Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#176 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !

Post by Zviz »

zrakomlat wrote:
Zviz wrote:Ma hranite ptice/golube na galeriji ili oko prozora i vidjet ce te sranja dole.

Gledajte ako stvarno nema organa u drzavi da vam moze izaci u susrte, da postavi stvari u najnaormalnije stanje onda vam i ne prostaje puno sta nego da i vi se ponasate dzon obraz.
Ovo s pticama nije nimalo losa fora.
Mislim da je to najdiskretnija opcija. Sve ovo nabijanje muzike, smeca ili sta vec je prozirno. Vako sa pticama - kontas i oni su dio grada, slobodnog grada i kretanja. :D Izmedju ostalog ovo je provjereni recept. ;-)
Russki

#177 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !

Post by Russki »

baci bonbu
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#178 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !

Post by KatarinaKosaca »

M ožda da pozovete medije koji nisu skloni SBB-u, čiji je član Hadžibajrić.. Mada, ja sam u kompšiluku imala svašta, otimanje imovine od lokalvnog tajkuna cijelom komšiluku. Svodilo se na to da je (radi se o granici S.G i Centra, tako da su obje općine nadležne, kako za koju stvar), inspektorica iz Centra rekla da "Ne smije i zaći", druga da je sve u dure (a čovjek oteo cca.40m2 i napravio ogradu) , napravio bespravan objekat u SG (tu u komšiluku) , inspektor iz SG kao stalno na dijalizi, onda izadat nalog za rušenje na ime NN, nikad nije srušen bespravni objekat, koji ometa imovinu drugih ljudi, najdirektnije ugrožava
Ja sam zvala muriju i oni su mu uredno (tajkunu) prenijeli da sam ja prijavila, pa je poručio preko "kurira" da pazim šta pričam. Od tada mi je muž zabranio da ikoga zovem, radi djetetove i moje sigurnosti i sklonosti svih struktura naročito policije kriminalcima... Tako, da, razumijem koliko je frustrirajuće, ali bar nije trajno, do jeseni je, ima i gorih slučajeva, mada znam da ti je to slaba utjeha. Možda sa medijima da pokušate, muriju iz Logavine, nikako, sve podnesu izvješće, ko, kad i sa kojeg je broja zvao.. Možda da argument bude da hitna ne može prići ulazu, kao što i ne može...
razonoda

#179 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !

Post by razonoda »

KatarinaKosaca wrote:M ožda da pozovete medije koji nisu skloni SBB-u, čiji je član Hadžibajrić.. Mada, ja sam u kompšiluku imala svašta, otimanje imovine od lokalvnog tajkuna cijelom komšiluku. Svodilo se na to da je (radi se o granici S.G i Centra, tako da su obje općine nadležne, kako za koju stvar), inspektorica iz Centra rekla da "Ne smije i zaći", druga da je sve u dure (a čovjek oteo cca.40m2 i napravio ogradu) , napravio bespravan objekat u SG (tu u komšiluku) , inspektor iz SG kao stalno na dijalizi, onda izadat nalog za rušenje na ime NN, nikad nije srušen bespravni objekat, koji ometa imovinu drugih ljudi, najdirektnije ugrožava
Ja sam zvala muriju i oni su mu uredno (tajkunu) prenijeli da sam ja prijavila, pa je poručio preko "kurira" da pazim šta pričam. Od tada mi je muž zabranio da ikoga zovem, radi djetetove i moje sigurnosti i sklonosti svih struktura naročito policije kriminalcima... Tako, da, razumijem koliko je frustrirajuće, ali bar nije trajno, do jeseni je, ima i gorih slučajeva, mada znam da ti je to slaba utjeha. Možda sa medijima da pokušate, muriju iz Logavine, nikako, sve podnesu izvješće, ko, kad i sa kojeg je broja zvao.. Možda da argument bude da hitna ne može prići ulazu, kao što i ne može...
:lol: NASMIJA ME---zabranio ti muz da zoves. Sjetih se Shejle , kako ona proziva ''tajkune''.

Ne ljuti se , ne smatram te ravnoj ''NJOJ''
KatarinaKosaca

#180 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !

