Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
jao_situacije

#176 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima

Post by jao_situacije »

Better Man wrote:
Danguba wrote:
Better Man wrote:Apel svima onima koji 11 jula trebaju da ukopaju kosti svojih najmilijih da se dignu na noge i da Muniru Subašić i ostale koji su se okoristili o Srebreničkoj tragediji i koji bi da kolo vode protjeraju i oduzmu pravo da u njihovo ime govore i odlučuju.
Popusti malo Muniru i ostale.
Zašto bih popustio nekog ko se obogatio na račun Srebreničke tragedije dok drugi umiru u bjedi i neimašini.
stvarno smo mi čudan narod :-)
jasno mi je kad brankovića prozivaju da je krao iz budžeta, ali kakve ti, lično ti, imaš štete ili koristi oko ovih udruženja
haj mi molim te objasni ako je uzela pare jel tvoje pare uzela, i ako je uzela čije je uzela
isto kao da je ta žena, ili te žene, uzela od ovih koji "umiru u bijedi i neimaštini"
jao_situacije

#177 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima

Post by jao_situacije »

Danguba wrote:
Sinapsa wrote:

Ljudi prate svoje interese...ne zvuci kao da im je do Srebrenicana
Samo njihovo oglasavanje je znak da su u toku i zainteresovani za ovaj slucaj. :wink:
ma ja sam ovako nešto i očekivao i mislio da rade sa ovim potezom
previše je stranih delegacija naumilo da se slika i kaže pokoju pametnu da im sad neki p****usti četalj kvari planove izmišljenim optužnicama
oni koji su ovo smislili su pametno odradili, jer svi znamo da su državni mehanizmi tromi, da ne kažem nezainteresirani
ugl. pametan potez
Maharadza

#178 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima

Post by Maharadza »

Danguba wrote:
Better Man wrote:Apel svima onima koji 11 jula trebaju da ukopaju kosti svojih najmilijih da se dignu na noge i da Muniru Subašić i ostale koji su se okoristili o Srebreničkoj tragediji i koji bi da kolo vode protjeraju i oduzmu pravo da u njihovo ime govore i odlučuju.
Nema "ostale" jer ne misle svi kao Munira:
Kada Hotić, potpredsjednica Udruženja “Majke enklava Srebrenica i Žepa” kaže kako je sve preživjele žrtve genocida pogodilo hapšenje Nasera Orića ali da bi, pored svega, 11. jula trebalo klanjati dženazu identificiranim žrtvama genocida.

Ona smatra da bi dženazu i komemorativni skup ipak trebalo održati.

"Mislim da se ovom prijetnjom da dženaze neće biti željelo da vlasti BiH više poduzmu na oslobađanju Orića. Imamo različite stavove po pitanju odgađanja dženaze. Mislim da neće doći do odgađanja dženaze jer je to naša svetinja. Taj dan u godini, taj 11. juli, treba da se obilježava i kad ne bude dženaza. Imamo najavu dolaska velikog broja ljudi, ali kad kažem da dženaza ne treba biti odgođena prvenstveno mislim na porodice koje će taj dan ukopati svoje najmilije. Porodice su godinama iščekivale taj dan, i mislim da ne bi trebali trgovati s tim. Hapšenjem Nasera nastao je veliki problem, ali dženaza ne smije biti upitna", smatra Hotić.

Ona kaže da još uvijek niko nije direktno komunicirao s porodicama koje ove godine kopaju najmilije.

"Još niko nije s njima razgovarao jer nisu bili u prilici da s njima razgovaraju.
Za nas je 11. juli jako važan datum i to je sve što nam je preostalo – da se sjećamo. Taj dan se mora obilježavati svake godine dok smo živi, a nakon nas naša djeca treba da se uvijek sjećaju 11. jula", kaže Kada Hotić.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/kada-hot ... /150624112

Eto im neka odluče kako hoće ali da je cirkus - jeste brate, čuj prijetiti da se Dženaza odgodi bez da pitaš PORODICE kako o tome misle?! :shock: :shock: :shock:
razonoda

#179 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima

Post by razonoda »

Danguba wrote:
Better Man wrote:
Danguba wrote:
Zašto bih popustio nekog ko se obogatio na račun Srebreničke tragedije dok drugi umiru u bjedi i neimašini.
Neka to oni rijese izmedju sebe. Mi samo mozemo nagadjati.

...i ne bi ni najvecem neprijatelju pozelio ono sto su ona i one zene iz udruzenja prezivjele. ja im halalim sve pare.
:jok: Tacno, prezivjele su uzas i ako ima ista da se podijeli , treba da bude za sve njih , bez iznimke. Razumijem, da se ona najvise angazovala--druge od tuge i boli ne mogu, ali joj to ne daje za pravo da sebi prisvoji vise. Bilo je sumnji i ranije o tom prisvojenom novcu o cemu pise @B. Man, no kako to u BIH biva , to je cijeli lanac pljackasa.
No, te su zene ionako zaboravljene, za razliku od dem. boraca , koji samo nesto traze.
Better Man

#180 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima

Post by Better Man »

jao_situacije wrote:
stvarno smo mi čudan narod :-)
jasno mi je kad brankovića prozivaju da je krao iz budžeta, ali kakve ti, lično ti, imaš štete ili koristi oko ovih udruženja
haj mi molim te objasni ako je uzela pare jel tvoje pare uzela, i ako je uzela čije je uzela
isto kao da je ta žena, ili te žene, uzela od ovih koji "umiru u bijedi i neimaštini"
Pa uzela je novac koji je trebao svima stradalim u Srebrenici biti raspoređen jednako, a one su to prisvojile sve sebi i ako su im šta dale od tog novca to su bile mrvice.
Danguba

#181 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima

Post by Danguba »

:D
calculator

#182 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima

Post by calculator »

O Muniri se odavno priča da se odlično snalazi u NVO projektima i donacijama :-)
Post Reply