Kakav bolan rat, pa čovjeku su 22 godine. Plakao bi da ima radi čega. Prođite se.Bosna je imala rat. to nije normalno
Nadje li curu i povjeri se---da ne moze suze pustit---bojim se da ce.
STRUCNI savjet je neophodan.
Ne mogu plakati
- gospodja profiterka
#176 Re: Ne mogu plakati
- haubica_i_to_teshka
#178 Re: Ne mogu plakati
@stoner, jesi li ovi ti napisao da imash dijagnozu “anksiozno-depresivan” ?
http://forum.klix.ba/anksioznostttttttt ... 1s625.html
p.s ." mindfulness “ se dotice meditacije (u prvoj fazi) ,ali nije meditacija kao meditacija." Mindfulness” mozesh koristiti kada hodash, jedesh,... ne samo kao tehniku disanja dijafragmom i ne bi trebao da imash iskustva “depersonalizacije” .Mozda poslije panicnog napada, ali ne poslije korishtenja “mindfulness” ( u tvom slucaju tehnike disanja).
To bi morao da radish sa nekim ko je treniran i ko zna kako da koristi “mindfulness”.... kako da te usmjerava , a ne sam na svoju ruku.
pozz
http://forum.klix.ba/anksioznostttttttt ... 1s625.html
p.s ." mindfulness “ se dotice meditacije (u prvoj fazi) ,ali nije meditacija kao meditacija." Mindfulness” mozesh koristiti kada hodash, jedesh,... ne samo kao tehniku disanja dijafragmom i ne bi trebao da imash iskustva “depersonalizacije” .Mozda poslije panicnog napada, ali ne poslije korishtenja “mindfulness” ( u tvom slucaju tehnike disanja).
To bi morao da radish sa nekim ko je treniran i ko zna kako da koristi “mindfulness”.... kako da te usmjerava , a ne sam na svoju ruku.
pozz
- Stoner
#179 Re: Ne mogu plakati
E poz haubica.
Da jesam, na toj temi sam bio dosta aktivan.
Ma odustao sam od tih meditacija, ne svidja mi se to, nije za mene... ili da dam još jednu šansu.. al ne znam... anksioznost me dosta popustila kako je znalo bit..
Ma odustao sam od tih meditacija, ne svidja mi se to, nije za mene... ili da dam još jednu šansu.. al ne znam... anksioznost me dosta popustila kako je znalo bit..
Last edited by Stoner on 16/03/2015 01:01, edited 1 time in total.
- haubica_i_to_teshka
#180 Re: Ne mogu plakati
Bilo da radish CBT, AKT ili neki drugi program ,”mindfulness” je samo dio programa, koji se moze ili ne ukljuciti.Stoner wrote:E poz haubica.
Ma odustao sam od tih meditacija, ne svidja mi se to, nije za mene.
Ako Ti ne odgovara...iskljucish, ali trebao bi da radish sa nekim ko zna
pozz
- Stoner
#181 Re: Ne mogu plakati
haubica_i_to_teshka wrote:Bilo da radish CBT, AKT ili neki drugi program ,”mindfulness” je samo dio programa, koji se moze ili ne ukljuciti.Stoner wrote:E poz haubica.
pozz
Pa ko zna?
Ko u Sarajevu ima da drži kurseve,časove ili instrukcije iz mindfulness?
- haubica_i_to_teshka
#182 Re: Ne mogu plakati
Nisam u Sarajevu i nemam kontakte sa psiholozima/terapeutima/psihijatrima....
- Stoner
#183 Re: Ne mogu plakati
E jbg, ja ovdje nikad nisam čuo da ima ikakav program ili kurs vezan za mindfulness, ne znaju ni psihijatri kad sam im spominjao...
-
razonoda
#184 Re: Ne mogu plakati
Ti imas problem i sa spavanjem?Stoner wrote:haubica_i_to_teshka wrote:Bilo da radish CBT, AKT ili neki drugi program ,”mindfulness” je samo dio programa, koji se moze ili ne ukljuciti.Stoner wrote:E poz haubica.
pozz
Pa ko zna?
Ko u Sarajevu ima da drži kurseve,časove ili instrukcije iz mindfulness?
- KPNCTNJAH
#185 Re: Ne mogu plakati
A vjeruj da nista ne propustas, nije neki merak plakati..
Tesko mi je gledati kad neko place, pogotovo zensko, al' kad cujem da jeca, odjednom zelim da je udarim, ne znam zasto... ima ovih psihologa ovdje koji mi mogu pojasniti zasto je to tako...
Tesko mi je gledati kad neko place, pogotovo zensko, al' kad cujem da jeca, odjednom zelim da je udarim, ne znam zasto... ima ovih psihologa ovdje koji mi mogu pojasniti zasto je to tako...
- Stoner
#186 Re: Ne mogu plakati
razonoda wrote:Ti imas problem i sa spavanjem?
