt... fakat bolesno.
Sta je bolesno....bolestan si ti. Zastava moje drzave zvanicno vise nije zastava sa ljiljanima. Intimno DA zvanicno NE i kada budem navijao sa tom zastavom necu navijati za BiH nego samo za pola BiH. Dakle puno mi je jednostavnije i logicnije da navijam sa zvanicnom zastavom Bosne i Hercegovine. Ja kuci imam zastavu sa ljiljanima i drzim je i cuvam za citav zivot ali postujem i to da su pod tom zastavom takodje pocinjeni odredjeni zlocini i da bi nekoga mogla uvrijediti pa se na kraju vracamo na rijeci mladog trenera BiH "samo postujmo jedni druge......"
A napisao sam zastava YU jer je i to nekada bila moja zastava adolescentu kad se ti nisi ni rodio zato se ufati desne ruke i razguli!
.... zar smo pali na ovaj nivo
GeeTnT

#179 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by GeeTnT »

hrasno38 wrote:
De se saberi i pokusaj ponovo procitati sta si napisao.
Dozer

#180 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by Dozer »

Nista pogresno.
BHCluster

#181 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by BHCluster »

hrasno38 wrote:
Nije cudno da osobama koje su se laHko odrekli te YU zastave tako laHko odreknu zastave sa ljiljanima, da mu neko sutra "zvanicno" stavi na zastavu bananu i to bi isti prihvatili jer su po prirodi takvi, ali to im ne smeta da drugima govore kojom ce zastavom da masu. Naravno da je to bolest.
GandalfSivi

#182 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by GandalfSivi »

Kakav divan spin. Drzava godisnje potrosi jadnih 560 hiljada kema na sport u cjelini (bilo koji fudbalski klub ima budzet od najmanje cetiri puta vise), a ovde se razbacila rasprava o zastavama... Halo ba, prosao rat davno, samo nas jos jebu u glavu, svi redom...
GeeTnT

#183 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by GeeTnT »

Dozer wrote:Nista pogresno.
:lol: :lol: :lol:
osim teme....sve je ok.
BHCluster

#184 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by BHCluster »

Dozer

#185 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by Dozer »

GeeTnT wrote:
osim teme....sve je ok.
Ko te zvao na temu...? Mazohizam?
GeeTnT

#186 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by GeeTnT »

Dozer wrote:
GeeTnT wrote:
osim teme....sve je ok.
Ko te zvao na temu...? Mazohizam?
jok..nego... Majorizam!
Sanjarko

#187 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by Sanjarko »

mO k3 wrote:
insomnia78 wrote:
Bodkin wrote:Insomnija standardno sere po svemu u bih.
Ja serem po svemu u BiH tako sto se pobunim na poturanje nekakvih zlocina ARBiH, ono mrtav hladan lik lupi o ubistvu mnogih clanova porodice i ja serem po BIH?
Je l' neko optuzen i/ili osudjen za ta ubistva?
Kao on je realistican ali pravi se lud pa kao ne razumije zasto bi djeci od 16 godina bilo neugodno da gledaju ratne zastave. Kao ne konta da se valja vratiti medju "svoje" pa ce morati odgovarati na neka neugodna pitanja. I on i roditelji mu.
Pa eto vi ste realisticni pa tvrdite da toga nema medju narodom, to samo politicari i dijaspora zavadjaju...
:thumbup:
Da im nema dijaspore kusali bi oni trahanu zlatnom kasikom svi redom ...
jer mi smo ti zasto bih nema napretka
Ja postujem djasporu.
Kum mi dijasporac,kuma njihova djeca,
kupili i poklonili mi laptop bez njih nikad nebi
ga sebi mogao priustit.
Tetak i tetka bili dijaspora.
Slali novac i sada salju iz Bosne a penzioneri.
Ostatak familije 1/4 djaspora.
Tako da sve najbolje o djaspori svi se
djasporci snasli i uspjeli sem nesto izroda.
palermo

#188 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by palermo »

L u c i f e r wrote:Evo i mene recimo iritira naziv RS, kao i 99,9999999999% Bošnjaka.

Šta ćemo s tim?
Ukidat je :D . Detroit, Opetja i još par je pametno reklo da je tema nepotrebna i da ni čemu ne vodi.

O zastavama se može pričati na nekoj drugoj temi, ja lično mislim da je vrijeme da na neki način se još jače promovira naša državna zastava, a da se ljiljani (za koju smo ovdje svi, odnosno velika većina) intimno vezani, preseli na zidove naših soba, u sjećanja, ugradi se u naše historijsko sjećanje. Varta je zastava naše budućnosti, ljiljani zastava naše, slavne naravno, ali ipak prošlosti. I Edin Džeko je mahao žuto-plavom zastavom, i Mirza Teletović i Džanan Musa i mislim da bi nam oni trebali biti putokaz.

