ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post Reply
edo_79

#176 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by edo_79 »

pici wrote:
edo_79 wrote:
Tebi ako gazda da da forumaš, njegova stvar. Budžetlije forumaju od PDV-a koji neka polugoladna nene odvaja da kupi 1kg hljeba.. drastična razlika. Ili jedan nezaposleni koji kupi kovertu da pošalje cv za posao , uzme od familije cenera. Dakle, budžetlije forumaju preko bosanske sirotinje, a tebe ako gazda drži da forumaš njegov problem..
Opet, jedna vrlo licemjerna budžetska komparacija.
Meni moj gazda dozvoljava da forumam nakon što odradim svoj paket zadataka. Naime od 07:00 do 09:00 (kad on dolazi) ja moram pripremiti takvu masu podataka za koji bi budžetlija dobio udar kad bi znao šta mora da se uradi.... Ukratko, cjelokupan proces proizvodnje, znači moram bit tehnolog, električar, mašinac, pravnik, ekonomista, instrumentalac, trgovac, prodavac, sve sa SSS i za 600 KM mjesečno ....

ma bolite sad tiKi eno SDA i fadilj usvojisHe novi ZOR... sad ce ti biti lakse, subotom, nedeljom i praznicima... nocni rad je popsebno definisan... novi samsung mobiteli brez gHasenja tako da je dostupnost i ako si na treskavici :mrgreen:[/quote]

Ja radim u ovom radnom režimu od 10.07.2007. kad sam počeo radit u ovoj firmi tako da mi to nije ništa neobično ni novo :D

@ Katarina Ma ne pravdam se ... nisu vrijedni pravdanja... samo misle da je sad sve ovo ''dežura na vikend i 24 sata dostupnost bauk'' JA TAKO RADIM OD PRVOG DANA
p206

#177 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by p206 »

Ja samo znam jedno, da kad se pogleda generalna situacija (i perspektiva za omladinu) gore ne može biti..
Nekima nikad bolje nije bilo, i možda ih ove najavljene promjene neće ni dotaći, i drago mi je zbog njih ako su pošteno zaradili svoj kapital, ali generalna situacija je užasna, ko to ne vidi i ima bilo kakav otpor kad se to spomene, onda ili je zlonamjeran ili nema dodir sa realnošću.
Ustvari može gore, ali da smo u Africi, pošto nismo nego u Evropi, gore ne može...nas Albanija i Moldavija šišaju po nekim parametrima, o čemu da pričamo više... tako da šta god da se promijeni generalna slika će se početi mijenjati na bolje
Latte

#178 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by Latte »

bude wrote:
Latte wrote:Mislim da dosta grijesite da ce sada biti nekih masovnih otkaza ljudi koji primaju platu iz budzeta BiH.

Bit ce vremena da se sve sabere i oduzme pa da vidimo ko ce vise plakat
ovo je samo "vrh" ledenog brijega zvanog Agenda

Ima li neki podatak koliko raje bar u kantonu Sarajevo prima platu iz budzeta?

Neka recimo otkaz dobije 5 milja ljudi.To ti je odmah bar 8 ili 9 hiljada ljudi koji su zakaceni tim otkazom.

Meni to zvuci nevjerovatno da se moze desiti.
Recimo Njemacka kao najuredjenija zemlja u EU nema mogucnost otpustanja radnika sa titulom "Beamter" i ako im se kolektivni ugovori svake godine na novo dogovaraju.
Drinski

#179 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by Drinski »

ljudi moji, koja zavist, pa da bar ide u pozitivnom pravcu da i njemu bude bolje. ma jok. samo da bude jos gore.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#180 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by pici »

KatarinaKosaca wrote:
pici wrote:a vidim da i vi privatnici ste ranom zorom na fHorumima... valjda se samoreklamirate preko profita koji zaradjujete ono pa za albanske rivijere :mrgreen:
Kako god nije preko pola miliona nezaposlenih i toliko gladnih penzionera. Da je preko njih, ja ne bih mogla spavati. Vidim vi ne, samo da možete, nego ste i bezobrazni kao i uvijek. Prave šalteruše... koje ne znaju tok novca i misle da im plaća pada sa neba..

