BiH - Belgija 03-09-15

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Ajatolah_

#176 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by Ajatolah_ »

Jack Be Nimble wrote:Bolje bod nego pobjeda. Nakon pobjede mogli bi se dici u nebesea i vec biti u Francuskoj dok nas Vels i Kipar rasturaju. Tipicno naski.
Pa i nije baš. Jeste jak protivnik i razumijem da je "opravdano" ako izgubimo, ali čisto rezultatski mi smo ovdje daleko od rasterećene ekipe.
Pobjeda bi bila ogromna stvar, imali bismo mogućnost drugog mjesta i treće jako izgledno, te što je najbitnije, sve bi bilo u našim rukama jer bismo bili ispred Belgije i Izraela... a nećemo drugi put izgubiti od Kipra. To se tad potrefilo ali to je reprezentacija koja pobijedi jednom u 20 utakmica, i to protiv ovakvih tipa Andora.
U svim drugim kombinacijama osim pobjede, možemo sve ostalo do kraja pobijediti a opet završiti četvrti. Ili evo da opet to napišem, preciznije - ako izgubimo, Izraelu bi bilo dovoljno da odigra neriješeno protiv Belgije i Velsa (uz pobjede protiv Andore i Kipra) da nas izbaci sa takmičenja.
Last edited by Ajatolah_ on 03/09/2015 02:01, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#177 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by It_is_a_Leclerc »

Ajatolah_ wrote:
Jack Be Nimble wrote:Bolje bod nego pobjeda. Nakon pobjede mogli bi se dici u nebesea i vec biti u Francuskoj dok nas Vels i Kipar rasturaju. Tipicno naski.
Pa i nije baš. Jeste jak protivnik i razumijem da je "opravdano" ako izgubimo, ali čisto rezultatski mi smo ovdje daleko od rasterećene ekipe.
Pobjeda bi bila ogromna stvar, imali bismo drugo mjesto u rukama i treće skoro garantovano... a nećemo drugi put izgubiti od Kipra, to se tad potrefilo ali to je reprezentacija koja pobijedi jednom u 20 utakmica, i to protiv ovakvih tipa Andora.
U svim drugim kombinacijama osim pobjede, možemo sve ostalo do kraja pobijediti a opet završiti četvrti. Ili evo da opet to napišem, preciznije, ako izgubimo, Izraelu bi bilo dovoljno da odigra neriješeno protiv Belgije i Velsa (uz pobjede protiv Andore i Kipra) da nas izbaci sa takmičenja.
U tom bi slučaju i oni i mi imali po 17 bodova. Međusobni omjer 1:1, 3:0 - 0:3

Mislim da se gleda gol razlika, tako da ni u tom slučaju ne ispadamo.
Ajatolah_

#178 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by Ajatolah_ »

It_is_a_Leclerc wrote:
Ajatolah_ wrote:
Pobjeda bi bila ogromna stvar, imali bismo drugo mjesto u rukama i treće skoro garantovano... a nećemo drugi put izgubiti od Kipra, to se tad potrefilo ali to je reprezentacija koja pobijedi jednom u 20 utakmica, i to protiv ovakvih tipa Andora.
U svim drugim kombinacijama osim pobjede, možemo sve ostalo do kraja pobijediti a opet završiti četvrti. Ili evo da opet to napišem, preciznije, ako izgubimo, Izraelu bi bilo dovoljno da odigra neriješeno protiv Belgije i Velsa (uz pobjede protiv Andore i Kipra) da nas izbaci sa takmičenja.
U tom bi slučaju i oni i mi imali po 17 bodova. Međusobni omjer 1:1, 3:0 - 0:3

Mislim da se gleda gol razlika, tako da ni u tom slučaju ne ispadamo.
Samo što mi sa Izraelom nemamo 3:0 - 0:3 nego 3:1 - 0:3, tako da oni imaju prednost u slučaju istog broja bodova.
Patriotska_Liga

#179 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by Patriotska_Liga »

Slabo da je bilo 3:0 to što ti misliš.
Paul F.

#180 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by Paul F. »

Piše sve ovde. Čim go padne odma ovde ima.
http://www.uefa.com/uefaeuro/qualifiers ... index.html
It_is_a_Leclerc

#181 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Ajatolah_ wrote: Samo što mi sa Izraelom nemamo 3:0 - 0:3 nego 3:1 - 0:3, tako da oni imaju prednost u slučaju istog broja bodova.
:thumbup:

Totalno sam zaboravio na taj gol.

Znači, jedina situacija u kojoj bismo ispali s porazom protiv Belgije i pobjedama protiv ovih ostalih je da Izrael remizira sa Belgijom i Velsom, ili da pobijedi nekog od njih.

Možemo ispasti i sa remijem protiv Belgije, ali u toj situaciji bi Izrael morao dobiti Belgiju ili Vels.
Ajatolah_

#182 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by Ajatolah_ »

It_is_a_Leclerc wrote:
Ajatolah_ wrote: Samo što mi sa Izraelom nemamo 3:0 - 0:3 nego 3:1 - 0:3, tako da oni imaju prednost u slučaju istog broja bodova.

