Gubitak religije
-
Carmen123
#177 Re: Gubitak religije
Ja tebi kazem kakav je zakon u tim zemljama, razmisli malo, ko bi isao svjesno u smrt? Naravno da ce se izjasniti kao muslimani, krscani kako bi spasili vlasiti zivot. Postoje brojne izjave mladih recimo iz Irana koji se skrivaju ako zele slusati "nedozvoljenu" muziku, ako zele svirati, pjevati, piti ili nesto slicno.W0rM wrote:Pa po tim studijama, da li se to ikad desilo, ko je proveo te studije?Carmen123 wrote:Studija provedena u 60 država pokazuje da osoba koja se izjašnjava kao ateist ili se odrekla službene vjeroispovijesti može biti kažnjena smrću u Afganistanu, Iranu, na Maldivima, Pakistanu, Mauritaniji, Saudijskoj Arabiji i Sudanu.
Eto sta se desava kad ne postujes islam u tim zemljama, ljudi se ne smiju izjasniti vec lazu, skrivaju se, pretvaraju.
I ovdje trazis neke argumente, a tebi je za sve argument nesto iz kur'ana. Zasto bi iko ovdje trazio dokaze da su covjek i majmun nastali od istog pretka, citaj malo sam.
Ti vjerujes da Kur'an nije istnint? Imas li kakav dokaz da nije. Na kraju, svi cemo mi jednom umrijeti i onda ce se pokazati ko je bio u pravu a ko ne.
Tako je, ne moram ja biti u pravu, niti bilo ko ko dijeli slicno misljenje, al religija je mnogo, mozda ti budes taj koji nije u pravu.
- nasa
#178 Re: Gubitak religije
Trebate razdvojiti nemogucnost izjasnjavanja kao ateista od prisile da pojedinac bude musliman.
- shbc
#179 Re: Gubitak religije
Oj Allahu dragi...W0rM wrote:
1. I da je tako kao što kažeš, i dalje je najbrže rastuća. Btw. nadji mi u Kur'anu gdje pise da se konverzija kaznjava smrcu.
2. Naravno da ima. Sta reci sem kakav danak neznanju. Ljudi se liječe Kur'anom, a kamoli sta drugo.
3. Potvrditi argumntima.
4. Imas dokaze da je to moguće?
Ako pogledaš Kur'an vidjet ćeš kako je on skladno napisan, naučnici su dokazali da je nemoguće napisati nako djelo.
Btw. Arapi koji su prije dolaska Muhammeda s.a.w.s bili obicni nomadi, smatrani primitivnim itd. Nakon njegovog dolaska postali najnaprednija civilizacija svog doba, kako to objasniti? Uzimajuci u obzir da Muhammed s.a.w.s nije znao čitati, pisati, nije imao edukaciju itd.
1. Pa eto, ako je to sto prosjecni musliman vise prasi zenu bez kondoma od prosjecnog krscanina, ateiste, jevreja ili budiste, dokaz istinitosti Islama, neka ti bude.
2. Jebote, ljudi milijarde potrosise na medicinu umjesto da podijele bolesnicima Kur'ane da citaju pred spavanje.
3. Procitati udzbenik biologije.
4. Vidjeti pod 3.
p.s. Za prvo boldirano: Gdje? Koji? Kad?
Za drugo boldirano: Ko kaze?
p.p.s. Trazio si od nekoga dokaz da Kur'an nije istinit. Pronadji rasprave o razvoju embrija, morima koja se ne mijesaju i planinama koje sprecavaju zemljotrese. Tvrdnje koje su iznesene u Kur'anu na ove teme su pogresne.
- arzuhal
#180 Re: Gubitak religije
Đesseto ti izgubio?HAVANA wrote:Izgubi li se šta?
- HAVANA
#181 Re: Gubitak religije
arzuhal wrote:Đesseto ti izgubio?HAVANA wrote:Izgubi li se šta?
