I ja citam pa ne mogu da vejrujem, prica se on1000 ko da je milion.....a ne pisljiva 1000madner wrote:Sto bi trebao biti 1000 KM?
Robovlasnici-privatnici
-
mali_balon
#176 Re: Robovlasnici-privatnici
- madner
#177 Re: Robovlasnici-privatnici
Ma nije poenta cifra nego zasto bas 1000. Sto ne 5000 ili 100.
- hadzinicasa
#178 Re: Robovlasnici-privatnici
oh kad on to stavi u perspekRivu....madner wrote:Ma nije poenta cifra nego zasto bas 1000. Sto ne 5000 ili 100.
pa tacno kako covjek da te ne voli.
eto... ka-ko!?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#179 Re: Robovlasnici-privatnici
ti si građevinac ti ćeš odmarati u januarukurty wrote:Kad se vec hvalimo
Mart mjesec, jedna nedjelja slobodna
ukupno mart zavrsio sa 345 radni sati![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Alfons Kauders
#180 Re: Robovlasnici-privatnici
Mi smo generalno ljudi sa jako sjebanim i nerealnim ocekivanjima. Sva sreca, Srbi su i dalje ispred nas po tom pitanju.
Ljudi moji, prosjecna plata u drzavi je malo preko 800. U Sarajevu oko milje, dakle bez Sarajeva je prosjek ispod 750. U taj prosjek ulaze sve plate, jer je, jebiga prosjek. Tako da npr. imas nekakvog nacelnika opstine ili nekog drugog jebacha sa 2000... E koliko sad treba slabije placenih radnika na jednog takvog da dodjemo do 750KM?
Dodas jos petoricu po pet stoja i to je to.
Nije problem u privatnicima sto nude slabije plate od javnog sektora. Problem je sto javni sektor ima predimenzionirane plate u odnosu na realni sektor. Doduse, to i nije neki problem kada drzava npr. ove sedmice nalozi poreskoj da prekrsi zakon i zaboravi na par milijardi neuplacenih poreza i doprinosa.
E pa dragi moji, da privatnik ne mora placati porez i doprinose, i kod njih bi plate bile bolje. A trenutno imamo situaciju u kojoj ce upravo ti mrski privatnici namiriti ne samo svoje obaveze, vec i ove milijarde koje su napravila nasa divna javna preduzeca, koja naravno nisu robovlasnicka, gdje je med i mlijeko.
Daleko od toga da su privatnici zlatni, kao i svi ljudi, ima ih svakakvih. Opet ne razumijem odakle tolika mrznja i generaliziranje. Ja nisam imao nekih pretjerano negativnih iskustava sa svojim poslodavcima od rata do danas, a radio sam iskljucivo za privatnike. Imao sam problema u jednoj firmi, posvadjali se i otjerali me (a da nisu sam bi otisao). Drugim rijecima, uradio bi ono sto haman nikom ovdje ne pada na pamet - naime ja sam po nasim mjerilima lud. Kad mi se ne svidja posao, ja ga promijenim. Znam da je to mnogima radikalan koncept, ali za par decenija mozda i nasem narodu dodje iz gujice u glavu.
Ljudi moji, prosjecna plata u drzavi je malo preko 800. U Sarajevu oko milje, dakle bez Sarajeva je prosjek ispod 750. U taj prosjek ulaze sve plate, jer je, jebiga prosjek. Tako da npr. imas nekakvog nacelnika opstine ili nekog drugog jebacha sa 2000... E koliko sad treba slabije placenih radnika na jednog takvog da dodjemo do 750KM?
Nije problem u privatnicima sto nude slabije plate od javnog sektora. Problem je sto javni sektor ima predimenzionirane plate u odnosu na realni sektor. Doduse, to i nije neki problem kada drzava npr. ove sedmice nalozi poreskoj da prekrsi zakon i zaboravi na par milijardi neuplacenih poreza i doprinosa.
E pa dragi moji, da privatnik ne mora placati porez i doprinose, i kod njih bi plate bile bolje. A trenutno imamo situaciju u kojoj ce upravo ti mrski privatnici namiriti ne samo svoje obaveze, vec i ove milijarde koje su napravila nasa divna javna preduzeca, koja naravno nisu robovlasnicka, gdje je med i mlijeko.
Daleko od toga da su privatnici zlatni, kao i svi ljudi, ima ih svakakvih. Opet ne razumijem odakle tolika mrznja i generaliziranje. Ja nisam imao nekih pretjerano negativnih iskustava sa svojim poslodavcima od rata do danas, a radio sam iskljucivo za privatnike. Imao sam problema u jednoj firmi, posvadjali se i otjerali me (a da nisu sam bi otisao). Drugim rijecima, uradio bi ono sto haman nikom ovdje ne pada na pamet - naime ja sam po nasim mjerilima lud. Kad mi se ne svidja posao, ja ga promijenim. Znam da je to mnogima radikalan koncept, ali za par decenija mozda i nasem narodu dodje iz gujice u glavu.
