TREĆA JUGOSLAVIJA

Post Reply
Bodkin

#176 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by Bodkin »

Drinski wrote:

Kako nađes vremena da se raspravljas sa trolovima, kada te ceka Volstrit.
Moze oboje. Kuckati na kompu i odgovarati budzetlijama
SaraFina

#177 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by SaraFina »

Opetja033 wrote:[quote="Dobrinja80"
madner wrote:Nije, EU je politicka, ekonomska i drustvena integracija. Brisu se granice, slobodno kretanje stanovnistva, izbori po mjestu zivljenja, EU drzavljanstvo itd...

Bojati se politicke integracije sa Srbijom, dok se ulazi u politicku integraciju sa drzavom od 500 miliona ljudi je malo smjesno.
Sacekaj malo ba, ovdje se govori o novoj Jugoslaviji po uzoru na onu staru. Nivo suvereniteta koji imas u EU je neuporediv sa onim koji je bio u Jugoslavijama.
Imas vojsku, vanjsku politiku, svoj glas u UN, poreznu politiku. Naravno dio suvereniteta prenosis na EU ali se to ne moze porediti sa Jugoslavijo

Uporedivo jeste ali samo donekle.

Prestani dizati i činiti uslugu, trolovima, ovu suludu temu druze.

Kao što rekoh za tridesetak godina slavice se junacka djela Ratka i Radovana i sad bi neki gradili Jugoslaviju opet.

A ostatak navodno elitnih forumaša ubjedjuje nas kako je i EU JugA u velikom.

:lol:

Sve geopoliticki stratezi
Opetja033

#178 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by Opetja033 »

madner wrote:Moze, no to ne znaci izlazak iz EU.

To moraju dogovoriti sa predstavnicima EU-a, ako im prodje referendum. Sto implicira da mogu reci ne.
Ne, ne znaci. Nakon referenduma o izlasku iz EU pocinju pregovori oko uslova izlaska - tj pitanje eura, trgovinskih ugovora, slobode kretanja, itd. Dakle pregovori izmedju drzave koja zeli napustiti EU i EU se svode na buduce odnose EU i drzave koja je tu uniju napustila a ne da li smije napustiti ili ne.
The Treaty of Lisbon introduced an exit clause for members who wish to withdraw from the Union. Under TEU Article 50, a Member State would notify the European Council of its intention to secede from the Union and a withdrawal agreement would be negotiated between the Union and that State. The Treaties would cease to be applicable to that State from the date of the agreement or, failing that, within two years of the notification unless the State and the Council both agree to extend this period. The agreement is concluded on behalf of the Union by the Council and shall set out the arrangements for withdrawal, including a framework for the State's future relationship with the Union. The agreement is to be approved by the Council, acting by qualified majority, after obtaining the consent of the European Parliament. A former Member State seeking to rejoin the European Union would be subject to the same conditions as any other applicant country.
http://www.ecb.europa.eu/pub/pdf/scplps/ecblwp10.pdf

Dakle uspjeh pregovora sam po sebi nije uslov da jedna drzava izadje iz EU jer u slucaju da nakon dvije godine dogovor nije postignut, svi ugovori izmedju EU i te drzave prestaju da vaze, te ta drzava automatski vise nije clanica EU.
Drinski

#179 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by Drinski »

Bodkin wrote:
Drinski wrote:

Sto si ti vispren, pametan i spretan :lol: :lol: :lol:
Bodkin

#180 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by Bodkin »

Drinski wrote:
Bodkin wrote:
Drinski wrote:

Sto si ti vispren, pametan i spretan :lol: :lol: :lol:
Jel se cijela kancelarija skupila za ova tri pridjeva?
Drinski

#181 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by Drinski »

Ma kakvi, morao sam da angazujem administrativni aparat tri kantonalne vlade, ali tebi jos nisu dorasli :lol: :lol: :lol:
Nego, imas li ti kakvih drugih interesa osim sto lupaš gluposti i pokusavas biti duhovit? Idi bolan, radi sta, trazi kakav posao, bolje će ti biti.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#182 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by _BataZiv_0809 »

Idemo majstori :kontrabas:

Posto vidim da je dijaspora najvise zabrinuta, ne sekirajte se, necemo Austriju, Svedsku, Njemacku, a bogami ni Ameriku ni Kanadu.