Oooooo djes efendija,sta ima? Ma tu sam,trci tamo,trci vamo,malo plivo,ronio,prsko se na plazi...
- Plavo-bijeli
#182 Re: Gubitak religije
Prije nego što pročitam komentare da napišem i ja svoju ispovijest.
Od malih godina sam redovno išao na vjeronauku, iako mi je iskreno smetalo što neka djeca idu kući ranije, a ja ostajem
, podučavan sam bio Kur'anu, konstantno sam bio okružen muslimanima i jedno vrijeme sam imao dojam da je stvarno Islam jedna jedina ispravna vjera i nije mi bilo jasno kako svi drugi ljudi nisu muslimani. Kada sam završio srednju školu, maksimalno sam se posvetio vjeri. Išao na islamska predavanja, klanjao, svaki sat slobodnog vremena sam proveo u gledanju klipova i čitanju neke islamske literature. S obzirom da ideja da je Bog u isti mah čovjek izgledala smiješno i nelogično, nisam ni pomišljao da su neke druge vjere ispravne. Ideja da uopšte ne postoji Bog mi je izgledala isto nelogično, jer u to vrijeme nisam shvatao neke stvari.
Pošto obožavam raspravljati na teme oko religije, dugo vremena sam pogotovo na fejsbuku provodio u nekim "debatama" što Islam vs Kršćanstvo, što Islam vs Ateizam. Kako bi bio što pogodniji za raspravu, počeo sam da gledam i neke prave debate preko youtubea i tako je to počelo. Kad čuješ neke neobrazovane, nekulturne ateiste po forumima kako vrijeđaju teiste, te su najšešće nevjernici kako bi bez osjećaja grižnje savjesti slobodno konzumirali alkohol i radili sve neke stvari što su izričito zabranjene u Islamu, čovjek ni ne pomišlja da napusti vjeru, ali... Pogledao sam video od neka 2 sata debate između poznatog fizičara Lawrancea Kraussa i Hamze Tzortzisa. Htio sam da čujem kako će mu na jednostavan način musliman objasniti da Bog postoji kako bi ja tu istu taktiku mogao koristiti u svojim raspravama. Nisam vjerovao u ono što gledam. Po prvi put me je bilo stid "mog" predstavnika koji je bio osramoćen svojim neznanjem. Činjenice koje je prof. Krauss iznio su bile jasne i logične i nisu bile samo protiv Islamske verzije Boga, nego i protiv svih drugih religija. Počeo sam da postavljam pitanja... Jedno sam vrijeme prestao ići u džamiju, da bi onda počeo još više i da čitam oko moje vjere i da još redovnije idem u džamiju, ali vuklo me da preispitujem vjeru. Zašto da vjerujem u nešto samo zato što mi roditelji vjeruju i što sam naučen da je to ispravno. Počeo sam da gledam i predavanja ostalih "poznatih ateista", Hitchensa, Dawkinsa, itd... Krauss je fino objašnjavao zašto nam uopšte nije potreban Bog da stvori sve na svijetu. Tu sam zvanično izgubio religiju. Još sam prije spavanja učio ajetul kursiju jer sam sa njom mirno spavao, najviše jer sam stvarno zamišljao meleke da me čuvaju od šejtana u noći (kako ovo sad smiješno zvuči, kao kakva bajka za djecu). Prestao sam nakon određenog vremena da učim jer sam shvatio da je to sve u mojoj podsvijesti, da na snove ne utiče ni Bog ni šejtani. Što bi Boga zanimali pojedinačno ljudi, toliko da im on šalje određene snove kako bi oni preko njih ,ili znali šta da rade, ili šta će se desiti u budućnosti. Počeo sam i da gledam Neila Tysona, te njegovo objašnjenje evolucije, nastanka planeta, čovjeka i tako dalje. Sve je to imalo logike. Zašto bi se protivio logici? Hoće li milostivi Bog nas kazniti jer nismo slijepo slijedili dokaze iz "njegove" knjige? Koji su to uopšte dokazi? Sjetim se sa jedne stranice islamske koja kao dokaz da je Allah jedan jedini Bog izvodi ajet u kojem piše da se Sunce pomjera, a kao nauka je dokazala da se i ono pomjera, haha... Pa da upitate čovjeka prije 30 000 godina da li se sunce pomjera, on će reći, aha pa zar ne vidiš da se pomjera. Uvidio sam neke greške u Quranu, kojih je doduše bilo dosta manje nego u drugim knjigama, možda zato što je Quran "mlađa" knjiga.... Ima tu dosta toga, mogao bi do sutra pričati
