SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
nosara

#176 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by nosara »

Not My Idea wrote:
Saian wrote:I samo da dodam, slaviti Tita, bivsu drzavu, stafetu mladosti i ine slicne tekovine je nasiroko nedostizhna infantilnost. Bas mi bude nezgodno kad vidim da odrasli ljudi pushe te idiotarije. Mozda jedino scientologija dobaci tu negdje po apsurdnosti, al kod njih makar vrhushka hajruje kak'e genge pa mi je s te strane jasnije.
+1
To je nasa istorija i da se na nju nismo posrali imalo bi smisla slavit... Svi slave svoju slavnu proslost...

Kome ja crtam... :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#177 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by _BataZiv_0809 »

Saian wrote:I samo da dodam, slaviti Tita, bivsu drzavu, stafetu mladosti i ine slicne tekovine je nasiroko nedostizhna infantilnost. Bas mi bude nezgodno kad vidim da odrasli ljudi pushe te idiotarije. Mozda jedino scientologija dobaci tu negdje po apsurdnosti, al kod njih makar vrhushka hajruje kak'e genge pa mi je s te strane jasnije.

Nije infantilnost sve sto ne razumijes.
Dozer

#178 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by Dozer »

Gomila budalastina...
Ovo pljuvanje je u ravni neke imbecilne ideje da sad, recimo, niko ko se rodio na dan Markala, Tuzle, Srebrenice, itd. ne smije taj dan slaviti rodjendan, jer je taj dan zabranjeno slavlje posto se, zaboga, tada desio neki masakr.

Malo blesavo, a?
Drvosjeca iz Dejcica

#179 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Walther wrote:
Hajvan wrote:ja sam svoj stav o ovom vatrometu dao vec postavljanje prigodne pjesme omiljenog mi tuzlaka Grahe (koga zanima, nek se vrati na pocetak teme).
No ovoprebacivaje krivice na morralnoj i etičkoj osnovi citavom jednom gradu (dakle par stotina hiljada duša) bi bilo u ovoj ravni na primjer:

"kako to da 95% tuzlaka i stanovnika okolni naselja je destljece odlazilo raditi na bliskom istoku preko beograda, tog mordora koji je uzrokovao Kapiju i još mnogo drugih stratišta u podrinju, krajini (iskljucujem mrrsko sarajvo?!?"

et', tako to zvuci… ta vaš prebacivanja čitavom gradu za kurčev dernek imbecilno razbibirižne omladine u n'akom opskurnom kafiću.
Nije to samo "dernek imbecilno razbibirižne omladine u n'akom opskurnom kafiću", ni blizu... uostalom to dokazuje i razmisljanje u ovoj temi. Kao da je Tuzla Pekinga... Nisu ovo dani za slavlje, jos manje vartomete. Omladina bar ima neki izgovor, alkohol.
Ništa onda, tražite entitet, nema vam druge. jbg.
nosara

#180 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by nosara »

Dozer wrote: -100

Sta cemo slaviti... Aliju? Karadzica? Milosevica? Tudjmana? Allaha? Isusa? Ovo danasnje sranje koje vi smatrate i nazivate zivotom?
Meni je nadasve infantilno vidjeti danasnju omladinu kako i na kojim principima zivi, sta radi, kako se ponasa, a o razmisljanjima je suvisno i pricati... To ne zna jel' poslo ili doslo, a jos manje gdje bi taj polazak ili dolazak bio. Odron pameti, samo takav...
Majke mi, na ovom forumu pothitno treba uvesti da se pored nicka obavezno registruje i godina rodjenja...
Ekipa koja drma podforumom "drkanje i zajebancija od jutra do sutra" ne konta o cemu ti pises... Sta je to istorija, zar nismo svi jucer rodjeni...? :roll:
Walther

#181 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by Walther »

Dozer wrote:Gomila budalastina...
Ovo pljuvanje je u ravni neke imbecilne ideje da sad, recimo, niko ko se rodio na dan Markala, Tuzle, Srebrenice, itd. ne smije taj dan slaviti rodjendan, jer je taj dan zabranjeno slavlje posto se, zaboga, tada desio neki masakr.

