Arapi u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Niemand

#176 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Niemand »

..vrlo je bitno sacuvati naslijedje, znas li ti za sta su ti se pretci borili, nasi ljudi vise vole tudje nego svoje, svoje olako rasprodaju, budale kojima su neki tamo bitniji od vlastitiog identiteta, ne cijene svoje..
:o

Oplaka.

Cuj za sta se ko borio? Pa balkan se ne trijezni od krvi upravo zbog ovih recenica.

Naslijedje? Identitet? Pretci?

Grohotom.

Zemlja ko zemlja, nebo ko nebo. Identitet mi parce zemlje ne more biti.

I sta velis ramo, jel ovo sramota?

De ba, dodji sebi dok imas kome.

Lafo ramo i iskustvo neko, nesta. Isto balavac na patriotizmu.
:facepalm:
detroit-mercy

#177 Re: Arapi u Sarajevu

Post by detroit-mercy »

Ramzess Veliki wrote:
Kal El wrote:Dolaze zbog zelenila,planina ,zbog cijene ,hrane ,jer im je odave sve blize,i jer imamo dzamija :D

Ovo im je bolan raj na zemlji..

Neka ih vala
Vala neka ih tamo odakle su se dovukli.
Ovi što kod nas dolaze su niži i srednji stalež, penzioneri kojima je jeftinije ovdje živjeti nego tamo odakle dolaze.
Teški uobraženi primitivci koji će svoju nekulturu prosipati ovdje nama. Napravit će saobraćajni haos, napadati naše djevojke, agresivni su i nametljivi.
Ja sam radio u njihovim zemljama i sa njima i ne želim ih više nikad očima vidjeti.
U nedjelju odem na Rimski most, tiho, svježe, baš prijatan ugođaj, a zatim dođe autobus pun arapa, žena i djece. Odjednom dreka, galama, izvukoše i nekakvu tamburu pa poče dreka i urlanje.
To je samo početak, živi bili pa vidjeli koliko ćemo izdržati sa njima.

A ovi što bježe od rata ... sve bih ja to vratio nazad. To su kukavice i dezerteri, neka idu braniti svoje.
A mi smo ti inace infrastrukturom i ponudom rodjeni za ultra bogatase :mrgreen: .
hzsa22

#178 Re: Arapi u Sarajevu

Post by hzsa22 »

It_is_a_Leclerc wrote:I ja sam ih primjetio na par mjesta u velikim grupama. Muškarci naravno ispred, sa štapovima, kao da se penju na Hindukuš, a ne na drugi sprat SCC-a, a žene, omotane svim i svačim, iza njih vukući za sobom, pa brat-bratu, po 10-ero djece. Ne bi im čovjek zamjerio ništa, da se to ne ponaša kao da je u Abu Dabiju, a ne u Sarajevu, evropskom gradu. Pa to ciči, ilače, tekbira, vrišti, nejač pišti, muškarci zovu kao da najavljuju napad konjice...

Ne znam šta je motiv zbog kojeg dolaze. Ni vizuelno, ni tematski se ne uklapaju.
Vrlo jednostavno, klima. Cijene zemljista na Ilidzi, Hadzicima su otisle gore bar troduplo.
insomnia78

#179 Re: Arapi u Sarajevu

Post by insomnia78 »

Joj prica
"U strahu su velike oči"
:lol:
Latte

#180 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Latte »

Dok njemacka privreda i trgovci zadovoljni trljaju i pozdravljaju odluku francuske da zabrani burke u BiH ih se tjera stapom.

Svicarska turisticka zajednica je stampala preko 200 hiljada brosura za turiste iz arapskih zemalja sa pravilima ponasanja u toj zemlji.

Iz hotelskih soba su sklonili biblije i krsteve da ne uvrijede turiste.

Al eto
insomnia78

#181 Re: Arapi u Sarajevu

Post by insomnia78 »

Latte wrote:Dok njemacka privreda i trgovci zadovoljni trljaju i pozdravljaju odluku francuske da zabrani burke u BiH ih se tjera stapom.