. Za kraj evo video koji me je postaknuo na razmišljanje :
https://www.youtube.com/watch?v=uSwJuOPG4FI
Od malih godina sam redovno išao na vjeronauku, iako mi je iskreno smetalo što neka djeca idu kući ranije, a ja ostajem
Pošto obožavam raspravljati na teme oko religije, dugo vremena sam pogotovo na fejsbuku provodio u nekim "debatama" što Islam vs Kršćanstvo, što Islam vs Ateizam. Kako bi bio što pogodniji za raspravu, počeo sam da gledam i neke prave debate preko youtubea i tako je to počelo. Kad čuješ neke neobrazovane, nekulturne ateiste po forumima kako vrijeđaju teiste, te su najšešće nevjernici kako bi bez osjećaja grižnje savjesti slobodno konzumirali alkohol i radili sve neke stvari što su izričito zabranjene u Islamu, čovjek ni ne pomišlja da napusti vjeru, ali... Pogledao sam video od neka 2 sata debate između poznatog fizičara Lawrancea Kraussa i Hamze Tzortzisa. Htio sam da čujem kako će mu na jednostavan način musliman objasniti da Bog postoji kako bi ja tu istu taktiku mogao koristiti u svojim raspravama. Nisam vjerovao u ono što gledam. Po prvi put me je bilo stid "mog" predstavnika koji je bio osramoćen svojim neznanjem. Činjenice koje je prof. Krauss iznio su bile jasne i logične i nisu bile samo protiv Islamske verzije Boga, nego i protiv svih drugih religija. Počeo sam da postavljam pitanja... Jedno sam vrijeme prestao ići u džamiju, da bi onda počeo još više i da čitam oko moje vjere i da još redovnije idem u džamiju, ali vuklo me da preispitujem vjeru. Zašto da vjerujem u nešto samo zato što mi roditelji vjeruju i što sam naučen da je to ispravno. Počeo sam da gledam i predavanja ostalih "poznatih ateista", Hitchensa, Dawkinsa, itd... Krauss je fino objašnjavao zašto nam uopšte nije potreban Bog da stvori sve na svijetu. Tu sam zvanično izgubio religiju. Još sam prije spavanja učio ajetul kursiju jer sam sa njom mirno spavao, najviše jer sam stvarno zamišljao meleke da me čuvaju od šejtana u noći (kako ovo sad smiješno zvuči, kao kakva bajka za djecu). Prestao sam nakon određenog vremena da učim jer sam shvatio da je to sve u mojoj podsvijesti, da na snove ne utiče ni Bog ni šejtani. Što bi Boga zanimali pojedinačno ljudi, toliko da im on šalje određene snove kako bi oni preko njih ,ili znali šta da rade, ili šta će se desiti u budućnosti. Počeo sam i da gledam Neila Tysona, te njegovo objašnjenje evolucije, nastanka planeta, čovjeka i tako dalje. Sve je to imalo logike. Zašto bi se protivio logici? Hoće li milostivi Bog nas kazniti jer nismo slijepo slijedili dokaze iz "njegove" knjige? Koji su to uopšte dokazi? Sjetim se sa jedne stranice islamske koja kao dokaz da je Allah jedan jedini Bog izvodi ajet u kojem piše da se Sunce pomjera, a kao nauka je dokazala da se i ono pomjera, haha... Pa da upitate čovjeka prije 30 000 godina da li se sunce pomjera, on će reći, aha pa zar ne vidiš da se pomjera. Uvidio sam neke greške u Quranu, kojih je doduše bilo dosta manje nego u drugim knjigama, možda zato što je Quran "mlađa" knjiga.... Ima tu dosta toga, mogao bi do sutra pričati
https://www.youtube.com/watch?v=uSwJuOPG4FI
- S4mpion
#183 Re: Gubitak religije
Kako znaš?Carmen123 wrote: Eh super mi nama bilo kad bi nam ateizam bio jedini problem, u odnosu na religiozne ateisti su manjina, a i nikad niko covjeka ubio nije u ime ateizma, kao sto se radi u ime bogova.