Malo blesavo, a?
Ne, zato sto se radio na "dan" Srebrenice ima pravo (mozda cak i obavezu!) da na ulazu u Potocare napravi teferic. Uz prigodnu muziku i sve ostalo sto ide uz to... Boze sacuvaj da svoje slavljenje prilagodi okvirima. To bi ipak bilo previse.
Hajvan

#182 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by Hajvan »

Drvosjeca iz Dejcica

#183 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Walther wrote:

Malo blesavo, a?
Ne, zato sto se radio na "dan" Srebrenice ima pravo (mozda cak i obavezu!) da na ulazu u Potocare napravi teferic. Uz prigodnu muziku i sve ostalo sto ide uz to... Boze sacuvaj da svoje slavljenje prilagodi okvirima. To bi ipak bilo previse.
A ovaj polu-privatni dernek je organizovan tik do mjesta masakra u Tuzli, jelde. :oops:
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 26/05/2015 10:26, edited 1 time in total.
Dozer

#184 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by Dozer »

Walther wrote:

Malo blesavo, a?
Nisam shvatio... Tacnije, nisam primijetio da je iko dernecio na Kapiji...
Last edited by Dozer on 26/05/2015 10:26, edited 2 times in total.
supercali

#185 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by supercali »

Thorgerson wrote:
JThomas wrote:privatni kafić, privatni dernek, koji se odvija svake godine. al' njoj sad upalo u oči, pa neka je stid sarajlije, pa onda edituje jer kao nije htjela prozvati sarajlije...dajte ba. nismo djeca.
Jarane, lako je relativizirat stvari kad je neko drugi u pitanju. Upravu je. Sta bi mi sarajlije da sutra na dan Markala neko u Tuzli organizuje paradu, vatromet? Da li bi ti i tada rekao, ma pustite ljudi, privatni dernek, kafana...

Upravo u tome je i poenta, neko treba reci tim ljudima, halo ba koji vam je qrac jebo vas i tito i dan mladosti, ljudi djeca su izmasakrirani na ovaj dan. Ok, slavite mladost, ali barem odajte pocast njima.

p.s. I onaj je najjaci, kaze vi ste pljeskali srbijanskoj himni. Pa u civiliziranom drustvu to se tako radi. Ja cekam dan kad cemo mi u Sarajevu i ovdasnje seljacine to skontati, da se tudja himna postuje. Jok ono zvizdi od himne farskih ostrva do himne srbije, sto, pa ne zna ni on, navikla seljacina.
Da je na godisnjicu markala neki praznik iz ranijeg perioda zasto bi im ikad iko trebao reci nesto?
Evo zamisli da su se markale desile na djurdjevdan recimo
Sta bi sad cigani sa gorice iz buca potoka trebali se poklopiti jer to pada na njihov najveci praznik?
Mozda bi bilo zgodno sinoc odati minutu cutnje za kapiju i to je to al ne sada ukidati slavlje posebno jer nije organizovao ni kanton ni grad niti bilo koja institucija u drzavi
costacurta

#186 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by costacurta »

I Ferhadija i Markale i Stari most i Ahmici i Srebrenica i Sušica i Prijedor i Kapija su za mene simboli stradanja I svaki od ovih datuma bi trebalo obiljeziti dostojanstveno barem na ova 23%, kako nam vole spocitat.
Ako sami sebe i svoje zrtve ne postujemo jel normalno traziti i ocekivati da nas drugi postuju i uvazavaju?
Tacno je da nije Sarajevo organizovalo ovaj event ali ne vidjoh niti procitah igdje da se neko zvanicno ogradio ili osudio. barem na taj nacin da se supku organizatoru metne do znanja da nije ok vatromet a samo sat vremena ranije, na danasnji dan, nesto sjevernije ugasen je 71 mladi zivot.

I da ne zaboravim,
poserem se uusta i organizatoru vatrometa i muzike uzivo kao i svim nazočnim.
Not My Idea

#187 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by Not My Idea »

nosara wrote:

Sta cemo slaviti... Aliju? Karadzica? Milosevica? Tudjmana? Allaha? Isusa? Ovo danasnje sranje koje vi smatrate i nazivate zivotom?
Meni je nadasve infantilno vidjeti danasnju omladinu kako i na kojim principima zivi, sta radi, kako se ponasa, a o razmisljanjima je suvisno i pricati... To ne zna jel' poslo ili doslo, a jos manje gdje bi taj polazak ili dolazak bio. Odron pameti, samo takav...
Majke mi, na ovom forumu pothitno treba uvesti da se pored nicka obavezno registruje i godina rodjenja...
Ekipa koja drma podforumom "drkanje i zajebancija od jutra do sutra" ne konta o cemu ti pises... Sta je to istorija, zar nismo svi jucer rodjeni...? :roll:
Nosara, uozbilji se. Tvoja lokacija je "Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija" ... koga ba, cega, sta, gdje?
Walther

#188 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by Walther »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Walther wrote:

Malo blesavo, a?
A ovaj polu-privatni dernek je organizovan tik mjesta masakra, jelde. :oops:
Nisam govorio samo o tom poluprivatnom derneku vec o razmisljanju generalno jer je to ovdje nekim normalno. Sasvim svejedno jel to privatni, poluprivatni ili organizovani dernek. Na prvi, drugi ili treci dolaze ljudi koji bi (zbog sebe) morali znati sta je ok i sta nije ok?