Ja rekoh o zastavama na drugoj temi, pa se raspisah, jbg forum :D
It_is_a_Leclerc

#189 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by It_is_a_Leclerc »

Da bi ova zemlja imala minimum sansi za opstanak,svi moramo prestati biti toliko iskljucivi...
Sanjarko

#190 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by Sanjarko »

I SSSR-a, SR Jugoslavije itd. ali te su propale drzave zbog
raznih stvari a Bosna opstala pa mozda nekome vokri.
Dozer

#191 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by Dozer »

Eki... :D
hrasno38

#192 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by hrasno38 »

BHCluster wrote:
hrasno38 wrote:
Nije cudno da osobama koje su se laHko odrekli te YU zastave tako laHko odreknu zastave sa ljiljanima, da mu neko sutra "zvanicno" stavi na zastavu bananu i to bi isti prihvatili jer su po prirodi takvi, ali to im ne smeta da drugima govore kojom ce zastavom da masu. Naravno da je to bolest.
Evo jos jedan dokaz ko sve posjecuje ove forume. A sta sam trebao da ostanem ispod YU zastave i ubijam svoje komsije i prijatelje. Ali nek si ti gurno "H" u svoje rijeci da pokazes kako si pravi Bosnjak. Posto vidim kroz tvoje pisanje odredjene limite da ti samo jednostavno pojasnim da su miz zastavu YU oteli Srbi a zastavu sa ljiljanima medjunarodna zajednica a ja sam covjek legalista i postujem zakone drzave u kojoj zivim sto je za tebe misaona imenica.
Sanjarko

#193 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
capitalisme wrote:Mene kao i 99.99% Srba ljiljani prvociraju. Zašto to potencirati na proslavi uspjeha omladine koja je rođena poslije rata?

A sve ostalo je vrlo pozitivno to ne sporim.
Uredu i nekoga provocira 4c,Sahovnica itd. pa hajmo
onda sve te zastave zabraniti.
Ali kako kada ih ljudi vole poginuli mnogi pod ti zastavama itd.
Pa Pandza ti fino rece sinoc postujmo se,
znaci trebas postovati i da neko voli ljiljane i zastavu
ABIH-a i da mu su clanovi porodice poginuli pod tim
zastavama.
Ne vidis nas da pljujemo po zastavama Srbije,RS-a,Herceg-Bosne,
Hrvatske iako mnoge provociraju upravo te zastave.
Image
Sanjarko

#194 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by Sanjarko »

GandalfSivi wrote:Kakav divan spin. Drzava godisnje potrosi jadnih 560 hiljada kema na sport u cjelini (bilo koji fudbalski klub ima budzet od najmanje cetiri puta vise), a ovde se razbacila rasprava o zastavama... Halo ba, prosao rat davno, samo nas jos jebu u glavu, svi redom...
Ja sam davno napravio ideju koja u zakon se moze
realizirati o tome ali ko mene sljivi.
Lud,djetinjast itd.
Ne mogu se moje ideje ostvariti itd.
Ismijavali Me kada sam jednima rekao
da imam ideju kako napraviti avion
koji toplotno navodeca raketa ne moze oboriti.
Itd.
Na kraju digo ruke od svega.
JThomas

#195 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by JThomas »

GandalfSivi wrote:Kakav divan spin. Drzava godisnje potrosi jadnih 560 hiljada kema na sport u cjelini (bilo koji fudbalski klub ima budzet od najmanje cetiri puta vise), a ovde se razbacila rasprava o zastavama... Halo ba, prosao rat davno, samo nas jos jebu u glavu, svi redom...
da, kad bi se gledalo šta je država dala i doprinijela da se ovo desi, ne bi trebali nositi nikakvu zastavu.
sWeeT_Companion

#196 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by sWeeT_Companion »

5 0 5 wrote:
sWeeT_Companion wrote: Republike nema. BiH je država. Država tri naroda. Ne država dva naroda koji su se dičili pomenutom zastavom. Sam simbol ljiljana uopšte nije sporan. Ima ga na većini starih pravoslavnih crkava na Balkanu. I nemojmo se praviti naivni, kad to nismo. Zastavi Armije i zastavni Četničkog pokreta nije mjesto na stadionu.
vidi, da se ja pitam, ponio bih i zastavu socijalisticke republike bosne i hercegovine. a ako se sjecas, prije par godina se mogao vdijeti tu i tamo transparent iz banjaluke na utakmicama reprezentacije bih. kada bi narod bio normalan u ovoj drzavi a ne ksenofobicni fasisti, gradili bi drzavu na pozitivnim primjerima iz proslosti a i na ovakvim uspijesima poslijeratne generacije. zasto ne bi bile i entitetske zastave na utakmicama? zar se ne moze skupiti autobus srba iz rs da dodju u glavni grad na proslavu sampionske titule?