I u zakonima države obično stoji poziv na ubijanje neprijatelja, ali pod kojim uslovima?Ako ste procitali Kur'an ili Bibliju postoje dijelovi u kojima se poziva na ubijanje nevjernika itd. Sta dalje reci?
Šta je tvoj razlog za moralnost?Takodjer i ako vam je religija jedini razlog sto se moralni, sto ne ubijate sve oko sebe, jer se bojite kazne na drugom svijetu, zapitajte se kakvi ste ljudi?
Ako ne ubijaš sve oko sebe samo zato što se plašiš policije, zapitaj se kakav si čovjek.
- Plavo-bijeli
#184 Re: Gubitak religije
I da... Najjače mi je kad teisti kažu, teorija evolucije je samo teorija! Nema dokaza da je išta nastalo uz pomoć te evolucije, a svaki dan viđaju pse po ulicama i nikad im nije palo na pamet, a kako su nastali ti psi...
Kad im kažeš da nauka kaže da Teorija Velikog Praska objašnjava kako je nastao svijet, a oni odmah dočekaju ajet koji će to potvrditi, a tu im ne smeta ta riječ "teorija"... eh
Kad im kažeš da nauka kaže da Teorija Velikog Praska objašnjava kako je nastao svijet, a oni odmah dočekaju ajet koji će to potvrditi, a tu im ne smeta ta riječ "teorija"... eh
- Mišo_Kovač
#185 Re: Gubitak religije
I gravitacija je "samo" teorijaPlavo-bijeli wrote:I da... Najjače mi je kad teisti kažu, teorija evolucije je samo teorija! Nema dokaza da je išta nastalo uz pomoć te evolucije, a svaki dan viđaju pse po ulicama i nikad im nije palo na pamet, a kako su nastali ti psi...
- S4mpion
#186 Re: Gubitak religije
Najveći umovi čovječanstva uglavnom nisu bili normalni (iliti uobičajeni).Mišo_Kovač wrote: I gravitacija je "samo" teorijaSpecijalna teorija relativiteta je "samo" teorija također
Niko normalan ne sumnja u postojanje i tačnost istih, iako su "samo" teorije.
-
Carmen123
#187 Re: Gubitak religije
1. Zato jer je jednostavno tako. I glupo je sad tu navoditi Staljina, Hitlera sto vecina radi, govoreci kako su oni ateisti, ateizam nije bio razlog ubijanja. Pomirite se s tim. Mozda neko ohrabrenje jer se nisu bojali kazne, ali to je sve.S4mpion wrote:Kako znaš?Carmen123 wrote: Eh super mi nama bilo kad bi nam ateizam bio jedini problem, u odnosu na religiozne ateisti su manjina, a i nikad niko covjeka ubio nije u ime ateizma, kao sto se radi u ime bogova.
I u zakonima države obično stoji poziv na ubijanje neprijatelja, ali pod kojim uslovima?Ako ste procitali Kur'an ili Bibliju postoje dijelovi u kojima se poziva na ubijanje nevjernika itd. Sta dalje reci?
