Ko to tamo hapsi?
- bh.tornjak
#176 Re: Ko to tamo hapsi?
mirno spavajte....drugo poluvrijeme je pocelo.....
-
MirtolaDas
#177 Re: Ko to tamo hapsi?
Ali oni su na vlasti bas zbog toga da bi se ovakvi incidenti mogli desavati. I dok god se neko bira u drzavi po nacionalnom kljucu onda ocekujte nacionalisticke incidente. I prestanite biti naivni i misliti da je BiH politicarima i vladajucim strukturama stalo do naroda i normalne drzave.SaraFina wrote:Ja zivim u Beču .. Gdje je taj radikalni vehabijski pokret " baš razvijen"
Niko ljude bošnjačke nacionalnosti ne privodi na informativne razgovore iako smo stranci u tudjoj drzavi..
Niti se organizira bez povoda " lov na bradonje i vjestice"
Zato član presjedništva iz reda bošnjačkog naroda ne zaustavi li medijsku hajku i javni linč na povratnike slobodno neka odstupi sa tog mjesta.
Mozda on prestavlja samo ove Bošnjake u Sarajevu i FBiH?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#178 Re: Ko to tamo hapsi?
Fakat je ovaj terorizam kao Goldštajn u Orvelovoj 1984. Ono zamisljeni neprijatelj u ime cijeg unistenja je sve dozvoljeno. Tako je i u Americi sa Patriot Actom, evo u Francuskoj nedavno su usvojeni zakoni o nadzoru koji bez Charlie Hebdoa ne bi prosli ni u ludilu, i evo na kraju kod nas se ovo desava.
Ne zelim reci da vlast ima umjesane prste u terorizam, ali da joj nabaci lopticu, itekako nabaci.
I sad ja vas pitam, vi koji ste opravdavali teroristicki cin, sta je sad? Jeste mislili da ce to tek tako proci? Pa policija u RS jedva ceka povod, a sad su ga dobili na srebrenom tanjiru.
Narocito vi koji svakim svojim postom raspaljujete vatru sa stotina kilometara udaljenosti, a puna vam usta povratnika.
Ne zelim reci da vlast ima umjesane prste u terorizam, ali da joj nabaci lopticu, itekako nabaci.
I sad ja vas pitam, vi koji ste opravdavali teroristicki cin, sta je sad? Jeste mislili da ce to tek tako proci? Pa policija u RS jedva ceka povod, a sad su ga dobili na srebrenom tanjiru.
Narocito vi koji svakim svojim postom raspaljujete vatru sa stotina kilometara udaljenosti, a puna vam usta povratnika.
- zagortenej
#179 Re: Ko to tamo hapsi?
mirno spavajte, vehabije ne postojebh.tornjak wrote:mirno spavajte....drugo poluvrijeme je pocelo.....
-
calculator
#180 Re: Ko to tamo hapsi?
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Evo kao što sam najavio prije sedmicu-dvije, vlast u RS-u pod krinkom borbe protiv terorizma hapsi i obične povratnike u RS-u...
Treba pustiti policiju i pravosuđe da rade svoje poslove. Ako se utvrdi nečije prekoračenje prava, onda mu treba glavu skinuti. Do tada - svaka slična reakcija i perfidno protivljenje policijskim metodama, samo je stavljanje u stranu protivnicima BiH države i režima.
Ne treba širiti vlastite osjećaje i kojekakve simpatije i jeftino kupovati besplatne poene kampanjama poput ovakvih na Klixu.
-
Bodkin
#181 Re: Ko to tamo hapsi?
Pa to onda nije rjesenje jer niti ima ravnopravnosti ni multietnickog karaktera. Isto kao da ja kazem rjesenje je da postane 51 americka savezna drzavapalermo wrote:Otprilike, mada bi Skijaš to bolje objasnio. Naravno da nema nijedan razlog da u ovom trenutku MZ bude na strani Bošnjaka odnosno onoga što se zove sarajevska vlast , zašto bi bilo ko bio na strani onih kojima sve valja, koji na sve pristaju, koji nikada ne zatežu, ......zapravo, pogodio si suštinu Skijašove teze čiji sam ja zagovornik.....(da dodam,da ne bi bilo nerazumjevanja i pogrešnog tumačenja, uz sve one elemente koje on stalno spominje, insitiranje na multietničkom kakteru, ravnorpavnost sviju itd)Bodkin wrote:
Koliko znam on zastupa zatezanje odnosa do maksimuma u nadi da ce se MZ prikloniti probosanskoj strani kako to on zove. Ja prvo danas ne vidim probosansku stranu, a drugo ne vidim apsolutni ni jedan razlog da u ovom momentu MZ bude na strani bosnjaka. Primjetices da sam namjerno napisao bosnjaka, a ne bosanaca
- Drvosjeca iz Dejcica
#182 Re: Ko to tamo hapsi?