ono sto je meni smetalo su turske zastave, koje su bile dio folklora do prije par godina. srecom, nema toga vise. turci su stranci. nemaju nikakve veze sa nama. a usput, sjedili su ko popisani za vrijeme utakmice dok je reprezentacije srbije skandirala bosna bosna. ali, srbi iz srbije nisu optereceni stvarima s kojima jesu bosanci. bosanci svih boja.
Vide se i danas transparenti Brčko, Prijedor, Doboj, Banjaluka... i mnogi drugi. I tu nema ništa čudno. Jer i u Republici Srpskoj BiH ima navijače - istina 99% povratnike. I to je sasvim razumljivo.

Ajmo biti realni. Ja sutra iz Zvornika krenem u Zenicu, ponesem zastavu entiteta u kome živim i pokušam je okačiti, pa ne bi prošle 3 sekunde a već bi me stotinjak čekalo za batine. Trkali bi se ko će me prije slomiti. I tu se sva priča završava. I to je tako. I niko ne spori da svi narodi u BiH imaju svoja obilježja i da nema ekskluziviteta. Ali nažalost, iako su neki smatrali da će 20 godina kasnije biti drugačije, drugačije nije. I neće biti sve dok BHF pjeva ono što pjeva, sve dok se nose zastave koje predstavljaju isključivo jedan narod.

Što se tiče dijela oko ostalih zastava... Pa iskreno meni kao Srbinu uopšte ne smetaju zastave Turske, Arabije, Pakistana... Mnogo su veći problem već navedena obilježja jednog naroda. Koliko god to kome zvučalo licemjerno. I ona priča kako Srbi mrze Bosnu je poprilično van pameti. Izuzmemo li nekoliko desetina idiota koji putem društvenih mreža ili jutjuba pokušavaju ispast patriote pjevajući pjesme o Srebrenici i slična sranja. Toga nažalost ima na svim stranama.

Mora se mijenjati svijest i bez obzira što neko volio, shvatiti da je isključivo BIH moguća kao država tri naroda. Sa zvaničnim simbolima. A u svojoj kući svak može nosati i vješati po zidovima što želi.

I da završimo, da ne bude kako se maltene svaki post svodi na isto... Mladim košarkašima svaka čast, nažalost još jedanput je od strane pojedinaca ovaj sportski uspjeh imao propagandnu pozadinu sa neukusnim materijalom. A ja kao Srbin, ću se obradovati i sledećem uspjehu ove 12-orice.
Opetja033

#197 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by Opetja033 »

Ako cemo biti iskreni i meni ide na zivce ovo silovanje (ne odnosi se na temu). Evo ovaj prilog TV1. Koji kurac idete na Pale? U cemu je razlika izmedju Pala i jednog Gorazda odakle je mali Alikadic (?) ?
Ovo je sve nesto na silu, i tako poslije svakog sportskog uspjeha. I Baho mi je isao na zivce sa tim potenciranjem.

Boli me kura.c za koga ko navija i savrseno me boli ista stvar da li ce neko sa Pala, SIpova, BL, Trebinja ili Nevesinja navijati za BiH ili kontra nje.
Nista ovakvi prilozi nece promijeniti. Samo se stavlja sasvim nepotreban pritisak na te momke. Jbt, ponajvise se Dodik i nasi (sarajevski) novinari bave tim odakle je ko. Pa jeste li normalni idioti?
Pustite djecu neka igraju, koji vam je kurac? Jebalo vas vise forsiranje Pala u ovom kontekstu. Novinarski lesinari siluju mozgove i djece i mjestana i svih nas.
5 0 5

#198 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by 5 0 5 »

sWeeT_Companion wrote: Vide se i danas transparenti Brčko, Prijedor, Doboj, Banjaluka... i mnogi drugi. I tu nema ništa čudno. Jer i u Republici Srpskoj BiH ima navijače - istina 99% povratnike. I to je sasvim razumljivo.