ma kaki neba... ma iz budjeta i sa paypala... dojde neki stranac pa zakiti maljo, ono za kaHve na zmajevcu :mrgreen:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#181 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by KatarinaKosaca »

k1ks wrote:Ove stvari sto si navela nece se moci rijesiti sa ovim zakonom... Zar zaista mislis da ce neka salterusa dobiti otkaz ciji rodjak,otac,tetak sjedi u nadzornom ili upravnom odboru ili u samom vrhu neke institucije. CItava infrastruktura u drzavnim firmama od 95 godine koncpirana je tako da to bude jedna glasacka masina koja ce trajati dugi niz godina.
Tek se sad vidi mrznja i podijela izmedju zaposlenih / nezaposlenih,privatni /drzavni sektor.... A siguran sam da 99 % ovih na forumu dali bi 15 000 da se zaposle u drzavnu firmu ili ovi iz privatnog sektora da naprave transfer u drzavni...
Zakonom ne, reformskim paketom da, jer podrazumjeva neke stvari koje podrazumjevaju politiku van JP koje spominješ, kao i privatizaciju istih. Ako ništa, šalteruše i njihovi šefovi će znati da nisu nedodirljivi.
Za to 99% itd, nemoj tvrditi, ne bi se svatko zapošljavao "po zakonu", odnosno ne bi svatko pao u korupciju. U krajnjoj liniji 15 milja se može posuditi i za nekoliko godina iskopati kome i dati. Zato nemojte od sebe polaziti.. postoji nešto što se zove obraz, nije sve pojest, popit i poklopit u svačijem životu..
Dakle, govori u svoje ime, ne u tuđe..
pici

#182 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by pici »

KatarinaKosaca wrote:
edo_79 wrote:
pici wrote:a vidim da i vi privatnici ste ranom zorom na fHorumima... valjda se samoreklamirate preko profita koji zaradjujete ono pa za albanske rivijere :mrgreen:
Ja jesam i ne stidim se, ja časno i pošteno zaradim svoju platu tako da se nimalo ne stidim niti me sramota što sam na forumu ..... A što se tiče albanske rivijere nju mogu zaboravit sljedećih 20 godina, uspio sam se nekako uklopit u ratu kredita stambenog tako da sam riješio stambeno pitanje ....
Što se pravdaš uhljebima? Jel ih prije samo mjesec zanimalo šta radiš i da li uošće radiš. Nije.. ne pravdaj se uhljupima..

samo porezne tikete regularno a sHajbe na cisCenje kod praonice slon... automatik, more jeep stat :mrgreen:
edo_79

#183 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by edo_79 »

Ne vozim ti ja jeep ... to voze budžetlije .... ja vozim radničko avto .... 18 godina staro i trljam šajbu sam kod kuće ... :mrgreen:
pici

#184 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by pici »

edo_79 wrote:Ne vozim ti ja jeep ... to voze budžetlije .... ja vozim radničko avto .... 18 godina staro i trljam šajbu sam kod kuće ... :mrgreen:

ma ti si radnik kod robovlasnika nije ti laHko to znam al Kata nam je Gazdarica i to su iskustvom :mrgreen:
edo_79

#185 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by edo_79 »

pici wrote:
edo_79 wrote:Ne vozim ti ja jeep ... to voze budžetlije .... ja vozim radničko avto .... 18 godina staro i trljam šajbu sam kod kuće ... :mrgreen:

ma ti si radnik kod robovlasnika nije ti laHko to znam al Kata nam je Gazdarica i to su iskustvom :mrgreen:
Ozbiljno vozim auto 98-o godišće i trljam šajbu sam kod kuće .... i ne volim avtomatik .... :mrgreen:
k1ks

#186 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by k1ks »