Post by KatarinaKosaca »

razonoda wrote: :lol: NASMIJA ME---zabranio ti muz da zoves. Sjetih se Shejle , kako ona proziva ''tajkune''.

dobila sam poruku kao filmu kum, nije bila konjska glava, ali jasna poruka... nacrnje je što je murija iz Logavine rekla tajkunu da je zvala ta i ta osoba... poslije je bila bezbjednost mene i djeteta u pitanju, nisam sama. A murija vidiš kako bi me zaštitila... I tako cijeli kvart trpi... godinama, netko je uzeo u džep pare, biće i Hadžibajrić (bivši) i Bećirević, malo i inspektor, a murija je odavno na platnom spisku.
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#181 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !

Post by parappa »

KatarinaKosaca wrote:
razonoda wrote: :lol: NASMIJA ME---zabranio ti muz da zoves. Sjetih se Shejle , kako ona proziva ''tajkune''.

dobila sam poruku kao filmu kum, nije bila konjska glava, ali jasna poruka... nacrnje je što je murija iz Logavine rekla tajkunu da je zvala ta i ta osoba... poslije je bila bezbjednost mene i djeteta u pitanju, nisam sama. A murija vidiš kako bi me zaštitila... I tako cijeli kvart trpi... godinama, netko je uzeo u džep pare, biće i Hadžibajrić (bivši) i Bećirević, malo i inspektor, a murija je odavno na platnom spisku.
znas kako to ide kad nas... dodje murija i kaze da je neko zvao. ovaj pita ko je zvao... oni kao ne smiju da kazu... onda on vadi 50, mozda 100 km iz dzepa i oni mu odaju tu informaciju... ipak su male plate u policiji.
Rockefeller

#182 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !

Post by Rockefeller »

In si ako sjediš tu, in 8-)
parappa

#183 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !

Post by parappa »

Rockefeller wrote:In si ako sjediš tu, in 8-)
znaci ako zivis tu kao pokretac teme onda si haman bakir???
zli_hordas

#184 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !

Post by zli_hordas »

Vala u ovom gradu je bilo i Ćele,Cace i Juke pa se nisu ovako ponasali imali su bar malo obraza al ovo sto stojnic radi je bruka zauzima trotoare u centru grada ne mozes proci bogte te vidio 92 si onde bio slobodniji i svi nijemo gledaju od policije do inspekcija a nekog j ebu zbog prasine tesko bogu sa nama kakvi smo.
parappa

#185 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !

Post by parappa »

zli_hordas wrote:Vala u ovom gradu je bilo i Ćele,Cace i Juke pa se nisu ovako ponasali imali su bar malo obraza al ovo sto stojnic radi je bruka zauzima trotoare u centru grada ne mozes proci bogte te vidio 92 si onde bio slobodniji i svi nijemo gledaju od policije do inspekcija a nekog j ebu zbog prasine tesko bogu sa nama kakvi smo.
jebiga... stojnic bar nije nikog ubio... do sada!
bull21

#186 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !

Post by bull21 »

Ljudi zna li iko kakvo je ovo zujanje na Grbavici. Od sinoć, nešto ne prestaje da zuji, čuje se prodorno zujanje - za poluditi.
mO k3

#187 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !

Post by mO k3 »

KatarinaKosaca wrote:M ožda da pozovete medije koji nisu skloni SBB-u, čiji je član Hadžibajrić.. Mada, ja sam u kompšiluku imala svašta, otimanje imovine od lokalvnog tajkuna cijelom komšiluku. Svodilo se na to da je (radi se o granici S.G i Centra, tako da su obje općine nadležne, kako za koju stvar), inspektorica iz Centra rekla da "Ne smije i zaći", druga da je sve u dure (a čovjek oteo cca.40m2 i napravio ogradu) , napravio bespravan objekat u SG (tu u komšiluku) , inspektor iz SG kao stalno na dijalizi, onda izadat nalog za rušenje na ime NN, nikad nije srušen bespravni objekat, koji ometa imovinu drugih ljudi, najdirektnije ugrožava
Strasno .... I kome se obratiti u ovoj drzavi kada zagusti
Rockefeller

#188 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !

Post by Rockefeller »

parappa wrote:
Ko je Bakir?
__Phoenix__

#189 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !

Post by __Phoenix__ »

zli_hordas wrote:Vala u ovom gradu je bilo i Ćele,Cace i Juke pa se nisu ovako ponasali imali su bar malo obraza al ovo sto stojnic radi je bruka zauzima trotoare u centru grada ne mozes proci bogte te vidio 92 si onde bio slobodniji i svi nijemo gledaju od policije do inspekcija a nekog j ebu zbog prasine tesko bogu sa nama kakvi smo.
Tako nekako, i oni su bili maltene policija ali se drugačije odnosilo prema običnom stanovništvu...
Rockefeller

#190 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !

