austrija , svica ...brate ljepse sredjenije. nisu dobro dosli u moju zemlju i cao. ovo je moja zemlja. Bosna Bosancima. Pakistan pakistancima u cemu je problem.Da arapski nacin zivota valja i da im ista valja ne bi hrlali na zapad. i kada dodju u drugu zemlju u evropu oni bi da uvode sranje od kojeg su pobjeglisinuhe wrote:Ima tu svega a poneko ce se i opariti. Slazem se da nisu cista posla, ali goste treba lijepo docekati. Neko stvarno hoce i da vidi zelenilo
Najezda Arapa
-
das auto
#176 Re: Najezda Arapa
- supercali
#177 Re: Najezda Arapa
Nisam znao da je frankfurt u bihdas auto wrote:austrija , svica ...brate ljepse sredjenije. nisu dobro dosli u moju zemlju i cao. ovo je moja zemlja. Bosna Bosancima. Pakistan pakistancima u cemu je problem.Da arapski nacin zivota valja i da im ista valja ne bi hrlali na zapad. i kada dodju u drugu zemlju u evropu oni bi da uvode sranje od kojeg su pobjeglisinuhe wrote:Ima tu svega a poneko ce se i opariti. Slazem se da nisu cista posla, ali goste treba lijepo docekati. Neko stvarno hoce i da vidi zelenilo
- insomnia78
#178 Re: Najezda Arapa
Tako isto svabski desnicari misle o tebidas auto wrote:austrija , svica ...brate ljepse sredjenije. nisu dobro dosli u moju zemlju i cao. ovo je moja zemlja. Bosna Bosancima. Pakistan pakistancima u cemu je problem.Da arapski nacin zivota valja i da im ista valja ne bi hrlali na zapad. i kada dodju u drugu zemlju u evropu oni bi da uvode sranje od kojeg su pobjeglisinuhe wrote:Ima tu svega a poneko ce se i opariti. Slazem se da nisu cista posla, ali goste treba lijepo docekati. Neko stvarno hoce i da vidi zelenilo
Samo, tad je to ksenofobija, a?
-
das auto
#179 Re: Najezda Arapa
razonoda wrote:vralo bosne
ovakve su sve po njemackoj
kocke i baloni koji hodaju
ni vrata ni ledja ni guzice ni nogu sve sraslo u jedno
kada se sudaris sa njom u aldiju ona se otktrlja ko lopta a ti letis kroz prozor jer nijedna nije ispod 100 kila
- soraya93
#180 Re: Najezda Arapa
Cijene nekretnina na Ilidzi su radi arapa skocile kao da je Beverli Hils. Za oko 2 dunuma zemlje sa starom kucom se sada trazi skoro milion KM. Kvadrat stana u novoizgradjenoj zgradi u Luzanima je 3600 KM i vec je skoro sve prodato.. arapima naravno. Kad prosetate Ilidzom vidjeti cete vise arapa nego nasih ljudi sto stvara bas neki neugodan osjecaj kao da ste vi stranaci ovdje a ne oni..
Mozda bi i bilo ok da jednaka prava nasi drzavljani imaju kod njih, u arapskim drzavama.. da tako lako mozemo kupiti nekretninu (kod nas je potrebno samo da imaju registrovanu firmu sa kapitalom od 2000 KM), a cak nam i viza treba (za Kuvajt se ceka i 7 dana)
Mozda bi i bilo ok da jednaka prava nasi drzavljani imaju kod njih, u arapskim drzavama.. da tako lako mozemo kupiti nekretninu (kod nas je potrebno samo da imaju registrovanu firmu sa kapitalom od 2000 KM), a cak nam i viza treba (za Kuvajt se ceka i 7 dana)
- supercali
#181 Re: Najezda Arapa
Ajd bar se ja i pjer na ovoj temi slazemo 
-
das auto
#182 Re: Najezda Arapa
insomnia78 wrote:Tako isto svabski desnicari misle o tebidas auto wrote:austrija , svica ...brate ljepse sredjenije. nisu dobro dosli u moju zemlju i cao. ovo je moja zemlja. Bosna Bosancima. Pakistan pakistancima u cemu je problem.Da arapski nacin zivota valja i da im ista valja ne bi hrlali na zapad. i kada dodju u drugu zemlju u evropu oni bi da uvode sranje od kojeg su pobjeglisinuhe wrote:Ima tu svega a poneko ce se i opariti. Slazem se da nisu cista posla, ali goste treba lijepo docekati. Neko stvarno hoce i da vidi zelenilo
Samo, tad je to ksenofobija, a?