Evo vijeće kurcoglavih metuzalema, minder efendija, se pokrenulo. Aferim.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/kolegij- ... /150507063
P.S Možda me neko i čita od njih pa se usvojili ono što sam predložio par stranica ranije.
P.S Možda me neko i čita od njih pa se usvojili ono što sam predložio par stranica ranije.
Zaduženi su funkcioneri SDA da hitno obiđu područje gdje su izvršeni pretresi i hapšenja", zaključuju u SDA.
- SaraFina
#183 Re: Ko to tamo hapsi?
MirtolaDas wrote:Ali oni su na vlasti bas zbog toga da bi se ovakvi incidenti mogli desavati. I dok god se neko bira u drzavi po nacionalnom kljucu onda ocekujte nacionalisticke incidente. I prestanite biti naivni i misliti da je BiH politicarima i vladajucim strukturama stalo do naroda i normalne drzave.SaraFina wrote:Ja zivim u Beču .. Gdje je taj radikalni vehabijski pokret " baš razvijen"
Niko ljude bošnjačke nacionalnosti ne privodi na informativne razgovore iako smo stranci u tudjoj drzavi..
Niti se organizira bez povoda " lov na bradonje i vjestice"
Zato član presjedništva iz reda bošnjačkog naroda ne zaustavi li medijsku hajku i javni linč na povratnike slobodno neka odstupi sa tog mjesta.
Mozda on prestavlja samo ove Bošnjake u Sarajevu i FBiH?
Nedaj boze da beskičmenjak Bakir digne glavu. On samo jedan način kretanja ima. A bivstovanja.
Opće poznato.
Zato neka ljudi hapse i utjeruju strah po RS.
Stvaraju povoljne uvjete i pretvaraju čitav bošnjački nacionalni korpus u potencijalne teroriste.
Dok se ne dokaze suprotno..
I U EU je takodje povoljna klima. Iskoristiti uvjete treba maksimalno.
Još malo pa će dobiti organi javnog reda srpske evropsko priznanje za suzbijanje terorizma. Stameno stoje na braniku od radikalnih islamista.
- Thorgerson
#184 Re: Ko to tamo hapsi?
Zajedno ih sve skupi, ako su cetiri metka opalili u ratu, rokni me.
gleaj bivola. zasjednu, seruckaju...pa otidjite bagro u zvorik, visegrad...tu ste zasjeli...
otidjite pricajte sa tamnosnjim vlastima, trazite rjesenja...
gleaj bivola. zasjednu, seruckaju...pa otidjite bagro u zvorik, visegrad...tu ste zasjeli...
-
hizo ramidovic
#185 Re: Ko to tamo hapsi?
kolko sam mogo procitat i vidit i naovoj temi prozivase bakir zasto ni sta negovori a neznaju ovi stoga prozivaju da samo veliki mislijoci mudro sute i nepricaju puno vazda vec samo katreba zato trebate bit saburli uskoroce sigurno i bakir javitse a onda cese mlogim gace napunit
- SaraFina
#186 Re: Ko to tamo hapsi?
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Evo vijeće kurcoglavih metuzalema, minder efendija, se pokrenulo. Aferim.![]()
P.S Možda me neko i čita od njih pa se usvojili ono što sam predložio par stranica ranije.![]()
Zaduženi su funkcioneri SDA da hitno obiđu područje gdje su izvršeni pretresi i hapšenja", zaključuju u SDA.
Konačno ...
Trebali su čekati da se povratnici počnu masovno iseljavati iz RS.
Ove SPONTANE akcije na suzbijanju terorizma su za svaku pohvalu. Ne?
- Bloody
#187 Re: Ko to tamo hapsi?
