Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#176 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Mislim da nije FL model,ali nisam siguran,pitat cu ga. Narucio ga je krajem maja,mislim da dolazi krajem augusta ili pocetkom septembra.
On je uzeo benzinca jer prelazi nekih 10-12k godisnje,kaze da mu se ne isplati dizel. I prvi Ceed mu je bio benzinac 1.4 sa 109 konja cini mi se da je rekao. Po boardu sam vidio da mu trosi 6.7 prosjeka,mada on kaze da malo laze i da je to oko 7.5 lit realnih.
On je uzeo benzinca jer prelazi nekih 10-12k godisnje,kaze da mu se ne isplati dizel. I prvi Ceed mu je bio benzinac 1.4 sa 109 konja cini mi se da je rekao. Po boardu sam vidio da mu trosi 6.7 prosjeka,mada on kaze da malo laze i da je to oko 7.5 lit realnih.
- madner
#177 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Ja poredim auta iste cijene, mozda sam fulio, ali mislio sam da je dao oko 28 000.mali_milojica wrote:Svako za sebe zna najbolje. Ja govorim iskustvo covjeka s kojim se vidjam na dnevnoj bazi,s kojim dijelim radni prostor 40h sedmicno.madner wrote:Sve super, no kada se stavi na papir ovako izgleda racunica.
Dizelas polovan bi imao oko 2l manju potrosnju (vise ako je sve gradska, manje ako je sve otvorena). To je na 90 000 oko 4500 KM. Audi A3 2005-2006 je preko 20 000 KM. Neka je 18 000 to je jos 5000 KM razlike.
Dakle imao bi 9500 KM za servise i popravke da bude na nuli.
P.S. Audi A3 tvojih parametara nije preko 15k,za 20k ljudi vec nisane A4 B8 iz 2008.
Za te pare mozes uzeti ovog (mada ce biti jeftiniji, dok ga uvezes itd...)
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... geNumber=1
sa 105 ks.
Za 7 godina to ce biti 10 godina star A3 sa manje od 150 000 na satu.
Ljudi nisane svasta, ja bi radije platio malo vise da mi neko ne uvali 670340 km po super cijeni.
-
ado-šampion
#178 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Evo jedan kod nas:
http://www.askramar.com/vozilo.aspx?IDVozila=17890
Znaci ostane minimalno 5 hiljada na cijeni. A ova cijena ide 1000 dole i to hladno. Racunica za gorivo, neovlasteni servis umjesto ovlastenog...
Znaci ostane minimalno 5 hiljada na cijeni. A ova cijena ide 1000 dole i to hladno. Racunica za gorivo, neovlasteni servis umjesto ovlastenog...
- madner
#179 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Mada jos jednom, to nema veze sa poluproizvodom
nego generalno sa novo / polovno.
I to je najbolji slucaj, nije mogao bolje proci sa novim.
I to je najbolji slucaj, nije mogao bolje proci sa novim.
-
ado-šampion
#180 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Samo ima tu i cinjenica da je covjek dobio auto za 28 k na kredit od 60 mjeseci, u sta su ukljucene i kamate (kojih nema). Ova polovna auta se kesiraju za ove cijene. Ali opet...
- mali_milojica
#181 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Evo npr ovaj Audi. Neka se zavrsi 1000 manje,to je 22k. U njegovom slucaju dobio je od Kije 13k za svoj,koliko bi mu neko dao kesa za 7 god starog koreanca,kojem je istekla garancija je pitanje,ali hajmo krenuti sa pretpostavkom da dobije iste pare,znaci treba mu jos 10k kredita koji bi uz kamate izasao 12,znaci kroz 5 godina Audi izasao 25.ado-šampion wrote:Evo jedan kod nas:
Zastita cca 1000.
Po prici i iskustvima raje auta iz Kramara dolaze sa gumama za otpis. Za gume,neki mali servis i jos neku sitnicu treba jos jedna hiljadarka. Znaci vec smo dosli da su ova dva auta cijenom skoro ista.
On kze da sve dok moze,kupovat ce novi auto. To je sad KIA,jer ispunjava neke njegove kriterije,sutra mozda neko drugo,ali samo novo.
Svako sebi zna.
-
citroen xm
#182 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Ovo je lično moj stav, nemam problema sa tim kako će ko potrošiti svoje pare. Ali ovako, gledam onoga A3 u Njemačkoj iz nekog prethodnog posta.