ma nije tema. to je posebna prica. sta ti mislis da ja ne znam sta i kako misle desnicari u njemackoj o ovima i onima. ja sa svabama pijem pivu nekoliko desetljeca
ja sam u njemackoj vise nego sto ti imas godina
-
SSP
#183 Re: Najezda Arapa
Gdje god su arapi dobili uticaj tu je belajCherry-Cherry wrote:Nemoguće im je to objasniti. Samo ćeš ispasti četnik. Salonski četnik.das auto wrote: ne shvatas nikako.oni ce ovdje napraviti smetljiste. serijat.tada ce hrvati i srbi reci da to nema veze sa gradjanskom sekularnom drzavom i postacemo gaza ili sirija.ja samo volim bosnu.neka se oni ovdje ponasaju kao u svicarskoj. plati hotel , postuj zakon i kuci. on dosao da zivi ovdjei kroji po svome.
ja sam dosao u njemacku da radim i da sve postujem njemacko. oni niti rade u bosni niti postuju nase zakone i obicaje. to je ogromna razlika. ima li ijedan arapin da kopa kanale u bosni. sta oni rade u bosni? broje zvijezde
- insomnia78
#184 Re: Najezda Arapa
I nista nisi naucio
Doduse i kako bi, predstavljas se ko poljak
- supercali
#185 Re: Najezda Arapa
Pa je li arap kriv za to?soraya93 wrote:Cijene nekretnina na Ilidzi su radi arapa skocile kao da je Beverli Hils. Za oko 2 dunuma zemlje sa starom kucom se sada trazi skoro milion KM. Kvadrat stana u novoizgradjenoj zgradi u Luzanima je 3600 KM i vec je skoro sve prodato.. arapima naravno. Kad prosetate Ilidzom vidjeti cete vise arapa nego nasih ljudi sto stvara bas neki neugodan osjecaj kao da ste vi stranaci ovdje a ne oni..
Je li ibu ibn saud nacelnik ilidze?
- insomnia78
#186 Re: Najezda Arapa
Ali, nemaju uticajaSSP wrote:Gdje god su arapi dobili uticaj tu je belajCherry-Cherry wrote:Nemoguće im je to objasniti. Samo ćeš ispasti četnik. Salonski četnik.das auto wrote: ne shvatas nikako.oni ce ovdje napraviti smetljiste. serijat.tada ce hrvati i srbi reci da to nema veze sa gradjanskom sekularnom drzavom i postacemo gaza ili sirija.ja samo volim bosnu.neka se oni ovdje ponasaju kao u svicarskoj. plati hotel , postuj zakon i kuci. on dosao da zivi ovdjei kroji po svome.
ja sam dosao u njemacku da radim i da sve postujem njemacko. oni niti rade u bosni niti postuju nase zakone i obicaje. to je ogromna razlika. ima li ijedan arapin da kopa kanale u bosni. sta oni rade u bosni? broje zvijezde
-
foton
#187 Re: Najezda Arapa
Odgovor ti je dat. Neka osnuje firmu u BiH ili neka dođe ovamo, živi sedam godina, aplicira za državljanstvo, i ima prava kao i ostali Bosanci. Ili neka ode u Crnu Goru, čujem da su tamo pokupovali sve.das auto wrote:ovdje je rijec o arapima koji kupuju zemlju u bosni. sta im zemlja i kuca i to bas u bosni? na koji nacin to ostvaruju. po osonu kojeg zakona jer jedan moj prijatelj rus hoce takodje kucu pored vrela bosne ili une . niko da odgovori
Arapi dolaze kao turisti u BiH jer im je Zapadna Evropa skupa, nemaju vize, osjećaju se kao građani drugog reda, a žele da vide malo Evrope. Eto. Zašto Rusi idu u Tursku? Jer za iste pare dobiju više i bolje se osjećaju.
Ko to treba da dođe kao turista ili da investira u BiH da mi budemo zadovoljni? Neka dođu već jednom...
-
das auto
#188 Re: Najezda Arapa
[/quote]Ali, nemaju uticaja
nemaju u njemackoj i austriji i norveskoj ali imaju ili ce imati u bosni
- sinuhe
#189 Re: Najezda Arapa
Kako je Zapadna Evropa skupa kad zemljiste na Ilidzi kosta milion maraka? 
- insomnia78
#190 Re: Najezda Arapa
nemaju u njemackoj i austriji i norveskoj ali imaju ili ce imati u bosni[/quote]das auto wrote:Ali, nemaju uticaja
Pa sta predlazes, da im zabranimo?
- Boateng
#191 Re: Najezda Arapa
das auto wrote:nemaju u njemackoj i austriji i norveskoj ali imaju ili ce imati u bosniAli, nemaju uticaja
Last edited by Boateng on 07/08/2015 14:31, edited 2 times in total.
