auto miris

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#176 Re: auto miris

Post by konektovan »

zdruzdjo wrote:
konektovan wrote: Predobar, dugotrajan. 3 KM u bingu. :thumbup:
Probacu. Ima li kakva paleta mirisa. Ne volim one koji mirisu na jeftine zvake.
Imaš paletu, puna. :mrgreen: :lol:
Image

Ima još nekih, kokos, bubble gum, lemon, vanilla....
zdruzdjo

#177 Re: auto miris

Post by zdruzdjo »

konektovan wrote:
Hahahaha
Jaaaaka ko zemlja.

A eto vidis bubble gum.
Rugafet

#178 Re: auto miris

Post by Rugafet »

Ma ja evo vec about six month spricam Lila (Elegance ili onaj u crnoj boci) malo po patosu i nebu moze i po sjeditima, 8 sekundi posla, drzi par dana pa opet. Ovo sve sto sam uzimao i probao nula bodova. Jedino sto mi se svidja ali opet prilicno kratko traje je jelkica o areona bubble gum...
supercali

#179 Re: auto miris

Post by supercali »

pa te sprejeve spricajte ispod patosnica a ne u zrak ili na njih i tako ce miris duze trajati
To je bar slucaj kod mene
konektovan

#180 Re: auto miris

Post by konektovan »

zdruzdjo wrote:
konektovan wrote:
Hahahaha
Jaaaaka ko zemlja.

A eto vidis bubble gum.
Meni je pored ove cherry, bubble gum jednako dobar izbor. :mrgreen:
Rugafet

#181 Re: auto miris

Post by Rugafet »

supercali wrote:pa te sprejeve spricajte ispod patosnica a ne u zrak ili na njih i tako ce miris duze trajati
To je bar slucaj kod mene
Pa da tako i radim
Bullet Tooth Tony

#182 Re: auto miris

Post by Bullet Tooth Tony »

California Scent ... traje po 3-4 mjeseca

Image
citroen xm

#183 Re: auto miris

Post by citroen xm »

shandrprcSA wrote:
JedanOdBraceMorica wrote:Image
jedan od najlosijih mirisa koji sam imao
Meni je trajao poprilično dugo, više od mjesec.
Yapi Yapo

#184 Re: auto miris

Post by Yapi Yapo »

Kupio sam California Scents i ne znam jel trebam izvaditi one kocke iz konzerve i staviti ispod sjedišta ili držati sve u konzervi?
Altsa

#185 Re: auto miris

Post by Altsa »

Ovaj je odlican. pravi muski.

Image
Bullet Tooth Tony

#186 Re: auto miris

Yapi Yapo wrote:Kupio sam California Scents i ne znam jel trebam izvaditi one kocke iz konzerve i staviti ispod sjedišta ili držati sve u konzervi?
Drzis u konzervi
tempuser

#187 Re: auto miris

Post by tempuser »

Kupio u Bingu 2 x Californian Scents i oba puta izlapilo dok si reko sta bi!
konektovan

#188 Re: auto miris

Post by konektovan »

tempuser wrote:Kupio u Bingu 2 x Californian Scents i oba puta izlapilo dok si reko sta bi!
Mislm da su pljake il im je istekao rok. I jq uzeo visnju, dva dana mirisalo, i onda u kantu za smece.
Yapi Yapo

#189 Re: auto miris

Post by Yapi Yapo »

Nisam baš nešto zadovoljan. Vidim nema ni one plastike preko. Fuš nekakav.
tempuser

#190 Re: auto miris

Post by tempuser »

Ja se jos uvijek drzim starog recepta, u onu bocicu sa kanafom sipam etericna ulja iz apoteke. Najcesce koristim narandzu, ponekad limun, jednom probao mentu, nako, bor preintenzivan. S vremena na vrijeme promjenim bocicu. Ako nista znam da su prirodni s obzirom na spekulacije da su industrijski mirisi nezdravi, za Wunderbaum su cak tvrdili da je kancerogen.
zdruzdjo

#191 Re: auto miris

Post by zdruzdjo »

tempuser wrote:Ja se jos uvijek drzim starog recepta, u onu bocicu sa kanafom sipam etericna ulja iz apoteke. Najcesce koristim narandzu, ponekad limun, jednom probao mentu, nako, bor preintenzivan. S vremena na vrijeme promjenim bocicu. Ako nista znam da su prirodni s obzirom na spekulacije da su industrijski mirisi nezdravi, za Wunderbaum su cak tvrdili da je kancerogen.
hajde ne bilo ti mrsko uslikaj jednom bocicu iz apoteke. samo da vidim.
spree

