Cuj ko cijeni beskicmecnjake.Pa upravo Turci.JBT wrote:dezurni_ucenik wrote:Albanci objasnili.
Albanski parlament Erdoanu: Mi nismo turska kolonija i nemamo oca izvan zemlje!
Imaju ljudi kicmu. Ko jos cijeni beskicmenjake?
Erdogan u Sarajevu
-
dezurni_ucenik
#176 Re: Erdogan u Sarajevu
-
jupitet30
#178 Re: Erdogan u Sarajevu
Ma mozes ti producirati i automobile i avione i textil ali ako nemozes biti konkurentan to ti nista ne vrijedi. Da je narod u jugoslaviji imao radni mentalitet Nijemca ili Japanca pa to sve stvorio (auto industriju, avio industriju, vojnu indsutriju) oni nebi imali vremena da hodaju svako malo po plazama i izletistima i restoranima vec bi radili 95% dana u godini ko crnci. Ali bi i bili konkurentni i nebi imali deficit na trade bilansu.Kaligula I wrote: ...znači po tebi ljudi iz socijalističkih vremena nisu nista stvorili, nego samo dangubili život i vrijeme...zapitaj se ko je gradio skole i fakultete koje su đaci i studenti BESPLATNO pohađali, ko je gradio bolnice u kojima su se bolesnici BESPLATNO liječili, ko je gradio tvornice u kojima su radnici imali poslove i zarađivali kruh i ZASLUZENE penzije, ko je gradio stambena naselja i dobijao stanove, ko je radio elektrifikaciju sela i gradova, ko je radio asfaltiranje cesta diljem zemlje, ko je podizao laku i tesku industriju, ko je podizao infrastrukturu i na kraju ko je podizao funkcionalne zatvore u kojima su lezali onakvi kao sto danas vode 'zijan drzave'...nije neba samo što se na badzu vidi...gledaj malo šire i dalje ćeš vidjeti...čisto radi istine...
U Yugoslaviji niti su bili konkurentni ali su zivijeli ko lordovi. Znaci produciras 1001 stvari ali rijetko sta sto produciras moze biti priblizno konkurentno. Nije moguce da imas izvozni deficit; a da super zivis bez zaduzivanja. Mozes se zaduzivati jedno vrijeme ali ne zauvijek. Kad tad ce te pogoditi inflacija, kriza itd. I to je se i desilo.
Vidi kako rade Japanci. jednom sedmicno an odmor i rade 12 sati na danu; vecinom 6 ili 7 dana u sedmici i to svi. Ali su konkurentni. Za njih je takav zivot normalan i uvijek imaju trade suficit.
Kod vas je bila suportna stvar. Nikada niste naucili da radite (kao ni danas) ali ste super zivijeli. Sto je nemoguce sto jasno proizlazi iz cifri. I onda naravno da se voli Tito jer vam je omogucio da zivite u svome svijetu; svijetu bajki.
Last edited by jupitet30 on 21/05/2015 03:03, edited 1 time in total.
- JBT
#179 Re: Erdogan u Sarajevu
Dzaba ti vadiona. Ti si ovu sa ljiljanima stavio ispod ove Turske. Bas kao i ukupan danasnji igrokaz.
- House
#180 Re: Erdogan u Sarajevu
dezurni_ucenik wrote:Albanci objasnili.