Taj Audi je 26000 KM tamo. Dok ga uvezeš u najboljem slučaju slučaju dodaj još 5000 KM, a prije će biti 6000. Dolazi ti registracija kao novo da kupiš i zaštita ili kasko kao novo da kupiš. Dakle tu su troškovi isti. Ovaj audi kako god okreneš, star je 3 godine 56000 na satu koje nisu nešto, ali nije ni 0. Ovaj Audi je opet kompakt klasa, sa najslabijim dizelskim motorom i ništa specijalno nije natrpan opremom.
Za tih 31-32000 KM možeš kupiti svašta novo iz kompakt klase. Redizajnirani C4 sa dosta opreme(skoro, a vrlo vjerovatno i najviši paket) i 1.6 dizelašem je toliko para. Taj novi Ceed dizel sa dosta opreme košta toliko.... Corola odlično opremljena, Auris....
Ok Audi je premijum, ali sva pobrojana auta imaju vrlo kvalitetno urađene unutrašnjosti tako da kupiti starog premijuma za isti novac samo zato što je premium je po meni smiešno.
Ovako za iste novce vrhunsko novo auto sa par godina garancije je po meni daleko bolja varijanta.
Taj Audi je 26000 KM tamo. Dok ga uvezeš u najboljem slučaju slučaju dodaj još 5000 KM, a prije će biti 6000. Dolazi ti registracija kao novo da kupiš i zaštita ili kasko kao novo da kupiš. Dakle tu su troškovi isti. Ovaj audi kako god okreneš, star je 3 godine 56000 na satu koje nisu nešto, ali nije ni 0. Ovaj Audi je opet kompakt klasa, sa najslabijim dizelskim motorom i ništa specijalno nije natrpan opremom.
Za tih 31-32000 KM možeš kupiti svašta novo iz kompakt klase. Redizajnirani C4 sa dosta opreme(skoro, a vrlo vjerovatno i najviši paket) i 1.6 dizelašem je toliko para. Taj novi Ceed dizel sa dosta opreme košta toliko.... Corola odlično opremljena, Auris....
Ok Audi je premijum, ali sva pobrojana auta imaju vrlo kvalitetno urađene unutrašnjosti tako da kupiti starog premijuma za isti novac samo zato što je premium je po meni smiešno.
Ovako za iste novce vrhunsko novo auto sa par godina garancije je po meni daleko bolja varijanta.
-
condy
#183 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Ima još jedna stvar kod kupovine novog vozila, a koja je meni bitna. Bitna mi je stvarna potreba baš za novim vozilom. Odnosno nov automobil trebaš da kupiš kad imaš potrebu za novim automobilom, a ne samo ako imaš mogućnosti da priuštiš nov automobil. Neko ko prelazi godišnje do 10 kkm, odnosno ko malo vozi automobil, nema potrebe za novim automobilom. Nov automobil je najbolja opcija za ljude koji puno putuju, provode dosta vremena u automobilu, i gdje maksimalno koriste ono za što su dali veliku sumu novca. Takav nov automobil je rentabilan i otplaćiva svoju cijenu. U suprotnom ukoliko auto stoji većinom u garaži, vozi se samo vikendom, šta će ti novo vozilo koje više manje neiskorišteno ?
-
citroen xm
#184 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Šta će ti onda i polovno, a pritom plaćeno kao neko drugo novo? I to polovno ne voziš pa još rizikuješ da uprkos nevoženju dobiješ neki skup kvar. Kod novog to nema.
-
condy
#185 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
To da li je plaćeno kao neko drugo novo nema nikakve veze, kod izbora između npr. novog Passata i istog starog 4 godine, između novog Citroena i istog starog 4 godine, o tome se radi. Citroen star četri godine je znatno jeftini od istog novog Citroena, i zbog toga ako bi se i desio kvar, što je normalno kod polovnog, opet ćeš proći finansijski daleko bolje nego kod kupovine novog. Ili ići u još veću krajnost razlika u cijeni novog audija a6 3.0 tdi i istog takvog starog 4 godine sa oko pređenih 100 kkm, je oko 40.000 do 50.000 KM. I sa održavanjem i vanrednim servisima polovno je isplativije od novog, kod manje godišnje kilometraže.citroen xm wrote:Šta će ti onda i polovno, a pritom plaćeno kao neko drugo novo? I to polovno ne voziš pa još rizikuješ da uprkos nevoženju dobiješ neki skup kvar. Kod novog to nema.