Samo bratske republike i narodi :kiss:
Mister Yes

#183 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by Mister Yes »

JThomas wrote:znamo i bez tog kratkog cv-a da si profesionalni trol po bjelosvjetskim forumima.
Čuj "znamo"? Množina? Koji ste to vi?

Definicija trola:
trol označava osobu koja dolazi na uspostavljene internetske zajednice kao što je internet forum sa jedinim ciljem da na njih šalje potpaljujuće, grube i uvrjedljive poruke za namjerno dosađivanje sudionicima, stvaranje nesuglasica među sudionicima foruma, odnosno remećenje toka rasprave na forumu.
трол означава особу чији је основни циљ да својим прилозима изазове што већу реакцију учесника интернет заједница или да на друге начине поремети нормалну дискусију. Тролови обично нису тематски заинтересовани, него наступају агресивно са покушајем стварања раздора у постојећој заједници, дискредитовања особа са другачијим мишљењем или усмеравања тока дискусије у непродуктивном правцу.
Meni ovo više liči na tebe nego na mene? :? Ti pričaš o meni a ne o temi. Ti diskredituješ osobe sa drugačijim mišljenjem i usmjeravaš tok diskusije u neproduktivnom pravcu. Itd.
Prema Tomu Postmesu, profesoru društvene i organizacijske psihologije na sveučilištima u Exteru (Engleska) i Groningenu (Nizozemska), autoru djela Individuality and the Group (Individualnost i skupina), koji je proučavao ponašanje internetsko ponašanje preko dvadeset godina, "Trolovi teže nasilju, do razine koju su u stanju prouzročiti u okolini. Žele snažno raspaliti negativne strasti. Žele promicati antipatične emocije gađenja i vrijeđanja, što im daje morbidni osjećaj zadovoljstva."
Ja radim upravo suprotno. Ja potpirujem pozitivno razmišljanje. Praštanje i pomirenje. Prihvatanje realnosti i poštivanje sistema. Izvoli naći neki oblik mog forumskog djelovanja koji nije usmjeren ka cilju "praštanje-relaksiranje odnosa"?

Sve, ali apsolutno sve što ja pišem je usmjereno ka tom cilju:
Prihvatanje realnosti - jer neprihvatanje realnosti i sistema dovodi do frustracija, mržnje i na kraju nasilja
Relativiziranje stvari - jer apsolutizam vodi u ekstremizam i na kraju nasilje
Praštanje - jer osveta samo vodi do druge osvete
Uklanjanje osjećaja nepravde - jer to vodi mržnji i uzimanju pravde u svoje ruke
Težnja ka smanjenju uzroka straha - jer strah uzrokuje ljutnju, ljutnja mržnju a mržnja nasilje
Širenje pozitivne energije - jer negativna energija dovodi do negativnog društva
itd
Fudo387

#184 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by Fudo387 »

_BataZiv_0809 wrote:Idemo majstori :kontrabas:

Posto vidim da je dijaspora najvise zabrinuta, ne sekirajte se, necemo Austriju, Svedsku, Njemacku, a bogami ni Ameriku ni Kanadu.

Samo bratske republike i narodi :kiss:
Haj to tako u Zanatskom kad si frajer. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#185 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by _BataZiv_0809 »

Fudo387 wrote:
Gdje?
Fudo387

#186 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by Fudo387 »

_BataZiv_0809 wrote:
Fudo387 wrote:
Gdje?
Ti ono bijese iz Zenice?

:lol: :lol: :lol: :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#187 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by _BataZiv_0809 »

Fudo387 wrote:
Ti ono bijese iz Zenice?

Da, ali sto imam ovo ponavljati u zatvorenom urinom okupanom objektu gdje radi jedan snajderaj i knjizara :-)
Gojeni H

#188 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by Gojeni H »

Manite ljudi budalastine. Nema vise nikad saveza sa Srbijom i Hrvatskom i gotovo. Mazohisti su u odnosu na cjelokupno stanovnistvo u manjini u Bosnjaka.
Fudo387

#189 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by Fudo387 »

_BataZiv_0809 wrote:
Fudo387 wrote:
Ti ono bijese iz Zenice?