Albanija je američka marioneta
'ta će oni objašnjavati
- JBT
#181 Re: Erdogan u Sarajevu
Da su Njemci i Japanci imali samoupravni socijalizam jos bi bili konkurentniji, ali bi ih kapitalisti pregazili stampanjem para i implementacijom sistema mita i korupcije. Nemas ti pojma.jupitet30 wrote:Ma mozes ti producirati i automobile i avione i textil ali ako nemozes biti konkurentan to ti nista ne vrijedi. Da je narod u jugoslaviji imao radni mentalitet Nijemca ili Japanca pa to sve stvorio (auto industriju, avio industriju, vojnu indsutriju) oni nebi imali vremena da hodaju svako malo po plazama i izletistima i restoranima vec bi radili 95% dana u godini ko crnci. Ali bi i bili konkurentni i nebi imali deficit na trade bilansu.Kaligula I wrote: ...znači po tebi ljudi iz socijalističkih vremena nisu nista stvorili, nego samo dangubili život i vrijeme...zapitaj se ko je gradio skole i fakultete koje su đaci i studenti BESPLATNO pohađali, ko je gradio bolnice u kojima su se bolesnici BESPLATNO liječili, ko je gradio tvornice u kojima su radnici imali poslove i zarađivali kruh i ZASLUZENE penzije, ko je gradio stambena naselja i dobijao stanove, ko je radio elektrifikaciju sela i gradova, ko je radio asfaltiranje cesta diljem zemlje, ko je podizao laku i tesku industriju, ko je podizao infrastrukturu i na kraju ko je podizao funkcionalne zatvore u kojima su lezali onakvi kao sto danas vode 'zijan drzave'...nije neba samo što se na badzu vidi...gledaj malo šire i dalje ćeš vidjeti...čisto radi istine...
U Yugoslaviji niti su bili konkurentni ali su zivijeli ko lordovi. Znaci produciras 1001 stvari ali rijetko sta sto produciras moze biti priblizno konkurentno. Nije moguce da imas izvozni deficit; a da super zivis bez zaduzivanja. Mozes se zaduzivati jedno vrijeme ali ne zauvijek. Kad tad ce te pogoditi inflacija, kriza itd. I to je se i desilo.
Vidi kako rade Japanci. jednom sedmicno an odmor i rade 12 sati na danu; vecinom 6 ili 7 dana u sedmici i to svi. Ali su konkurentni. Za njih je takav zivot normalan i uvijek imaju trade suficit.
Kod vas je bila suportna stvar. Nikada niste naucili da radite (kao ni danas) ali ste sur zivijeli. Sto je nemoguce sto jasno proizlazi iz cifri.
- House
#182 Re: Erdogan u Sarajevu
JBT wrote:Dzaba ti vadiona. Ti si ovu sa ljiljanima stavio ispod ove Turske. Bas kao i ukupan danasnji igrokaz.
Tema je Babo Tayyip,ne BIH i zastave
- Šveđanin
#183 Re: Erdogan u Sarajevu
Mislim da je ovaj forumas jupitet onaj lik iz Holandije sto se sa milion naloga iznova i izbova odusevljava sa Turcima. Ne uzimajte ga za ozbiljno.
Ja sam za to da mi sa foruma skupimo prilog za poklon u vidu avionske karte Amsterdam - Erzurum, kad vec toliko voli Turke, da tamo ode? Istocna Anadolija, grad Erzurum, svjez vazduh, zdrava klima, dobra hrana, a jos si medju bracom, gdje ces bolje....
Pakuj kofere...

Meni realno ovo izgleda mnogo bolje od Amsterdama.. i patriotskije.. e ovako se bosnjastvo i ljubav prema Erdoganu dokazuje!
A kad sultan Tajip dodje u Erzurum, to ovako izgleda..

Ja sam za to da mi sa foruma skupimo prilog za poklon u vidu avionske karte Amsterdam - Erzurum, kad vec toliko voli Turke, da tamo ode? Istocna Anadolija, grad Erzurum, svjez vazduh, zdrava klima, dobra hrana, a jos si medju bracom, gdje ces bolje....
Pakuj kofere...

Meni realno ovo izgleda mnogo bolje od Amsterdama.. i patriotskije.. e ovako se bosnjastvo i ljubav prema Erdoganu dokazuje!
A kad sultan Tajip dodje u Erzurum, to ovako izgleda..

- astala_vistala
#184 Re: Erdogan u Sarajevu
A Turska,Americka glavni putevi heroina iz Afganistana idu preko Turske pa onda preko Kosova i Bondstila moj reufe samo treba pratit trag novca.House wrote:dezurni_ucenik wrote:Albanci objasnili.
