Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post Reply
Sanjarko

#176 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:Elite

:thumbup:
Image

Jeste ih zapalili/napalili

Image
Gojeni H

#177 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Gojeni H »

Nego da se vratimo pravoj temi.
Ostaje da se vidi da li su napadi u Francuskoj, Tunisu i Kuvajtu medjusobno povezani, i ako jesu, koji im je bio cilj.
Sanjarko

#178 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Sanjarko »

Chmoljo wrote:@Deda Kurcoje, aldinjo, chile987

smirite doživljaj ili letite. nemam namjeru metlati za vama.

i ostalima - držite se teme.
Za Elitu Forumsku

aldinjo

#179 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by aldinjo »

chile987 wrote:
red evil wrote:Ne možemo niti smijemo ovo pripisati islamu. Ovo nema veze sa islamom! Problem je taj, što imamo pijanice, osobe koje se nisu ostvarile u svom životu, niti imaju smisao života niti želju da žive. Traže neki smisao i tu nalete, to jest ovi glavni to znaju i traže te osobe te ih stavljaju pod svoje okove, i pune ih razno raznim idejama jer je ove osobe najlakše. U mom gradu ima nekoliko tih osoba koji su pripadnici tog vehabiskog pokreta a do samo prije nekog vremena te iste osobe su psovale Boga konstantno, bili pjani 24/7 i sad da oni meni tumače islam? Da se ja s njima poistvoječujem? Hoću reći, da ove osobe, vođe tih pokreta ove osobe što raznose, ubijaju koriste islam kao paravan za svoje kriminalne radnje.
Mozemo, itekako mozemo.
https://www.youtube.com/watch?v=4rwdOuuaz90
Ali u svojoj kući možeš.
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#180 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by emillio estevez »

k3ngur wrote:
emillio estevez wrote:
k3ngur wrote:Aha jes jes islam nasilna vjera, mnogo krvi proliveno a zaboravljamo da nema nijedne drzave u evropi koja nije umijesala svoje prste u unistavanju islama i muslimana pocevsi od prvog islamsko bizantskog sukoba pa preko krstaskih ratova, koloniAcije islamskih zemalja, stvaranje izraela do danasnjih dana.

A taj islam je sacuvao jevreje i pravoslavce kad su katoluci htjeli da ih uniste.

I kad smo kod prolijevanja krvi za vrijeme Muhameda, sto poslanik ne pokla i ne pobi citavu Meku kad je bio u nju usao sa svojom vojskom?

Opet se vracam na ono sto sam rekao neki ovdje miske da znaju o islamu a u stvari neznaju nista.
Ne zalijeci se Bizant je starije carstvo od Muhameda .
Za ostatak Evrope je normalno bilo osloboditi Spanjolsku,Siciliju i djelomicno balkan od neprijateljske vojske ZATO sto su tada mogli to napraviti.

I kada su to KATOLUCI. Htjeli unistiti pravoslavlje.
Dobro se obavijesti o prvom krstaskom pohodu i njihovom osvajanju Antiohije i Jerusalima. A ovo za gore tvoje navedeno jesul morali i oslobadjati Alzir, Maroko, Libiju, Indoneziju, Siriju, Liban i druge zemlje od neprijateljske vojske.
Vratimo se na 0 godinu , Jeruzalemom vladaju Rimljani a vecina stanovnika su Zidovi.
Arapska osvajanja su mit.
Sanjarko

#181 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Sanjarko »

Gojeni H wrote:Nego da se vratimo pravoj temi.
Ostaje da se vidi da li su napadi u Francuskoj, Tunisu i Kuvajtu medjusobno povezani, i ako jesu, koji im je bio cilj.
Ti naivan ko Francuska sobarica ili Madzarska nisam siguran koje su vise naivnije.
insomnia78

#182 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by insomnia78 »

Prema prvim raspolozivim informacijama nema povezanosti napada iz Francuske sa ostalima, rjeci su francuskog ministra UP