Ma vjerujem joj i ja, samo kazem da mi je bilo jako tesko slusati je, i ne mislim da je rekla nesto sto je neistina i da je razumljivo sto majcino srce trazi opravdanje za posupke svog djeteta. A vehabija sto se tice, za mene su jednako zlo kao i svaka druga posast.KatarinaKosaca wrote:Slažem se da je nehunamo intervjuisati majku u prvom bolu, naročito na takav način, snimati komšiluk itd. Sastavni dio , lešinarski dio, novinarskog posla.Bloody wrote:Iako ja licno smatram da je intervjuisati zenu koja je netom i smrcu svog sina izgubila prakticno sve, nehumano i neljudski, i da se njena izjava i ne moze uzeti kao vjerodostojna u potpunosti.
Ipak, mislim, mogla je reći da se svetio, mogla je ispričati da je radi oca , ne, bila je ogorčena na vehabije, utoliko joj, osobno, vjerujem.
-
gurabija78
#188 Re: Ko to tamo hapsi?
nastavak babukine politike, do podne jedno, od podne drugo....Banksy wrote:To je poštena i dobra želja. Ali da bismo imali Vizentala moramo prvo naći i imenovati agresora, žrtvu, pobjednika i poraženog, dobre i loše momke. Nažalost, kratkovidošću ili namjerom naše (bošnjačke) politike čist oslobodilački rat pretvoren je u sukob triju strana (odlazak u Ženevu i sjedanje za sto s Karadžićem i Bobanom kao ravnopravnim partnerima/protivnicima), građansko je kleknulo pred nacionalnim (Izetbegovićevo ratno odustajanje od platforme Predsjedništva BiH (multietničke i građanske BiH) i pristajanje na tronacionalni koncept države), a zatim i Dayton koji crno na bijelo definira BiH kao državu podijeljenu na dva entiteta i tri naroda. U to se sve nekako uklopilo i odbijanje Holbrukovog prijedloga da se zabrani rad SDS-u i tu smo gdje smo. Rezultat ovih brojnih pogrešnih (ili namjernih) odluka našeg rukovodstva je gubitak statusa žrtve i pobjednika i pretvaranje u jednu od tri etničke, zaraćene strane. Zato danas nemamo niti možemo imati ni Hitlera ni Branta ni Vizentala. Ali to je propuštena prilika i prošla priča. Problem oko Nerdina i svega što je ta priča izrodila je nesposobnost bošnjačke politike da ni dvadeset godina nakon rata iskonstruira svoj nacionalni koncept, da osmislli svoje političke ciljeve i dugoročnu strategiju organiziranja funkcionalnog društva bar na dijelu teritorije koju kontrolira, da odluči želi li svoju, nacionalnu državu ili ostaje pri konceptu jedne, multietničke, da se veže za evropski progresivne snage i zadrži naklonost, simpatije i veze ostvarene tokom agresije. Bošnjaci tumaraju i lijevo i desno, bez vodstva, plana i vizije, pa tako tumara i narod koji osiromašen i zapušten lako pada pod utjecaje onih koji koncept i viziju očito imaju. Nerdin je samo pojedinačna manifestacija takvog stanja, a slučajeve poput njegovog uvijek će koristiti sve strane za ostvarivanje svojih političkih ciljeva, to je očekivano i to ne treba da čudi. Ne čudi ni izostanak oglašavanja Izetbegovića, bošnjački izabranog predstavnika, jer on, i cijelo to društvo oko njega, očito nema odgovor na sva ova pitanja pobrojana iznad, već šutke, kao dijete, zatvara oči pred problemom i izazovima misleći da će tako, sklopljenim očima, nestati mrak oko njega. S ''Nerdinom'' on čas koketira, čas mu se sklanja, čas deklarativno prijeti, a isto tako nekako se postavlja i prema Dodiku i Čoviću, red udvaranja, red prijetnje, red saginjanja. Da ne duljim, nije Nerdin problem, problem je apsolutno pogubljen i nekompetentan bošnjački vrh koji nema ni snage ni znanja da obavi posao koji je trebao biti obavljen odmah nakon rata, a definira se kratko - ko smo, gdje smo, šta želimo i gdje idemo. Veliki je to posao, ogroman, ali jednom, kad se ovo zakuca, stižu svi odgovori, a nestaju problemi koje nose i Nerdin i Dodik i Čović ...Bloody wrote:
Ja sam uvijek sanjala o tome da ce se na nasoj politicko-drustvenoj sceni pojaviti neki hrabar covjek,ciste savjesti i proslosti kojeg cemo zvati nasim Viesenthalom,i vjerujem da smo ga imali danas se ne bi desavale ovakve stvari.