I nov se kvari. Neko je napisao na ovoj temi, da mu je od sestre na Cliu starom 2 godine, otišla navigacija, i da je popravak koštao oko 2.000 KM.
-
ado-šampion
#186 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Takav isti Audi u DE se moze naci od handlera s povratom poreza. Da izadje do registracije vise-manje toliko.
U principu se slazem s Condy-jem, ali se po meni ne isplati kupiti polovno auto s malo kilometara i vozati ga malo, jer ti te male kilometre neces poslije moci naplatiti, jer da budemo realni kad prodajes auto kupac okrece vodu na svoj mlin, tj. uglavnom gleda godiste auta. Nije argument ako lupam 2006. kosta ko slicno 2010. ali je malo preslo.
Elem, ovaj Audi koji sam ja postavio, uzmes sad, vozas 10 k godisnje, prodas ga sa 150 k nakon 5 godina, opet nece biti ispod 15-16 hiljada. Danas toliko kostaju 9 godina stari Audiji sa 150 k na satu. Znaci realan gubitak na cijeni je 5 hiljada. I to auto gotovo ode ko halva. A ovaj je na Kiji za 7 godina izgubio 15 hiljada, plus 13 hiljada je mogao dobiti samo u salonu ili da mu naleti kupac. Realno da je prodavao polovnu ako bi dobio 10 k za nju 7 godina staru trebao bi da se udara nogom u guzicu.
Za mene je jedan od najjacih argumenata protiv novog auta pad cijene u prvih 5 godina. A realno nikom ko barata kesom nije svejedno hoce li na autu izgubiti 5 ili 15 hiljada, na autu koje plati 30. Onom ko mijenja staro za novo da mu rata bude prihvatljiva vjerovatno i jeste svejedno.
I onda argument kvarova. Evo @madner je argumentovao jednim primjerom (doduse ja sam dodao jos bolji primjer
), kako ti prilikom kupovine polovnog premium auta ostane 10 k u dzepu poslije 5 godina. Taman da se raspadne auto za 5 godina tih 10 k moze pokriti kvarove. A isto tako ne znaci da se novo auto nece kvariti. Ima garancija, ali garancija ne pokriva zivce, stres, niti to vrijeme koje auto stoji u servisu. Evo samo primjer covjeka s novom Insignijom iz ove teme. Ne treba generalizovati, naravno, ako je on imao problema ima ih stotinu koji nisu imali problema, ali isto tako ne treba generalizovati ni za polovno, ako je jedan imao problema, isto tako ih ima stotinu koji nisu.
Opet, kazem, kome je bitno samo da je auto novo, ko ne razlikuje rucicu zmigavca od rucice brisaca
, ko hoce novu po svaku cijenu, to mogu shvatiti. I ja sam isto uzeo Beko frizider i ves masinu (i rernu, platu, itd
) jer je bilo najjeftinije, radi poso, a imalo je 5 godina garancije. Evo i sad na isteku garancije sve radi. Meni je kod tih stvari bitno samo da se okrece i da radi.
Nekom je i kod auta to jedino bitno, da se okrece i da ga sigurno vozi od A do B bez problema. Ali ipak auto je nesto u sta osim stana das najvise para jbg. 
U principu se slazem s Condy-jem, ali se po meni ne isplati kupiti polovno auto s malo kilometara i vozati ga malo, jer ti te male kilometre neces poslije moci naplatiti, jer da budemo realni kad prodajes auto kupac okrece vodu na svoj mlin, tj. uglavnom gleda godiste auta. Nije argument ako lupam 2006. kosta ko slicno 2010. ali je malo preslo.
Elem, ovaj Audi koji sam ja postavio, uzmes sad, vozas 10 k godisnje, prodas ga sa 150 k nakon 5 godina, opet nece biti ispod 15-16 hiljada. Danas toliko kostaju 9 godina stari Audiji sa 150 k na satu. Znaci realan gubitak na cijeni je 5 hiljada. I to auto gotovo ode ko halva. A ovaj je na Kiji za 7 godina izgubio 15 hiljada, plus 13 hiljada je mogao dobiti samo u salonu ili da mu naleti kupac. Realno da je prodavao polovnu ako bi dobio 10 k za nju 7 godina staru trebao bi da se udara nogom u guzicu.