Mada me ne bi iznenadilo da se veza i nadje jer je malo previse koincidencije
insomnia78

#183 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by insomnia78 »

Vizionar 1985 wrote:
Ti naivan ko Francuska sobarica ili Madzarska nisam siguran koje su vise naivnije.
Taj izraz znaci bas suprotno od naivnosti
Gojeni H

#184 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Gojeni H »

Vizionar 1985 wrote:
Dobro, hvala. Valjda nikada nisi cuo za samo-inspirisane teroriste.
richard lavlje srce

#185 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by richard lavlje srce »

Biće ovog i u Bosni, sigurno.
Izvjesno koliko je izvjesno da će sutra svanuti.

Jedino pitanje je imaju li muslimani snage da se tome odupru ili suzbiju ovo jer ogradjivanje nije više dovoljno, tj. nema efekta.
Mislim da čak ni država sa instrumentima nema snage da se odupre onom što u Bosnu dolazi iz vana.

Mišljenja sam i da će nešto morati da se mjenja ili evropa i zapadni svijet ali ne samo oni već i Indija, Izrael, KIna,Rusija i da se prilagode Islamu ili će Islam promjeniti , reformisati sebe, ako je to uopšte moguće.

Živimo u veoma interesantnom dobu.
red evil

#186 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by red evil »

Nikad mi neće biti jasno šta se desi u čovjeku pa ubije nekog.

Ali tužno je, odeš na plažu, ovo u Tunisu, da se malo odmoriš, uživaš u ljetu i dođe neka budala i otvori rafal po tebi.
chile987

#187 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by chile987 »

Moderacija, ja smiren, nit imam namjeru nekog vrijedjati. :) I ovo je moj zadnji post na temu.
Samo kazem svoje misljenje. Zahvalan sam da zivim koliko toliko u demokratsom drustvu, pa mogu jos da kazem svoje misljenje zar ne?
Oni koji kazu da lazem, ocito nisu procitali Kur'an.
Gojeni H

#188 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Gojeni H »

insomnia78 wrote:
Prema prvim raspolozivim informacijama nema povezanosti napada iz Francuske sa ostalima, rjeci su francuskog ministra UP

Mada me ne bi iznenadilo da se veza i nadje jer je malo previse koincidencije
Povratnici iz Sirije i Iraka su jedna vrsta problema.
Sasvim druga vrsta problema su primjerci druge i trece generacije imigranata, izopcenika iz drustva, koji imaju pristup i skolonost lozenju na ekstremne ideologije, te turbo-konvertiti.
Cherry-Cherry

#189 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Cherry-Cherry »

red evil wrote:
Deda Kurcoje wrote:
red evil wrote:Ne možemo niti smijemo ovo pripisati islamu. Ovo nema veze sa islamom! Problem je taj, što imamo pijanice, osobe koje se nisu ostvarile u svom životu, niti imaju smisao života niti želju da žive. Traže neki smisao i tu nalete, to jest ovi glavni to znaju i traže te osobe te ih stavljaju pod svoje okove, i pune ih razno raznim idejama jer je ove osobe najlakše. U mom gradu ima nekoliko tih osoba koji su pripadnici tog vehabiskog pokreta a do samo prije nekog vremena te iste osobe su psovale Boga konstantno, bili pjani 24/7 i sad da oni meni tumače islam? Da se ja s njima poistvoječujem? Hoću reći, da ove osobe, vođe tih pokreta ove osobe što raznose, ubijaju koriste islam kao paravan za svoje kriminalne. radnje.

Jao, kada cujem, ovo nije Islam, propuh me uhvati. Ovo jeste i Islam i po Islamu. Ratnicka religije. Uvijek bila.
Ovo je samo pokazatelj da nemaš pojma o islamu. Automatski napadaš nešto a da ne znaš ni temelje toga.
Nije više bitno, da li je ovo ili nije islam. Bitno je da cijeli svijet misli da jeste. Onakav si, kakvim te drugi vide, a ne kakav ti misliš da si.
k3ngur

#190 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by k3ngur »

"]
emillio estevez wrote:
k3ngur wrote:
Ne zalijeci se Bizant je starije carstvo od Muhameda .
Za ostatak Evrope je normalno bilo osloboditi Spanjolsku,Siciliju i djelomicno balkan od neprijateljske vojske ZATO sto su tada mogli to napraviti.

