Ostaviti brak radi druge osobe?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
arena1

#176 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by arena1 »

Ramzess Veliki wrote:
arena1 wrote:
arslanbey wrote:

Inace ja da se cak ludo zaljubim kao ozenjen tip,nikada nebi ostavio radi te osobe a najvise iz razloga sto meni ta osoba nema moral cim je pristala da mi bude ljubavnica :D mozda sam man pig ali takva nije vrijedna da ostavis brak
Izvini , a kakav je tvoj moral , ako si se uspio zaljubiti kao oženjen čovjek i imaš ljubavnicu :-)
A šta u slučaju da mu je žena neka debela brkata oštrokondža koja ga tuče i maltretira? Ha ??? Šta onda ???
pa nije pupčanom vrpcom vezan za nju , ima li otići
a opet , sam je birao , kad je tako moralan kako se može zaljubiti u drugu
Ramzess Veliki

#177 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by Ramzess Veliki »

arena1 wrote:
Ramzess Veliki wrote:A šta u slučaju da mu je žena neka debela brkata oštrokondža koja ga tuče i maltretira? Ha ??? Šta onda ???
pa nije pupčanom vrpcom vezan za nju , ima li otići
a opet , sam je birao , kad je tako moralan kako se može zaljubiti u drugu
A šta ako je ona izgledala ovako dok se prodavala ...
Image
... a zatim se zapustila pa sad izgleda ovako ...
Image
... a ta druga ga dočeka ovako da ga utješi ...
Image

E ??? :oops:
arena1

#178 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by arena1 »

hahahah , e onda mu je oprošteno :lol:
pa nek morališe kasnije :D
mada , kako god okreneš , opet ga debela,brkata sa oklagijom čeka kad se vrati kući , zato bolje razlaz
Ramzess Veliki

#179 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by Ramzess Veliki »

arena1 wrote:hahahah , e onda mu je oprošteno :lol:
mada , kako god okreneš , opet ga debela,brkata sa oklagijom čeka kad se vrati kući , zato bolje razlaz
A ako mu prijeti pomorom familije? :shock:
arena1

#180 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by arena1 »

Ramzess Veliki wrote:
arena1 wrote:hahahah , e onda mu je oprošteno :lol:
A ako mu prijeti pomorom familije? :shock:
kad malo bolje pogledam mogla bi se i ova zapuštena dovesti malo u red
vidiš kako ima lijepe plave oke, pogledaj je kolika je , sigurno ima i veliku dušu , a on je moralan ne bi njemu palo napamet ostaviti svoju ženu radi ove nove koja ništa ne valja jer je upitnog morala
Ramzess Veliki

#181 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by Ramzess Veliki »

arena1 wrote:kad malo bolje pogledam mogla bi se i ova zapuštena dovesti malo u red
vidiš kako ima lijepe plave oke, pogledaj je kolika je , sigurno ima i veliku dušu , a on je moralan ne bi njemu palo napamet ostaviti svoju ženu radi ove nove koja ništa ne valja jer je upitnog morala
Zaboravila si metnut' naočare ... :lol:
Meni kad god su rodice i prijateljice nabacivale neku "koja je dobra u duši" bježao sam i bez da je vidim. :lol:
arena1

#182 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by arena1 »

Ramzess Veliki wrote:
arena1 wrote:kad malo bolje pogledam mogla bi se i ova zapuštena dovesti malo u red
Meni kad god su rodice i prijateljice nabacivale neku "koja je dobra u duši" bježao sam i bez da je vidim. :lol:

ma kakvi , vidim ja dobro , al poštujem princip da ne bi ostavio ženu radi tamo neke nemoralne koja se upustila s njim u avanturu
Ramzess Veliki

#183 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by Ramzess Veliki »

arena1 wrote:
Ramzess Veliki wrote:

ma kakvi , vidim ja dobro , al poštujem princip da ne bi ostavio ženu radi tamo neke nemoralne koja se upustila s njim u avanturu
Pa možda ta nemoralna ne voli druge muškarce a voli žene ... i htjela bi ih podijeliti sa njim? :D
arena1

#184 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by arena1 »

vidiš , pametna ti je to ideja da i aktuelnu ženu uključe :D
možda počne voditi računa o izgledu i ne bude više debela oštrokondža :lol:
Ramzess Veliki

#185 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by Ramzess Veliki »

arena1 wrote:vidiš , pametna ti je to ideja da i aktuelnu ženu uključe :D
Sve treba da je po zakonu ponude i potražnje, a mnogi misle da potpisom kupuju osobu za stalno. Iz tog razloga mnogi se opuste i zapuste. Čim nemaš bojazni da ćeš biti napušten može ti se to i desiti.
ho oponopono

#186 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by ho oponopono »

palermo wrote:
arslanbey wrote:
Inace ja da se cak ludo zaljubim kao ozenjen tip,nikada nebi ostavio radi te osobe a najvise iz razloga sto meni ta osoba nema moral cim je pristala da mi bude ljubavnica :D mozda sam man pig ali takva nije vrijedna da ostavis brak
Bez uvrede druže, ali je vrlo glupo ovo što si napisao.