Za mene je jedan od najjacih argumenata protiv novog auta pad cijene u prvih 5 godina. A realno nikom ko barata kesom nije svejedno hoce li na autu izgubiti 5 ili 15 hiljada, na autu koje plati 30. Onom ko mijenja staro za novo da mu rata bude prihvatljiva vjerovatno i jeste svejedno.
I onda argument kvarova. Evo @madner je argumentovao jednim primjerom (doduse ja sam dodao jos bolji primjer
Opet, kazem, kome je bitno samo da je auto novo, ko ne razlikuje rucicu zmigavca od rucice brisaca
-
NediM17
#187 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Kakav demagog.ado-šampion wrote:Takav isti Audi u DE se moze naci od handlera s povratom poreza. Da izadje do registracije vise-manje toliko.
I onda argument kvarova. Evo @madner je argumentovao jednim primjerom (doduse ja sam dodao jos bolji primjer), kako ti prilikom kupovine polovnog premium auta ostane 10 k u dzepu poslije 5 godina. Taman da se raspadne auto za 5 godina tih 10 k moze pokriti kvarove. A isto tako ne znaci da se novo auto nece kvariti. Ima garancija, ali garancija ne pokriva zivce, stres, niti to vrijeme koje auto stoji u servisu. Evo samo primjer covjeka s novom Insignijom iz ove teme. Ne treba generalizovati, naravno, ako je on imao problema ima ih stotinu koji nisu imali problema, ali isto tako ne treba generalizovati ni za polovno, ako je jedan imao problema, isto tako ih ima stotinu koji nisu.
Opet, kazem, kome je bitno samo da je auto novo, ko ne razlikuje rucicu zmigavca od rucice brisaca, ko hoce novu po svaku cijenu, to mogu shvatiti. I ja sam isto uzeo Beko frizider i ves masinu (i rernu, platu, itd
) jer je bilo najjeftinije, radi poso, a imalo je 5 godina garancije. Evo i sad na isteku garancije sve radi. Meni je kod tih stvari bitno samo da se okrece i da radi.
Nekom je i kod auta to jedino bitno, da se okrece i da ga sigurno vozi od A do B bez problema. Ali ipak auto je nesto u sta osim stana das najvise para jbg.
Smuci mi se kad vidim da si ti pisao na forumu.
Hajde de mi reci kako si dosao do matematike da je na Kiji za 7 godina izgubio 15 hiljada? Molim te mi to objasni!
I dobio je 13kkm, kako, to nije tvoj problem.
-
530i
#188 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Zna se šta donosi nov automobil i nema veze koliko godišnje prelaziš. Bezbrižnost i garancija imaju svoju cijenu, ko ima i ko hoće on to plaća...condy wrote:Ima još jedna stvar kod kupovine novog vozila, a koja je meni bitna. Bitna mi je stvarna potreba baš za novim vozilom. Odnosno nov automobil trebaš da kupiš kad imaš potrebu za novim automobilom, a ne samo ako imaš mogućnosti da priuštiš nov automobil. Neko ko prelazi godišnje do 10 kkm, odnosno ko malo vozi automobil, nema potrebe za novim automobilom. Nov automobil je najbolja opcija za ljude koji puno putuju, provode dosta vremena u automobilu, i gdje maksimalno koriste ono za što su dali veliku sumu novca. Takav nov automobil je rentabilan i otplaćiva svoju cijenu. U suprotnom ukoliko auto stoji većinom u garaži, vozi se samo vikendom, šta će ti novo vozilo koje više manje neiskorišteno ?
-
ado-šampion
#189 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Pa njemu koji gleda da utrpa svoje auto, koje usput nije na cijeni i nije trazeno medju polovnim, nema tu neke posebne racunice. On je dobio super cijenu za svoje auto, plus dobio je kredit bez kamata. Interesantno bi bilo da je prodao Kiju za 13 i da je raspolagao s 15 kesa bi li opet dao za tu Kiju novu.mali_milojica wrote:Evo npr ovaj Audi. Neka se zavrsi 1000 manje,to je 22k. U njegovom slucaju dobio je od Kije 13k za svoj,koliko bi mu neko dao kesa za 7 god starog koreanca,kojem je istekla garancija je pitanje,ali hajmo krenuti sa pretpostavkom da dobije iste pare,znaci treba mu jos 10k kredita koji bi uz kamate izasao 12,znaci kroz 5 godina Audi izasao 25.ado-šampion wrote:Evo jedan kod nas:
Zastita cca 1000.
