TERORIZAM U KOZARCU ??? UBIJEN POVRATNIK

Post Reply
LBVIEW

#176 Re: TERORIZAM U KOZARCU ??? UBIJEN POVRATNIK

Post by LBVIEW »

DaysleepeR wrote:
LBVIEW wrote:Sramotno je pominjati toboznju pravnu definiciju u ovom kontekstu, pogotovo kad ista jos dolazi iz usta jednog "50 procentnog Banjalucanina". :-) A stoka cetnicka je itekako sve cinila s predumisljajem,jer se kamenje nije samo stvorilo na lica mjesta vec je dovuceno dan ranije, kao sto i srednjoskolci-pocetnici nisu sami pobjegli iz skole vec su pusteni od strane direktora.Reko',da te uputim u cinjenice, kako se drugi put ne bi provaljivao nepoznavanjem osnovnih cinjenica u pokusaju relativizacije. :wink:
nemoj me matere ti ti upućivat, juče se rodio... poredite neuporedivo i samo ispadate glupi, ne činite time uslugu samima sebi nikako... samo vam raste frustracija jer hoćete da se isto tretira nešto što se nikako ne može tretirati na isti način. ne bi se tretiralo nigdje u svijetu ubisto policajca i smrt nekog pogođenog kamenom u opštem kamenovanju... nema tog suda koji bi tu dokazao namjeru... samo to kažem. a nemojte meni moralisat, ja sam u ratu bio i preživio ga i izgubio drage ljude i moja familija u prijedoru istrebljena i banjalučani protjerani, možemo samo doći do konflikta, nema niko ekskluzivno pravo na patriotizam, nit ću ja dozvolit da mi balavci vagaju koliki sam patriota ili ne. imam pravo na svoje mišljenje u svojoj domovini.
Tema emisije nije pravo na patriotizam ili broj godina forumasa.
A kad vec pominjes izostanak predumisljaja kod ovih pocetnika,prvo se uputi u cinjenice koje ti gore pomenuh- kod njih nikad nista nije bilo spontano i prepusteno slucaju.
Dalje,to nije bilo bilo kakvo kamenovanje, isto se desilo prilikom obnove vjerskog objekta, a napadom je poslana jasna politicka poruka, samo najveci naivac moze vjerovati kako iza iste nije stajala oficijelna politika.
Bodkin

#177 Re: TERORIZAM U KOZARCU ??? UBIJEN POVRATNIK

Post by Bodkin »

DaysleepeR wrote:
Walther wrote:
Cuj... opste kamenovanje? Jesi siguran nije bilo vremenska nepogoda?
tukne mi tvoj nick na SDP-ovca nekakvog. ono vratiće se valter...

što se tiče Banja Luke, napisah moje veze sa tim gradom,može biti i da sam bio tamo taj dan, znaš patrioto.
Mozda ako je njemacki sdp
LipeCvat

#178 Re: TERORIZAM U KOZARCU ??? UBIJEN POVRATNIK

Post by LipeCvat »

DaysleepeR wrote:
samo to kažem. a nemojte meni moralisat, ja sam u ratu bio i preživio ga i izgubio drage ljude i moja familija u prijedoru istrebljena i banjalučani protjerani, možemo samo doći do konflikta, nema niko ekskluzivno pravo na patriotizam, nit ću ja dozvolit da mi balavci vagaju koliki sam patriota ili ne. imam pravo na svoje mišljenje u svojoj domovini.
i uzgred iskaro i ono malo nade prijedorčanima povratnicima da će pederalci iz sarajevske kotline učiniti nešto da pomognu istim....
Walther

#179 Re: TERORIZAM U KOZARCU ??? UBIJEN POVRATNIK

Post by Walther »

