Momci nakon 25

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
ZenaZbrkovima

#176 Re: Momci nakon 25

Post by ZenaZbrkovima »

ja vise ovih neozenjenih i neudatih a "normalnih" poznajem, nego ozenjenih/udatih.

kako se cesto na temama ovog tipa pokusava podvuci, nije istina i nema sanse da je istina, i niko me nikad nece ubijediti da je istina :) da je svako ozenjen/udat bio "materijal" za braka,
kao sto nije istina ni da vecina ovih koji nisu imali "srecu" da se ozene/udaju nisu "materijal" za braka.

zao mi je samo onih koji imaju zelju (i to otvoreno priznaju) da imaju bracnog partnera kroz zivot a postavili su previsoke kriterije, ili im se jednostavno ne da da upoznaju nekoga jednako vrijednog.

edit: i smijesno je reci za muskarca sa 25+ da je zakasnio. Muskarac sa 25 je jos momcic, realno.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#177 Re: Momci nakon 25

Post by _BataZiv_0809 »

ZenaZbrkovima wrote:ja vise ovih neozenjenih i neudatih a "normalnih" poznajem, nego ozenjenih/udatih.

kako se cesto na temama ovog tipa pokusava podvuci, nije istina i nema sanse da je istina, i niko me nikad nece ubijediti da je istina :) da je svako ozenjen/udat bio "materijal" za braka,
kao sto nije istina ni da vecina ovih koji nisu imali "srecu" da se ozene/udaju nisu "materijal" za braka.

zao mi je samo onih koji imaju zelju (i to otvoreno priznaju) da imaju bracnog partnera kroz zivot a postavili su previsoke kriterije, ili im se jednostavno ne da da upoznaju nekoga jednako vrijednog.

edit: i smijesno je reci za muskarca sa 25+ da je zakasnio. Muskarac sa 25 je jos momcic, realno.
Respekt :thumbup:
JThomas

#178 Re: Momci nakon 25

Post by JThomas »

onaj kome je to bitno kao samo sebi svrha će se udati/oženiti. možda će malo lutati, ali će naći kad-tad, a uglavnom dosta brzo. možda će se i razvesti sa 7 i po mjeseci, ali će naći. taman da je radioaktivni materijal. "samo" je neophodno malo spustiti kriterije...ili u nekim slučajevima, ukinuti ih potpuno :D

a ovi/e što stvarno lutaju duže vrijeme, hoće ali ne mogu da nađu, e oni imaju previsoke kriterije i nerealnu percepciju svoje vrijednosti. ako realno tražiš, sasvim je dovoljno ribe u moru da nađeš.
pakica_

#179 Re: Momci nakon 25

Post by pakica_ »

zippoo87 wrote:da se ne lazemo,svi se zele ozeniti i udati,kad tad i imati djecu
zivot i jesu te stvari...
Ja ne zelim da se udam... Ikad... Djeca ok, prsten i papir- nema potrebe.. Smatram da je ljepsi (i laksi :oops1: ) zivot udvoje bez papira :sretan:
No, to sam samo ja :)
jao_situacije

#180 Re: Momci nakon 25

Post by jao_situacije »

pakica_ wrote:
zippoo87 wrote:da se ne lazemo,svi se zele ozeniti i udati,kad tad i imati djecu
Ja ne zelim da se udam... Ikad... Djeca ok, prsten i papir- nema potrebe.. Smatram da je ljepsi (i laksi :oops1: ) zivot udvoje bez papira :sretan:
a eventualne komplikacije su nebitne ?
pakica_

#181 Re: Momci nakon 25

Post by pakica_ »

jao_situacije wrote:
pakica_ wrote:
a eventualne komplikacije su nebitne ?
Necu da razmisljam o komplikacijama :josipalisac:
Gabrielo

#182 Re: Momci nakon 25

Post by Gabrielo »

JThomas wrote:onaj kome je to bitno kao samo sebi svrha će se udati/oženiti. možda će malo lutati, ali će naći kad-tad, a uglavnom dosta brzo. možda će se i razvesti sa 7 i po mjeseci, ali će naći. taman da je radioaktivni materijal. "samo" je neophodno malo spustiti kriterije...ili u nekim slučajevima, ukinuti ih potpuno :D

a ovi/e što stvarno lutaju duže vrijeme, hoće ali ne mogu da nađu, e oni imaju previsoke kriterije i nerealnu percepciju svoje vrijednosti. ako realno tražiš, sasvim je dovoljno ribe u moru da nađeš.
Onaj ko ima platu 1800+ kod nas moze naci kakvu zeli.
ćiribiribela

#183 Re: Momci nakon 25

Post by ćiribiribela »

Gabrielo, sto si isfrustriran? Polako, ima neka I za tebe sigurno. :D :D
Gabrielo

#184 Re: Momci nakon 25

Post by Gabrielo »

Daleko od toga. Stabilan posao za sobom nosi uspjeh kod zena.
jao_situacije

#185 Re: Momci nakon 25

Post by jao_situacije »