KatarinaKosaca wrote:
k1ks wrote:Ove stvari sto si navela nece se moci rijesiti sa ovim zakonom... Zar zaista mislis da ce neka salterusa dobiti otkaz ciji rodjak,otac,tetak sjedi u nadzornom ili upravnom odboru ili u samom vrhu neke institucije. CItava infrastruktura u drzavnim firmama od 95 godine koncpirana je tako da to bude jedna glasacka masina koja ce trajati dugi niz godina.
Tek se sad vidi mrznja i podijela izmedju zaposlenih / nezaposlenih,privatni /drzavni sektor.... A siguran sam da 99 % ovih na forumu dali bi 15 000 da se zaposle u drzavnu firmu ili ovi iz privatnog sektora da naprave transfer u drzavni...
Zakonom ne, reformskim paketom da, jer podrazumjeva neke stvari koje podrazumjevaju politiku van JP koje spominješ, kao i privatizaciju istih. Ako ništa, šalteruše i njihovi šefovi će znati da nisu nedodirljivi.
Za to 99% itd, nemoj tvrditi, ne bi se svatko zapošljavao "po zakonu", odnosno ne bi svatko pao u korupciju. U krajnjoj liniji 15 milja se može posuditi i za nekoliko godina iskopati kome i dati. Zato nemojte od sebe polaziti.. postoji nešto što se zove obraz, nije sve pojest, popit i poklopit u svačijem životu..
Dakle, govori u svoje ime, ne u tuđe..
Et vidis opet grijesis :-) Firme koje se planiraju dati u privatizaciju drzava ce biti vecinski vlasnik to jeste minimalno 51% ... Tako da njihov sistem rada i dalje ce biti isti ali hajd..
A nije 99 % mislim da je 100 %.... Jer svi zaposleni u KCUS,Bh Telecomu,Elektroprivredi,Mup-u Ks i slicnim institucijama dosli su do posla tako sto su imali vezu ili su dali odredjeni iznost za taj posao... Privatni sektor o kojem pricate je slabo razvijen i kao takav nudi slabe uslove rada.
Jedino sto u KS mozes naci zadovljnih ljudi je u bankarstvu,ostalo je sve katastrofa....
Ocigledno se slabo kreces i pircas sa ljudima koji su zaposleni u ova dva sektora..
vryzas

#187 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by vryzas »

Kad su novi protesti? :?
p206

#188 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by p206 »

a ovo drugo poluvrijeme, ja tek vidio... u drugom pol. Željo bolji bio 100%
Mister Yes

#189 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by Mister Yes »

p206 wrote:a ovo drugo poluvrijeme, ja tek vidio... u drugom pol. Željo bolji bio 100%
Klasična namještaljka. Neko je sinoć zaradio puno para :izet:
kolegione

#190 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by kolegione »

edo_79 wrote:
kakotakonikako wrote:
edo_79 wrote: Meni moj gazda dozvoljava da forumam nakon što odradim svoj paket zadataka. Naime od 07:00 do 09:00 (kad on dolazi) ja moram pripremiti takvu masu podataka za koji bi budžetlija dobio udar kad bi znao šta mora da se uradi.... Ukratko, cjelokupan proces proizvodnje, znači moram bit tehnolog, električar, mašinac, pravnik, ekonomista, instrumentalac, trgovac, prodavac, sve sa SSS i za 600 KM mjesečno ....
Odvadi malo. Jeste da je forum i da se svasta pise, ali odvadi malo. Precera ga ti.
Ni najmanje druže .... vjeruj mi ... kad ti je direktor stranac moraš poznavati materiju iz svih struka na nivou koji je njemu dovoljan da skonta o čemu se radi i u čemu je fol.
Ako si spreman to sve raditi siguran sam da možeš naci bolji posao
jasko_ba

#191 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by jasko_ba »

Ubleharenje level "privatnik" :lol:
Pomagajte ljudi, hitno!
Last edited by jasko_ba on 31/07/2015 13:06, edited 1 time in total.
kakotakonikako

#192 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by kakotakonikako »

