Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post Reply
dalmatinka

#176 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by dalmatinka »

emillio estevez wrote:
dalmatinka wrote:
junior3 wrote:Ma ja ba, Srbi se izmedju sebe ubijali.
Ako misliš konkretno na oluju onda je bilo i toga, mislim na ono junačko gaženje tenkovima vlastitih civila.
Laz laz.

Tada su pripadnici V korpusa abih bili u Dvoru , HV je sammo na prilazima. Bio.
Ma ne govorim ja ni o Armiji BiH ni o HV-u. Govorim o srpskim tenkovima koji su u bežaniji gazili vlastiti narod na cesti.
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#177 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by emillio estevez »

Ha

Citaj kroz text .

Stisnuo ih HV sa sjevera i zapada .
ABIH usla u Hrvatsku .
Panika . Panika imm zavladala.
It_is_a_Leclerc

#179 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by It_is_a_Leclerc »

Impresivna vojna parada u Zagrebu. :thumbup:
ronnie

#180 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by ronnie »

Fudo387 wrote:
emillio estevez wrote:
Fudo387 wrote:Nikad se ta himna nije izvodila na javnim manifestacijama prije dolaska hdz-a na vlast.
I mislim da je i budali jasno kako taj grb sa petokrakom iznad nije jedno te isto sto i danasnja drzavna obiljezja u 'Rvata nam.
Pises gluposti...
Sta, da se danasnja himna Hrvatske intonirala prije himne Hej Sloveni?

Hrvatska himna se počela javno izvoditi nakon pada Rankovića, dakle negdje u drugoj polovici šezdesetih godina, iako nikad nije bila zabranjena. Tito nije imao ništa protiv hrvatske himne. Nisu u pravu ni oni koji kažu da se tek 1974. počela izvoditi, a još manje ono koji kažu da tek dolaskom HDZ-a na vlast.
ronnie

#181 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by ronnie »

Patriotska_Liga wrote:U Sarajevu bi trebalo organizovati proslavu godišnjice Oluje, a tom prilikom bi Bošnjaci trebali čestitati Hrvatima na uspješno izvedenoj oslobodilačkoj akciji i pozvati svoje političke predstavnike da slijede ovaj primjer.
:thumbup: :bih:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#182 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by KatarinaKosaca »

Patriotska_Liga wrote:
KatarinaKosaca wrote:Onog dana kada je yugo-ćirilićar u Predsjeništvu, koji je jelte legitimni ali i legalni bio suzdržan glede rezolucije o Srebrenici, jer to, jelte nije njegov rat, rekoh da na dalje i ubuduće ni Oluja nije (bila) moj rat. Eto, vas tamo... obilježavajte, ili slavite, ja sam suzdržana.
Oluja predstavlja historijsku akciju trajnog eliminisanja srpskog političkog uticaja sa ogromne teritorije koja je bila direktno naslonjena na BiH i Bošnjaci ne bi trebali da jednog političkog avanturistu Dragana Čovića uopšte dovode u vezu sa ovom oslobodilačkom akcijom i da radi njega mjere važnost iste za nas. Što se mene tiče uvijek ću biti izrazito zahvalan HV-u zbog ove akcije i uvijek slaviti ove dane iskreno ubijeđen da je u dugoročnom smislu to za Bošnjake izrazito povoljna historijska okolnost. Pri tome naravno i dalje ostaju otvorena mnoga teška pitanja u bošnjačko-hrvatskim odnosima koja neće biti ni malo jednostavno riješiti i to niko ne treba da spori.
Racionalno, jesi u pravu. Mene, opet, nešto emocije nosaju jer biti "suzdržan" glede Srebrenice, trebaš biti golema gnjida...
JohnnyS

#183 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by JohnnyS »

Golemo i ti svoje svjetonazore određuješ prema djelima Dragana Čovića. To valjda ni na Poskoku ne rade.
KatarinaKosaca

#184 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by KatarinaKosaca »

JohnnyS wrote:Golemo i ti svoje svjetonazore određuješ prema djelima Dragana Čovića. To valjda ni na Poskoku ne rade.
Nje svjetonazor, nego emocija.. nije moj rat. Tačka. Suzdržana. Valjda imam pravo na to :D
It_is_a_Leclerc

#185 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Evo zanimljive situacije...

U ime BiH, mimo svih pravila, konsultacija i dogovora, mimohodu hrvatske vojske prisustvovat će ministrica odbrane, Marina Pendeš iz HDZ-a. Na ovo su reagirali iz SNSD-a optuživši SDS da je kriv što je Pendeš otišla u Zagreb. :lol: Strateško partnerstvo je na kušnji. Hoće li Milorad oprostiti "svome Draganu" odlazak na obilježavanje Oluje ?
BHCluster

#186 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by BHCluster »

Ovako to srbi rade.
DOK se Hrvatska priprema za proslavu Oluje, na granici sa Srbijom dijele se propagandni letci i DVD-i koji ju nazivaju "najvećim etničkim čišćenjem od Drugog svjetskog rata".