#192 Re: auto miris

Post by spree »

Meni glupo onu jelkicu po malo izvlaciti, zato je odmah otvorim i bude gotova za dan :-) . Glupi su mi i ovi u konzervama, ko ce to ganjati ispod sjedišta, jos ako lupa :evil: . I mene zanimaju ta eterična ulja. Haj da i to probam. U bilo kojoj apoteci se moze uzeti?
tempuser

#193 Re: auto miris

Post by tempuser »

zdruzdjo wrote:
tempuser wrote:Ja se jos uvijek drzim starog recepta, u onu bocicu sa kanafom sipam etericna ulja iz apoteke. Najcesce koristim narandzu, ponekad limun, jednom probao mentu, nako, bor preintenzivan. S vremena na vrijeme promjenim bocicu. Ako nista znam da su prirodni s obzirom na spekulacije da su industrijski mirisi nezdravi, za Wunderbaum su cak tvrdili da je kancerogen.
Ovaku ja kupujem, limun, narandza

Image
tempuser

#194 Re: auto miris

Post by tempuser »

spree wrote:Meni glupo onu jelkicu po malo izvlaciti, zato je odmah otvorim i bude gotova za dan :-) . Glupi su mi i ovi u konzervama, ko ce to ganjati ispod sjedišta, jos ako lupa :evil: . I mene zanimaju ta eterična ulja. Haj da i to probam. U bilo kojoj apoteci se moze uzeti?
Ja kupujem u apoteci Pofalici (H. Cemerlica) i kod Katedrale.
konektovan

#195 Re: auto miris

Post by konektovan »

zdruzdjo wrote:
Svaki veci trzni centar ima ponudu etericnih ulja, a ko ima zivaca i malo smisla, moze napraviti lijep i trajan miris, kombinujuci ih zajedno. Ja maloorije u bingu na stupu testirao odtedjena ulja. Mislim da cu se usjoro baciti na posao. :mrgreen:
tempuser

#196 Re: auto miris

Post by tempuser »

konektovan wrote:
zdruzdjo wrote:
Svaki veci trzni centar ima ponudu etericnih ulja, a ko ima zivaca i malo smisla, moze napraviti lijep i trajan miris, kombinujuci ih zajedno. Ja maloorije u bingu na stupu testirao odtedjena ulja. Mislim da cu se usjoro baciti na posao. :mrgreen:
Nemaju sva etericna ulja isti sastav, one neke aromaterapije iz supermarketa znaju biti cista hemija. Ja sam u Lidlu naletio na garnituru sve zajedno sa onom posudom i stapicima, narandza, bor, lavanda, cimet i jos nesto, medjutim sve vjestacki. Treba procitati sastav. Ova iz apoteke su 1/1 prirodna, a cijena im je ista, s tim sto svako ulje ne kosta isto.
spree

#197 Re: auto miris

Post by spree »

tempuser wrote:
spree wrote:Meni glupo onu jelkicu po malo izvlaciti, zato je odmah otvorim i bude gotova za dan :-) . Glupi su mi i ovi u konzervama, ko ce to ganjati ispod sjedišta, jos ako lupa :evil: . I mene zanimaju ta eterična ulja. Haj da i to probam. U bilo kojoj apoteci se moze uzeti?
Ja kupujem u apoteci Pofalici (H. Cemerlica) i kod Katedrale.
:thumbup:
Bullet Tooth Tony

#198 Re: auto miris

konektovan wrote:
tempuser wrote:Kupio u Bingu 2 x Californian Scents i oba puta izlapilo dok si reko sta bi!
Mislm da su pljake il im je istekao rok. I jq uzeo visnju, dva dana mirisalo, i onda u kantu za smece.
Ma fus su one u bingu 100 % .. Pa meni evo jagoda neka s necim mirise vec 4 mjeseca.. Vani kupio..
Rugafet

#199 Re: auto miris

Post by Rugafet »

A ja taman bijo odlucio sutra u bingetu kupit tu kalifornija konzervu...Kontam sad uzet u apoteki to ulje pa ga nakapat na komadic drveta i turit pod sjediste ili mozda malo drvo cakijom izdjeljat da na nesto lici pa ga spagom za retrovizor svezat posto nemam bocicu. Aj vidicu nesto, bice to najjaci diy miris uradak ikad
Throttle

#200 Re: auto miris

Post by Throttle »

Ma smece su oni iz Binga
Post Reply