Po prici i iskustvima raje auta iz Kramara dolaze sa gumama za otpis. Za gume,neki mali servis i jos neku sitnicu treba jos jedna hiljadarka. Znaci vec smo dosli da su ova dva auta cijenom skoro ista.
On kze da sve dok moze,kupovat ce novi auto. To je sad KIA,jer ispunjava neke njegove kriterije,sutra mozda neko drugo,ali samo novo.
Svako sebi zna.
Sto se tice Kramara to tvoje je malo nateguto. Ti si cuo da dolaze s gumama za otpis, dobro si cuo, ali vjerovatno nisi cuo da za te stvari cijena ide dole. Ja sam je licno spustio s tim argumentom. Drugo, autima je odradjen redovni servis i nema potrebe za malim servisom. Ako ima potrebe, cijena isto ide dole. Drugim rijecima, ti kupujes auto koje je mehanicki potpuno ispravno i koje ne trazi nikakvo ulaganje. Imas kluzulu u ugovoru po kojoj imas 8 dana da auto odvezes u ovlasteni servis i sve sto nadju da ne valja Kramar ti je duzan popraviti.
-
NediM17
#190 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Ma je li ovo legao BMW hvala Bogu vise? Ili si to spustao Daihatsua?ado-šampion wrote:Pa njemu koji gleda da utrpa svoje auto, koje usput nije na cijeni i nije trazeno medju polovnim, nema tu neke posebne racunice. On je dobio super cijenu za svoje auto, plus dobio je kredit bez kamata. Interesantno bi bilo da je prodao Kiju za 13 i da je raspolagao s 15 kesa bi li opet dao za tu Kiju novu.Jer jedno je dati staro za novo i otplacivati 250 maraka bez kamata a drugo je dati 28 k kesa. A budimo realni dosta raje se odlucuju za novo zbog te zamjene staro za novo i, prije svega, zbog povoljnih kredita i snizenja. Mnogi drugacije ne bi mogli ni uzeti auto koje kosta 60% te vrijednosti.
Sto se tice Kramara to tvoje je malo nateguto. Ti si cuo da dolaze s gumama za otpis, dobro si cuo, ali vjerovatno nisi cuo da za te stvari cijena ide dole. Ja sam je licno spustio s tim argumentom. Drugo, autima je odradjen redovni servis i nema potrebe za malim servisom. Ako ima potrebe, cijena isto ide dole. Drugim rijecima, ti kupujes auto koje je mehanicki potpuno ispravno i koje ne trazi nikakvo ulaganje. Imas kluzulu u ugovoru po kojoj imas 8 dana da auto odvezes u ovlasteni servis i sve sto nadju da ne valja Kramar ti je duzan popraviti.
-
ado-šampion
#191 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Ako ti se smuci sto trazis da dalje pisem.NediM17 wrote:
Kakav demagog.![]()
Hajde de mi reci kako si dosao do matematike da je na Kiji za 7 godina izgubio 15 hiljada? Molim te mi to objasni!
I dobio je 13kkm, kako, to nije tvoj problem.
Ako je dao za nju 28 a prodao je za 13, to je 15 k gubitka, ne vidim nikakav problem u tome. Matematika drugog razreda osnovne skole.
Dobio je 13 i jos mu dali beskamatni kredit da bi mu utrpali auto od 28 k. Oni ce je prodati za 10-11 i to mozda, sto znaci da su auto prodali za 25-26 k i to na 5 godina.
A ne znam sta se tebi ima smuciti, ti si ovo sve i zakuhao zato sto si napao covjeka bez ikakvog razloga. Isto kao i mene vise puta. Budala sam sto sam se uopste javljao.
Ako hoces da argumentovano ucestvujes u raspravi onda bujrum, niko te ne sprijecava. A kao argument bi pomoglo i to da kazes jesi li to auto kesirao ili otplacujes 250 KM mjesecno. Mene ne zanima, ali za diskusiju je jako bitno. Jer iskreno malo je bezveze da kupis auto na povoljan kredit pa drugom govoris da to isto treba uraditi za kes. A ljudi to masovno rade.