"Tijekom Oluje 2000 Srba je ubijeno ili nestalo, a još 250 tisuća ih je bili prisiljeno napustiti svoj rodni kraj. Operacija Oluja je najveće etničko čišćenje od Drugog svjetskog rata, Europa nikada nije doživjela situaciju u kojoj je toliki broj ljudi u tako kratkom periodu morao napustiti svoje domove", stoji u letku koji je dijeljen na GP Erdut.

Dalje se navodi da za zločine protiv Srba nitko nije odgovarao, a citirana je i objava Međunarodnog suda iz veljače ove godine, u kojoj se osuđuju zločini nad srpskim stanovništvom.

Letak na četiri jezika

Letak je objavljen na engleskom, srpskom, njemačkom i turskom jeziku, uz dramatične fotografije civila.

Zasad nije poznato tko je letak tiskao niti tko ga distribuira.

Na DVD-ima se pak nalazi film "Bljesak je potpalio Oluju" redatelja Aleksandra Bulata i scenarista Dragoljuba Bulata u produkciji Radiotelevizije Srbije i Srbicom filma. U filmu se pojavljuju akademkinja Smilja Avramov i Savo Štrbac, direktor D.I.C. Veritas, a korištene su snimke RTS-a, Dunav filma, Reutersa, ARD-a te Faktuma.
Image
emillio estevez

#187 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

It_is_a_Leclerc wrote:Evo zanimljive situacije...

U ime BiH, mimo svih pravila, konsultacija i dogovora, mimohodu hrvatske vojske prisustvovat će ministrica odbrane, Marina Pendeš iz HDZ-a. Na ovo su reagirali iz SNSD-a optuživši SDS da je kriv što je Pendeš otišla u Zagreb. :lol: Strateško partnerstvo je na kušnji. Hoće li Milorad oprostiti "svome Draganu" odlazak na obilježavanje Oluje ?
Meni je stvarno zao sto Hr nije pozvala pripadnike Oruzanih snaga Bih.
Posebno pripadnike V korpusa.
KatarinaKosaca

#188 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by KatarinaKosaca »

emillio estevez wrote:

Nemoj, živ bio, još nam samo fali još jedan referendum "Da li Atifa Dudakovića isporučiti Srbiji" :lol: :lol:
Patriotska_Liga

#189 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by Patriotska_Liga »

Čini se da Srbi ne razlikuju zastave Ujedinjenog Kraljevstva i Islanda.
emillio estevez

#190 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

KatarinaKosaca wrote:
emillio estevez wrote:

Nemoj, živ bio, još nam samo fali još jedan referendum "Da li Atifa Dudakovića isporučiti Srbiji" :lol: :lol:

Prvo Hrvatskoj , pa kad odsluzi onda mu mila majka.
Pripadnike ne zapovjedni kadar.
trocadero

#191 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by trocadero »

dalmatinka wrote: Ma ne govorim ja ni o Armiji BiH ni o HV-u. Govorim o srpskim tenkovima koji su u bežaniji gazili vlastiti narod na cesti.
Да твоје право име није можда Алиса?! :D
Last edited by trocadero on 04/08/2015 17:56, edited 1 time in total.
BHCluster

#192 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by BHCluster »

Foxx

#193 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by Foxx »

Image

Cestitke Hrvatskoj na dobro uradjenom poslu! Ljudi su rahat, rijesili se govana. Bilo bi im k'o nama evo 20 godina, ni na nebu, ni na zemlji.... :roll:
BHCluster

#194 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by BHCluster »

junior3

#195 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by junior3 »

Kitrona wrote:
junior3 wrote:Ma ja ba, Srbi se izmedju sebe ubijali.
Eto, tebi će se i starim poštenjacima velikosrbima - vjerovati...
Pa normalno, nece tebi. :D
junior3

#196 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by junior3 »

trocadero wrote:
dalmatinka wrote: Ma ne govorim ja ni o Armiji BiH ni o HV-u. Govorim o srpskim tenkovima koji su u bežaniji gazili vlastiti narod na cesti.
Да твоје право име није можда Алиса?! :D
To je ona. :D
argyle

#197 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by argyle »

BHCluster wrote:
jasko_ba

#198 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by jasko_ba »

Rijesili se ljudi problema na svom teritoriju.
Ravno da tamo neki sumski Svabo proglasi dan zalosti zbog Normandije ili cega vec ne. Jer "sve je to njemacko bilo" bre :lol:
It_is_a_Leclerc

#200 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Čestitam Kolindi Grabar Kitarović, hrvatskoj vojsci i narodu na divnom mimohodu.

Srbija na aparatima.
Post Reply