edo_79 wrote:
kakotakonikako wrote:
edo_79 wrote: Meni moj gazda dozvoljava da forumam nakon što odradim svoj paket zadataka. Naime od 07:00 do 09:00 (kad on dolazi) ja moram pripremiti takvu masu podataka za koji bi budžetlija dobio udar kad bi znao šta mora da se uradi.... Ukratko, cjelokupan proces proizvodnje, znači moram bit tehnolog, električar, mašinac, pravnik, ekonomista, instrumentalac, trgovac, prodavac, sve sa SSS i za 600 KM mjesečno ....
Odvadi malo. Jeste da je forum i da se svasta pise, ali odvadi malo. Precera ga ti.
Ni najmanje druže .... vjeruj mi ... kad ti je direktor stranac moraš poznavati materiju iz svih struka na nivou koji je njemu dovoljan da skonta o čemu se radi i u čemu je fol.
Dvije stvari: Prvo - ovo sto si nabrojao: tehnolog, električar, mašinac, pravnik, ekonomista, instrumentalac, trgovac, prodavac, sve nema teorije da to dobro i kvalitetno radis sve .
Drugo - pretpostavimo da to dobro radis sve - onda si rob kod svoga gazde za tako male pare ( 600 KM ) i moj ti je savjet da promijenis gazdu.
Btw - Uvijek su mi bili interesantni ovi koji sve znaju i sve rade. Ja vise cijenim osobu koja jedan posao radi krajnje profesionalno i dobro i za taj posao je placena. Znam da se u njega mogu 100% pouzdati.
edo_79

#193 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by edo_79 »

kolegione wrote: Ako si spreman to sve raditi siguran sam da možeš naci bolji posao
Nisam spreman..... ja to radim .... ali sa SSS nemože druže .... krvi i znoja sam propišao dok sam došao od nule ovdje za 8 godina ....
edo_79

#194 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by edo_79 »

kakotakonikako wrote: Dvije stvari: Prvo - ovo sto si nabrojao: tehnolog, električar, mašinac, pravnik, ekonomista, instrumentalac, trgovac, prodavac, sve nema teorije da to dobro i kvalitetno radis sve .
Drugo - pretpostavimo da to dobro radis sve - onda si rob kod svoga gazde za tako male pare ( 600 KM ) i moj ti je savjet da promijenis gazdu.
Btw - Uvijek su mi bili interesantni ovi koji sve znaju i sve rade. Ja vise cijenim osobu koja jedan posao radi krajnje profesionalno i dobro i za taj posao je placena. Znam da se u njega mogu 100% pouzdati.
Dvije stvari:

1 - pošto radim kao asistent i prevodilac generalnog direktora, da bih prevodio sastanke te pravilno izvještavao direktora o procesu proizvodnje te radu ostalih odjela (što radim na dnevnoj osnovi) moram biti upoznat sa svim gore navedenim oblastima. Nemožeš prevoditi tehničke sastanke sa gostima koji se tiču gore navedenih oblasti a da ne vladaš sve i jednom u tolikoj mjeri da se može kvalitetno uraditi sastanak kao i sama komunikacija ...

2 - Nisam rob kod svog gazde jer sa SSS danas nemožeš ni lopatu u komunalnom dobit a kamoli nešto drugo od silnih stranačkih i raznih drugih štela, a do ovog mjesta sam stigao časnim i poštenim radom a ni u kom slučaju štelom.

3 - Ja radim krajnje profesionalno svoj posao (asistenta i prevodioca) koji zahtijeva poznavanje svih gore navedenih oblasti, jer da ne radim davno bi me stranac nogirao s ove pozicije.

P.S. U potpunosti se slažem s tvojom izjavom vezanom za pouzdanost :thumbup:
kakotakonikako

#195 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by kakotakonikako »

edo_79 wrote:
kakotakonikako wrote: Dvije stvari: Prvo - ovo sto si nabrojao: tehnolog, električar, mašinac, pravnik, ekonomista, instrumentalac, trgovac, prodavac, sve nema teorije da to dobro i kvalitetno radis sve .
Dvije stvari:

1 - pošto radim kao asistent i prevodilac generalnog direktora, da bih prevodio sastanke te pravilno izvještavao direktora o procesu proizvodnje te radu ostalih odjela (što radim na dnevnoj osnovi) moram biti upoznat sa svim gore navedenim oblastima. Nemožeš prevoditi tehničke sastanke sa gostima koji se tiču gore navedenih oblasti a da ne vladaš sve i jednom u tolikoj mjeri da se može kvalitetno uraditi sastanak kao i sama komunikacija ...

2 - Nisam rob kod svog gazde jer sa SSS danas nemožeš ni lopatu u komunalnom dobit a kamoli nešto drugo od silnih stranačkih i raznih drugih štela, a do ovog mjesta sam stigao časnim i poštenim radom a ni u kom slučaju štelom.