-
das auto
#192 Re: Najezda Arapa
to je samo fama i predrasuda.foton wrote:Odgovor ti je dat. Neka osnuje firmu u BiH ili neka dođe ovamo, živi sedam godina, aplicira za državljanstvo, i ima prava kao i ostali Bosanci. Ili neka ode u Crnu Goru, čujem da su tamo pokupovali sve.das auto wrote:ovdje je rijec o arapima koji kupuju zemlju u bosni. sta im zemlja i kuca i to bas u bosni? na koji nacin to ostvaruju. po osonu kojeg zakona jer jedan moj prijatelj rus hoce takodje kucu pored vrela bosne ili une . niko da odgovori
, nemaju vize, osjećaju se kao građani drugog reda, a žele da vide malo Evrope. Eto. Zašto Rusi idu u Tursku? Jer za iste pare dobiju više i bolje se osjećaju.Arapi dolaze kao turisti u BiH jer im je Zapadna Evropa skupa
Ko to treba da dođe kao turista ili da investira u BiH da mi budemo zadovoljni? Neka dođu već jednom...
kuca u njemackoj se moze naci za 60 hiljada eura a za 10 eura puna korpa kruha, salate , mesa , pive ...hotelska soba 40 eura itd jeftinije nego u bosni
- supercali
#193 Re: Najezda Arapa
Jebo hitlera kakvog ovdje kapaciteta ima
Al eto nisu jevreji na udaru nego arapi
Al eto nisu jevreji na udaru nego arapi
-
das auto
#194 Re: Najezda Arapa
ja sam za bio i ostao bosanac. nemam problem sa identitetominsomnia78 wrote:I nista nisi naucio
Last edited by das auto on 07/08/2015 14:37, edited 1 time in total.
-
foton
#195 Re: Najezda Arapa
Nisam vjerovao pa pogledao, kvadrat adaptiranog stana u Lužanima ispod 2000KM.soraya93 wrote:Cijene nekretnina na Ilidzi su radi arapa skocile kao da je Beverli Hils. Za oko 2 dunuma zemlje sa starom kucom se sada trazi skoro milion KM. Kvadrat stana u novoizgradjenoj zgradi u Luzanima je 3600 KM i vec je skoro sve prodato.. arapima naravno. Kad prosetate Ilidzom vidjeti cete vise arapa nego nasih ljudi sto stvara bas neki neugodan osjecaj kao da ste vi stranaci ovdje a ne oni..
http://www.market.ba/oglas/stanovi/embr ... aign=Donji
A ja da imam kuću koju mogu da prodam za milion ili dva, ko si ti da mi kažeš koja je cijena? Sad ne valja ni da se trošna kuća debelo plati i renovira? A ko šeta ulicama.... pa idi u Barcelonu i vidi ko to tamo hoda
Oko boldiranog reciprociteta se slažem...
-
das auto
#196 Re: Najezda Arapa
das auto wrote:a ti se azilntima iz alzira predstavljas kao senad iz tuzle i sa njima ides na dzumu.insomnia78 wrote:I nista nisi naucio
vodis li kuci poslije dzume na pivu.
bas ti zavidim![]()
ti isti arapi kada se upucavaju trebama govore da su spanci i talijani a mene isputuju o privatnim stvarima . ja cu supcima govoriti ko sam i sta sam , ne pada mi na pamet
- insomnia78
#197 Re: Najezda Arapa
Ne druzim se sa arapima, ne idem u dzamijudas auto wrote:a ti se azilntima iz alzira predstavljas kao senad iz tuzle i sa njima ides na dzumu.insomnia78 wrote:I nista nisi naucio
vodis li kuci poslije dzume na pivu.
bas ti zavidim![]()
ja cu supcima govoriti ko sam i sta sam , ne pada mi na pamet
Takodje nisam ni ksenofob, ako nista barem zbog cinjenice da sam i sam stranac
- Haris.ba
#198 Re: Najezda Arapa
Bošnjo bi iz džehenema zapitkivao odakle dženetliji lova za kuću.
- BHCluster
#199 Re: Najezda Arapa
De mi brojeve lota kad vec mozes vidjeti buducnost.das auto wrote:
nemaju u njemackoj i austriji i norveskoj ali imaju ili ce imati u bosni
-
foton
#200 Re: Najezda Arapa
meni je taksi u njemačkoj bio skup. piva u kafani. kolač i kafa. zoološki vrt. hotel daleeeko od 40 eura. hmmm... meni je njemačka poskupa a bosna jeftina. hajde da pitamo još koga.das auto wrote: to je samo fama i predrasuda.
kuca u njemackoj se moze naci za 60 hiljada eura a za 10 eura puna korpa kruha, salate , mesa , pive ...hotelska soba 40 eura itd jeftinije nego u bosni