...sta bez uvrede, sta ovo izjavi frajer pobogu, cuj ti mangupa kreira svoja pravila naravno bitno je ono sto je meni bitno alooo...koja sminurija, njemu je to uredu ali ona ga nije dostojna da bi razvalio postojece zbog doticne i zena mu je tada draza pobogu da budu proforme radi u braku zarad nekih xy pravila sta ce komse reci ili jebaji ga vazda sa strane mogu naci, neka mene u takvom odnosu ... :pusi2:
arena1

#187 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by arena1 »

Ramzess Veliki wrote:
arena1 wrote:vidiš , pametna ti je to ideja da i aktuelnu ženu uključe :D
Sve treba da je po zakonu ponude i potražnje, a mnogi misle da potpisom kupuju osobu za stalno. Iz tog razloga mnogi se opuste i zapuste. Čim nemaš bojazni da ćeš biti napušten može ti se to i desiti.
Najgora osobina i žena i muškaraca koji kad se udaju/ožene misle da su riješili sve probleme i obavili građansku dužnost.
Osobe treba da drže do sebe ne da bi zadržale partnera , već radi sebe.
Mada , dobar dio muškaraca i ne gleda baš blagonaklono ukoliko se žena i dalje nastavi sređivati.
Prvo počnu prebacivanja tipa, kome si se našminkala, što si obula štikle , šta će ti kraća suknja , kome praviš frizuru i dr. , pa žena koja je labilnijeg karatkera , malo po malo radi mira u kući i da bi udovoljiva , počne polako izlaziti bez šminke(ovdje ne pričam sada o tonama pudera i jarkim bojama, već diskretnoj šminci) , nema više frizura i dobivamo zapuštenu ženu koja ne vodi računa o svom izgledu.
A muško ko muško , uvijek voli pogledati sa strane i eto problema.
Ramzess Veliki

#188 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by Ramzess Veliki »

arena1 wrote:Najgora osobina i žena i muškaraca koji kad se udaju/ožene misle da su riješili sve probleme i obavili građansku dužnost.
Mada , dobar dio muškaraca i ne gleda baš blagonaklono ukoliko se žena i dalje nastavi sređivati.
Prvo počnu prebacivanja tipa, kome si se našminkala, što si obula štikle , šta će ti kraća suknja , kome praviš frizuru i dr. , pa žena koja je labilnijeg karatkera , malo po malo radi mira u kući i da bi udovoljiva , počne polako izlaziti bez šminke(ovdje ne pričam sada o tonama pudera i jarkim bojama, već diskretnoj šminci) , nema više frizura i dobivamo zapuštenu ženu koja ne vodi računa o svom izgledu.
Ah ... nismo svi isti ... U igri su nijanse koje moraš znati raspoznati. Ali zašto se mučiti sa tim, niko nikoga nije natjerao da se promijeni. Zbog toga osobu treba pustiti da bude to što jeste ... ako možeš sa njom živjeti - živite. Ako ne ... ne gubiti vrijeme. Možda neka prava ljubav čeka iza ćoška da te zvizne po glavi.
arslanbey

#189 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by arslanbey »

ho oponopono wrote:
palermo wrote:
arslanbey wrote:
Bez uvrede druže, ali je vrlo glupo ovo što si napisao.

...sta bez uvrede, sta ovo izjavi frajer pobogu, cuj ti mangupa kreira svoja pravila naravno bitno je ono sto je meni bitno alooo...koja sminurija, njemu je to uredu ali ona ga nije dostojna da bi razvalio postojece zbog doticne i zena mu je tada draza pobogu da budu proforme radi u braku zarad nekih xy pravila sta ce komse reci ili jebaji ga vazda sa strane mogu naci, neka mene u takvom odnosu ... :pusi2:
Sta ba ti lupas? svako ima svoje,ali ja nebi uzeo jednu koja u proslosti ima i "avanturu s ozenjenim"
arena1

#190 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by arena1 »