3 - Ja radim krajnje profesionalno svoj posao (asistenta i prevodioca) koji zahtijeva poznavanje svih gore navedenih oblasti, jer da ne radim davno bi me stranac nogirao s ove pozicije.

P.S. U potpunosti se slažem s tvojom izjavom vezanom za pouzdanost :thumbup:
Mogao si odmah reci da si PREVODILAC.
kamen spoticanja

#196 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by kamen spoticanja »

NS ce glasati za zakon o radu
aparati na aparatima :D
6april

#197 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by 6april »

Eh ovako,

Imao sam priliku da obavljam pripravnicki u Parlamentu FBiH godinu dana. Taj period koji sam proveo tamo je bilo sve samo ne pozitivno iskustvo. Iako sam radio odgovoran posao, znalo se desiti da po citavu sedmicu ne bude posla, da prstom ne maknes. Ja kad sam dosao tu, mislio sam da je to neka institucija, da ljudi koji rade tu su experti u svojim poslovima. Nakon odredjenog perioda shvatio sam da nikada necu traziti posao u drzavnoj instituciji i kojekakvim drzavnim firmama. Neko ce reci da bacam suplju, ali neko ko imalo hoce da se profesionalno razvija i da pokusa da doprinese drustvu opcenito ne bi trebao ni razmisljati o poslu u drzavnoj firmi.

Jedan obicni dan budzetlija u PFBiH izgleda ovako:
- na posao se dolazi u 8:30, jbg niko ih i ne provjerava da li dolaze na vrijeme
-kafa se uzima u restoranu za 0,50KM i pravac kod kolege u kancelariju da se prepricaju desavanja na utakmicama ili ako su kolegice u pitanju onda ide mahalanje klasicno i sta je koja kupila u Zari. To sve traje do 10 sati.
- onda se cita dnevna stampa, psovanje majki sto im plata nece na vrijeme biti ovaj mjesec (al se zna da ce biti), pa onda ide razgledavanje FB-a. To traje do 11:00.
-pauza je naravno u 11 i ide se u restoran jesti graha za 1KM ili za 3KM becka snicla, pa kolac za 1KM da se zasladi malo na kraju. Iako pauza traje od 11:00 do 11:30, normalno da to niko ne postuje.
- nakon pauze ode se do kancelarije da se otkuca nesto na komp, kao eto da se nesto radilo taj dan.
- oko 12:30 ide nova kafica, ali ta se brzinski popije jer se u 12:45 ide malo do grada da se vidi koga ima ili zene odu malo do Zare, Bershke itd.
- povratak na posao je negdje oko 14:30.
-od 14:30 do 15h ide planiranja sta ce se pojesti kuci ili u koju ce se kafanu veceras zalomiti.
- u 15:00 se vec lagano krece kuci, jer jbg ko su budzetlije da se guraju po tramvajima. Bolje malo ranije.

Dalje, da ne govorim kakav sljam od ljudi tamo radi. Seljacine i primitivci da te glava zaboli svaki dan. A ti isti primitivci kada je sjednica PFBiH idu za svojim drugovima zastupnicima i lizu im dupe, jer su naravno svi stranacki podanici. Bio sam svjedok zaposljavanja preko noci par puta. Znaci, danas kancelarija pored tebe prazna, sutra neko radi. To su vam oni slucajevi kad je namjesten konkurs, ili kad neko radi na poziciji za koju ste konkurisali. Kada bi ste proveli jedan dan tamo, mislim da bi ste se upitali: "Da li se ova institucija nalazi u Sarajevu?". Naravno ljudi koji tamo rade su iz Gorazda, Gacka (Campare i ta ekipa), Tomislavgrada, Livno, Mostar, Cazin, i jos nekakvih bruku gradica. 99% njih je doslo tu stranackim zaposljavanjem i to ljudi ne kriju tamo. Pa sekretar Doma Naroda Izmir (zaboravih mu prezime), taj je doveo i kuntu i pantu u Parlament.

Ali uglavnom, najveci ne radnici u drzavi su bas ovi koji su na budzetskoj sisi koju im ne pada na pamet da puste.

I jos jednom ponavljam, svakome kome je cilj drzavna sluzba u ovakvim okolnostima neka se dobro zapita zeli li citav zivot provesti ispijajuci kafe, ne radeci nista te pljujuci po narodu koji ti daje platu.