Pa uglavnom. Zašto?
-
razonoda
#187 Re: Ne mogu plakati
Zar nije kod tebe 2:00AMStoner wrote:razonoda wrote:Ti imas problem i sa spavanjem?![]()
![]()
Pa uglavnom. Zašto?
- haubica_i_to_teshka
#188 Re: Ne mogu plakati
Preporuci im profesonalno usavrshavanje, seminare, kurseve...Stoner wrote:E jbg, ja ovdje nikad nisam čuo da ima ikakav program ili kurs vezan za mindfulness, ne znaju ni psihijatri kad sam im spominjao...
- Stoner
#189 Re: Ne mogu plakati
Jbg jarane, ovdje se radi o tome da ja jednu normalnu ljudsku reakciju nisam doživio od pubertetskih godina i to ne može biti u redu.KPNCTNJAH wrote:A vjeruj da nista ne propustas, nije neki merak plakati..![]()
Kad o tome razmisliš, onda nije ni bitno da li živim "pod staklenim zvonom" kako neki forumaši kažu jer i sretni ljudi nekad plaču ha ja.
- ExNihilo
#190 Re: Ne mogu plakati
KPNCTNJAH wrote:A vjeruj da nista ne propustas, nije neki merak plakati..![]()
Čitam i kontam reći će "da je zagrlim", kad ono...
- Stoner
#191 Re: Ne mogu plakati
razonoda wrote:Zar nije kod tebe 2:00AMStoner wrote:razonoda wrote:Ti imas problem i sa spavanjem?![]()
![]()
Pa uglavnom. Zašto?
Nije. 1.
- animals
#192 Re: Ne mogu plakati
Ti si sasvim normalan..vjeruj psihologu..KPNCTNJAH wrote:A vjeruj da nista ne propustas, nije neki merak plakati..![]()
- BourbonVanilla
#193 Re: Ne mogu plakati
Ja opet imam suprotan problem. Preosjetljiva sam.
Previse obracam paznju na svijet oko sebe, sa svime se povezujem u prirodi - od covjeka do onog najsitnijeg stvorenja. I kako vrijeme prolazi samo sam jos senzitivnija, toliko da me rasplace i krijesnica koja ugine u tegli samo zato sto nekog zabavlja da lovi svijetlece bube
Ako nista, lakse ti je zivjeti nego meni koja previse vidi, previse brine, previse osjeca
Previse obracam paznju na svijet oko sebe, sa svime se povezujem u prirodi - od covjeka do onog najsitnijeg stvorenja. I kako vrijeme prolazi samo sam jos senzitivnija, toliko da me rasplace i krijesnica koja ugine u tegli samo zato sto nekog zabavlja da lovi svijetlece bube
Ako nista, lakse ti je zivjeti nego meni koja previse vidi, previse brine, previse osjeca
- Ljakan
#194 Re: Ne mogu plakati
on se jos cudi umjesto da mu bude drago.bolje da si ko stjena nego ko curica.
- Capajebo
#195 Re: Ne mogu plakati
BourbonVanilla wrote:Ja opet imam suprotan problem. Preosjetljiva sam.
- MedenoSrce
#196 Re: Ne mogu plakati
kad god mi se place ja nekog prebijem
ako nema nikog onda se bas isplacem, dobar osjecaj ... nekako procisceno se osjetim
ako nema nikog onda se bas isplacem, dobar osjecaj ... nekako procisceno se osjetim
- Stoner
#197 Re: Ne mogu plakati
Eh, ti sad ideš iz krajnosti u krajnost. Ponekad zaplakati je najnormalnija stvar ali godinama niti imati osjećaj da ćeš zaplakati, nije, jbg.Ljakan wrote:on se jos cudi umjesto da mu bude drago.bolje da si ko stjena nego ko curica.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#198 Re: Ne mogu plakati
Eh kad pocnes raditi i kad vidis razliku izmedju ekonomske teorije kojom nas ovdje bombardujes i prakse....
-
razonoda
#199 Re: Ne mogu plakati
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#200 Re: Ne mogu plakati
More bit.razonoda wrote:Eh , kad preoboli ovo sa --plakanjem===sljedece je --ljudi ne mogu da kakim. itd. Problem je u drugom problemu.
Ali dok sa 22 godine imas vremena i sto je jos gore, interesa, za beskrajno naprdjivanje sa ljudima na forumu, normalno da nije bas sve po pe-esu, da ne kazem udure.
Jos kad pricas i nastupas na nacin na koji ovaj decko nastupa, a sto je radosni dobro secirao, onda je fakat vrijeme da se pale lampice za uzbunu.
Da li ti decko moras raditi u skadistu Konzuma da platis semestar i rezije u studentskom smjestaju, nit bi imao vremena za forum, nit bi te morio nedostatak razloga za plac....