Nema gandze

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bambino Blu

#176 Re: Nema gandze

Post by Bambino Blu »

sizifinho wrote: čuj 6 KM ahhaha, 20 lepi moj, 20
tebi je cvaja meni cener gram, 6km je na vel'ko kad' uzimas sto je prije bilo apsolutno nemoguce hahaha
Nikad' bolje hemije u gradu a nikad jeftinije :S
walter kurtz wrote:Zna li se kad dolazi iduca tura jao nam kriminalaca sposobni ko i politicari :mrgreen:
Ima vune javi se na pp ako te zanima :D
apsidejzi

#177 Re: Nema gandze

Post by apsidejzi »

Bambino Blu wrote:
sizifinho wrote:nije bas da nema, ali je poskupilo xD prije za cenera dobijes gram, sad 0,6-0,7

gram ? ja sam iskreno dobivo po 1,4 - 1,5 panjeve, 30grama uzimo za 90km.
Sad brat bratu neda 25ticu za stoju, a panj 0,7 i to da te pocasti neko :S
Onaj osjecaj kad procitas neku mjernu jedinicu i pojma nemas sta to znaci :)
Russki

#178 Re: Nema gandze

Post by Russki »

Sinoć naletio na paketić, isuste, 0,5..al zato razvaljuje, sve majmuni ispred očiju letaju :D
Saian

#179 Re: Nema gandze

Post by Saian »

Bambino Blu wrote:
sizifinho wrote:
Bambino Blu wrote: Hemije nikad vise u gradu gram dande 6km a 0,7 silje cener pa gdje to ima :S
sta je danda haha

speed hahah brzina na vrat na nos
ja kad sam cuo od jarana "hicha" kad se nisam zakocenio :D :D :D
celava_dlaka

#180 Re: Nema gandze

Post by celava_dlaka »

pa kaze jao domine :D

stjui kaš na buxnu
walter kurtz

#181 Re: Nema gandze

Post by walter kurtz »

Bambino Blu wrote:
sizifinho wrote: čuj 6 KM ahhaha, 20 lepi moj, 20
tebi je cvaja meni cener gram, 6km je na vel'ko kad' uzimas sto je prije bilo apsolutno nemoguce hahaha
Nikad' bolje hemije u gradu a nikad jeftinije :S
walter kurtz wrote:Zna li se kad dolazi iduca tura jao nam kriminalaca sposobni ko i politicari :mrgreen:
Ima vune javi se na pp ako te zanima :D
Hvala na ponudi imam ja vazda za sebe nego mi zao raje
Bambino Blu

#182 Re: Nema gandze

Post by Bambino Blu »

celava_dlaka wrote:pa kaze jao domine :D

stjui kaš na buxnu
Same vicu uzmi me hahahah

Nek' je dobro raji svoj :)
Daryl Dixon

#183 Re: Nema gandze

Post by Daryl Dixon »

azirate. :mrgreen:
Radio Sarajevo

#184 Re: Nema gandze

Post by Radio Sarajevo »

нема ганџе
Како код кога :D
kucniljubimac

#185 Re: Nema gandze

Post by kucniljubimac »

Stoner wrote:
DanskiBosnjaci wrote: ali valjda oni koji su probali najbolje znaju jesu ovisnici ili nisu
Da ovisnik zna da je ovisan i kad postaje ovisan komune ne bi postojale.
Bullshit.
KIseljak12

#186 Re: Nema gandze

Post by KIseljak12 »

kucniljubimac wrote:
Stoner wrote:
DanskiBosnjaci wrote: ali valjda oni koji su probali najbolje znaju jesu ovisnici ili nisu
Da ovisnik zna da je ovisan i kad postaje ovisan komune ne bi postojale.
Bullshit.
Ljudi nije ovo stvar za zajebanciju. Jedan moj drug se navuko na travu i predozirao se mlad, a jednoj prijateljici su stavili dzoint u sok od cega je zatrudnila i umrla.
walter kurtz

#187 Re: Nema gandze

Post by walter kurtz »

Salis se naravno :thumbup:
Stjui

#188 Re: Nema gandze

Post by Stjui »