Šta je tvoj razlog za moralnost?Takodjer i ako vam je religija jedini razlog sto se moralni, sto ne ubijate sve oko sebe, jer se bojite kazne na drugom svijetu, zapitajte se kakvi ste ljudi?
Ako ne ubijaš sve oko sebe samo zato što se plašiš policije, zapitaj se kakav si čovjek.
2.
* 57. One koji Allaha i Poslanika Njegova budu vrijeđali Allah će i na
ovome i na onome svijetu prokleti, i sramnu im patnju pripremiti.
* 60. Ako se licemjeri i oni čija su srca bolesna i oni koji po Medini šire
laži - ne okane toga. Mi ćemo ti vlast nad njima prepustiti i oni će samo
kratko vrijeme kao susjedi tvoji u njoj ostati -
* 61. prokleti neka su! Gdje god da se nađu, neka budu uhvaćeni i ubijeni
* 62. prema Allahovom zakonu koji je vrijedio za one koji su bili i nestali!
A ti nećeš u Allahovu zakonu izmjene naći.
3. Ne treba mi prijetnja ili kazna niti od boga ni policije da bih bila moralna. Ne trebam zivjeti u strahu kako bih bila dobar covjek. Niti sam jedna od onih koji ne zele vjerovati samo kako bi im sve bilo dozvoljeno.
- S4mpion
#188 Re: Gubitak religije
Bilo ko može reći "jednostavno je tako", to nije valjan odgovor, pravo pitanje je kako znaš?Carmen123 wrote: 1. Zato jer je jednostavno tako. I glupo je sad tu navoditi Staljina, Hitlera sto vecina radi, govoreci kako su oni ateisti, ateizam nije bio razlog ubijanja
A šta ćemo s ovim?2.
A ti nećeš u Allahovu zakonu izmjene naći.
Kao što vidiš, ajet jasno ukazuje na važnost očuvanja mira, dakle nije onako kako si prikazala. Ne radi se o nasumičnom ubijanju kako si nastojala prikazati, jer postoje uslovi na koje se nisi obazirala, uslovi koji prave ogromnu razliku.Ako oni budu skloni miru- budi i ti sklon i pouzdaj se u Allaha“
(8:61)
To mi ne možemo znati, jer ipak sigurno živiš u državi u kojoj postoji policija i zakon. Ne znamo kakva bi ti bila da nema policije i zakona.3. Ne treba mi prijetnja ili kazna niti od boga ni policije da bih bila moralna. Ne trebam zivjeti u strahu kako bih bila dobar covjek.
-
Carmen123
#189 Re: Gubitak religije
Hajde eto da iskljucimo to ubijanje koje je kaznjivo zatvorom. Postoje druga djela poput laganja, ogovaranja, vrijedjanja svih i svakog, koja nisu zakonom kaznjiva. Neki vjernici to ne cine iskljucivo zbog straha, ne zato sto misle da nije dobro. Shvatas sad moju poentu?S4mpion wrote:Bilo ko može reći "jednostavno je tako", to nije valjan odgovor, pravo pitanje je kako znaš?Carmen123 wrote: 1. Zato jer je jednostavno tako. I glupo je sad tu navoditi Staljina, Hitlera sto vecina radi, govoreci kako su oni ateisti, ateizam nije bio razlog ubijanja
Naravno da nije, recimo da nisam u pravu pa mi daj neki primjer ubijanja iskljucivo zbog ateizma.
A šta ćemo s ovim?2.
A ti nećeš u Allahovu zakonu izmjene naći.Kao što vidiš, ajet jasno ukazuje na važnost očuvanja mira, dakle nije onako kako si prikazala. Ne radi se o nasumičnom ubijanju kako si nastojala prikazati, jer postoje uslovi na koje se nisi obazirala, uslovi koji prave ogromnu razliku.Ako oni budu skloni miru- budi i ti sklon i pouzdaj se u Allaha“
Sta cemo onda s ISIL-om, sve muslimani, ocito su iz kur'ana izvukli samo te ajete koji zagovaraju ubijanje, a ne mir.