Da ne grijesim dusu, tamo ima ljudi koji stvarno rade i poznaju materiju kojom se bave, ali se mogu nabrojati na prste jedne ruke.

Pisem preko mob pa ne zamjerite na nekim greskama.
edo_79

#198 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by edo_79 »

Evo par očitih primjera da sindikat nema veze na šta stavlja amandmane u ZOR:

10. Uvodi se mogućnost nametanja obaveze radniku da bude pripravan odazvati se pozivu poslodavca na posao kad ovaj to zatraži, što je novi institut. Dakle, kad radnik nije na poslu, a poslodavac mu uvede obavezu pripravnosti, mora da sjedi kraj telefona za slučaj da ga poslodavac pozove na posao u bilo koje doba. Šta je sa odmorom između dva radna dana, sedmičnim odmorom, godišnjim odmorom? Novi zakon o tome ne govori.

"Po prvi put se pripravnost, koja je uvijek postojala, plaća. Pa zar ljekar, policajac, vatrogasac, policajac, vozač, novinar, serviser liftova itd. ne trebaju biti u pripravnosti kod kuće, prema unaprijed utvrđenom rasporedu i za to biti plaćeni. Stvarno nam nije jasno šta je tu problem".

Čista glupost, u privatnom sektoru si obavezan u izvanrednim situacijama da se javiš na poziv iz firme te se odazoveš na poziv ukoliko takva situacija zahtijeva tvoje prisustvo na radnom mjestu. Nisam jednom u 20:00 ili u 21:00 spičio u firmu jer je direktor došao radi zastoja ili bilo kog drugog razloga. I uvijek je bilo uredno plaćeno.

20. U strukturi plaće naći će se dio koji se odnosi na tzv. radni učinak, a ocjenu radnog učinka će, naravno, davati poslodavac. Posebno je pitanje kako će se radni učinak mjeriti na poslovima koji nisu normirani, a velika većina nije. Također, uvodi se novi pojam – “radne vještine”, koje će, također, biti od utjecaja za određivanje visine plaće, ali i prava na jednaku plaću za rad jednake vrijednosti. O tome koliko je ko “vješt”, šta god to značilo, opet će odlučivati poslodavac.

"Po prvi put ZOR ima odredbe koje razdvajaju rad od nerada i omogućavaju vrednovanje stvarnog rada zaposlenika u toku radnog vremena. I sindikat se protiv toga buni. Nevjerovatno. Na žalost, sindikat ne zna šta znači pojam „radne vještine“. Pa sigurno da će vještiji radnik imati veću platu. Da li bolji mehaničar treba imati istu platu kao slabiji mehaničar? Pa naravno da ne", poručuju iz UP FBiH.

Čuj neznaju šta je radna vještina :facepalm: pa nije ni čudo kad se vode onom maksimom aaa ne, kako može onaj imat veću platu od mene, on se sturi radeći a ja sviram qrcu po cijeli dan .... ako radi više od mene i naplatiće više od mene .... kratko i jasno
edo_79

#199 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by edo_79 »

kakotakonikako wrote: Mogao si odmah reci da si PREVODILAC.
Jesu ti sad barem malo jasnije neke relacije, i još jedno mrzim kad neko kaže ... pa mogo si odmah reć da si PREVODILAC i ono ma lako je to samo treba pričati .... ko misli da je lako i tako jednostavno kao što izgleda... BUJRUM :-D
Novak20

#200 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by Novak20 »

Znam da je i tebi samom muka od tvojih obaveza i da su tvoje vještine podcjenjene ali...... zauzimaš puno radnih mjesta u firmi od 900 ljudi. :D Nije ni čudo da je procenat nezaposlenosti u BiH 50 % a biće i gore. ZOR bi trebao regulisati i ovakve slučajeve kad neko zauzima i previše radnih mjesta pa da se riješi problem nezaposlenosti.

1. tehnolog..........100 KM
2. električar ........100 KM
3. mašinac ..........100 KM
4. pravnik, ..........100 KM
5. ekonomista....... 50 KM
6. instrumentalac ...50 KM
7. trgovac.............50 KM
8. prodavac...........50 KM
Post Reply