ćiribiribela wrote:Gabrielo, sto si isfrustriran? Polako, ima neka I za tebe sigurno. :D :D
:lol:
gilla

#186 Re: Momci nakon 25

Post by gilla »

Gabrielo wrote:
JThomas wrote:onaj kome je to bitno kao samo sebi svrha će se udati/oženiti. možda će malo lutati, ali će naći kad-tad, a uglavnom dosta brzo. možda će se i razvesti sa 7 i po mjeseci, ali će naći. taman da je radioaktivni materijal. "samo" je neophodno malo spustiti kriterije...ili u nekim slučajevima, ukinuti ih potpuno :D

Onaj ko ima platu 1800+ kod nas moze naci kakvu zeli.
Odakle ti ovo za platu i posao ,svega ti?
JThomas

#187 Re: Momci nakon 25

Post by JThomas »

fizički možda, mada bih ja to cirka uduplao u svrhu traženja žene po tom osnovu. ali i onaj ko samo to gleda jako mnogo rizikuje da k'o ozebao sunce čeka da prođe onaj rok od 6 mjeseci da preda za razvod...
SaraFina

#188 Re: Momci nakon 25

Post by SaraFina »

Ulaziti u bračnu zajednicu iz bilo kakvih drugih motiva osim ljubavi je suludo.

Ako godine prolaze, pa se u brak ulazi radi njih i čisto da imaš nekog, ostvaris se kao bračni partner ili roditelj je pogubna kombinacija ( kad - tad )

Finansijska komponenta je odrzivija varijanta ali takodje nesigurna za opstanak.

Ni ljubav naravno ne osigurava 100% uspjeh, ali daje motiv, volju, svrhu i zelju..što kod predhodne dvije varijante izostaje.
sema911s

#189 Re: Momci nakon 25

Post by sema911s »

No, to sam samo ja :)[/quote]

Sto mi citas misli :D
SaraFina

#190 Re: Momci nakon 25

Post by SaraFina »

Kad vas dvoje ( Sema i Pakica ) ljubav obori s nogu, onda ćete i u braku vidjeti svrhu :)
p206

#191 Re: Momci nakon 25

Post by p206 »

potpisali il ne potpisali isto vam ga je... u oba slučaja imaš obavezu, i od tog ne možeš pobjeći
pakica_

#192 Re: Momci nakon 25

Post by pakica_ »

p206 wrote:potpisali il ne potpisali isto vam ga je... u oba slučaja imaš obavezu, i od tog ne možeš pobjeći
Nema veze.. Od obaveze ne bjezim, u ljubav MOZDA i vjerujem, ali brak kao institucija je za mene prdimahovina..
pakica_

#193 Re: Momci nakon 25

Post by pakica_ »

SaraFina wrote:Kad vas dvoje ( Sema i Pakica ) ljubav obori s nogu, onda ćete i u braku vidjeti svrhu :)
A sto kvariti ljubav brakom :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#194 Re: Momci nakon 25

Post by _BataZiv_0809 »

pakica_ wrote:
SaraFina wrote:Kad vas dvoje ( Sema i Pakica ) ljubav obori s nogu, onda ćete i u braku vidjeti svrhu :)
A kafu mlijekom i vino vodom :kiss:
pakica_

#195 Re: Momci nakon 25

Post by pakica_ »

_BataZiv_0809 wrote:
pakica_ wrote:
A kafu mlijekom i vino vodom :kiss:
Tako jeeee!! Moj si co'ek!
edit: i whiskey ledom :oops1:
Gabrielo

#196 Re: Momci nakon 25

Post by Gabrielo »

gilla wrote: Odakle ti ovo za platu i posao ,svega ti?
Iz zivotnog iskustva.
JThomas wrote:fizički možda, mada bih ja to cirka uduplao u svrhu traženja žene po tom osnovu. ali i onaj ko samo to gleda jako mnogo rizikuje da k'o ozebao sunce čeka da prođe onaj rok od 6 mjeseci da preda za razvod...
Rizikuje svakako. Nikad vise razvoda nije bilo. Muskarcima bi inace bilo pametno da kad se vezu, to cine bez papira.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#197 Re: Momci nakon 25

Post by _BataZiv_0809 »

pakica_ wrote: Tako jeeee!! Moj si co'ek!
:kiselavoda:
pakica_

#198 Re: Momci nakon 25

Post by pakica_ »

_BataZiv_0809 wrote:
:gnjavim:
ultima_palabra

#199 Re: Momci nakon 25

Post by ultima_palabra »

ZenaZbrkovima wrote:ja vise ovih neozenjenih i neudatih a "normalnih" poznajem, nego ozenjenih/udatih.

A što ti je žao tih što imaju visoke kriterije? Za te kojima se ne da, to razumijem.
p206

#200 Re: Momci nakon 25

Post by p206 »

pakica_ wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
:gnjavim:
hajte vi kod matičara :bleee:
Post Reply