Bitno je sta bi onaj koji kupi auto na kredit i to beskamatni uradio da u rukama ima toliko kesa.
-
NediM17
#192 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Vidim ti argumentujes? Jebote zivot jesi li ti pametan? Cee'd 1.4 benzin u osnovnoj opremi 2008.g. da je bio 28 milja? Bio je 19.990KM. Pa sad skontaj koliko je izgubio.ado-šampion wrote:Ako ti se smuci sto trazis da dalje pisem.NediM17 wrote:
Kakav demagog.![]()
I dobio je 13kkm, kako, to nije tvoj problem.![]()
Ako je dao za nju 28 a prodao je za 13, to je 15 k gubitka, ne vidim nikakav problem u tome. Matematika drugog razreda osnovne skole.
Dobio je 13 i jos mu dali beskamatni kredit da bi mu utrpali auto od 28 k. Oni ce je prodati za 10-11 i to mozda, sto znaci da su auto prodali za 25-26 k i to na 5 godina.![]()
A ne znam sta se tebi ima smuciti, ti si ovo sve i zakuhao zato sto si napao covjeka bez ikakvog razloga. Isto kao i mene vise puta. Budala sam sto sam se uopste javljao.![]()
Ako hoces da argumentovano ucestvujes u raspravi onda bujrum, niko te ne sprijecava. A kao argument bi pomoglo i to da kazes jesi li to auto kesirao ili otplacujes 250 KM mjesecno. Mene ne zanima, ali za diskusiju je jako bitno. Jer iskreno malo je bezveze da kupis auto na povoljan kredit pa drugom govoris da to isto treba uraditi za kes. A ljudi to masovno rade.
Bitno je sta bi onaj koji kupi auto na kredit i to beskamatni uradio da u rukama ima toliko kesa.
I mani te seljacke matematike, covjeku su dali ponudu kakvu jesu. Dakle, zvanicno je njegov auto 13 milja a novi 28, a to sto ti nesto namastavas okaci macku o rep.
Rekoh ja fino demagog. Prica o nekoj argumentaciji a on se sluzi izvrnutim argumentima. I treba ja da se ove naglabam sa tobom? Ma nema sanse. Vozdrica.
-
ado-šampion
#193 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Stani malo, znaci za Kiju 1.4 benzin s osnovnom opremom 7 godina staru mu dali 13 hiljada? Pa jbt ti su puno ocajniji nego sto sam ja mislio.
Oni izgleda samo gledaju da se rijese auta koja su uzeli. Garant neki sverceri pa daj sta das. 
- mali_milojica
#194 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Stari Ceed je 2008 placen 26.5k.
-
ado-šampion
#195 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Znaci ipak je blize onom sto sam ja pretpostavio nego 19.990. 
- madner
#196 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Audi koji sam postavio je bio samo radi demonstracije, mogao bi se uvuci za tih 28000 a ovaj Kramarov ne bi ni pogledao 
-
NediM17
#197 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Ne znam samo kako koji mjesec kasnije sleti na 19.990KM. Za ni manje ni vise 6.510KM.
http://www.kia.ba/news/view/2254
I sta sad, ovu sto je bila 19.990KM ce procijeniti na 8kkm, a ovu sto je bila 26.500KM ce procijeniti na 13kKM.
I sta sad, ovu sto je bila 19.990KM ce procijeniti na 8kkm, a ovu sto je bila 26.500KM ce procijeniti na 13kKM.
- madner
#198 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Ocito im je prodaja isla pravo dobro pa su htjeli pokazati prijasnjim kupcima kolika im je marza. 
- mali_milojica
#199 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
On je svoj narucio godinu dana ranije od ove ponude,dobio ga u julu 2008. Nije osnovni model i oprema. Metalik boja itd.NediM17 wrote:Ne znam samo kako koji mjesec kasnije sleti na 19.990KM. Za ni manje ni vise 6.510KM.
-
ado-šampion
#200 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI
Pa nece mu sigurno dati 13 k za auto koje su mu prodali za 19 k 7 godina ranije. I ovih 13 k koje je dobio je briga za kupce i bonus da bi mu sljedece auto opet bila Kia.