'ta će oni objašnjavati
- House
#185 Re: Erdogan u Sarajevu
astala_vistala wrote:A Turska,Americka glavni putevi heroina iz Afganistana idu preko Turske pa onda preko Kosova i Bondstila moj reufe samo treba pratit trag novca.House wrote:dezurni_ucenik wrote:Albanci objasnili.
'ta će oni objašnjavati
to je to
Kosovo posebna priča
- JBT
#186 Re: Erdogan u Sarajevu
Tebe ne trebam praviti budalom.jupitet30 wrote:Inacer su rado prihvatili najvecu vojnu donaciju u svojoj historiji od TurskeJBT wrote:dezurni_ucenik wrote:Albanci objasnili.
https://www.youtube.com/watch?v=hnUHgoGn2Fc
A i Erdogana su na Kosovu docekali kao kralja. Jos su mu pljeskali kad je rekao:
"Kosovo je Turska a Turska je Kosovo"
Koga ti pravis budalom Titovac?
Opet ponavljam, svaka cast Turskoj i Erdoganu, predmet kritike je podanistvo na nivou BiH sa cime se licno nikad necu pomiriti.
-
jupitet30
#188 Re: Erdogan u Sarajevu
neradi se o podanistvu. Radi se o interesima koji se poklapaju. AmeriKA i Turska imajus voje geo politicke interese na balkanu. Slucajno se mi (kao mali narod) uklapamo u njihove interese. Amerikancima slucajno zbog Russkog uticaja a Turcima zbog i nekih drugih geografskih i civilizacijskih razloga.JBT wrote:
Tebe ne trebam praviti budalom.Ti se sam provaljujes. Kosovo je Kosovo, a Albanija je Albanija. A sve da i nije ovo ovako izjavljeno nema veze. Jer sam stav kojim se pokazuje integritet drzave i drustva je za respekt. Podanici su podanici, hamali, sluge, robovi..... A ako se tu jos i radi o okupatoru ovih terena kojega se slavi kao ne znam ti sta, onda to nije samo podanistvo, to je mazohizam.
Opet ponavljam, svaka cast Turskoj i Erdoganu, predmet kritike je podanistvo na nivou BiH sa cime se licno nikad necu pomiriti.
Bilo bi retardirano da mi odbijamo njihovu pomoc radi nekog ponosa iz srednjeg vijeka. Jer nista ti neznaci ponos ako si u inferiornom polozaju u odnosu na Srbiju. Ti dakle biras ideologiju iznad vlastite koristi sto je retardirano.
Last edited by jupitet30 on 21/05/2015 03:16, edited 1 time in total.
- JBT
#189 Re: Erdogan u Sarajevu
jupitet30 wrote:Da su Njemci i Japanci imali samoupravni socijalizam jos bi bili konkurentniji, ali bi ih kapitalisti pregazili stampanjem para i implementacijom sistema mita i korupcije. Nemas ti pojma.JBT wrote: Kod vas je bila suportna stvar. Nikada niste naucili da radite (kao ni danas) ali ste sur zivijeli. Sto je nemoguce sto jasno proizlazi iz cifri.
Pa eto uvedite socijalizam pa sa tim vasim radnim navikama i ispijanjem kafica budite konkurentni u poredjenju sa Nijemcima i japancima. U tome je sigurno rijesenje.[/quote]
I opet nemas pojma gdje, ko i kako radi a pishesh samo et`, da nesto napises. A sve vrvi od predrasuda.
Kasno je, dobro smo se zezali, ali vrijeme je za odmor. Sutra u nove radne pobjede. Ko moze, naravno. Ko ne moze neka se bori za pravo na rad. Ne racunajte na Erdogana jer cete se nacekati i proci ce vam zivot u cekanju na Turke, a to bi bilo blesavo.
