Antisemitizam u Bosni
-
L u c i f e r
#176 Re: Antisemitizam u Bosni
Ma bitno je da si se ti meni dobro ismijao. 
-
snake c3
- SaraFina
#178 Re: Antisemitizam u Bosni
Meni je totalno glupo na osnovu komentara na portalu i forumu suditi o nekoj novoj " društvenoj pojavi" u BiH. I to ni manje ni više nego duboko ukorijenjenoj.
za ovakve i slične teme ja bi svakako trazila argumente, dokaze i sl. Jer komentari na portalu i forumu to svakako ne mogu biti..
Pogotovo je izlišno dodavati ulje na vatru i tvrditi kako je prateća Antisemitizma ustvari islamska radikalizacija bošnjačkog naroda u sred kršćanske Europe.
Mislim uvod je u najmanju ruku čisti mazohizam i prevazilazi sigurno bilo kakvu zdravu kritiku.
Tema je u startu usmjerena na odredjeni kolosijek koji uvodničar iz nekog razloga preferira.
za ovakve i slične teme ja bi svakako trazila argumente, dokaze i sl. Jer komentari na portalu i forumu to svakako ne mogu biti..
Pogotovo je izlišno dodavati ulje na vatru i tvrditi kako je prateća Antisemitizma ustvari islamska radikalizacija bošnjačkog naroda u sred kršćanske Europe.
Mislim uvod je u najmanju ruku čisti mazohizam i prevazilazi sigurno bilo kakvu zdravu kritiku.
Tema je u startu usmjerena na odredjeni kolosijek koji uvodničar iz nekog razloga preferira.
-
L u c i f e r
#179 Re: Antisemitizam u Bosni
Drago mi je sto je ispalo tako.snake c3 wrote:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150324044
Nadajmo se da da nije rijec o zataskavanju.
Bilo bi mi jos draze kada bi sovinizam i antisemitizam poceli iscezavati iz naseg drustva i virtuelnog domena...
- skupljac_zeljeza
#180 Re: Antisemitizam u Bosni
To je ono licemjerje o kojem govorim, a neki se prave da ne kontaju. Bitno se zaštiti iza pojma 'antisemitizam' i onda raditi šta ti volja.VCorp wrote:To su ti oni što šute na etničko čišćenje u Palestini jer se ne žele zamjeriti jadnim Židovima. Pogledaj samo po medijima, svako ko je progovorio za ove stvari se našao pod paljbom ali s druge strane ljudi protiv Billa Mahera recimo napadaju sve živo, kada mu je došao u goste Netanyahu onda mu se divio i nije mu postavio nijedno provokantno pitanje.
S druge strane u regionu zagrebački i beogradski Jevreji (i cure i momci) se slikaju na Merkavama sa dugim cijevima i postavljaju slike na forume u Fotogalerije, a na Politici pišu islamofobične i antiarapske komentare i onda ti šuti i budi tolerantan i saburli. Dooobro.
- cyprus
#181 Re: Antisemitizam u Bosni
Obzirom da nas nasilje zanima samo kad je motivisano etničkom ili religijskom mržnjom, ovo je ispalo dobrosnake c3 wrote: http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150324044
-
L u c i f e r
#182 Re: Antisemitizam u Bosni
Ogavne komentare pisu ljudi koji zive medju nama.SaraFina wrote:Meni je totalno glupo na osnovu komentara na portalu i forumu suditi o nekoj novoj " društvenoj pojavi" u BiH. I to ni manje ni više nego duboko ukorijenjenoj.
- SaraFina
#183 Re: Antisemitizam u Bosni
L u c i f e r wrote:Drago mi je sto je ispalo tako.snake c3 wrote:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150324044
Bilo bi mi jos draze kada bi sovinizam i antisemitizam poceli iscezavati iz naseg drustva i virtuelnog domena...
Imaš ti ikakve dokaze osim komentara na portalu i forumu anonimusa da je ta " Nova društvena pojava ukorijenjena u slojeve bosanskohercegovačkog društva"?
Dakle bilo što konkretno!
Tvoj dokaz najveći očigledno je pao.
Ima što bolje?
Last edited by SaraFina on 24/03/2015 11:40, edited 1 time in total.