DaysleepeR wrote:
LBVIEW wrote:Sramotno je pominjati toboznju pravnu definiciju u ovom kontekstu, pogotovo kad ista jos dolazi iz usta jednog "50 procentnog Banjalucanina". :-) A stoka cetnicka je itekako sve cinila s predumisljajem,jer se kamenje nije samo stvorilo na lica mjesta vec je dovuceno dan ranije, kao sto i srednjoskolci-pocetnici nisu sami pobjegli iz skole vec su pusteni od strane direktora.Reko',da te uputim u cinjenice, kako se drugi put ne bi provaljivao nepoznavanjem osnovnih cinjenica u pokusaju relativizacije. :wink:
nemoj me matere ti ti upućivat, juče se rodio... poredite neuporedivo i samo ispadate glupi, ne činite time uslugu samima sebi nikako... samo vam raste frustracija jer hoćete da se isto tretira nešto što se nikako ne može tretirati na isti način. ne bi se tretiralo nigdje u svijetu ubisto policajca i smrt nekog pogođenog kamenom u opštem kamenovanju... nema tog suda koji bi tu dokazao namjeru... samo to kažem. a nemojte meni moralisat, ja sam u ratu bio i preživio ga i izgubio drage ljude i moja familija u prijedoru istrebljena i banjalučani protjerani, možemo samo doći do konflikta, nema niko ekskluzivno pravo na patriotizam, nit ću ja dozvolit da mi balavci vagaju koliki sam patriota ili ne. imam pravo na svoje mišljenje u svojoj domovini.
Ovakvo ubistvu ima svuda na svijetu manji "rating" jer je prvo samo ubistvo, a drugi i "hate crime". Samo u BIH je napad na policajca automatski i napad na drzavu. Inace u ovoj temi samo ti kofrcis ko nesto ima ili nema pravo.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#180 Re: TERORIZAM U KOZARCU ??? UBIJEN POVRATNIK

Post by _BataZiv_0809 »

Interesantan fenomen koji sam zapazio na forumu je cinjenica da su bivsi borci i ljudi koji su iskusili strahote rata mahom potpuno nenacionalisticki opredjeljeni.

To me podsjeti na govor Gotovine poslije pustanja iz Haaga, svi ocekivali vatreni nacionalisticki govor, a covjek govori skroz pomirljivo, blago i umjereno.

:)
DaysleepeR

#181 Re: TERORIZAM U KOZARCU ??? UBIJEN POVRATNIK

Post by DaysleepeR »

zato što samo hajcate druge i peglate već napaćeni narod nekakvim podsjećanjima na davno preživljene strahote. ima nas kojima je 4 godina rata bilo dovoljno za jedan život. ima nas koji bi živjeli mirno. idete mi na živce. ponašate se kao da se hapsi iz čista mira. ne hapsi se iz čista mira.
DaysleepeR

#182 Re: TERORIZAM U KOZARCU ??? UBIJEN POVRATNIK

Post by DaysleepeR »

LipeCvat wrote:
DaysleepeR wrote:
samo to kažem. a nemojte meni moralisat, ja sam u ratu bio i preživio ga i izgubio drage ljude i moja familija u prijedoru istrebljena i banjalučani protjerani, možemo samo doći do konflikta, nema niko ekskluzivno pravo na patriotizam, nit ću ja dozvolit da mi balavci vagaju koliki sam patriota ili ne. imam pravo na svoje mišljenje u svojoj domovini.
i uzgred iskaro i ono malo nade prijedorčanima povratnicima da će pederalci iz sarajevske kotline učiniti nešto da pomognu istim....
ne moramo, imate vi koji ćete pomoći. krenite, pa ćemo za vama.
DaysleepeR

#183 Re: TERORIZAM U KOZARCU ??? UBIJEN POVRATNIK

Post by DaysleepeR »

LBVIEW wrote:
Tema emisije nije pravo na patriotizam ili broj godina forumasa.
A kad vec pominjes izostanak predumisljaja kod ovih pocetnika,prvo se uputi u cinjenice koje ti gore pomenuh- kod njih nikad nista nije bilo spontano i prepusteno slucaju.
Dalje,to nije bilo bilo kakvo kamenovanje, isto se desilo prilikom obnove vjerskog objekta, a napadom je poslana jasna politicka poruka, samo najveci naivac moze vjerovati kako iza iste nije stajala oficijelna politika.
ti haveru sa GPS-om ne bi znao naći Ferhadiju. i mene bi upućivao.
Walther

#184 Re: TERORIZAM U KOZARCU ??? UBIJEN POVRATNIK

Post by Walther »

_BataZiv_0809 wrote:Interesantan fenomen koji sam zapazio na forumu je cinjenica da su bivsi borci i ljudi koji su iskusili strahote rata mahom potpuno nenacionalisticki opredjeljeni.