Znači, jedina situacija u kojoj bismo ispali s porazom protiv Belgije i pobjedama protiv ovih ostalih je da Izrael remizira sa Belgijom i Velsom, ili da pobijedi nekog od njih.

Možemo ispasti i sa remijem protiv Belgije, ali u toj situaciji bi Izrael morao dobiti Belgiju ili Vels.
:thumbup: Samo, mislim da, uz dosta truda, dva boda protiv rasterećenih Belgijanaca i Velsa za Izrael nisu uopće neka nemoguća misija, a ne možemo ni tek tako upisati sva tri boda protiv Velsa u Zenici. Zato ne bih bio uopće optimističan u slučaju sutrašnjeg poraza... A u slučaju neriješenog rezultata nam šanse ostaju iste kao i sad.
Paul F.

#183 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by Paul F. »

Ja ću uživati u dobroj igri a ostalo je manje bitno. Mora biti haos utakmica. :bih:
DonEmir

#184 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by DonEmir »

A jesu nas razbili tacno me stid tad bilo :( :oops: Kvrzic napadac :facepalm:
Paul F.

#185 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by Paul F. »

DonEmir wrote:
Stid te bilo što je pola igrača bilo povrijeđeno a nije te stid tvoje ličnosti i ponašanja ? :run:
It_is_a_Leclerc

#186 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Vidim, navijači u hotelskim sobama igrača oko 00:00h večeras. Frcaju selfiji iz kreveta sa igračima. :roll: :roll:
Ne treba biti picajzla kad su takve stvari u pitanju, ali me fakat zanima može li se npr. jednoj Engleskoj desiti takvo nešto...
DonEmir

#187 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by DonEmir »

Paul F. wrote:
DonEmir wrote:
Stid te bilo što je pola igrača bilo povrijeđeno a nije te stid tvoje ličnosti i ponašanja ? :run:
Da falili su nam Avdija i Tino Sven Susic... zato je pozvao umjesto Dzeke i Ibisevica napadaca Kvrzica :facepalm: :(

Safet Sušić zagonetan: Volio bih da nas Izrael napadne
Stid :oops: :(
samkoF

#188 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by samkoF »

north wrote:Pa nije baš pod moranje pobjeda sutra..bod je ko kuća i igra nam itekako, dati će nam podstrek za naredne 4 utakmice, ustvari 3, Andoru ne računam ko ozbiljnu prepreku...S bodom sutra, nama je utakmica kvalifikacija protiv Walesa kod kuće, tu kad bi dobili, na Kipru bi nam pobjeda gdje bi domaćin vjerovatno već bio otpisan za prolazak jer je zadnja utakmica, vjerovatno bila dovoljna minimum za baraž...A baraž je ko neboder, gdje smo bili nakon 4 kola...

Ali zasto dok god postoje I minimalne teoretske sanse za prolazak direktno na evropsko, zasto o tome uopste ne razmisljas.To je unaprijed kao da se vec predajes I racunas samo na baraz pa nerjeseno dvoljno , pa moze biti I poraz dovoljan za to trece mjesto ako izrael izgubi od welsa I belgije sto je jako realno.Zasto ne pokusati pobjediti sutra I onda bi bio direktan plasman jako blizu?Ne tvrdim da trebamo srljati na pobjedu ali niti zatvoriti se I igrati na bod jer po meni bod I poraz su haman pa isti sto se tice osvajanja treceg mjesta jer s objema varijantama trece mjesto je realnost.Ali ako bi uzeli 3 boda e tek tad nastaje euforija jer to znaci ne samo da bi sigurno pa skoro direktno isli u frnacusku nego bi cak isli sa prve pozicije kad uzmemo I wels.E posto se wels nije unaprijed predao I uzeo tri boda sa slabijim igracima od nas , zasto ne bi I mi.Doduse wels ih je uzeo kod svoje kuce a ne u belgiji, tako da ce nama biti mnogo teze tamo pobjediti ali sa pametno postavljenom igrom ( u sta ja duboko vjerujem da ce uciniti mesha) mi njih mozemo dobiti.Samo hrabro I bez povlacenja I cuvanja jednog boda.
samkoF

#189 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by samkoF »

Tipicoti wrote:Bilo bi dobro da Vels dobije ove dvije utakmice, onda idu na +20 bodova i u Francuskoj su 99 %.
Nama dolaze u oktobru sa B-timom, a zadnju igraju protiv Andore.

