Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Neperpektivni. Delegacija putovala u Tursku. Obisla magacine i kao zakljucak navela da su Mi-24 u takvom stanju da nema sredstava za popravku i transport u BiH. Sanse da budu stavljeni u pogon su 0. Izmedju ostalog, zbog konfiguracije terena u nasoj zemlji ????? i zbog same odbrambene politike nase zemlje procijenjeno je da nam ne trebaju napadacki helikopteri.
Ni ne trebaju t napadacki helikopteri, posebno helikopter kao sto je Mi-24.
A ko kaze da je Mi 24 iskljucivo napadacki???
Mi 24, od 1968-e kada je prvi put poletio je modifikovan u 44 verzije.Jedna od verzija je i MI-24PS sa ugradjenim FLIR,FRIES i PA sistemom i sa iskljucivom namjenom za search and rescue misije, samo treba da uzmemo sto je nase pa makar i ispred Tite stajali da se djeca penju po njima.
Last edited by Tercius on 20/04/2015 21:44, edited 2 times in total.
I ja sam misljenja da to treba biti ovdje, pa makar kao muzejski primjerak. Ovlastena komisija i ministar odbrane su pravili izvjestaj i prijedlog postupanja u ovom slucaju.
OK,, sad se ukopavas, jer ocigledno ne znas.
Nema velike razlike izmedju ta dva pita, plastika je ista, mehanizam isti,, magacin. Isto.
M4 je malo laksi i manji. Kundak se razlikuje. Mala razlika u nisanu, ali je sve isti princip. I to je to.
prog321 wrote:OK,, sad se ukopavas, jer ocigledno ne znas.
Nema velike razlike izmedju ta dva pita, plastika je ista, mehanizam isti,, magacin. Isto.
M4 je malo laksi i manji. Kundak se razlikuje. Mala razlika u nisanu, ali je sve isti princip. I to je to.
a sta si ti ocekivao. novi princip rada, novi kalibar, novi okvir, nove materijale. mislim, ne izmislja se princip rada automatske puske svakog petka.
prog321 wrote:Govoris o koristenim materijalima kao da se radi o sasvim drugoj puski.
To je ista puska kao M16. Samo manja i laksa.
Inace, Kalash za njih je bog i batina. Onaj od 7.62mm, naravno
tacno to je bio osnovni razlog nove puske da je manja i laksa. i da se barem pokusaju ispraviti greske prijasnjih konstruktora.
inace sto se tice kalasa za to nebrini velika vecina vojnika u nekom novom odbranbenom ratu za bosnu ce upravo vucerati sa sobom neki derivat kalasa u kalibru 7.62x39.
Cuo sam da Heckler ima problema sa nisanom. Neprecizan je.
Inace meni sve te zapadne varijacije od Hecklera do Steyera, Colta do Berette izgledaju presmjesno.
Imam velike ruke i kad drzim AR-15 osjecam se kao djecak sa igrackom.
prog321 wrote:Cuo sam da Heckler ima problema sa nisanom. Neprecizan je.
Inace meni sve te zapadne varijacije od Hecklera do Steyera, Colta do Berette izgledaju presmjesno.
ma nije ni to problem ti ces dobiti G3 mislim da je ostao jos koji komad iz rata.
prog321 wrote:Cuo sam da Heckler ima problema sa nisanom. Neprecizan je.
ma nije ni to problem ti ces dobiti G3 mislim da je ostao jos koji komad iz rata.
Kupljeno ih je tona nakon rata. Nama bi najbolji bio AK-103(ovaj sa 5.56NATO) jer bi imali oružje koje može mijenjati dijelove sa AKM-om i plus više je pouzdanija nego M16/M4. Ili SCAR-H (isto 5.56NATO) koja je isto pouzdanija od M16.