To me podsjeti na govor Gotovine poslije pustanja iz Haaga, svi ocekivali vatreni nacionalisticki govor, a covjek govori skroz pomirljivo, blago i umjereno.

Jasta su... pogotovo Lukic, Mladic i kompanija... Al eto oni nisu "iskusili strahote rata". Inace Gotovina ni tokom rata nije skakao sa grane pa ne vidim zasto bi poslije rata.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#185 Re: TERORIZAM U KOZARCU ??? UBIJEN POVRATNIK

Post by mk ultra »

_BataZiv_0809 wrote:Interesantan fenomen koji sam zapazio na forumu je cinjenica da su bivsi borci i ljudi koji su iskusili strahote rata mahom potpuno nenacionalisticki opredjeljeni.

kiks portal je postao smeće

http://www.media.ba/sites/default/files ... rosura.pdf

http://www.klix.ba/vijesti/bih/ostecen- ... /150506109
pa onda ovo
http://www.klix.ba/vijesti/bih/nehotice ... /150506120

sve za fening od klika
sve je oko para i interesa, i danas i u ratu
koga boli briga za bošnjake/hrvate/srbe/ostale
LipeCvat

#186 Re: TERORIZAM U KOZARCU ??? UBIJEN POVRATNIK

Post by LipeCvat »

DaysleepeR wrote:
LipeCvat wrote:
DaysleepeR wrote:
ne moramo, imate vi koji ćete pomoći. krenite, pa ćemo za vama.
eh od kad smo mi krenuli ....tamo vama u pederalnom dijelu sarajeva vijesti samo selektivno dolaze u minjacima.
A onako uzgred bih se i složio sa već iznešenom konstatacijom da su kozaračko-prijedorski povratnici idioti prve klase i to u prvom redu nosioci nekakvog odlikovanja koji se u pederaciji vabi " zlatni ljiljan" ...Umjesto da su se dočepali nekakve garsonjere u sarajevskoj kotlini i po vazdan gledili na minjake oni našli za shodno da se vračaju na toprake...budala i krivih drva nikako nestati
DaysleepeR

#187 Re: TERORIZAM U KOZARCU ??? UBIJEN POVRATNIK

Post by DaysleepeR »

LipeCvat wrote: eh od kad smo mi krenuli ....tamo vama u pederalnom dijelu sarajeva vijesti samo selektivno dolaze u minjacima.
A onako uzgred bih se i složio sa već iznešenom konstatacijom da su kozaračko-prijedorski povratnici idioti prve klase i to u prvom redu nosioci nekakvog odlikovanja koji se u pederaciji vabi " zlatni ljiljan" ...Umjesto da su se dočepali nekakve garsonjere u sarajevskoj kotlini i po vazdan gledili na minjake oni našli za shodno da se vračaju na toprake...budala i krivih drva nikako nestati
ja sam čuo priču u ratu da je tokom 93 i 94 naša vlada svake sedmice postavljala autobus na stanicu u Hamburgu da poveze vojno sposobne nazad za Bosnu da se priključe odbrani i oslobađanju, i svake sedmice se prazan bus u garažu vraćao... eeee to su bila vremena za akcije, sad samo se na forumu može palamudit. ja mislim da se više isplati minjake gledat matere mi, znaš kako je ružno kad fijukne pa rokne granata... uuu jarane, ne bi nikom poželio.
BHCluster

#188 Re: TERORIZAM U KOZARCU ??? UBIJEN POVRATNIK

Post by BHCluster »