Ajmo biti realni. Ja sutra iz Zvornika krenem u Zenicu, ponesem zastavu entiteta u kome živim i pokušam je okačiti, pa ne bi prošle 3 sekunde a već bi me stotinjak čekalo za batine. Trkali bi se ko će me prije slomiti. I tu se sva priča završava. I to je tako. I niko ne spori da svi narodi u BiH imaju svoja obilježja i da nema ekskluziviteta. Ali nažalost, iako su neki smatrali da će 20 godina kasnije biti drugačije, drugačije nije. I neće biti sve dok BHF pjeva ono što pjeva, sve dok se nose zastave koje predstavljaju isključivo jedan narod.

Što se tiče dijela oko ostalih zastava... Pa iskreno meni kao Srbinu uopšte ne smetaju zastave Turske, Arabije, Pakistana... Mnogo su veći problem već navedena obilježja jednog naroda. Koliko god to kome zvučalo licemjerno. I ona priča kako Srbi mrze Bosnu je poprilično van pameti. Izuzmemo li nekoliko desetina idiota koji putem društvenih mreža ili jutjuba pokušavaju ispast patriote pjevajući pjesme o Srebrenici i slična sranja. Toga nažalost ima na svim stranama.

Mora se mijenjati svijest i bez obzira što neko volio, shvatiti da je isključivo BIH moguća kao država tri naroda. Sa zvaničnim simbolima. A u svojoj kući svak može nosati i vješati po zidovima što želi.

I da završimo, da ne bude kako se maltene svaki post svodi na isto... Mladim košarkašima svaka čast, nažalost još jedanput je od strane pojedinaca ovaj sportski uspjeh imao propagandnu pozadinu sa neukusnim materijalom. A ja kao Srbin, ću se obradovati i sledećem uspjehu ove 12-orice.
hajde ne serendaj vise, alaha ti. ja sam napisao prije par sedmica da sumnjam da si ti musliman, ubacen da spinuje na forumu. sad sam jos vise siguran u to. cuj ne smetaju ti pakistanske i arapske zastave, a smeta ti zastava tvoje domovine. jednog naroda? mislis bosanskohercegovackog naroda? skupili su vas u torove i blejite vec 20 godina istu pricu. dosta vas je vise.

po cemu si toliko siguran da bi te istukli ako bi dosao na proslavu sa entitetskom zastavom? kome se to desilo, pa mozes na osnovu toga tvrditi? ili je to, srbi bi istukli tebe sa ljiljanima. ma sta sa ljiljanima, sa trokutom, pa tom analogijom i srbe bi istukli sa entitetskom zastavom. eno ti zastava srbije visi ispred narodnog pozorista. mah, poselami svoje u centrali i reci im da se nisi uspio provuci kao srbin na kliksu. neka posalju nekog drugog. alahimanet.
Last edited by 5 0 5 on 18/08/2015 16:43, edited 1 time in total.
hrasno38

#199 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by hrasno38 »

Opetja033 wrote:Ako cemo biti iskreni i meni ide na zivce ovo silovanje (ne odnosi se na temu). Evo ovaj prilog TV1. Koji kurac idete na Pale? U cemu je razlika izmedju Pala i jednog Gorazda odakle je mali Alikadic (?) ?
Ovo je sve nesto na silu, i tako poslije svakog sportskog uspjeha. I Baho mi je isao na zivce sa tim potenciranjem.

Boli me kura.c za koga ko navija i savrseno me boli ista stvar da li ce neko sa Pala, SIpova, BL, Trebinja ili Nevesinja navijati za BiH ili kontra nje.
Nista ovakvi prilozi nece promijeniti. Samo se stavlja sasvim nepotreban pritisak na te momke. Jbt, ponajvise se Dodik i nasi (sarajevski) novinari bave tim odakle je ko. Pa jeste li normalni idioti?
Pustite djecu neka igraju, koji vam je kurac? Jebalo vas vise forsiranje Pala u ovom kontekstu. Novinarski lesinari siluju mozgove i djece i mjestana i svih nas.
Tako je izvanredno zapazanje :thumbup:
Šunj

#200 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by Šunj »

mg wrote:Jebote, prave od djeteta Alijinog srbina. Al hoće to zadnjih 25 godina tako, ako nisi Bošnjak, prva osobina koja se ističe pri predstavljanju nekom je upravo ta. To je za povratiti. Bahu je trebalo nakautirat, smrad jedan.

U mom slučaju vole naglasit da sam agnostik, i da pijem uz ramazan.

To su sve osobine provincije i primitivnog mentaliteta koji se uči na vjeronaucima.

On je Njegoš Sikirić, Bosanac i Hercegovac. I to je to!

Baho smetljar!
A meni zakljucase http://forum.klix.ba/kako-ste-mi-sestre ... 37304.html, haman niko ne voli Bosance i Hercegovce.
Momcima svaka cast i srdacne cestitke!
Locked