Ja ne vjerujem u konstanost Welsa bez obzira sto dosad imaju sjajne rezultate I bez poraza su, mislim da ce kiksati najmanje jednu od sljedece dvije a mozda I obje, vidjecete.
samkoF

#190 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by samkoF »

channel10 wrote:Nama su najbitnije tekme sa velsom I kiprom...to moramo dobiti ako hocemo baraz. Sutra ako pobjedimo,dobro je jer onda mozemo kiksati jednu od tih tekmi. Nemamo mi sta ganjati drugu poziciju.Davno smo je izgubili...
Sportisti tako NIKADA ali BAS NIKADA ne razmisljaju I hvala bogu da je tako :-)
samkoF

#191 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by samkoF »

Tipicoti wrote:Zamislite ovo:

Belgija - BiH 2
Izrael - Andora 1
Kipar - Vels X

BiH - Andora 1
Vels - Izrael X
Kipar - Belgija 2
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

1. Vels 16
2. BiH 14
3. Belgija 14
4. Izrael 13
5. Kipar 10

.... u oktobru finale :D

Zasto da ne I to je moguce , iako to ne zavisi samo od nas I nasih rezultata cak I ako bi pobjedili belgiju sutra al moguce je sve.Vrijeme je I da wels kiksa , nikada oni nisu kvalifikacije zavrsili ovako dobro I visoko , nadam se I vjerujem da nece ni sad.Morace kiksati negdje, ali najvaznije sutra samo da se na sebe skoncentrisemo pa cemo poslije tekme sa belgijom krenuti racunati.
DonEmir

#192 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by DonEmir »

samkoF wrote:Vrijeme je I da wels kiksa , nikada oni nisu kvalifikacije zavrsili ovako dobro I visoko , nadam se I vjerujem da nece ni sad.Morace kiksati negdje, ali najvaznije sutra samo da se na sebe skoncentrisemo pa cemo poslije tekme sa belgijom krenuti racunati.
Sta bi Papeljubci rekli... Vels je kikso protiv Papeta.
U jednu ruku su upravu. :(
House

#193 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by House »

nema euforije i to je dobro. :D :bih:
luckylaka

#194 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by luckylaka »

House wrote:nema euforije i to je dobro. :D :bih:
Kako bolan nema euforije.Evo nikad svanuti,noc duza od godine.
Image
luckylaka

#195 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by luckylaka »

It_is_a_Leclerc wrote:Vidim, navijači u hotelskim sobama igrača oko 00:00h večeras. Frcaju selfiji iz kreveta sa igračima. :roll: :roll:
Ne treba biti picajzla kad su takve stvari u pitanju, ali me fakat zanima može li se npr. jednoj Engleskoj desiti takvo nešto...
:-) Sta te bolan moze iznenaditi kada je nasa reprezentacija u pitanju.Imamo kriminalce u savezu,selektore bez autoriteta(interesantno svi dosadasnji karine od selektora).pojedine igrace koji na pripreme dolaze kad hoce i izlaze iz hotela kad hoce i masa stvari koji ne razumiju oni koji bar jednom nisu bili sa ovom reprezentacijom.Ipak mi trazimo rezultat pa ovakve stvari sve idu pod tepih dok jednom ne krene izlaziti na povrsinu.Samo ovce misle kao je u ovoj reprezentaciji sve bajno.
insaneinthebrain

#196 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by insaneinthebrain »

idemo vcrs da se zaori u Briselu :D :izet:

ILVIIR

#197 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by ILVIIR »

It_is_a_Leclerc wrote:Ja nikako ne hvatam ove vaše računice sa "ne odgovara nam ni pobjeda" i sl.

Pa sa pobjedom - 20 bodova. Drugo mjesto. Blegija isto 20 bodova. Bolji smo u međusobnom. Izrael bi morao pobijediti Belgiju i Vels za 20 bodova.
Sa remijem - 18 bodova. Treće mjesto. Izrael bi morao pobijediti Vels ili Belgiju, da bi imao 18 bodova. I onda ne znam šta tu odlučuje. Mislim da je gol razlika u pitanju.
Sa porazom - 17 bodova. Ako Izrael izgubi od Velsa i Belgije, ili odigra dva iksa, opet imaju 17 bodova, kao i mi, i to je opet treće mjesto.

Naravno, podrazumijeva se da pobijedimo Andoru, Vels i Kipar.

To je vrlo jednostavno.
fino si ovo objasnio. u ovom trecem slucaju mi bi ispali kad izrael odigra dva iksa, jer tad imamo oboje 17 bodova i tu ispadamo zbog razlike golova u medjusobnim duelima (4:3 za izrael). u slucaju da izrael izgubi vels i belgiju, tu imaju 15 bodova i mi smo treci. znaci, smiju cak da jednu izgube a jednu nerjeseno igraju protiv velsa i belgije.
sumirprimus

#198 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by sumirprimus »

u kolko je tekma?20:00? 20 :45?
ILVIIR

#199 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by ILVIIR »

It_is_a_Leclerc wrote:

u sustini izraelu je manje vise svejedno hocemo li izgubiti ili nerjeseno igrati, njima je u obje varijante bitno da tuku vels ili belgiju i onda idu dalje, inace ne. tako da je ova utakmica za nas poprilicno "nebitna", osim ako je pobjedimo, onda smo na konju.. baraz bi bio skoro pa siguran, a drugo mjesto u nasim rukama :)
Point.

#200 Re: BiH - Belgija 03-09-15

Post by Point. »

sumirprimus wrote:u kolko je tekma?20:00? 20 :45?
20.45
Locked