- JBT
#190 Re: Erdogan u Sarajevu
Ma koju pomoc bogteneubio?jupitet30 wrote:neradi se o podanistvu. Radi se o interesima koji se poklapaju. AmeriKA i Turska imajus voje geo politicke interese na balkanu. Slucajno se mi (kao mali narod) uklapamo u njihove interese. Amerikancima slucajno zbog Russkog uticaja a Turcima zbog i nekih drugih geografskih i civilizacijskih razloga.JBT wrote:
Tebe ne trebam praviti budalom.Ti se sam provaljujes. Kosovo je Kosovo, a Albanija je Albanija. A sve da i nije ovo ovako izjavljeno nema veze. Jer sam stav kojim se pokazuje integritet drzave i drustva je za respekt. Podanici su podanici, hamali, sluge, robovi..... A ako se tu jos i radi o okupatoru ovih terena kojega se slavi kao ne znam ti sta, onda to nije samo podanistvo, to je mazohizam.
Bilo bi retardirano da mi odbijamo njihovu pomoc radi nekog ponosa iz srednjeg vijeka. Jer nista ti neznaci ponos ako si u inferiornom polozaju u odnosu na Srbiju. Ti dakle biras ideologiju iznad vlastite koristi sto je retardirano.
A Turci se nastavljaju nasladjivati svojom superiornoscu nad nama i nikad nam nista nece pomoci, kao sto nikada to nisu ni do danas uradili.
odoh, definitivno.
- Šveđanin
#191 Re: Erdogan u Sarajevu
A sta sad da radim sa avionskom kartom Amsterdam - Erzurum?
Ajde, zamoli sefa.. dokazi ljubav prema Turcima..
Ajde, zamoli sefa.. dokazi ljubav prema Turcima..
- JBT
#192 Re: Erdogan u Sarajevu
jupitet30 wrote:Erdogan je danas upumpao skoro 100 miliona u BH ekonomiju i to direktno. To zasluzje makar jedno hvala iako je zli Turcin koji nam je ubio kralja. A sutra opet na kahvu u Ferhadiju a mi ovdje na zapadu u radne pobjede.JBT wrote:
I opet nemas pojma gdje, ko i kako radi a pishesh samo et`, da nesto napises. A sve vrvi od predrasuda.I kad citiras radi to malo bolje. Zbunjujes sam sebe.
Kasno je, dobro smo se zezali, ali vrijeme je za odmor. Sutra u nove radne pobjede. Ko moze, naravno. Ko ne moze neka se bori za pravo na rad. Ne racunajte na Erdogana jer cete se nacekati i proci ce vam zivot u cekanju na Turke, a to bi bilo blesavo.![]()
Hajd zdra'o
100 miliona!? nemoj zezat! U sta konkretno? AKo nas to ne iscupa, nece nista. Bakira ce popraviti sigurno, to stoji. Hajde ti na zapadu uzivaj.
-
hajducka travica
#193 Re: Erdogan u Sarajevu
Da li bi tako nesto rekao turski Prdogan da je Tito ziv.Cuj,Kosovo je Turska..Hajd' da je nekad bilo u sastavu Turske ali nikad nije bilo.I Seselj kaze,Bosna je dio Srbije.I,muslimani su poturceni Srbi.jupitet30 wrote:Inacer su rado prihvatili najvecu vojnu donaciju u svojoj historiji od TurskeJBT wrote:dezurni_ucenik wrote:Albanci objasnili.
https://www.youtube.com/watch?v=hnUHgoGn2Fc
A i Erdogana su na Kosovu docekali kao kralja. Jos su mu pljeskali kad je rekao:
"Kosovo je Turska a Turska je Kosovo"
Koga ti pravis budalom Titovac?
- AntiKrist
#195 Re: Erdogan u Sarajevu
Turkofobi na aparatima 
-
hajducka travica
#196 Re: Erdogan u Sarajevu

Sto ga ne povede sa sobom u Tursku.
-
Bodkin
#197 Re: Erdogan u Sarajevu
Velika britanijajupitet30 wrote:Ban Prijezda, Tvrtko, Kulin i identitet Bossanski su prazna ljustura ukoliko nemas na terenu realnu vojnu i ekonomsku snagu. Jedina velika sila koja je izravno na strani Bosnjaka uz SAD i Veliku Britaniju je Turska.Chisum wrote:
Ne, ovako se oblacio ban Prijezda I. Drzi se do identiteta i tradicije. Bosna iznad svega.