KIseljak12 wrote: Ljudi nije ovo stvar za zajebanciju. Jedan moj drug se navuko na travu i predozirao se mlad, a jednoj prijateljici su stavili dzoint u sok od cega je zatrudnila i umrla.
neuspješan pokušaj trolanja,g.kiseljak.znamo svi da ovisnici dobijaju teške napade kreveljenja itd,ali da neko zatrudni to je izvala na kvadrat...
KIseljak12

#189 Re: Nema gandze

Post by KIseljak12 »

Stjui wrote:
KIseljak12 wrote: Ljudi nije ovo stvar za zajebanciju. Jedan moj drug se navuko na travu i predozirao se mlad, a jednoj prijateljici su stavili dzoint u sok od cega je zatrudnila i umrla.
neuspješan pokušaj trolanja,g.kiseljak.znamo svi da ovisnici dobijaju teške napade kreveljenja itd,ali da neko zatrudni to je izvala na kvadrat...
Sigurno nije od toga, nego su iskoristili njeno stanje nemogucnosti rasudjivanja
Stjui

#190 Re: Nema gandze

Post by Stjui »

KIseljak12 wrote: Sigurno nije od toga, nego su iskoristili njeno stanje nemogucnosti rasudjivanja
ja ipak mislim da ste vi trol.

poruka ostalim forumašima:

Image
KIseljak12

#191 Re: Nema gandze

Post by KIseljak12 »

Stjui wrote:
Onda vecina ljudi u BiH krizira, u koju god javnu ustanovu dodjem, svi se nesto krevelje i slazu face :(
ZelenaZgrada

#192 Re: Nema gandze

Post by ZelenaZgrada »

Nestašica je na nivou Regiona (izuzimajući Kosovo pretpostavljam) Priča je da sve ide u ulje jer im se tako više isplati. Klijentela je sigurnija i platežnija, rizik prilikom prodaje manji, roba manje kabasta ...

Izgleda da je situacija pukla na duže, možda i nepovratno. Cijene su već otišle po 50-100% gore, a pitanje je gdje će se zaustaviti.
KIseljak12

#193 Re: Nema gandze

Post by KIseljak12 »

ZelenaZgrada wrote:Nestašica je na nivou Regiona (izuzimajući Kosovo pretpostavljam) Priča je da sve ide u ulje jer im se tako više isplati. Klijentela je sigurnija i platežnija, rizik prilikom prodaje manji, roba manje kabasta ...

Izgleda da je situacija pukla na duže, možda i nepovratno. Cijene su već otišle po 50-100% gore, a pitanje je gdje će se zaustaviti.
Posto je ovo trziste poprilicno neregulisano, za razliku od legalnih trzista, takodjer dosta veliko trziste, zanimljivo ce biti posmatrati razvoj situacije u iducih 6-12 mjeseci. Prije ili kasnije ce se pojaviti neko ko ce u tome vidjeti priliku za zaradu, pa ce i cijenom i kvalitetom povaljati ove sto sad pale raju po usima. U svakom slucaju, ovakva situacija je dugorocno neodrziva, osim ako se ne desi nesto revolucionarno na policijsko-sudskom planu u sta sumnjam s obzirom na trenutnu umjesanost istih u postojece stanje stvari.
jao_situacije

#194 Re: Nema gandze

Post by jao_situacije »

wow, tema je baš napredovala vidimo čak i neke ekonomske projekcije za idućih 12 mjeseci
analizira se stanje u regionu, svaka čast :thumbup:
da se pola ljudi u našoj zemlji zanima za nešto pametno i uloži trud i energiju u to mi bi bili japan, ali jok bolje se drogirati i vršiti analize 4. poljske lige jug
zato smo mi kurac od ovce.
Stjui

#195 Re: Nema gandze

Post by Stjui »

ZelenaZgrada wrote:Nestašica je na nivou Regiona (izuzimajući Kosovo pretpostavljam) Priča je da sve ide u ulje jer im se tako više isplati. Klijentela je sigurnija i platežnija, rizik prilikom prodaje manji, roba manje kabasta ...