Svicarska turisticka zajednica je stampala preko 200 hiljada brosura za turiste iz arapskih zemalja sa pravilima ponasanja u toj zemlji.

Al eto
Neki dan je kralj KSA na odmoru u Fr hladno trazio, i dobio, da zene policajci ne smiju ucestvovati u poslovima obezbjedjenja
musicman80

#182 Re: Arapi u Sarajevu

Post by musicman80 »

insomnia78 wrote:
Latte wrote:Dok njemacka privreda i trgovci zadovoljni trljaju i pozdravljaju odluku francuske da zabrani burke u BiH ih se tjera stapom.

Al eto
Neki dan je kralj KSA na odmoru u Fr hladno trazio, i dobio, da zene policajci ne smiju ucestvovati u poslovima obezbjedjenja

To je trazio ali nije dobio. Dobio je samo da se zatvori nudisticka plaza blizu njegove kuce, Ali kada je trazio da se napravi lift iz njegove kuce direktno na plazu, tada sve narod digao da protestuje, I Kralj je skratio boravak,pokupio se i otisao.
insomnia78

#183 Re: Arapi u Sarajevu

Post by insomnia78 »

Dobio je ovo za policajke, premjestene su na druge poslove obezbjedjenja, odnosno udaljene iz blizine rezidencije
Niemand

#184 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Niemand »

greenergy wrote:Nadam se da neće zakljucati temu, jer to bi značilo da je zabranjeno pisati o Arapima.
Ne, to bi znacilo da je zakljucana jer se, ko i inace jelte, iznose fasisticke ideje.

Al neka si vala otvorio drugu. Uzivam citati primitivno pisanje, kao i izlive bijesa, narcisoidnosti, rasizma, nacionalizma, mrznje u svim oblicima, a kao sto smo vidjeli na prosloj temi, prekrsi se i pokoje osnovno ljudsko pravo. Uzivam to citati cisto da podsjetim sebe sta je covjek ustvari. Il to nesto sto se zove covjekom.

Al ubjedljivo najjace kad o prljavstini i smradu drugih pricaju oni u ciji tramvaj iz sigurnosnih razloga najbolje ne ulaziti.

Dobro, iz mirisnih razloga :|

(ovo mirisnih se pravo fino uklopilo u ovu recenicu :mrgreen: )
bjelave

#185 Re: Arapi u Sarajevu

Post by bjelave »

Neki dan, u jednoj od kafana ispred pred BBI, malo arapce zafrljaci na mog cuku kesice sa secerom sa stola. Mi smo prolazili trgom pored stolova na rubu baste. Nije bas da su kesice sa secerom mogle povrijediti cuku ali eto vise se radi o gesti. Na bliskom istoku psi se smatraju necistim zivotinjama, nije ko krme ali blizu, tako da djecu od malih nogu uce da ih gadadzaju prvim sto im dodje pod ruku.

Ne smetaju mi turisti. Ne smetaju mi ni investitori. Naprotiv, svi oni koji ovdje ostavljaju lovu a da pri tom ne namecu pravila su dobrodosli.

Medjutim, ako se Arapi ovdje masovno doseljavaju, a ne samo dolaze kao turisti, bice gadnih problema. Nas mentalitet i nasi obicaji, bez obzira sto s njima djelimo vjeru, su dva svijeta. Zestoko udaljena.To znaju oni koju su zivjeli na Bliskom Istoku

Mrzim generalizacije, no zivio sam na BI tako da znam o cemu govorim.

Nas mentalitet je u poredjenju sa njihovim neagresivan i introvertan.A mi jesmo divlji Balkanci no i takvi kakvi smo kulturolski cemo se bolje uklopiti sa Svedima nego sa Arapima.

I nazalost kod nas drzava ne funkcionira tako da mi njih necemo ovdje sistemom utjerati u suru kao sto to rade Svicarci ili Englezi gdje se je takodjer naselio dio veoma bogatih Arapa (kod nas pretpostavljam dolaze puno siromasniji).