I kada su to KATOLUCI. Htjeli unistiti pravoslavlje.
Dobro se obavijesti o prvom krstaskom pohodu i njihovom osvajanju Antiohije i Jerusalima. A ovo za gore tvoje navedeno jesul morali i oslobadjati Alzir, Maroko, Libiju, Indoneziju, Siriju, Liban i druge zemlje od neprijateljske vojske.
Vratimo se na 0 godinu , Jeruzalemom vladaju Rimljani a vecina stanovnika su Zidovi.
Arapska osvajanja su mit.[/quote]

Reci ti meni prvo kako su muslimani osvojili Jerusalim a kako su krstasi "oslobodili" Jerusalim 1099 godine? Onda mi objasni zasto su zidovi istjerani od rimljana i kada se to desilo?
red evil

#191 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by red evil »

chile987 wrote:Moderacija, ja smiren, nit imam namjeru nekog vrijedjati. :) I ovo je moj zadnji post na temu.
Samo kazem svoje misljenje. Zahvalan sam da zivim koliko toliko u demokratsom drustvu, pa mogu jos da kazem svoje misljenje zar ne?
Oni koji kazu da lazem, ocito nisu procitali Kur'an.
Napiši još jedan :D Daj ajet gdje to piše. Ti vjerovatno ga jesi pročitao ali nisi najbolje shvatio.

@cherry-Cherry pa misle oni koji nisu pročitali ništa i žele samo da napadaju muslimane. Svaka iole obrazovana osoba će znati da ovo nema veze sa islamom.
Gojeni H

#192 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Gojeni H »

richard lavlje srce wrote:Biće ovog i u Bosni, sigurno.
Izvjesno koliko je izvjesno da će sutra svanuti.

Jedino pitanje je imaju li muslimani snage da se tome odupru ili suzbiju ovo jer ogradjivanje nije više dovoljno, tj. nema efekta.
Mislim da čak ni država sa instrumentima nema snage da se odupre onom što u Bosnu dolazi iz vana.

Mišljenja sam i da će nešto morati da se mjenja ili evropa i zapadni svijet ali ne samo oni već i Indija, Izrael, KIna,Rusija i da se prilagode Islamu ili će Islam promjeniti , reformisati sebe, ako je to uopšte moguće.

Živimo u veoma interesantnom dobu.
Moguce, slazem se ali ne i veoma vjerovatno.
Teroristicke organizacije se ponasaju poput gangova u SAD. Uvijek im je potrebna paznja i novi regruti.
Oni razmisljaju na nacin da Bosna nije zemlja uu kojoj bi teroristicki akt izazvao znacajnu paznju.
Ambasade SAD i UK su druga prica. Naravoucenije napada u Tanzaniji 1998. god.
Gojeni H

#193 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Gojeni H »

Cherry-Cherry wrote: Nije više bitno, da li je ovo ili nije islam. Bitno je da cijeli svijet misli da jeste. Onakav si, kakvim te drugi vide, a ne kakav ti misliš da si.
Mi iz Bosne moramo uputiti i zivjeti poruku mira.
Ali, nisam nikakva holivudska zvijezda da razbijam glavu sta drugi misle o meni i mojoj zemlji.
It_is_a_Leclerc

#194 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by It_is_a_Leclerc »

aldinjo wrote: Nema potrebe da vrijeđa Islam.
Nisam ja rekao da je Islam tempirana bomba, već da ga se odavno tako posmatra u civilizovanom svijetu. Zahvaljujući ovim i ovakvim događajima. Islam najviše vrijeđaju oni koji rade ovakva djela i oni koji se njime bave.
Deda Kurcoje wrote:Samo vi branite teroriste i nastavite kvakati da ovo nije Islam.
Ovo nije Islam. Neznanje nije opravdanje. Informiši se .
k3ngur