Ramzess Veliki wrote:
arena1 wrote:Najgora osobina i žena i muškaraca koji kad se udaju/ožene misle da su riješili sve probleme i obavili građansku dužnost.
Ah ... nismo svi isti ... U igri su nijanse koje moraš znati raspoznati. Ali zašto se mučiti sa tim, niko nikoga nije natjerao da se promijeni. Zbog toga osobu treba pustiti da bude to što jeste ... ako možeš sa njom živjeti - živite. Ako ne ... ne gubiti vrijeme. Možda neka prava ljubav čeka iza ćoška da te zvizne po glavi.
Bas tako!
Kako kazu "Zivot nije kratak vec izuzetno dug i iscrpljujuci ako ga ne zivis kako zelis i ako nisi sretan"
Za raspad braka nikad nije kriva druga,treca osoba.Ona je mozda samo okidac , rezultat necega sto ne valja jos od prije.
sheilak

#191 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by sheilak »

palermo wrote:
arslanbey wrote:
A sto bogati? ti bi to mogao osnovati novi brak i poceti ponovo s osobom koja se upustila s tobom u avanturu :lol:
Pa ljudi ne ustanu ujutro i pogledaju u rokovnike i kažu, e odoh jutros sebi naći ljubavnicu/ljubavnika. te se stavri jednostavno dešavaju, neka vas prilika zbliži,provodite vrijeme zajedno, priča ide lagano, postepeno osjećaš potrebu za tom osobom, neko se bori protiv toga, neko se ne bori, neko pokuša da odustane ali kao kad cigare ostavljaš (malo neprimjereno poređenje, al ne pada mi na pamet u brzini nešto drugo) ne ide ti, nikakvu ti ja ovdje vezu sa moralom ne vidim.

Jedino vidim da bi ti kresnuo neku,i poslije je (da bi se ti osjećao bolje) nazvao kurvetinom. Što je , po mom mišljenju mnogo nemoralnije nego to što je ona se upustila u avanturu sa tobom.
palermo, super post.

arslanbey je sirov i djeluje malo glupo...ok, malo vise glupo, no u osnovi njegov post dobro sumira licemjeran stav drustva. iskreno ne znam sto bi ljubavnica bila nemoralna ako je slobodna i ne vara nikog? :? dok ce se muskarcu koji prevari svoju suprugu oprostiti, ok, nakon odredjene drame, al hoce. dok se zenu zigose...cak i kada se radi o obratnoj situaciji, ako udata zena prevari muza, nece se blatom gadjati njen ljubavnik, pa makar bio i ozenjen-vec ona i bit ce okarakterizirana kao "kurva" i "smece" (imali smo priliku citati recimo izljeve osjecaja forumasa pod nickom direktni...ne ponovilo se)

srecom, postoje razvodi sad. inace bi bilo dosta tolstojevih ana.
prog321

#192 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by prog321 »

Ne razumijem zasto ostavljati ?
Neka drug doda jos koju, a ove raspustuse neka budu sretne da ih je neko dodao. Bolje i to nego same sa domacim zivotinjama piti kafu. :-D
berenice

#193 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by berenice »

arslanbey wrote:
ho oponopono wrote:
arslanbey wrote:

Sta ba ti lupas? svako ima svoje,ali ja nebi uzeo jednu koja u proslosti ima i "avanturu s ozenjenim"
Uzeo bi ti svasta, meshchini.
arslanbey

#194 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by arslanbey »

Hahaha nebi na tvoju Zalost :D
arslanbey

#195 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by arslanbey »

sheilak wrote:
palermo wrote:
arslanbey wrote:
A sto bogati? ti bi to mogao osnovati novi brak i poceti ponovo s osobom koja se upustila s tobom u avanturu :lol:
Pa ljudi ne ustanu ujutro i pogledaju u rokovnike i kažu, e odoh jutros sebi naći ljubavnicu/ljubavnika. te se stavri jednostavno dešavaju, neka vas prilika zbliži,provodite vrijeme zajedno, priča ide lagano, postepeno osjećaš potrebu za tom osobom, neko se bori protiv toga, neko se ne bori, neko pokuša da odustane ali kao kad cigare ostavljaš (malo neprimjereno poređenje, al ne pada mi na pamet u brzini nešto drugo) ne ide ti, nikakvu ti ja ovdje vezu sa moralom ne vidim.

Jedino vidim da bi ti kresnuo neku,i poslije je (da bi se ti osjećao bolje) nazvao kurvetinom. Što je , po mom mišljenju mnogo nemoralnije nego to što je ona se upustila u avanturu sa tobom.
palermo, super post.