I da se vratim na pocetak posta. Elem, nakon sto mi je taj klinac nicim izazvan gadjao psa ja sam viknuo tako da je mali uvukao vrat a njegovi zemljaci za stolom nisu reagirali.
Medjutim, budu li za par godina dosegli kriticnu cifru u pomenutoj kafani a i sire, sad ih je bilo samo 2-3 stola, i k tome se jos dodatno udomacili mogli bi i ja i cuko u slicnoj situaciji biti namarani. A moglo bi se desiti kad se dodatno opuste da odma neko od njih zafrljaci pepeljaru na bilo sta sto mu nije po cejfu a hoda ispred njegovog stola.
insomnia78

#186 Re: Arapi u Sarajevu

Post by insomnia78 »

Srecom se mi u Bosni stvarno humano odnosimo prema zivotinjama za razliku od arapa
Niemand

#187 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Niemand »

insomnia78 wrote:Srecom se mi u Bosni stvarno humano odnosimo prema zivotinjama za razliku od arapa
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
Zokipfc

#188 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Zokipfc »

Niemand wrote:..vrlo je bitno sacuvati naslijedje, znas li ti za sta su ti se pretci borili, nasi ljudi vise vole tudje nego svoje, svoje olako rasprodaju, budale kojima su neki tamo bitniji od vlastitiog identiteta, ne cijene svoje..
:o

Oplaka.

Cuj za sta se ko borio? Pa balkan se ne trijezni od krvi upravo zbog ovih recenica.

Naslijedje? Identitet? Pretci?

Grohotom.

Zemlja ko zemlja, nebo ko nebo. Identitet mi parce zemlje ne more biti.

I sta velis ramo, jel ovo sramota?

De ba, dodji sebi dok imas kome.

Lafo ramo i iskustvo neko, nesta. Isto balavac na patriotizmu.
:facepalm:
:thumbup:

Zemlja ko zemlja, nebo ko nebo..
insomnia78

#189 Re: Arapi u Sarajevu

Post by insomnia78 »

Sve i jednu stvar koju vi ovdje spocitavate Arapima zapadnoevropljani spocitavaju "jugosima"
Slobodno dodaj kriminal, maltretiranje zena i muljanje svake vrste
To sto vi ponosno isticete nase evropejstvo vani bas i ne vazi, vecina ih ima samo blagu predstavu gdje je Bosna
bjelave

#190 Re: Arapi u Sarajevu

Post by bjelave »

insomnia78 wrote:Srecom se mi u Bosni stvarno humano odnosimo prema zivotinjama za razliku od arapa
Ne radi se o tome vec o postivanju pravila u sredinu koju dolazis ili pak o nametanju svojih.Ova epizoda o kojoj sam gore pisao natjerala me je da o tome razmislim a u kontekstu o kome govorimo ovdje.
A ti nastavi da pametujes i trolas. Dobro ti ide.
insomnia78

#191 Re: Arapi u Sarajevu

Post by insomnia78 »

bjelave wrote:
Ne radi se o tome vec o postivanju pravila u sredinu koju dolazis ili pak o nametanju svojih.Ova epizoda o kojoj sam gore pisao natjerala me je da o tome razmislim a u kontekstu o kome govorimo ovdje.
Jel stvarno mislis da Balkanci postuju pravila zemalja domacina?
Pa poznati smo po tome vani
Niemand

#192 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Niemand »

Imamo i sebilj u ameriKi. Nako kazem.
:cekam:
bjelave

#193 Re: Arapi u Sarajevu

Post by bjelave »

insomnia78 wrote:
bjelave wrote:
Pa tamo gdje si ti, pravila se moraju postovati. Jeli tako? Kod nas je problem sto drzave i sistema nema tako da ce agresivniji nametati svoja. To smo vec iskusili i sa puno pitomijim doseljenicima iz komsiluka.