Da, ali sto imam ovo ponavljati u zatvorenom urinom okupanom objektu gdje radi jedan snajderaj i knjizara :-)

Daj ne zajebaji, i sam znas da bi ti vec neko odro od batina da mu kenjas ovako ko nama po forumu.
Cuj mu price...jugoslavija? :roll:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#190 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by _BataZiv_0809 »

Fudo387 wrote:

Daj ne zajebaji, i sam znas da bi ti vec neko odro od batina da mu kenjas ovako ko nama po forumu.
Kad budes dolazio na ljetni odmor, dodji u Zenicu, pa da testiramo tu tvoju teoriju :D Da malo potrosimo taj sommergeld :lol:
Fudo387

#191 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by Fudo387 »

_BataZiv_0809 wrote:
Fudo387 wrote:

Kad budes dolazio na ljetni odmor, dodji u Zenicu, pa da testiramo tu tvoju teoriju :D Da malo potrosimo taj sommergeld :lol:
Jarane, majke mi, cim bi mi poceo dipliti o tim tvojim jugama, iz prve bih te nokautiro.
Ne zato sto sam ja protiv drugacijih svijetonazora i sl...jednostavno, nekakav si sav nesladak.
Opetja033

#192 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by Opetja033 »

Pravi Bata bi odreagovao na ovu provokaciju i prihvatio izazov... Da vidimo sta ce ovaj laznjak uraditi. :mrgreen:
animals

#193 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by animals »

Gojeni H wrote:Manite ljudi budalastine. Nema vise nikad saveza sa Srbijom i Hrvatskom i gotovo. Mazohisti su u odnosu na cjelokupno stanovnistvo u manjini u Bosnjaka.
Problem BIH, su njena tri naroda..
jedni bi na istok, drugi na zapad..a treci nemaju pojma..
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#194 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by _BataZiv_0809 »

Fudo387 wrote:
Jarane, majke mi, cim bi mi poceo dipliti o tim tvojim jugama, iz prve bih te nokautiro.
Ne zato sto sam ja protiv drugacijih svijetonazora i sl...jednostavno, nekakav si sav nesladak.
Sto potvrdjuje moju teoriju da vecinski dijaspora ima nesto protiv ove ideje, a ne mi domicilni.

Mozes pokusati nokautirati, kako bi se proveo, pitanje je ;-)
Drinski

#195 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by Drinski »

_BataZiv_0809 wrote:
Fudo387 wrote:
Sto potvrdjuje moju teoriju da vecinski dijaspora ima nesto protiv ove ideje, a ne mi domicilni.

i ja sam protiv a nisam dijapsora.
Ja recimo mislim da nasi bh. Srbijanci furaju ovu priču novoj YU sa Srbijom.
Fudo387

#196 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by Fudo387 »

_BataZiv_0809 wrote:
Fudo387 wrote:

Ma Bilmisce i pola Blautuse te ne bi spasilo. :D
Sta vecinski dijaspora?
Ja u zivotu otkad su nas zlotvori poklali nikad nisam cuo nikog od raje da spominje nekakve trece jugoslavije i pm, kako u Bosni tako u
dijsapori. Gdje se vi ujedinitelji okupljate ostaje misterija.
Opetja033

#197 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by Opetja033 »

_BataZiv_0809 wrote:
Fudo387 wrote:

Slaba ti je teorija. U podjednakoj mjeri i mi domicilni preziremo ideju o novoj Jugoslaviji.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#198 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by _BataZiv_0809 »

Fudo387 wrote:
Ma Bilmisce i pola Blautuse te ne bi spasilo. :D
Sta vecinski dijaspora?
Ja u zivotu otkad su nas zlotvori poklali nikad nisam cuo nikog od raje da spominje nekakve trece jugoslavije i pm, kako u Bosni tako u
dijsapori. Gdje se vi ujedinitelji okupljate ostaje misterija.
Haj dobro :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#199 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by _BataZiv_0809 »

Drinski wrote:
i ja sam protiv a nisam dijapsora.
Ja recimo mislim da nasi bh. Srbijanci furaju ovu priču novoj YU sa Srbijom.
Ma vidi drug, i ja sam protiv u danasnjoj konstelaciji odnosa. Kad se spoje 3 bijede moze samo nastati jos veca bijeda i tuča. Ali u buducnosti sam siguran da ce doci do nekog modela ujedinjenja ;-)

Ovo sto prociram patriJote, nema veze sa tim :mrgreen:
Fudo387

#200 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by Fudo387 »

Nije to haj dobro...eto ni na forumu ne mozes naci istomisljenika kako ti je ljubav zivota, radosni, odsutan. :lol:
Post Reply