#195 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by k3ngur »

It_is_a_Leclerc wrote:
aldinjo wrote: Nema potrebe da vrijeđa Islam.
Nisam ja rekao da je Islam tempirana bomba, već da ga se odavno tako posmatra u civilizovanom svijetu. Zahvaljujući ovim i ovakvim događajima. Islam najviše vrijeđaju oni koji rade ovakva djela i oni koji se njime bave.
Deda Kurcoje wrote:Samo vi branite teroriste i nastavite kvakati da ovo nije Islam.
Ovo nije Islam. Neznanje nije opravdanje. Informiši se .
insomnia78

#196 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by insomnia78 »

Inace, jos jedan propust sigurnosnih sluzbi
Danas na konferenciji za stampu, ubrzo poslije napada francuski ministar unutrasnjih poslova je objavio ime i prezime osumnjicenog, 35-ogodisnji muskarac, ozenjen, otac troje djece
Tako da su novinari radija Europe1 uspjeli kontaktirati suprugu prije policije i dobiti je u program
Ova se izbezumila, kaze da njen muz radi ko dostavljac za jednu firmu, kasnije ce se ispostaviti da je obezglavljeno tijelo vlasnika iste, da je jutros normalno otis'o na pos'o, sinoc kad se vratio nije se cudno ponas'o, da posti da je "normalan musliman"...
Nesto kasnije ona je uhapsena
Detalj sa hapsenja
Image
Last edited by insomnia78 on 26/06/2015 17:48, edited 1 time in total.
Sanjarko

#197 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Sanjarko »

Gojeni H wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Dobro, hvala. Valjda nikada nisi cuo za samo-inspirisane teroriste.
Elites are only interested in making money/profit.

Through selling any profitable things ( guns,sex,drugs, and other profitable things ).

Through selling even war.
dezurni_ucenik

#198 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by dezurni_ucenik »

Deda Kurcoje wrote:
red evil wrote:Ne možemo niti smijemo ovo pripisati islamu. Ovo nema veze sa islamom! Problem je taj, što imamo pijanice, osobe koje se nisu ostvarile u svom životu, niti imaju smisao života niti želju da žive. Traže neki smisao i tu nalete, to jest ovi glavni to znaju i traže te osobe te ih stavljaju pod svoje okove, i pune ih razno raznim idejama jer je ove osobe najlakše. U mom gradu ima nekoliko tih osoba koji su pripadnici tog vehabiskog pokreta a do samo prije nekog vremena te iste osobe su psovale Boga konstantno, bili pjani 24/7 i sad da oni meni tumače islam? Da se ja s njima poistvoječujem? Hoću reći, da ove osobe, vođe tih pokreta ove osobe što raznose, ubijaju koriste islam kao paravan za svoje kriminalne radnje.

Jao, kada cujem, ovo nije Islam, propuh me uhvati. Ovo jeste i Islam i po Islamu. Ratnicka religije. Uvijek bila.
Znaci za tebe je svaki musliman terorista. Znaci i ja sam terorista po tebi.

Smrdis na salonca...
aldinjo

#199 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by aldinjo »

FAP mashina wrote:
aldinjo wrote:Hoče li administrator reagovati na provokacije i vrijeđanje islamomrzaca kao što su ovi gore deda, Vcorp, čile 987 ???
nece :D , zato sto on pusti da se ovi "ljubitelji" islama ispushu u ovakvim situacijama. sve pod okriljem slobode govora i tolerancije, razlicitog i razlicitih.
Tako ti je to. ;-)
Sanjarko

#200 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Sanjarko »

insomnia78 wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Taj izraz znaci bas suprotno od naivnosti
Oops

Nevin/junfer kao Francuska/Madzarska sobarica.

:D
Post Reply