Wir appellieren nochmals an alle #blockupy Demonstranten: Friedliche Kapitalismuskritik ja, Gewalt nein!

japin_mutapi wrote:marš na berlin

...ovo se zove filozofija doktora Žapca, koji iz perspektive svoga bunara želi suditi o perspektivi Tihog okeana...eto on trebo bi tebe pitat kad i zasto da se buni?...Fudo387 wrote:Znaci, posmatram profil demonstranta koji je zauzeo drazesnu pozu poslije koje dobijes nogu u guzicu.O'zone wrote:
Ja sam za to da se podhitno iz BiH pošalje protestna nota Njemačkoj vladi policiji i da se traži poštivanje ljudskih prava i minimalna upotreba sile protiv civila koji na demokratski način traže svoja prava.![]()
Dakle,
Hlace-300 eura.
Cipele-200 eura
Jakna-250 eura
frizura-50 eura
rusak-150 eura
Hvala druze polizei.
...ja ove proteste vidim kao izraz nezadovoljstva politikom kompletne EU, a ne samo Njemačke...što je tu čudno, intrigantno i sumnjivo što se na ulicama Frankfurta mogu vidjeti pripadnici drugih EU naroda?...danas je bunt u Njemačkoj, sutra će biti u Francuskoj, prekosutra u Italiji itd itd...sve dotle dok se neoliberalni imperijalisti ne privedu pameti i skromnosti, a kojima je cilj plutokracija, odnosno diktatura financijske oligarhije...neko na to ne pristaje,a to su osvješćene mase, koje su u početku uvijek skromnih brojeva...no, vrijeme radi za njih...JohnnyS wrote:Više je Mostaraca palilo zgradu HDZa i SDA onomad nego što je Frankfurtera danas bilo na ulicama da ruši svoj grad... Čitam sad da dominira uvozni šljam, vjerojatno su stopirali od grčke ili španjolske ili se švercali u stočnim vagonima...
Fudo387 wrote:Kinesko prkno wrote:Podrska frankfurtskim herojima
Naravno.
Budi, sta ti znaš sta većina njemaca misli ??Kinesko prkno wrote:Njemacka se polako budi ,ima nade za covjecanstvo.
Svi za jednog ,jedan za sve.
Uz dužno poštovanje... Plutokratija se ruši u Londonu i New Yorku, a ne u Frankfurtu. Inače se samo jača London i NYC. Ima ovdje ljevičara, nezadovoljnih, nije sporono i imaju pravo na to. Ali nije isključeno da ima navođenih provokatora. Za čiji račun? Za račun onih kojima ne odgovara stabilna i jaka Njemačka koja se polako distancira... Njemačka koja se protivi američkoj militarizaciji Ukrajine i tako opire dubinskoj destabilizaciji Evrope u cjelini.Kaligula I wrote:...ja ove proteste vidim kao izraz nezadovoljstva politikom kompletne EU, a ne samo Njemačke...što je tu čudno, intrigantno i sumnjivo što se na ulicama Frankfurta mogu vidjeti pripadnici drugih EU naroda?...danas je bunt u Njemačkoj, sutra će biti u Francuskoj, prekosutra u Italiji itd itd...sve dotle dok se neoliberalni imperijalisti ne privedu pameti i skromnosti, a kojima je cilj plutokracija, odnosno diktatura financijske oligarhije...neko na to ne pristaje,a to su osvješćene mase, koje su u početku uvijek skromnih brojeva...no, vrijeme radi za njih...

samo duldungRtrnOfSalisbury wrote:ocemol primati izbjeglice iz franfurta ?