To mi ne možemo znati, jer ipak sigurno živiš u državi u kojoj postoji policija i zakon. Ne znamo kakva bi ti bila da nema policije i zakona.3. Ne treba mi prijetnja ili kazna niti od boga ni policije da bih bila moralna. Ne trebam zivjeti u strahu kako bih bila dobar covjek.
- S4mpion
#190 Re: Gubitak religije
Ne ide tako jednostavno "hajmo isključit to i to", prvo je red da priznaš grešku koju si načinila svojom izjavom o ubijanju nevjernika, to bi bilo fer u najmanju ruku.Carmen123 wrote: Hajde eto da iskljucimo to ubijanje koje je kaznjivo zatvorom.
P.S.
Ubijanje, o kojem govorimo, u spomenutim okolnostima (kao što je rat) uopšte nije kažnjivo zatvorom, to je još jedna netačna tvrdnja s tvoje strane.
-
Carmen123
#191 Re: Gubitak religije
Ta recenica u kojoj sam spomenula ubijanje kaznjivo zatvorom se odnosila na temu moralnosti, ne znam samo kako si izvukao iz toga izjavu da je ubijanje u ratu kaznjivo zatvorom, al dobro.S4mpion wrote:Ne ide tako jednostavno "hajmo isključit to i to", prvo je red da priznaš grešku koju si načinila svojom izjavom o ubijanju nevjernika, to bi bilo fer u najmanju ruku.Carmen123 wrote: Hajde eto da iskljucimo to ubijanje koje je kaznjivo zatvorom.
P.S.
Ubijanje, o kojem govorimo, u spomenutim okolnostima (kao što je rat) uopšte nije kažnjivo zatvorom, to je još jedna netačna tvrdnja s tvoje strane.
I nemam potrebe da priznam gresku, postoji jos ajeta koji govore isto kao oni koje sam navela. Ne mogu shvatiti islam kao religiju mira kakvom je predstavljate.
- S4mpion
#192 Re: Gubitak religije
Carmen123 wrote:
Ta recenica u kojoj sam spomenula ubijanje kaznjivo zatvorom se odnosila na temu moralnosti, ne znam samo kako si izvukao iz toga izjavu da je ubijanje u ratu kaznjivo zatvorom, al dobro.
I nemam potrebe da priznam gresku, postoji jos ajeta koji govore isto kao oni koje sam navela. Ne mogu shvatiti islam kao religiju mira kakvom je predstavljate.
Pored ovog ajeta, ne možeš dovoditi u pitanje islam kao religiju mira.Ako oni budu skloni miru- budi i ti sklon i pouzdaj se u Allaha“
- S4mpion
#193 Re: Gubitak religije
Promocija mira je i više nego jasna.
-
Carmen123
#194 Re: Gubitak religije
Pored ovog ajeta, ne možeš dovoditi u pitanje islam kao religiju mira.[/quote]Ako oni budu skloni miru- budi i ti sklon i pouzdaj se u Allaha“
Taj jedan pored brojnih drugih koji govore suprotno, kako to da shvatim. Zato naravno da mogu dovesti u pitanje islam kao religiju mira. Ne samo da islam nije religija mira, vec nijedna druga, ali eto nekako se taj pojam mir previse veze za islam.
-
m_l
#195 Re: Gubitak religije
Dakle:Carmen123 wrote:
Taj jedan pored brojnih drugih koji govore suprotno, kako to da shvatim. Zato naravno da mogu dovesti u pitanje islam kao religiju mira. Ne samo da islam nije religija mira, vec nijedna druga, ali eto nekako se taj pojam mir previse veze za islam.