- bh.tornjak
#189 Re: Ko to tamo hapsi?
bas....napravise nam belaj ´92. i evo sad opet....ccccczagortenej wrote:mirno spavajte, vehabije ne postojebh.tornjak wrote:mirno spavajte....drugo poluvrijeme je pocelo.....
..a krivica se svaljuje na cetnike...
-
gurabija78
#190 Re: Ko to tamo hapsi?
jesu, ali u zrak, na serijaCkim svadbama...Thorgerson wrote:Zajedno ih sve skupi, ako su cetiri metka opalili u ratu, rokni me.
![]()
- Drvosjeca iz Dejcica
#191 Re: Ko to tamo hapsi?
Ubiše se od spontanosti k'o 92...mislim degutantno je više raspravljati sa takvima o spontanosti ovih akcija. Sada da se pojavi neka radikalna partija kod Bošnjaka ja bih prvi za njih glasao. Iskreno mislim da je i vrijeme da dobijemo jednu takvu ozbiljnu političku legitimnu opciju izrazite desnice.SaraFina wrote:Drvosjeca iz Dejcica wrote:Evo vijeće kurcoglavih metuzalema, minder efendija, se pokrenulo. Aferim.![]()
P.S Možda me neko i čita od njih pa se usvojili ono što sam predložio par stranica ranije.![]()
Konačno ...
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#192 Re: Ko to tamo hapsi?
_BataZiv_0809 wrote:Fakat je ovaj terorizam kao Goldštajn u Orvelovoj 1984. Ono zamisljeni neprijatelj u ime cijeg unistenja je sve dozvoljeno. Tako je i u Americi sa Patriot Actom, evo u Francuskoj nedavno su usvojeni zakoni o nadzoru koji bez Charlie Hebdoa ne bi prosli ni u ludilu, i evo na kraju kod nas se ovo desava.
Puna im usta drugog poluvremena
-
palermo
#193 Re: Ko to tamo hapsi?
Bodkin wrote:
Pa to onda nije rjesenje jer niti ima ravnopravnosti ni multietnickog karaktera. Isto kao da ja kazem rjesenje je da postane 51 americka savezna drzava
- SaraFina
#194 Re: Ko to tamo hapsi?
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ubiše se od spontanosti k'o 92...mislim degutantno je više raspravljati sa takvima o spontanosti ovih akcija. Sada da se pojavi neka radikalna partija kod Bošnjaka ja bih prvi za njih glasao. Iskreno mislim da je i vrijeme da dobijemo jednu takvu ozbiljnu političku legitimnu opciju izrazite desnice.SaraFina wrote:
Konačno ...
Ući će ovaj kvazi vehabijca u povijest kao i Ćelo za ubojstvo srpskog svata, naravno ako iz straha ne ostane nijedan povratnik Bošnjak na tlu RS.
Zasluge će biti tu negdje.
Jedan je krivac za rat Ćelo a drugi za opsezne i spontane akcije na suzbijanju terorizma.
- Drvosjeca iz Dejcica
#195 Re: Ko to tamo hapsi?
Informacije Ćamila Durakovića.
Code: Select all
"Sinoć sam bio na terenu u selu gdje su izvršena hapšenja. Ljudi su ogorčeni i u suštini su malo i prepadnuti jer vide da policija može upadati kad hoće i raditi šta hoće", kaže Duraković uz napomenu da je ovo možda jedan od najgorih trenutaka koje je doživio nakon povratka u Srebrenicu."Kreirana je atmosfera straha i nepovjerenja i ovo što oni rade ne donosi nikome ništa dobro", kaže Duraković. "Niko ne želi amnestirati odgovorne, ali mene boli način izvođenja te akcije. Naime, zaobiđena je policija u Srebrenici gdje je komandir Bošnjak, a korišteni su policajci iz Bratunca. Time se šalje poruka da institucije ne vjeruju Bošnjacima", dodaje Duraković.
"Mene boli činjenicada su policajci postavljali njegovoj majci pitanje zašto nosi šamiju, otkud im članske kartice Islamske zajednice u BiH, šta će im sufara u kući. Pa dajte, nismo mi Španci ovdje da ne znamo ništa jedni o drugima, da ne znamo šta muslimani imaju u kući. Ako neko pita šta je teror, e to je teror", kaže Duraković.