-
L u c i f e r
#184 Re: Antisemitizam u Bosni
I takve komentare osudjujem.skupljac_zeljeza wrote:To je ono licemjerje o kojem govorim, a neki se prave da ne kontaju. Bitno se zaštiti iza pojma 'antisemitizam' i onda raditi šta ti volja.VCorp wrote:To su ti oni što šute na etničko čišćenje u Palestini jer se ne žele zamjeriti jadnim Židovima. Pogledaj samo po medijima, svako ko je progovorio za ove stvari se našao pod paljbom ali s druge strane ljudi protiv Billa Mahera recimo napadaju sve živo, kada mu je došao u goste Netanyahu onda mu se divio i nije mu postavio nijedno provokantno pitanje.
S druge strane u regionu zagrebački i beogradski Jevreji (i cure i momci) se slikaju na Merkavama sa dugim cijevima i postavljaju slike na forume u Fotogalerije, a na Politici pišu islamofobične i antiarapske komentare i onda ti šuti i budi tolerantan i saburli. Dooobro.
Samo sto ne citam Politiku, pa tako nisam ni upoznat sa njima.
-
L u c i f e r
#185 Re: Antisemitizam u Bosni
A ko je rekao to pod navodnicima?SaraFina wrote:L u c i f e r wrote:Drago mi je sto je ispalo tako.snake c3 wrote:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150324044
Imaš ti ikakve dokaze osim komentara na portalu i forumu anonimusa da je ta " Nova društvena pojava ukorijenjena u slojeve bosanskohercegovačkog društva"?
Ima što bolje?
Ja ne.
Osim komentara moja se iskustva svode i na kontakte sa ljudima u mojoj sredini, te se da primjetiti nacionalizam, antisemitizam, kao i apologetika nacizma.
To su moja iskustva. Ostavljam tebi za pravo da imas svoja.
I ne znam o kakvom padanu dokaza govoris? Da li sam ja igdje ustvrdio da je ovo bio antisemitski napad.
Okomila si se na mene samo zato sto kritikujem tvog nesposobnog lopova od rodjaka Kiflu.
Last edited by L u c i f e r on 24/03/2015 11:46, edited 1 time in total.
- BHCluster
#186 Re: Antisemitizam u Bosni
Cuj drago ti da je ovako ispalo a covjek napadnut! Znaci prihvatas jedan oblik mrznje i nasilja dok odbijas drugi.L u c i f e r wrote:
Drago mi je sto je ispalo tako.
-
L u c i f e r
#187 Re: Antisemitizam u Bosni
BHCluster wrote:Cuj drago ti da je ovako ispalo a covjek napadnut! Znaci prihvatas jedan oblik mrznje i nasilja dok odbijas drugi.L u c i f e r wrote:
...
- SaraFina
#188 Re: Antisemitizam u Bosni
L u c i f e r wrote:A ko je rekao to pod navodnicima?SaraFina wrote:L u c i f e r wrote:
Ima što bolje?
Ja ne.
Osim komentara moja se iskustva svode i na kontakte sa ljudima u mojoj sredini, te se da primjetiti nacionalizam, antisemitizam, kao i apologetika nacizma.
To su moja iskustva. Ostavljam tebi za pravo da imas svoja.
Jesi ovo ti pisao u uvodu?
Dakle, daj sam protumači ovaj dio svog posta?Sta se danas desava sa nasim drustvom? Da li je radikalni islamizam toliko pustio korijenje ovde da je antisemitizam postao normalna stvar kao i BHS nacionalizam? Da li su teorije zavjere o zlim cionistima koji vladaju svijetom ovde zaista uobicajeni obrazac razmisljanja?
Kakvim se ti mozdanim driblinzima sluziš?
Prvo bi ovu temu trebalo pod ključ.
Kao što rekoh prevazilazi bilo kakvu zdravu kritiku a ti je svojim stalnim prisustvom " nemoralno " usmjeravas samo ka jednom.
To je i budalama jasno.
Na kraju krunski dokaz tvojih teorija je upravo oboren a ti guslaš o nekoj argumentaciji :
Moja okolina i ljudi s kojim sa u kontaktu
Portal i komentari ispod članaka
Ovo je toliko smiješan pokušaj..
Last edited by SaraFina on 24/03/2015 11:55, edited 1 time in total.
-
m_l
#189 Re: Antisemitizam u Bosni
E, cuj krvoloci?!FreakyStyley wrote:
Po mom iskustvu, cak i u "najprogresivnijim" sredinama u BiH otvoreni i agresivni antisemitizam je mainstream, normalan i pozeljan. Ne znam zasto su Bosnjaci odlucili da veliki dio mrznje nagomilane u sebi kanalisu prema Jevrejskom narodu.
