Mislim da je to najdiskretnija opcija. Sve ovo nabijanje muzike, smeca ili sta vec je prozirno. Vako sa pticama - kontas i oni su dio grada, slobodnog grada i kretanja.zrakomlat wrote:Ovo s pticama nije nimalo losa fora.Zviz wrote:Ma hranite ptice/golube na galeriji ili oko prozora i vidjet ce te sranja dole.
Gledajte ako stvarno nema organa u drzavi da vam moze izaci u susrte, da postavi stvari u najnaormalnije stanje onda vam i ne prostaje puno sta nego da i vi se ponasate dzon obraz.
Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#176 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !
- Russki
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#178 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !
M ožda da pozovete medije koji nisu skloni SBB-u, čiji je član Hadžibajrić.. Mada, ja sam u kompšiluku imala svašta, otimanje imovine od lokalvnog tajkuna cijelom komšiluku. Svodilo se na to da je (radi se o granici S.G i Centra, tako da su obje općine nadležne, kako za koju stvar), inspektorica iz Centra rekla da "Ne smije i zaći", druga da je sve u dure (a čovjek oteo cca.40m2 i napravio ogradu) , napravio bespravan objekat u SG (tu u komšiluku) , inspektor iz SG kao stalno na dijalizi, onda izadat nalog za rušenje na ime NN, nikad nije srušen bespravni objekat, koji ometa imovinu drugih ljudi, najdirektnije ugrožava
Ja sam zvala muriju i oni su mu uredno (tajkunu) prenijeli da sam ja prijavila, pa je poručio preko "kurira" da pazim šta pričam. Od tada mi je muž zabranio da ikoga zovem, radi djetetove i moje sigurnosti i sklonosti svih struktura naročito policije kriminalcima... Tako, da, razumijem koliko je frustrirajuće, ali bar nije trajno, do jeseni je, ima i gorih slučajeva, mada znam da ti je to slaba utjeha. Možda sa medijima da pokušate, muriju iz Logavine, nikako, sve podnesu izvješće, ko, kad i sa kojeg je broja zvao.. Možda da argument bude da hitna ne može prići ulazu, kao što i ne može...
Ja sam zvala muriju i oni su mu uredno (tajkunu) prenijeli da sam ja prijavila, pa je poručio preko "kurira" da pazim šta pričam. Od tada mi je muž zabranio da ikoga zovem, radi djetetove i moje sigurnosti i sklonosti svih struktura naročito policije kriminalcima... Tako, da, razumijem koliko je frustrirajuće, ali bar nije trajno, do jeseni je, ima i gorih slučajeva, mada znam da ti je to slaba utjeha. Možda sa medijima da pokušate, muriju iz Logavine, nikako, sve podnesu izvješće, ko, kad i sa kojeg je broja zvao.. Možda da argument bude da hitna ne može prići ulazu, kao što i ne može...
-
razonoda
#179 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !
KatarinaKosaca wrote:M ožda da pozovete medije koji nisu skloni SBB-u, čiji je član Hadžibajrić.. Mada, ja sam u kompšiluku imala svašta, otimanje imovine od lokalvnog tajkuna cijelom komšiluku. Svodilo se na to da je (radi se o granici S.G i Centra, tako da su obje općine nadležne, kako za koju stvar), inspektorica iz Centra rekla da "Ne smije i zaći", druga da je sve u dure (a čovjek oteo cca.40m2 i napravio ogradu) , napravio bespravan objekat u SG (tu u komšiluku) , inspektor iz SG kao stalno na dijalizi, onda izadat nalog za rušenje na ime NN, nikad nije srušen bespravni objekat, koji ometa imovinu drugih ljudi, najdirektnije ugrožava
Ne ljuti se , ne smatram te ravnoj ''NJOJ''
- KatarinaKosaca
#180 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !
dobila sam poruku kao filmu kum, nije bila konjska glava, ali jasna poruka... nacrnje je što je murija iz Logavine rekla tajkunu da je zvala ta i ta osoba... poslije je bila bezbjednost mene i djeteta u pitanju, nisam sama. A murija vidiš kako bi me zaštitila... I tako cijeli kvart trpi... godinama, netko je uzeo u džep pare, biće i Hadžibajrić (bivši) i Bećirević, malo i inspektor, a murija je odavno na platnom spisku.razonoda wrote:NASMIJA ME---zabranio ti muz da zoves. Sjetih se Shejle , kako ona proziva ''tajkune''.