-
Ripicipi
#196 Re: Ko to tamo hapsi?
Da hoce i u federaciji malo cesce privoditi na informativne razgovore, bio bih zadovoljan.
Last edited by Ripicipi on 07/05/2015 14:46, edited 1 time in total.
-
hizo ramidovic
#197 Re: Ko to tamo hapsi?
i to sistematski organizovan i planiran teror srpske vecine nad bosnjackom manjinom!Drvosjeca iz Dejcica wrote: "Mene boli činjenicada su policajci postavljali njegovoj majci pitanje zašto nosi šamiju, otkud im članske kartice Islamske zajednice u BiH, šta će im sufara u kući. Pa dajte, nismo mi Španci ovdje da ne znamo ništa jedni o drugima, da ne znamo šta muslimani imaju u kući. Ako neko pita šta je teror, e to je teror", kaže Duraković.
- Thorgerson
#198 Re: Ko to tamo hapsi?
Ali treba priznati i to da nasi 'vladari' nisu nista cinili, a pred ocima im se odvijalo grananje teroriizma.
Svako jebote zna barem 1-2 lika koji su otisli u Siriju.
To se sve pravdalo, a ovima sad u RS-u doslo ko kec na deset.
Dodje ti covjek usred grada ispali 150 metaka i niko nista. Pa ni uzbunu da dignu. Da se pretrese, da mi pretresemo i da to rascistimo.
Isto tako IZ se nikada nije jasno obracunala sa vehabijama.
Mi smo na vrijeme trebali ovo ocistiti.
A ne cekati da neko ovo iskoristi i da sad ispadnemo svi bogati teroristi, svi ih sakrivamo, branimo.
Al to je bosnjo, neka to su nasi...
Dodje ti covjek usred grada ispali 150 metaka i niko nista. Pa ni uzbunu da dignu. Da se pretrese, da mi pretresemo i da to rascistimo.
A ne cekati da neko ovo iskoristi i da sad ispadnemo svi bogati teroristi, svi ih sakrivamo, branimo.
Last edited by Thorgerson on 07/05/2015 14:50, edited 1 time in total.
- SaraFina
#199 Re: Ko to tamo hapsi?
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Informacije Ćamila Durakovića.
"Sinoć sam bio na terenu u selu gdje su izvršena hapšenja. Ljudi su ogorčeni i u suštini su malo i prepadnuti jer vide da policija može upadati kad hoće i raditi šta hoće", kaže Duraković uz napomenu da je ovo možda jedan od najgorih trenutaka koje je doživio nakon povratka u Srebrenicu."Kreirana je atmosfera straha i nepovjerenja i ovo što oni rade ne donosi nikome ništa dobro", kaže Duraković. "Niko ne želi amnestirati odgovorne, ali mene boli način izvođenja te akcije. Naime, zaobiđena je policija u Srebrenici gdje je komandir Bošnjak, a korišteni su policajci iz Bratunca. Time se šalje poruka da institucije ne vjeruju Bošnjacima", dodaje Duraković.Code: Select all
"Mene boli činjenicada su policajci postavljali njegovoj majci pitanje zašto nosi šamiju, otkud im članske kartice Islamske zajednice u BiH, šta će im sufara u kući. Pa dajte, nismo mi Španci ovdje da ne znamo ništa jedni o drugima, da ne znamo šta muslimani imaju u kući. Ako neko pita šta je teror, e to je teror", kaže Duraković.
E moj Ćamile....Mogao si u USA sa svojim obrazovanjem imati godišnju zaradu astronomsku...
Ionako je bolan dijaspora nepozeljna ..
Lozi vatru sa udaljenosti a i iz blizine.
Ne zna se šta je gore. Ne smiješ brigu izraziti da te dezurni dušebriznici ne napadnu.
- Bloody
#200 Re: Ko to tamo hapsi?
Thorgerson wrote:Ali treba priznati i to da nasi 'vladari' nisu nista cinili, a pred ocima im se odvijalo grananje teroriizma.
Potpuno tacno.Isto kao sto nisu ucinili nista da se ne zaboravlja genocid,da se ne izjednacavaju zrtva i agresor, da se postuje presuda HT o genocidu,nista bas nista, zato jer im tako odgovara. Nek se narod pati i kolje, ubija i strahuje, da oni mirno vladaju.
Last edited by Bloody on 07/05/2015 14:53, edited 1 time in total.