-
Drinski
#198 Re: Erdogan u Sarajevu
jupitet30 wrote: Ma mozes ti producirati i automobile i avione i textil ali ako nemozes biti konkurentan to ti nista ne vrijedi. Da je narod u jugoslaviji imao radni mentalitet Nijemca ili Japanca pa to sve stvorio (auto industriju, avio industriju, vojnu indsutriju) oni nebi imali vremena da hodaju svako malo po plazama i izletistima i restoranima vec bi radili 95% dana u godini ko crnci. Ali bi i bili konkurentni i nebi imali deficit na trade bilansu.
Kod vas je bila suportna stvar. Nikada niste naucili da radite (kao ni danas) ali ste sur zivijeli. Sto je nemoguce sto jasno proizlazi iz cifri.
Ma znaju to oni, ali bezze pričaju, lakse je ovako pričati, nista ne raditi i zicati marku za kafu.
Da su Njemci i Japanci imali samoupravni socijalizam jos bi bili konkurentniji, ali bi ih kapitalisti pregazili stampanjem para i implementacijom sistema mita i korupcije. Nemas ti pojma.
Otkud sada da mito i korupcija dolazi sa zapada, a da to nije doslo od osmanlija i rasireno od komunista.
Sto se tice teme, ovaj jeste djelomično dosao zbog Bakira, djelomično zbog veza BIH-Turska a djelomično zbog nove turske politike.
Sa dr. strane, Fahro je po meni najvecu gresku (na unutrasnjem planu) napravio kada je počeo kritikovati tursku politiku, i ovi njegovi se jos vise provaljuju.
I jos nesto, lično smatram da BIH nema sta traziti na trzistima EU (osim par izuzetaka), vec se treba okrenuti Africi, Aziji i sl. trzistima.
-
AlfaDestra
#199 Re: Erdogan u Sarajevu
Britanska grofofija voli BiH ko Bajro mater, kako neuk puk.Bodkin wrote:Velika britanijajupitet30 wrote:Ban Prijezda, Tvrtko, Kulin i identitet Bossanski su prazna ljustura ukoliko nemas na terenu realnu vojnu i ekonomsku snagu. Jedina velika sila koja je izravno na strani Bosnjaka uz SAD i Veliku Britaniju je Turska.Chisum wrote:
Ne, ovako se oblacio ban Prijezda I. Drzi se do identiteta i tradicije. Bosna iznad svega.![]()
jooj sta vas uce po turskim kulturnim centrima u amsterdamu
- bh.tornjak
#200 Re: Erdogan u Sarajevu
prica mi lik iz Maglaja...da se vlasnici (turci) Natron-a ponasanju pravo dzentlmenski....jupitet30 wrote:U koje projekte je Turska ulozila u Srbiju. Nema nikakvih vecih investicija Turske u Srbiju.hrasno38 wrote:Dosao, promuvao se, rukovao se sa par gradjana koji su ga docekali od kojih su pola bili Turci koji studiraju u BiH, otisao sa guznim haverom i potrckom Bakirom da otvori tursko kupatilo i onda ce se vratiti u svoju zemlju i uloziti jos jednu milijardu u Srbiju!!!!
https://www.youtube.com/watch?v=vIrR0_IAowY
To je scepina prica. Scepo je i objavio ove podatke centralne banke. Samo u Maglaj i Tuzlu je Turska investirala 300 miliona eura u industriju.
od samog strata tj. od kad su preuzeli te pogone iako su do skoro poslovali sa minusom (zbog raznoraznih izdataka, modernizacija itd...)....plate redovne...plus....za Bajram dijele po 300-400 KM svakom radniku (nesto kao Bozicnica) osim toga uvijek su tu ako treba pripomoci.
koliko je to tacno ne znam.....