- Truba
#181 Re: Robovlasnici-privatnici
pa moja komšinica inženjerka ima tu platu na ilidzi a s ilidže je
da niste pogriješili neku brojku permutirajte to
da niste pogriješili neku brojku permutirajte to
- madner
#182 Re: Robovlasnici-privatnici
Zakon ponude i potraznje na djelu.
Ako inzinjeri imaju za 40sati sedmicno 2000, nece raditi 80 za 2250.
Ako inzinjeri imaju za 40sati sedmicno 2000, nece raditi 80 za 2250.
- kurty
#183 Re: Robovlasnici-privatnici
Januar... ove godine samo 237 satiBlack swan wrote:ti si građevinac ti ćeš odmarati u januarukurty wrote:Kad se vec hvalimo
Mart mjesec, jedna nedjelja slobodna
ukupno mart zavrsio sa 345 radni sati![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
I da... sve nedelje plus jedna subota bio slobodan
- Truba
#184 Re: Robovlasnici-privatnici
eto
trebao si u društvenjake pa bi se odmarao čitav život... od života
trebao si u društvenjake pa bi se odmarao čitav život... od života
- madner
#185 Re: Robovlasnici-privatnici
Pa sve ti kaze to sto niste nasli covjeka.
Da nisu ti trazili covjeka sa iskustvom pa se takvi nisu ni javili na oglas?
Da nisu ti trazili covjeka sa iskustvom pa se takvi nisu ni javili na oglas?
-
bullmastiff
#186 Re: Robovlasnici-privatnici
Moze li neko napisati kakvo je iskustvo raje koja rade ili su radila u DHL?
Pozvan sam na intervju...samo onako poslao CV
- Connaisseur Karlin
#187 Re: Robovlasnici-privatnici
DHLbullmastiff wrote:Moze li neko napisati kakvo je iskustvo raje koja rade ili su radila u DHL?
Koja pozicija?
-
mali_balon
#188 Re: Robovlasnici-privatnici
bullmastiff wrote:Moze li neko napisati kakvo je iskustvo raje koja rade ili su radila u DHL?
Jah....Ti ko Zaimov mali sto su ga zvali sa brioa i ponudili mu posao u telekomu....sto ne mogu muda pod bubrege.....
- Alfons Kauders
#189 Re: Robovlasnici-privatnici
Nisam radio tamo, ali sam radio s njima.bullmastiff wrote:Moze li neko napisati kakvo je iskustvo raje koja rade ili su radila u DHL?
Ostavili su pozitivan dojam, pismena firma za nase standarde.
E sad, zavisi od pozicije... Ako ces deverat s babunima na carini, onda ti sigurno nece biti lako (mada to nije do DHL-a al et)
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#190 Re: Robovlasnici-privatnici
radio je drug. držao rutu sarajevo-mostar (ljetni period
) ali je to bila samo jedna od u toku dana.
odustao kada se par puta probudio na suprotnoj strani ceste
odustao kada se par puta probudio na suprotnoj strani ceste
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#191 Re: Robovlasnici-privatnici
Da je kakve penzije u pm
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#192 Re: Robovlasnici-privatnici
osHo mi drug Koki pocetkom ove godine u peMziju ono nestHa prije vremena mogo josH tri godine gurat al kaze nek ide sve u MP3 od mene dosta...eeeeee da je meni docekat 
-
bullmastiff
#193 Re: Robovlasnici-privatnici
kancelarija, finansijsko računovodstveni posloviConnaisseur Karlin wrote:DHLbullmastiff wrote:Moze li neko napisati kakvo je iskustvo raje koja rade ili su radila u DHL?
Pozvan sam na intervju...samo onako poslao CV![]()
Koja pozicija?
-
bullmastiff
#194 Re: Robovlasnici-privatnici
ne moras vjerovati tvoja stvar..ja sam vec dvije godine zaposlen, samo trazim drugi posaomali_balon wrote:bullmastiff wrote:Moze li neko napisati kakvo je iskustvo raje koja rade ili su radila u DHL?
Jah....Ti ko Zaimov mali sto su ga zvali sa brioa i ponudili mu posao u telekomu....sto ne mogu muda pod bubrege.....
- kurty
-
Nepass
#196 Re: Robovlasnici-privatnici
Nema jos puno, 31 godina i odoh u peMzijuMatijevic_Vlado wrote:Da je kakve penzije u pm
- Connaisseur Karlin
#199 Re: Robovlasnici-privatnici
Vjerovatno imas impresivnu radnu istoriju, i imas dovoljno radnog iskustva.bullmastiff wrote:kancelarija, finansijsko računovodstveni posloviConnaisseur Karlin wrote:DHLbullmastiff wrote:Moze li neko napisati kakvo je iskustvo raje koja rade ili su radila u DHL?
Pozvan sam na intervju...samo onako poslao CV![]()
Koja pozicija?
-
oridjidji
#200 Re: Robovlasnici-privatnici
Sa njima imam posla citav zivot.
10 godina rada, 2 godine i 4 mjeseca staza.
10 godina rada, 2 godine i 4 mjeseca staza.