DaysleepeR wrote:
BHCluster wrote:
DaysleepeR wrote:Murat Badić je pogođen kamenom u glavu u opštem kamenovanju i podlegao je povredama nakon nekoliko dana. Pravno gledano to je ubistvo iz nehata i ne može se nikako porediti sa ubistvom sa predumišljajem, a pogotovo napadom na stanicu policije, dakle na državnu instituciju. Nakon frke kada je pogođen Murat, bilo je danima vanredno stanje, i nije bilo samo ma haj ko ga jebe situacija.
Sta jedes govna, kazes ubijen Murat iz nehata, pa zasto sus bacali kamenje iz ljubavi mozda, palili autobuse i auta, 153 osobe su imale povrede, kako te nije sramota. Ovako je taj dogadja izgledao uzivo:

Sve iz nehote. Ma daj. Sve iz nehata. Za huskace me zaboli neka stvar imam mozak da znam sta je sta, a ovo sta si napisao za ubistvo Murata ovo je van pameti.
Ja govorim pravnu kvalifikaciju. post ti je prijavljen.

Ja sam 50% banjalučanin i od rata niko moj tamo nema, i možeš samo za sebe gajiti iluzije vlasništva nad tobože brigom za Banja Lukom.

Da hoće zapucat matere mi samo da pobjegnete svi u tri lijepe da se dahne malo dušom... kad je pucalo nigdje ove priče nije bilo niti ovolike hrabrosti i muda...
Kao sto su tvoji pobjegli iz Banja Luke pa tamo sada moze disati dusom. ;-) Jedini ovdje sto gaji iluzije si ti ono glava u oblacima. Pravnu kvalifikaciju kazes, sta bacao kamen da siri ljubav i corav vidi sta je zapravo u pitanju. :lol: Ko onda ubi Murata Badića?
BHCluster

#189 Re: TERORIZAM U KOZARCU ??? UBIJEN POVRATNIK

Post by BHCluster »

DaysleepeR wrote:zato što samo hajcate druge i peglate već napaćeni narod nekakvim podsjećanjima na davno preživljene strahote. ima nas kojima je 4 godina rata bilo dovoljno za jedan život. ima nas koji bi živjeli mirno. idete mi na živce. ponašate se kao da se hapsi iz čista mira. ne hapsi se iz čista mira.
Nije se ni tada:

A ovako se slavi bez hapsenja u Bratuncu:

Malo razmisli prije nego sto pokusas da nekome budes moralista.
DaysleepeR

#190 Re: TERORIZAM U KOZARCU ??? UBIJEN POVRATNIK

Post by DaysleepeR »

BHCluster wrote:
Kao sto su tvoji pobjegli iz Banja Luke pa tamo sada moze disati dusom. ;-) Jedini ovdje sto gaji iluzije si ti ono glava u oblacima. Pravnu kvalifikaciju kazes, sta bacao kamen da siri ljubav i corav vidi sta je zapravo u pitanju. :lol: Ko onda ubi Murata Badića?
vjeruj mi da svim srcem želim da se ti zapravo samo praviš da si glup...

ja ne znam šta ti čekaš, mobiliši se, radi nešto, samo sjediš i palamudiš po forumu, slaba fajda od toga, idi učini nešto.
BHCluster

#191 Re: TERORIZAM U KOZARCU ??? UBIJEN POVRATNIK

Post by BHCluster »

DaysleepeR wrote:
BHCluster wrote:
vjeruj mi da svim srcem želim da se ti zapravo samo praviš da si glup...

ja ne znam šta ti čekaš, mobiliši se, radi nešto, samo sjediš i palamudiš po forumu, slaba fajda od toga, idi učini nešto.