Post by Rockefeller »

mO k3 wrote:
Strasno .... I kome se obratiti u ovoj drzavi kada zagusti
Bogu.
Bosanski_kralj

#191 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !

Post by Bosanski_kralj »

Čitajući ovaj forum, nikad ne bih poželio živjeti u Sarajevu.
mayab

#192 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !

Post by mayab »

starii wrote:ostavi kakvu ustaju kesu smeca ispred ulaznih vrata, npr napuni je pokvarenim mesom, ima muha da se nakupi da ni na pet stolova dole gore nece niko sjesti :)

inace ne idem vise u cheers :)
Pa jesi sta probao od ovih savjeta na temi?
Meni recimo , ovo gore izgleda kao sasvim lako i jednostavno za početak :D , ne bih sekunde cekao, nego odmah krenuo sa tim planom A , itd.......

:thumbup: .
KatarinaKosaca

#193 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !

Post by KatarinaKosaca »

Bosanski_kralj wrote:Čitajući ovaj forum, nikad ne bih poželio živjeti u Sarajevu.
Jebi ga, Sarajevo se voli... nije Sarajevo samo korumpirana murija, potplaćeni općinari. Nego i lijepe mahale, dobri ljudi u njima koji bi te nahranili da si gladan, puno toga lijepog i dobrog. Jednostavno, Sarajevo se voli, bilo srušeno, bilo nakaradno izgrađeno, bilo takvo da cvjeta korupcija..
Innovation

#194 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !

Post by Innovation »

KatarinaKosaca wrote:Jebi ga, Sarajevo se voli... nije Sarajevo samo korumpirana murija, potplaćeni općinari. Nego i lijepe mahale, dobri ljudi u njima koji bi te nahranili da si gladan, puno toga lijepog i dobrog. Jednostavno, Sarajevo se voli, bilo srušeno, bilo nakaradno izgrađeno, bilo takvo da cvjeta korupcija..
:thumbup: :)
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#195 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !

Post by _BataZiv_0809 »

Svugdje ovoga ima, nije Sarajevo izuzetak, ovo je refleksija stanja u drzavi.

Ali cinjenica je da Sarajevo privlaci najveci broj ljudi, pa implicite i najveci broj krkana, batinasa i kriminalaca.
sheilak

#196 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !

Post by sheilak »

bull21 wrote:Ljudi zna li iko kakvo je ovo zujanje na Grbavici. Od sinoć, nešto ne prestaje da zuji, čuje se prodorno zujanje - za poluditi.
:D :lol: sklonite se sa sunca, ljudi, fakat :D

a oko ovih stolova cheersovih-mozete li uzeti kakav procenat il da imate popust kad sjedite tu? jer nece vam taj lik otic, dzaba ptice, golubovi, contra napad semsom & co, dzaba lijepe rijeci i fine rime :D . jos cete vi na kraju dobit po...
sunceKOtepsija

#197 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !

Post by sunceKOtepsija »

KatarinaKosaca wrote:
Bosanski_kralj wrote:Čitajući ovaj forum, nikad ne bih poželio živjeti u Sarajevu.
Jebi ga, Sarajevo se voli... nije Sarajevo samo korumpirana murija, potplaćeni općinari. Nego i lijepe mahale, dobri ljudi u njima koji bi te nahranili da si gladan, puno toga lijepog i dobrog. Jednostavno, Sarajevo se voli, bilo srušeno, bilo nakaradno izgrađeno, bilo takvo da cvjeta korupcija..
ma da je od govana nase je (mislim cijele bosne i hercegovine, a i cijelog svijeta)
Ljakan

#198 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !

Post by Ljakan »

Rockefeller wrote:
parappa wrote:
Ko je Bakir?
mesar jedan :lol:

nego sta bi sa hastalom i stolicama jel hin mako gazda jezda?
Gabrielo

#199 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !

Post by Gabrielo »

Ja koliko vidim normalno se moze proci pored stola do ulaza.

Nije mi jasno sta se zalis. Bolje da su ti ljudi pred zgradom nego psi lutalice.
Ljakan

#200 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !

Post by Ljakan »

mores proci kad niko ne sjedi a ako sjedi bice pasha ustani da te ja ne dizem :lol:
Post Reply