"I borite se na Allahovom putu protiv onih koji se bore protiv vas, ali vi ne otpočinjite borbu! - Allah, doista, ne voli one koji zapodijevaju kavgu."(2:190)S4mpion wrote:Ako oni budu skloni miru- budi i ti sklon i pouzdaj se u Allaha“
Pored ovog ajeta, ne možeš dovoditi u pitanje islam kao religiju mira.
- S4mpion
#196 Re: Gubitak religije
Stvar je u tome što nema ajeta koji govore suprotno, svi su saglasni jedni s drugima. Islam-religija mira.Carmen123 wrote: Taj jedan pored brojnih drugih koji govore suprotno, kako to da shvatim. Zato naravno da mogu dovesti u pitanje islam kao religiju mira. Ne samo da islam nije religija mira, vec nijedna druga, ali eto nekako se taj pojam mir previse veze za islam.
Ti možeš tvrditi da islam nije religija mira, ali bitno je imati argumente, a ti ih nemaš.
-
m_l
#197 Re: Gubitak religije
Uvijek me rastuze ovakvi postovi, istina - danas manje nego prije, ali su i podsjetnik da zahvalim Allahu te'ala na najdragocjenijem poklonu - uputi i imanu u srcu.Plavo-bijeli wrote:Prije nego što pročitam komentare da napišem i ja svoju ispovijest...
A moje shvatanje Bozijeg 'ikre bismi rabbike' je siroko, i svjesna sam da ce moje znanje uvijek biti samo kap u moru Znanja.
-
Carmen123
#198 Re: Gubitak religije
Toliko o divnom islamu.Al ne vodi ova rasprava nikud, zasto bih ja trazila ajete koji ne idu u prilog islamu kao religiji mira, nema smisla.
I da, mogli biste pogledati i video koji je naveo momak uz svoju ispovijest. Odlican je
- S4mpion
#199 Re: Gubitak religije
Ovaj ajet se odnosi na nevjernike koji su započeli borbu, pročitaj slobodno, nije džaba spomenuto "kada susretnete nevjernike kako u mnoštvu nastupaju." Znaš li u čemu nastupaju? - u napadu, oni su prekršili mir.Carmen123 wrote:Toliko o divnom islamu.
Al ne vodi ova rasprava nikud, zasto bih ja trazila ajete koji ne idu u prilog islamu kao religiji mira, nema smisla.
I da, mogli biste pogledati i video koji je naveo momak uz svoju ispovijest. Odlican je
Do sada si već pokušala progurati neke svoje teze koje si i sama odbacila navodnim "isključivanjem". Stani malo na loptu.Ako oni budu skloni miru- budi i ti sklon i pouzdaj se u Allaha“
-
Carmen123
#200 Re: Gubitak religije
Kada prođu sveti mjeseci, ubijajte mnogobošce gdje god ih nađete, zarobljavajte ih,S4mpion wrote:Ovaj ajet se odnosi na nevjernike koji su započeli borbu, pročitaj slobodno, nije džaba spomenuto "kada susretnete nevjernike kako u mnoštvu nastupaju." Znaš li u čemu nastupaju? - u napadu, oni su prekršili mir.Carmen123 wrote:Toliko o divnom islamu.
Al ne vodi ova rasprava nikud, zasto bih ja trazila ajete koji ne idu u prilog islamu kao religiji mira, nema smisla.
Do sada si već pokušala progurati neke svoje teze koje si i sama odbacila navodnim "isključivanjem". Stani malo na loptu.Ako oni budu skloni miru- budi i ti sklon i pouzdaj se u Allaha“
opsjedajte i na svakom prolazu dočekujte!
Pa ako se pokaju i budu molitvu obavljali i zekat davali, ostavite ih
na miru, jer Allah zaista prašta i samilostan je.
(Et-Teuba, 5)
A sta je s ovim, nekako mi nije bas samoodbrana?