Zasto se onda neki cude kad Srbi u Prijedoru ustave kolonu tabuta zbog mladenaca i veselja (za koje su znali bar godinu dana unaprijed)?
Dozer

#189 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by Dozer »

Zivo me zanima sta ce sva ova sila "pravednika" i "moralista" raditi i pisati kad se Bajram bude potrefio na dan Markala, ili Srebrenice, ili Kapije...

E, onda cu vam ja prvi svima ovdje potanko hadrit blizu i dalju familiju, jer - slavite na taj dan! Infantilno,a?
Walther

#190 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by Walther »

Dozer wrote:
Walther wrote:

Malo blesavo, a?
Nisam shvatio... Tacnije, nisam primijetio da je iko dernecio na Kapiji...
Ne, dernecio je u dalekom Pekingu...
Drvosjeca iz Dejcica

#191 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Not My Idea wrote:
nosara wrote:

Nosara, uozbilji se. Tvoja lokacija je "Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija" ... koga ba, cega, sta, gdje?
Dobro a šta je problem sa njegovom lokacijom? Ja to vidim kao neki vid sarkazma i zajebancije. Koja je tvoja? Kladionica, crkva, džamja, aferim. Nevjerovatno je kakvu glupost ti uzimaš za ozbilno i argument za nešto. :oops:
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 26/05/2015 10:30, edited 1 time in total.
sumirprimus

#192 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by sumirprimus »

Published on May 23, 2015
На дан двадесете годишњице наводног масакра над муслиманима од стране војске Републике Српске 22.05.2015. омладинска грана жена у црном поставила је штанд са књигом жалости у коју су пролазници уписивали поруке жаљења. У знак револта, активисти Србске Акције поцепали књигу пуну антисрпских порука. Један од њих је приведен, док су остали уз опомену удаљени од штанда.
ovako nasa stradanja dozivljavaju, e njih boli kurac do te mjere da im je i sam pomen na zrtve problem.
pa sta sad hoce zivot stat..nece zivot stat..nikad i nije i ne treba...

ali bas zato,treba naci nacin kako obiljezit ove crnim slovima upisane datume na citavoj teritoriji onog dijela bih,koji zeli da ocuva spomen na zrtve,eto sirena,par minuta,valjda to nikom nije tesko..
badalpur

#193 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by badalpur »

Vatromet na ovaj dan u Sarajevu nije nista novo. Moze mi neko objasniti zasto ste se svi upalili bash ove godine?
costacurta

#194 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by costacurta »

sumirprimus wrote:
Published on May 23, 2015
На дан двадесете годишњице наводног масакра над муслиманима од стране војске Републике Српске 22.05.2015. омладинска грана жена у црном поставила је штанд са књигом жалости у коју су пролазници уписивали поруке жаљења. У знак револта, активисти Србске Акције поцепали књигу пуну антисрпских порука. Један од њих је приведен, док су остали уз опомену удаљени од штанда.
ovako nasa stradanja dozivljavaju, e njih boli kurac do te mjere da im je i sam pomen na zrtve problem.
pa sta sad hoce zivot stat..nece zivot stat..nikad i nije i ne treba...

ali bas zato,treba naci nacin kako obiljezit ove crnim slovima upisane datume na citavoj teritoriji onog dijela bih,koji zeli da ocuva spomen na zrtve,eto sirena,par minuta,valjda to nikom nije tesko..
:thumbup:
Drvosjeca iz Dejcica

#195 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Walther wrote: Ne, dernecio je u dalekom Pekingu...
Na samom mjestu masakra, tek nekih 78 km zračne udaljenosti i 120+ cestovne. :oops:
JThomas

#196 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by JThomas »

i ovi što žive u sarajevu šatro sad saznaju za ovo i ibrete se. koga ba više jebete?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#197 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by _BataZiv_0809 »

Dozer wrote:Zivo me zanima sta ce sva ova sila "pravednika" i "moralista" raditi i pisati kad se Bajram bude potrefio na dan Markala, ili Srebrenice, ili Kapije...