Puna je i Geneva i London bogatih Arapa, ne u ovoj mjeri kao kod nas, ali tamo se postuju red i zakon. Prije par godina Gadafijeva snaha je prebila sluzavku u zavrsila u zatvoru u CH.
Bojim se da ovdje to nece biti slucaj.
supercali

#194 Re: Arapi u Sarajevu

Post by supercali »

Pa jel onda trebamo zabraniti arapima da dolaze zato sto nasi politicari policajci peti deseti ne rade posao za koji su placeni?
Russki

#195 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Russki »

daj ako znate kakvog arapa saljite ga meni da se nagodimo oko zemlje za prodat :lol:
bjelave

#196 Re: Arapi u Sarajevu

Post by bjelave »

supercali wrote:Pa jel onda trebamo zabraniti arapima da dolaze zato sto nasi politicari policajci peti deseti ne rade posao za koji su placeni?
Boze sacuvaj. Svo koji trose su dobrodosli. Samo sto mi eto ne znamo otkud ovog ljeta toliko posjetioca sa Bliskog Istoka i jesu li samo posjetioci ili se pak ovdje naseljavaju. Nema pouzdanih podataka, ni u medijima, niti se politicari ili sociolozi time bave.

A interesantno je pitanje i moglo bi biti jos interesantniije ubuduce.

Prica se da Arapi masovno kupuju imovinu ali niko nema prave podatke. Nema ni podataka koliko je zapravo dobrodoslih turista iz zemalja zaljeva.Koliko trose i koliko ostaju?

Jedino sto vidis golim okom da ih ove godine ima puuuno vise nego ranijih godina.A mene bi bas interesiralo kad bi neko imao relavantne statisticke podatke.
supercali

#197 Re: Arapi u Sarajevu

Post by supercali »

A niko se nije pitao kad je jedno ljeto bila navala talijanskih turista a prije 2 godine britanaca ko da smo u londonu
Tako i ovo ako ih je vise ovu godinu nikakve veze
To za koliko kupuju kuca klinaca palaca treba da rade porezne uprave useljenicke sluzbe i sl
Rizvan

#198 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Rizvan »

bjelave wrote:
insomnia78 wrote:
bjelave wrote:
Pa tamo gdje si ti, pravila se moraju postovati. Jeli tako? Kod nas je problem sto drzave i sistema nema tako da ce agresivniji nametati svoja. To smo vec iskusili i sa puno pitomijim doseljenicima iz komsiluka.

Puna je i Geneva i London bogatih Arapa, ne u ovoj mjeri kao kod nas, ali tamo se postuju red i zakon. Prije par godina Gadafijeva snaha je prebila sluzavku u zavrsila u zatvoru u CH.
Bojim se da ovdje to nece biti slucaj.
A da mi prvo prisilimo sebe na poštivanje pravila, počevši od vas vlasnika pasa, koji seru po parkovima i stazama, a većina vas ne čisti za njima. Pa ćemo onda lahko sa šačicom Arapa.

Živimo u državi gdje su 90% putnika u tramvaju šverceri, a ovdje se raspreda o poštivanju pravila od strane šačice Arapa. :-)

Mislim stvarno.... :D

bjelave

#199 Re: Arapi u Sarajevu

Post by bjelave »

Rizvan wrote:
A da mi prvo prisilimo sebe na poštivanje pravila, počevši od vas vlasnika pasa, koji seru po parkovima i stazama, a većina vas ne čisti za njima. Pa ćemo onda lahko sa šačicom Arapa.

Živimo u državi gdje su 90% putnika u tramvaju šverceri, a ovdje se raspreda o poštivanju pravila od strane šačice Arapa. :-)

Mislim stvarno.... :D

Fulio si i loptu i temu. Ako te ne interesuje topic predlazem ti da odes na neki drugi koji se odnosi na pse, tramvaje ili bilo sta drugo umjesto da trolas ovdje.
Niemand

#200 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Niemand »

bjelave, sta galamis?
Nije fulio nikakvu temu. Ti si poco sa pricom o pascadiji prvi.
Spram toga, ne trolaj ti temu.
I ne galami.

:repetirana:
Locked