Image
KIseljak12

#196 Re: Nema gandze

Post by KIseljak12 »

jao_situacije wrote:wow, tema je baš napredovala vidimo čak i neke ekonomske projekcije za idućih 12 mjeseci
da se pola ljudi u našoj zemlji zanima za nešto pametno i uloži trud i energiju u to mi bi bili japan, ali jok bolje se drogirati i vršiti analize 4. poljske lige jug
Svako se cese gdje ga svrbi. To sto raspravljam o ovoj temi, ne znaci da ne radim ista pametnije u zivotu. Dijelim tvoje misljenje pogotovo vezano za politicke i sportske strucnjake po kafanama. Kod nas su svi eksperti za sve i znaju sve o svemu od sporta, ekonomije, medicine do borilackih vjestina. Zato niko ne radi svoj posao kako treba
broj dva

#197 Re: Nema gandze

Post by broj dva »

jao_situacije wrote:wow, tema je baš napredovala vidimo čak i neke ekonomske projekcije za idućih 12 mjeseci
----
Sto se to ne valja drogirat ?
kucniljubimac

#198 Re: Nema gandze

Post by kucniljubimac »

To pokazuje da to sve dolazi iz 2,3 rute, i da to neko kontrolise.
Ne konzumiram srecom, al' ko nema nesto privatno mora bas kopati :D
ZelenaZgrada

#199 Re: Nema gandze

Post by ZelenaZgrada »

KIseljak12 wrote: Posto je ovo trziste poprilicno neregulisano, za razliku od legalnih trzista, takodjer dosta veliko trziste, zanimljivo ce biti posmatrati razvoj situacije u iducih 6-12 mjeseci. Prije ili kasnije ce se pojaviti neko ko ce u tome vidjeti priliku za zaradu, pa ce i cijenom i kvalitetom povaljati ove sto sad pale raju po usima. U svakom slucaju, ovakva situacija je dugorocno neodrziva, osim ako se ne desi nesto revolucionarno na policijsko-sudskom planu u sta sumnjam s obzirom na trenutnu umjesanost istih u postojece stanje stvari.
Ma đe je neregulisano ... niko ovdje ne prodaje ništa bez dozvole nadležnih organa. Ko pokuša, obično brzo pukne pa ili dobije disciplinsku za primjer ili, ako pokazuje potencijal, bude regrutovan da radi za ovlaštene distributere.

Taj neko već koristi priliku, tako što se kutariše robe očajnog kvaliteta, koja je buđavila po skladištima, po cijenama vrhunskog proizvoda. Cijena i kvalitet im ne trebaju u situaciji kad imaju monopol na tržištu. Pa sad, ovi stariji prekaljeni će malo da kenjaju ali će prihvatiti nova pravila igre, a mlade neiskusne će situacija masovno da preusmjeri na tržište težih droga, što je ponovo win-win situacija za monopolistu.
KIseljak12

#200 Re: Nema gandze

Post by KIseljak12 »

ZelenaZgrada wrote:
KIseljak12 wrote: Posto je ovo trziste poprilicno neregulisano, za razliku od legalnih trzista, takodjer dosta veliko trziste, zanimljivo ce biti posmatrati razvoj situacije u iducih 6-12 mjeseci. Prije ili kasnije ce se pojaviti neko ko ce u tome vidjeti priliku za zaradu, pa ce i cijenom i kvalitetom povaljati ove sto sad pale raju po usima. U svakom slucaju, ovakva situacija je dugorocno neodrziva, osim ako se ne desi nesto revolucionarno na policijsko-sudskom planu u sta sumnjam s obzirom na trenutnu umjesanost istih u postojece stanje stvari.
Ma đe je neregulisano ... niko ovdje ne prodaje ništa bez dozvole nadležnih organa. Ko pokuša, obično brzo pukne pa ili dobije disciplinsku za primjer ili, ako pokazuje potencijal, bude regrutovan da radi za ovlaštene distributere.

Taj neko već koristi priliku, tako što se kutariše robe očajnog kvaliteta, koja je buđavila po skladištima, po cijenama vrhunskog proizvoda. Cijena i kvalitet im ne trebaju u situaciji kad imaju monopol na tržištu. Pa sad, ovi stariji prekaljeni će malo da kenjaju ali će prihvatiti nova pravila igre, a mlade neiskusne će situacija masovno da preusmjeri na tržište težih droga, što je ponovo win-win situacija za monopolistu.
Vidis, nisam se sjetio tih varijanti. Ovo neko na vlasti dobro kontrolise, kao sto prethodni forumas rece, 2-3 glavne rute plafon. Bez njihovog amina nema nicega, jer da je nekome do toga stalo, mogli bi hemiju pomesti za 7 dana s ulica.
Post Reply