E, onda cu vam ja prvi svima ovdje potanko hadrit blizu i dalju familiju, jer - slavite na taj dan! Infantilno,a?
Đeš to? Samo ne to :zid: Onda si islamofob :izet:
nosara

#198 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by nosara »

Not My Idea wrote:
nosara wrote:

Sine, to je 'nako... Nije zaoprave... Ba... :maca:
Walther

#199 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by Walther »

Walther wrote:

Malo blesavo, a?
A ovaj polu-privatni dernek je organizovan tik do mjesta masakra u Tuzli, jelde. :oops:
Onako usput, za POLU-PRIVATNI VATROMET izvan novogodisnjih praznika se u svakoj drzavi mora prijaviti i odobriti i tako postaje JAVNA stvar i ne POLU-PRIVATNA.
int21

#200 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by int21 »

int21 wrote: Ne kaki i ti sad previse. Kad stranac dodje u Sarajevo i gleda TV, skontao bi da je samo Sarajevo bilo u ratu. Samo je Sarajevo bilo u okruzenju. Nista Krajina, nista Tuzla, nista drugi dijelovi......
Odoh u off....sorry
Ti si meni legenda. Naravno kada Stranac dođe u Saraejvo, Tuzlu, Zenicu, Mostar ili bilo koji drugi grad da će 99,0% stvari gledati i slušati vezano za taj grad koji je posjetio. Nije valjda da će 80% vremena posvetiti Tuzli a došao u Sarajevo ili obratno. :lol:
Upravo sam mislio napisati kako se prvi put slazem sa tobom i da si pametniji forumas nego sto sam mislio.....ali povlacim sve....

Ono sto sam htio reci sa tim je da zvanicno Sarajevo kao glavni grad Bosne i Hercegovine, smatra da granice te iste BiH zavrsavaju na Trgu BiH.

Ali tema nije o zvanicnom Sarajevu. Nije ni o drvosjecama ni interruptima.

Zalosno je da se sve ispolitizira, lokalizira, posere, napravi predstava i sve ostali....ali sustina se zaboravi. Kapija je jedna od najvecih tragedija BiH. Ali isto tako je i Srebrenica....i sva ostala mjesta u BiH gdje su ljudi ubijeni. Isto tako je tragedija AP ZB ako neko zna sta znaci. U sred rata domaci izdajnici. Ali da li zbog takvih tragedija trebamo svi da prestanemo sa zivotom? Treba da se odreknemo svega? NE. Takve tragedije treba da nas nauce, da nas ucine jecim, pametnijim, boljim ljudima nego sto smo bili. Nego sto jesmo.

Pogledajte po svijetu velicine tragedija koje su se desavale. Japan, 1945. ..........80000 ljudi u jednoj sekundi.................pa za tri dana jos jednom 70000 u jednoj sekundi.......pa u roku nekoliko godina jos toliko ljudi.....pogledajte Japan danas.......

I da, nije bilo bratstvo i jedinstvo problem, bili su problem ljudi koji su jedva docekali da ga razjebu. I ne samo agresor nego i oni drugi su jedva cekali. Psovali Tita i partiju i sve. Taj Tito im je sve dao i sad ne valja. Taj Tito je cetnike, ustase i vehabije drzao dalje od naroda, i nisu se raznosili po tramvajima, klali ljude i silovali. Taj Tito je kriminalce drzao u zatvorima. Mozda ne sve, ali u svakoj drzavi ima kriminalaca koji nisu u zatvoru. Taj Tito je izgradio i fabrike i stanove i bolnice i kakvu takvu industriju. I obrazovanje je dao ljudima koji se nisu znali potpisivati. Sad je olos komunisticki.

Ja vjerujem i danas u bratstvo i jedinstvo ali ljudi koji nisu zadojeni mrznjom, ne nacionalista koji cekaju brata da zakolju. I ne ljudi koji nas dijele u tabore, po skracenoj cuni, nekom virtuelnom znaku koji nam je odredio vjerski shaman. Ne kukavica koji samo laju po internetu a ne mrdnu guzicu ni za sta u stvarnom svijetu. Vjeruejem u bratstvo i jedinstvo DOBRIH ljudi.

Zrtve rata su velika, golema, nebeska tuga. Ali iskoristavati ih za svoje niske ciljeve da bi popljuvali druge, i one sto drugacije misle je JAD.
Locked