Od kud znas sta ja radim? Jedini koji napada korisnike ovdje si ti i palamudis, kad te neko prozove onda hocu ja svoju loptu nazad. :lol:
DaysleepeR

#192 Re: TERORIZAM U KOZARCU ??? UBIJEN POVRATNIK

Post by DaysleepeR »

BHCluster wrote:
Od kud znas sta ja radim? Jedini koji napada korisnike ovdje si ti i palamudis, kad te neko prozove onda hocu ja svoju loptu nazad. :lol:
radiš ti ko i ja, isto, sjediš i šupljiraš

a to prozivanje neistomišljenika je papanluk samo takav, lafo patriota, ljubav ka bošnjacima, ali samo prema onim koji misle isto ko i ti, ostali su isto ko i četnici, to treba ubit.
BHCluster

#193 Re: TERORIZAM U KOZARCU ??? UBIJEN POVRATNIK

Post by BHCluster »

DaysleepeR wrote:
BHCluster wrote:
radiš ti ko i ja, isto, sjediš i šupljiraš

a to prozivanje neistomišljenika je papanluk samo takav, lafo patriota, ljubav ka bošnjacima, ali samo prema onim koji misle isto ko i ti, ostali su isto ko i četnici, to treba ubit.
Opet bajke nekakve prozvao sam te za gore vec navedeno a ti umjesto da odgovoris kao covjek napadas toliko o tebi hajd sad placi jos malo i krivi druge.
DaysleepeR

#194 Re: TERORIZAM U KOZARCU ??? UBIJEN POVRATNIK

Post by DaysleepeR »

BHCluster wrote: Opet bajke nekakve prozvao sam te za gore vec navedeno a ti umjesto da odgovoris kao covjek napadas toliko o tebi hajd sad placi jos malo i krivi druge.
ma nisi me prozvao, laprdaš nekakve nebuloze koje neću uopšte udostojiti odgovorom, u prvom odgovoru sam sve pojasnio, ti to ignorišeš, ignorišem i ja tebe. ne znam šta hoćeš uopšte od mene, tebi se ratuje, meni se ne ratuje, bujrum jarane, ratuj, ja neću, ti u bosnu, ja u dijasporu i svi sretni.
LipeCvat

#195 Re: TERORIZAM U KOZARCU ??? UBIJEN POVRATNIK

Post by LipeCvat »

DaysleepeR wrote:
LipeCvat wrote: eh od kad smo mi krenuli ....tamo vama u pederalnom dijelu sarajeva vijesti samo selektivno dolaze u minjacima.
ja sam čuo priču u ratu da je tokom 93 i 94 naša vlada svake sedmice postavljala autobus na stanicu u Hamburgu da poveze vojno sposobne nazad za Bosnu da se priključe odbrani i oslobađanju, i svake sedmice se prazan bus u garažu vraćao... eeee to su bila vremena za akcije, sad samo se na forumu može palamudit. ja mislim da se više isplati minjake gledat matere mi, znaš kako je ružno kad fijukne pa rokne granata... uuu jarane, ne bi nikom poželio.
samo dokazuješ moju tvrdnju da su u pederalnom dijelu sarajeva loše infomisani.Nije bio jedan bus nego dva i nije samo u Hamburgu nego ih je bilo i po Frankfurtu...al pederalci sarajlije ko pederalci ....kontinuriano simulišu misaoni proces..Kažu da su čak onomad upotrebljavali iste buseve sa kojima su logoraše Prijedora,Kozarca prevozili do Karlovca a onda dobrovoljce nazad....ikad čuo zato u pederalnom dijelu sarajeva?
Ma stipu bolan prošlost de da se skoncentrišemo na sadašnjost.Imal tih garsonjera po Sarajvu da se ovi što se vratiše na toprake po Kozarcu i Prijedoru smjeste tu kraj tebe negdje,pa oni su ti zemljaci jebote..Učini nešto slično ko kad si lani podrinjcima odnjeo kahve,raspitaj se okolo pa to je valjda nešto što iz solidarnosti za svoje suborce možeš učiniti,pa među njima ima onih što su nosioci nečega što se po pederaciji vabi "zlatni ljiljan".Kao što nisi informisan ti njaki ljiljani već poodavno iritiraju stanovnike RS...i već su preduzete opsežne mjere u cilju sprječavanja iritiranja stanovništva RS...a onako uzgred rečeno uvjeren sam da i ovi što se vratiše na toprake učinkovitije znaju seiriti minjake....zaželilo se to bolan dobre noge...
DaysleepeR