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#181 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !
znas kako to ide kad nas... dodje murija i kaze da je neko zvao. ovaj pita ko je zvao... oni kao ne smiju da kazu... onda on vadi 50, mozda 100 km iz dzepa i oni mu odaju tu informaciju... ipak su male plate u policiji.KatarinaKosaca wrote:dobila sam poruku kao filmu kum, nije bila konjska glava, ali jasna poruka... nacrnje je što je murija iz Logavine rekla tajkunu da je zvala ta i ta osoba... poslije je bila bezbjednost mene i djeteta u pitanju, nisam sama. A murija vidiš kako bi me zaštitila... I tako cijeli kvart trpi... godinama, netko je uzeo u džep pare, biće i Hadžibajrić (bivši) i Bećirević, malo i inspektor, a murija je odavno na platnom spisku.razonoda wrote:NASMIJA ME---zabranio ti muz da zoves. Sjetih se Shejle , kako ona proziva ''tajkune''.
- Rockefeller
#182 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !
In si ako sjediš tu, in 
- parappa
#183 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !
znaci ako zivis tu kao pokretac teme onda si haman bakir???Rockefeller wrote:In si ako sjediš tu, in
- zli_hordas
#184 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !
Vala u ovom gradu je bilo i Ćele,Cace i Juke pa se nisu ovako ponasali imali su bar malo obraza al ovo sto stojnic radi je bruka zauzima trotoare u centru grada ne mozes proci bogte te vidio 92 si onde bio slobodniji i svi nijemo gledaju od policije do inspekcija a nekog j ebu zbog prasine tesko bogu sa nama kakvi smo.
- parappa
#185 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !
jebiga... stojnic bar nije nikog ubio... do sada!zli_hordas wrote:Vala u ovom gradu je bilo i Ćele,Cace i Juke pa se nisu ovako ponasali imali su bar malo obraza al ovo sto stojnic radi je bruka zauzima trotoare u centru grada ne mozes proci bogte te vidio 92 si onde bio slobodniji i svi nijemo gledaju od policije do inspekcija a nekog j ebu zbog prasine tesko bogu sa nama kakvi smo.
-
bull21
#186 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !
Ljudi zna li iko kakvo je ovo zujanje na Grbavici. Od sinoć, nešto ne prestaje da zuji, čuje se prodorno zujanje - za poluditi.
- mO k3
#187 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !
Strasno .... I kome se obratiti u ovoj drzavi kada zagustiKatarinaKosaca wrote:M ožda da pozovete medije koji nisu skloni SBB-u, čiji je član Hadžibajrić.. Mada, ja sam u kompšiluku imala svašta, otimanje imovine od lokalvnog tajkuna cijelom komšiluku. Svodilo se na to da je (radi se o granici S.G i Centra, tako da su obje općine nadležne, kako za koju stvar), inspektorica iz Centra rekla da "Ne smije i zaći", druga da je sve u dure (a čovjek oteo cca.40m2 i napravio ogradu) , napravio bespravan objekat u SG (tu u komšiluku) , inspektor iz SG kao stalno na dijalizi, onda izadat nalog za rušenje na ime NN, nikad nije srušen bespravni objekat, koji ometa imovinu drugih ljudi, najdirektnije ugrožava
- Rockefeller
#188 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !
Ko je Bakir?parappa wrote:znaci ako zivis tu kao pokretac teme onda si haman bakir???Rockefeller wrote:In si ako sjediš tu, in
-
__Phoenix__
#189 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !
Tako nekako, i oni su bili maltene policija ali se drugačije odnosilo prema običnom stanovništvu...zli_hordas wrote:Vala u ovom gradu je bilo i Ćele,Cace i Juke pa se nisu ovako ponasali imali su bar malo obraza al ovo sto stojnic radi je bruka zauzima trotoare u centru grada ne mozes proci bogte te vidio 92 si onde bio slobodniji i svi nijemo gledaju od policije do inspekcija a nekog j ebu zbog prasine tesko bogu sa nama kakvi smo.
- Rockefeller
#190 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !
Bogu.mO k3 wrote:Strasno .... I kome se obratiti u ovoj drzavi kada zagustiKatarinaKosaca wrote:M ožda da pozovete medije koji nisu skloni SBB-u, čiji je član Hadžibajrić.. Mada, ja sam u kompšiluku imala svašta, otimanje imovine od lokalvnog tajkuna cijelom komšiluku. Svodilo se na to da je (radi se o granici S.G i Centra, tako da su obje općine nadležne, kako za koju stvar), inspektorica iz Centra rekla da "Ne smije i zaći", druga da je sve u dure (a čovjek oteo cca.40m2 i napravio ogradu) , napravio bespravan objekat u SG (tu u komšiluku) , inspektor iz SG kao stalno na dijalizi, onda izadat nalog za rušenje na ime NN, nikad nije srušen bespravni objekat, koji ometa imovinu drugih ljudi, najdirektnije ugrožava
- Bosanski_kralj
#191 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !
Čitajući ovaj forum, nikad ne bih poželio živjeti u Sarajevu.
- mayab
#192 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !
Pa jesi sta probao od ovih savjeta na temi?starii wrote:ostavi kakvu ustaju kesu smeca ispred ulaznih vrata, npr napuni je pokvarenim mesom, ima muha da se nakupi da ni na pet stolova dole gore nece niko sjesti
inace ne idem vise u cheers
Meni recimo , ovo gore izgleda kao sasvim lako i jednostavno za početak
- KatarinaKosaca
#193 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !
Jebi ga, Sarajevo se voli... nije Sarajevo samo korumpirana murija, potplaćeni općinari. Nego i lijepe mahale, dobri ljudi u njima koji bi te nahranili da si gladan, puno toga lijepog i dobrog. Jednostavno, Sarajevo se voli, bilo srušeno, bilo nakaradno izgrađeno, bilo takvo da cvjeta korupcija..Bosanski_kralj wrote:Čitajući ovaj forum, nikad ne bih poželio živjeti u Sarajevu.
-
Innovation
#194 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !
KatarinaKosaca wrote:Jebi ga, Sarajevo se voli... nije Sarajevo samo korumpirana murija, potplaćeni općinari. Nego i lijepe mahale, dobri ljudi u njima koji bi te nahranili da si gladan, puno toga lijepog i dobrog. Jednostavno, Sarajevo se voli, bilo srušeno, bilo nakaradno izgrađeno, bilo takvo da cvjeta korupcija..
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#195 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !
Svugdje ovoga ima, nije Sarajevo izuzetak, ovo je refleksija stanja u drzavi.
Ali cinjenica je da Sarajevo privlaci najveci broj ljudi, pa implicite i najveci broj krkana, batinasa i kriminalaca.
Ali cinjenica je da Sarajevo privlaci najveci broj ljudi, pa implicite i najveci broj krkana, batinasa i kriminalaca.
- sheilak
#196 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !
bull21 wrote:Ljudi zna li iko kakvo je ovo zujanje na Grbavici. Od sinoć, nešto ne prestaje da zuji, čuje se prodorno zujanje - za poluditi.
a oko ovih stolova cheersovih-mozete li uzeti kakav procenat il da imate popust kad sjedite tu? jer nece vam taj lik otic, dzaba ptice, golubovi, contra napad semsom & co, dzaba lijepe rijeci i fine rime
- sunceKOtepsija
#197 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !
ma da je od govana nase je (mislim cijele bosne i hercegovine, a i cijelog svijeta)KatarinaKosaca wrote:Jebi ga, Sarajevo se voli... nije Sarajevo samo korumpirana murija, potplaćeni općinari. Nego i lijepe mahale, dobri ljudi u njima koji bi te nahranili da si gladan, puno toga lijepog i dobrog. Jednostavno, Sarajevo se voli, bilo srušeno, bilo nakaradno izgrađeno, bilo takvo da cvjeta korupcija..Bosanski_kralj wrote:Čitajući ovaj forum, nikad ne bih poželio živjeti u Sarajevu.
- Ljakan
#198 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !
mesar jedanRockefeller wrote:Ko je Bakir?parappa wrote:znaci ako zivis tu kao pokretac teme onda si haman bakir???Rockefeller wrote:In si ako sjediš tu, in
nego sta bi sa hastalom i stolicama jel hin mako gazda jezda?
-
Gabrielo
#199 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !
Ja koliko vidim normalno se moze proci pored stola do ulaza.
Nije mi jasno sta se zalis. Bolje da su ti ljudi pred zgradom nego psi lutalice.
Nije mi jasno sta se zalis. Bolje da su ti ljudi pred zgradom nego psi lutalice.
- Ljakan
#200 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !
mores proci kad niko ne sjedi a ako sjedi bice pasha ustani da te ja ne dizem