arslanbey je sirov i djeluje malo glupo...ok, malo vise glupo, no u osnovi njegov post dobro sumira licemjeran stav drustva. iskreno ne znam sto bi ljubavnica bila nemoralna ako je slobodna i ne vara nikog? :? dok ce se muskarcu koji prevari svoju suprugu oprostiti, ok, nakon odredjene drame, al hoce. dok se zenu zigose...cak i kada se radi o obratnoj situaciji, ako udata zena prevari muza, nece se blatom gadjati njen ljubavnik, pa makar bio i ozenjen-vec ona i bit ce okarakterizirana kao "kurva" i "smece" (imali smo priliku citati recimo izljeve osjecaja forumasa pod nickom direktni...ne ponovilo se)

srecom, postoje razvodi sad. inace bi bilo dosta tolstojevih ana.
osudjujem ja i muskarce ,samo kazem da ovako razmislja prosjecan muskarac i nebitno sto i on u svemu tome vara .cak i u modernom drustvu van bih ovo je standardno misljenje.niko ne voli svalerke.sta ces.a pitas se sto je nemoralna ljubavnica ...boze :D pa mozda zato sto se navalila na zenu,djecu,porodicu? Koja si ti jebote
SaraFina

#196 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by SaraFina »

Da budem iskrena, iako sam zena , ni meni nisu jasne zenske osobe koje pored toliko slobodnih muškaraca, nadju nekog ozenjenog sa porodicom.
Nebitno da li se radilo o avanturi ili vanbračnoj vezi.
Brak je svetinja. I nikad sebi ne bi dozvolila da ugrozim bilo čiji, nebitno koji motivi bili u pitanju ..
I to ne zato što se furam na neku visoku moralnost nego iz prostog razloga što mislim da se takve stvari " uvijek plaćaju"
Preko tudje nesreće izgradjivati neki PRIVID sreće totalno mi je neprihvatljivo.
Meni sloboda daje pravo izbora i to je u redu, ali onaj ko je u braku tu slobodu nema.
Pa iako ja direktno ne varam muza, momka i sl neposredni sam krivac za tudju nesreću ..
Svojom voljom i svojim odabirom.
berenice

#197 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by berenice »

arslanbey wrote:Hahaha nebi na tvoju Zalost :D
To me kao vrijedjas? :D

Izvini, decko, ali tako zvucis - ko da bi svasta uzo. Nemoj sta zamjerit.
swirl

#198 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by swirl »

.
Ramzess Veliki

#199 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by Ramzess Veliki »

SaraFina wrote:Da budem iskrena, iako sam zena , ni meni nisu jasne zenske osobe koje pored toliko slobodnih muškaraca, nadju nekog ozenjenog sa porodicom.
Brak je svetinja. I nikad sebi ne bi dozvolila da ugrozim bilo čiji, nebitno koji motivi bili u pitanju ..
I to ne zato što se furam na neku visoku moralnost nego iz prostog razloga što mislim da se takve stvari " uvijek plaćaju"
Preko tudje nesreće izgradjivati neki PRIVID sreće totalno mi je neprihvatljivo.
Meni sloboda daje pravo izbora i to je u redu, ali onaj ko je u braku tu slobodu nema.
Pa iako ja direktno ne varam muza, momka i sl neposredni sam krivac za tudju nesreću ..
Da budem iskren, iako sam muškarac ... :lol:
... bravo za to što kažeš. :thumbup: Mene je uvijek sputavao taj moralni dio, šta ću, tako sam nekako ispao ... da je ona ne znam kakva, zgodna, laka ... ako je udata već me je odbila od bilo kakve primisli. Pomislim da mogu biti uzrok tuđe nesreće, nekom nepoznatom uništiti život radi prolazne bespotrebne avanture. Isto uvijek kažem poznanicima koji skaču na udate žene, pravdaju se kako je jadna nesretna, traži utjehu ... ma daj molim te. :roll:
SaraFina

#200 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by SaraFina »

Ramzess Veliki wrote:
SaraFina wrote:Da budem iskrena, iako sam zena , ni meni nisu jasne zenske osobe koje pored toliko slobodnih muškaraca, nadju nekog ozenjenog sa porodicom.
Da budem iskren, iako sam muškarac ... :lol:
... bravo za to što kažeš. :thumbup: Mene je uvijek sputavao taj moralni dio, šta ću, tako sam nekako ispao ... da je ona ne znam kakva, zgodna, laka ... ako je udata već me je odbila od bilo kakve primisli. Pomislim da mogu biti uzrok tuđe nesreće, nekom nepoznatom uništiti život radi prolazne bespotrebne avanture. Isto uvijek kažem poznanicima koji skaču na udate žene, pravdaju se kako je jadna nesretna, traži utjehu ... ma daj molim te. :roll:
Meni je to nepotrebno breme, zašto bi se tovarila i razmišljala o takvim stvarima?
Još ako su i djeca u pitanju.. Naravno da ne postoji nikakav zakonski okvir koji bi ljude spriječio da stupaju u te preljubničke odnose ali neka nepisana moralna načela treba ispoštovati ..
Grizlo bi me sasvim sigurno vječno da sam nekom uništila pa PRIVID idilicnog braka. Teško bi sama zivjela sa sobom nakon toga.
Post Reply