#196 Re: TERORIZAM U KOZARCU ??? UBIJEN POVRATNIK

Post by DaysleepeR »

LipeCvat wrote:
samo dokazuješ moju tvrdnju da su u pederalnom dijelu sarajeva loše infomisani.Nije bio jedan bus nego dva i nije samo u Hamburgu nego ih je bilo i po Frankfurtu...al pederalci sarajlije ko pederalci ....kontinuriano simulišu misaoni proces..Kažu da su čak onomad upotrebljavali iste buseve sa kojima su logoraše Prijedora,Kozarca prevozili do Karlovca a onda dobrovoljce nazad....ikad čuo zato u pederalnom dijelu sarajeva?
Ma stipu bolan prošlost de da se skoncentrišemo na sadašnjost.Imal tih garsonjera po Sarajvu da se ovi što se vratiše na toprake po Kozarcu i Prijedoru smjeste tu kraj tebe negdje,pa oni su ti zemljaci jebote..Učini nešto slično ko kad si lani podrinjcima odnjeo kahve,raspitaj se okolo pa to je valjda nešto što iz solidarnosti za svoje suborce možeš učiniti,pa među njima ima onih što su nosioci nečega što se po pederaciji vabi "zlatni ljiljan".Kao što nisi informisan ti njaki ljiljani već poodavno iritiraju stanovnike RS...i već su preduzete opsežne mjere u cilju sprječavanja iritiranja stanovništva RS...a onako uzgred rečeno uvjeren sam da i ovi što se vratiše na toprake učinkovitije znaju seiriti minjake....zaželilo se to bolan dobre noge...
nazovi malo, zakaži pregled, nije ti dobro...

http://www.kcus.ba/klinika_za_psihijatriju
LipeCvat

#197 Re: TERORIZAM U KOZARCU ??? UBIJEN POVRATNIK

Post by LipeCvat »

DaysleepeR wrote:
LipeCvat wrote:
nazovi malo, zakaži pregled, nije ti dobro...

http://www.kcus.ba/klinika_za_psihijatriju
pederalna argumentacija...pederalnog sarajlijice.... :izet:
DaysleepeR

#198 Re: TERORIZAM U KOZARCU ??? UBIJEN POVRATNIK

Post by DaysleepeR »

LipeCvat wrote: pederalna argumentacija...pederalnog sarajlijice.... :izet:
strašno si mi ga šukno, matere mi...

Image
BHCluster

#199 Re: TERORIZAM U KOZARCU ??? UBIJEN POVRATNIK

Post by BHCluster »

DaysleepeR wrote:
BHCluster wrote: Opet bajke nekakve prozvao sam te za gore vec navedeno a ti umjesto da odgovoris kao covjek napadas toliko o tebi hajd sad placi jos malo i krivi druge.
ma nisi me prozvao, laprdaš nekakve nebuloze koje neću uopšte udostojiti odgovorom, u prvom odgovoru sam sve pojasnio, ti to ignorišeš, ignorišem i ja tebe. ne znam šta hoćeš uopšte od mene, tebi se ratuje, meni se ne ratuje, bujrum jarane, ratuj, ja neću, ti u bosnu, ja u dijasporu i svi sretni.
Gdje se to meni ratuje? Opet bajkice, stvaras sebi scenari i sve ostalo ignorises. Kad ti Morpheus dodje uzmi plavu pilulu i nastavi zivjeti u svojoj bajci. :wink:
DaysleepeR

#200 Re: TERORIZAM U KOZARCU ??? UBIJEN POVRATNIK

Post by DaysleepeR »

elem da zaključimo, šuplja do jaja, treba ovo, treba ono, najdraže vam kad se neko javi na forumu da mu "reknete" ja ratnika i govana...
Post Reply