Stvarno interesantan fenomen.
Fasisti su svuda oko nas i bas mi je drago da su mnogi uvidjeli da je famozni bosnjacki merhametluk samo mit i da smo krvoloci ko i ovi u nasem susjedstvu koje mrzimo skoro koliko i Jevreje.
- asurbanipal
#190 Re: Antisemitizam u Bosni
It_is_a_Leclerc wrote: Semitski narodi ? Istina, doduše, nema tolike mržnje prema Arapima.
A što se "podmetanja mom (a bogami i mom) narodu" tiče, dovoljno je samo reći da su na klixu morali zabraniti komentiranje vijesti o jednom Sarajliji, Eliu Tauberu, kojeg su napali na pravdi Boga.
Skoro 90 % današnjih Jevreja nije semitskog porijekla. U svakom slučaju osuđujem napad na Taubera.
- skupljac_zeljeza
#191 Re: Antisemitizam u Bosni
Da.SaraFina wrote: Ovo je toliko smiješan pokušaj..
- SaraFina
#192 Re: Antisemitizam u Bosni
BHCluster wrote:Cuj drago ti da je ovako ispalo a covjek napadnut! Znaci prihvatas jedan oblik mrznje i nasilja dok odbijas drugi.L u c i f e r wrote:
Pazi mu druge rečenice u postu
Koji pokušaji driblanja.
"Nadamo se da nije riječ o zataškavanju"
Ovo je stvarno za LOL
Ko se sve smatra za stručnjake koji bi masama pojasnili nove društvene pojave i ono što ih prati.
Očaj
-
L u c i f e r
#193 Re: Antisemitizam u Bosni
Nije se rodio ko je svima ugodio. 
- SaraFina
#194 Re: Antisemitizam u Bosni
L u c i f e r wrote:Nije se rodio ko je svima ugodio.
Ne trebaš ugadjati, no idući put kad budeš otvorio temu, ne smatraj ostatak foruma ispodprosječno inteligentnim.
Gledaj ljude u istoj ravni sa sobom.
Bar pokušaj.
Vidim da si samozaljubljeno uzivao u sopstvenim postovima na ovo desetak stranica, no očigledno da ti je pokušaj
-
L u c i f e r
#195 Re: Antisemitizam u Bosni
A jesi opcinjena sa mnom jbt, nisam ja tema zenska glavo... 
- asurbanipal
#196 Re: Antisemitizam u Bosni
jao_situacije wrote:genijalan zaključakharač wrote:antisemitizam je čisto rezultat šire islamističke klerikalizacije ove banana države. SIPA i OSA će se dobro naraditi u sljedećih par godina
Genijalno glup zaključak...
- SaraFina
#197 Re: Antisemitizam u Bosni
L u c i f e r wrote:A jesi opcinjena sa mnom jbt, nisam ja tema zenska glavo...
Jesi ovo ti napisao u uvodu? Tvoj dio posta?Sta se danas desava sa nasim drustvom? Da li je radikalni islamizam toliko pustio korijenje ovde da je antisemitizam postao normalna stvar kao i BHS nacionalizam? Da li su teorije zavjere o zlim cionistima koji vladaju svijetom ovde zaista uobicajeni obrazac razmisljanja?
Da ili ne?
Dakle smatraš li se neargumentirano ( bez bilo kakvih dokaza ) stručnjakom koji forumskoj masi pojašnjava " Novu negativnu ukorijenjenu društvenu pojavu" u bosanskohercegovačko društvo?
Smatraš!
Što je prouzročilo tu anomaliju?
Radikalni islamizam.
To nije opsjednutost tobom već argumentiranje.
Bez da branim Gazu, Islam i prebacujem krivnju.
Znači ...
-
L u c i f e r
#198 Re: Antisemitizam u Bosni
Ama Serafina draga, popuscaj me dinatimana... 
- SaraFina
#199 Re: Antisemitizam u Bosni
Je li ovo opet tvoj post kad ti je krunski dokaz pao u vodu?L u c i f e r wrote:
Pročitaj si molim te drugu rečenicu!
- SaraFina
#200 Re: Antisemitizam u Bosni
L u c i f e r wrote:Ama Serafina draga, popuscaj me dinatimana...
I za ovaj oblik mog nicka koji potenciraš.
A ujedno i za argumentiranje.