Odgajanje tudje djece

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
cLo

#176 Re: Odgajanje tudje djece

Post by cLo »

razonoda wrote:
cLo wrote:
Njanjavi wrote:
al mi je ovo na kraju fakat neshvatljivo da djete tek tako mozes klasifikovat na tudje i svoje
I meni je neshvatljivo da svoje dijete voliš isto kao tuđe. Šta ćemo sad?
:shock:
Šta ti buljiš sad?
MedenoSrce

#177 Re: Odgajanje tudje djece

Post by MedenoSrce »

zovite me blesavom al ja kad nekog volim g**** mi od te osobe drago a kam' li dijete. Ne bih volejla da me takvo nesto zapadne prvenstveno jer nisam ljubitelj djece nepoznatih ljudi, onda posesivna sam jako, onda neko je na tu djecu vec izvrsio odredjeni uticaj sa kojim sa ja mozda ne slazem a malo sam i kontrol frik - helem svasta mi nesto fali :mrgreen:

Rodjaku mi umrla zena od raka nedavno, ima malo dijete ali ja se nadam da ce naci nekoga ko ce imati dovoljno srca i za njega i za dijete
razonoda

#178 Re: Odgajanje tudje djece

Post by razonoda »

cLo wrote:
Njanjavi wrote:
al mi je ovo na kraju fakat neshvatljivo da djete tek tako mozes klasifikovat na tudje i svoje
I meni je neshvatljivo da svoje dijete voliš isto kao tuđe. Šta ćemo sad?
:-) I onda se pitamo ko odgoji---mladica,karadzica , batka...
cLo

#179 Re: Odgajanje tudje djece

Post by cLo »

MedenoSrce wrote:zovite me blesavom al ja kad nekog volim g**** mi od te osobe drago a kam' li dijete. Ne bih volejla da me takvo nesto zapadne prvenstveno jer nisam ljubitelj djece nepoznatih ljudi, onda posesivna sam jako, onda neko je na tu djecu vec izvrsio odredjeni uticaj sa kojim sa ja mozda ne slazem a malo sam i kontrol frik - helem svasta mi nesto fali :mrgreen:

Rodjaku mi umrla zena od raka nedavno, ima malo dijete ali ja se nadam da ce naci nekoga ko ce imati dovoljno srca i za njega i za dijete
Shvatam ja da neko ima oooogrooomnooo srce i da zaista može voljeti bezuslovno tuđe dijete, brinuti se o njemu, bdjeti, proživljavati, strahovati i ta uloga treba da pripada samo takvim ljudima.
Ja ništa ne mogu napola, pa tako ne bih mogla ni to. Ružno bih se osjećala kao "maćeha", kao neko ko je tu i odgovoran, a opet nema nikakvo pravo. Teško je to, biti odgovoran, a ne petljati se. Da ne kažem umjetnost.
cLo

#180 Re: Odgajanje tudje djece

Post by cLo »

razonoda wrote: :-) I onda se pitamo ko odgoji---mladica,karadzica , batka...
:cry:
ZenaZbrkovima

#181 Re: Odgajanje tudje djece

Post by ZenaZbrkovima »

Mislim da bih u ime ljubavi prema toj osobi mogla prihvatiti i odgajati i njegovo dijete, voljeti ga u ime te ljubavi takodjer, isto kao sto se, nekako podrazumijevano, vole roditelji i porodica partnera, jer predstavljaju dio licnosti i zivota osobe koju volis.
Ali nisam sigurna da li bi to bilo istim intenzitetom kao da se radi o vlastitom djetetu.. odnosno, nekako sam sigurna da ne bi bilo isto, sto je opet prirodna stvar.
cLo

#182 Re: Odgajanje tudje djece

Post by cLo »

Izgleda da nije prirodno voljeti svoje dijete najviše na svijetu.
Ako voliš onda odgajaš Mladića :cry:
ZenaZbrkovima

#183 Re: Odgajanje tudje djece

Post by ZenaZbrkovima »

Vipsilon wrote:Tuđu kopilad ne bih odgajao. Svakom svačije.
Zalosno je sto cesto ovakvi odgajaju tudju "kopilad" a da toga nisu ni svjesni.
cLo

#184 Re: Odgajanje tudje djece

Post by cLo »

ovo je ludo i odoh ja, a vi ekstremišite i pravite se mutavi
insomnia78

#185 Re: Odgajanje tudje djece

Post by insomnia78 »

cLo wrote:ovo je ludo i odoh ja, a vi ekstremišite i pravite se mutavi
Ma jok, forum
Ovdje su svi tolerantni, prijateljski raspolozeni, vole tudju djecu, ne mrze strance...
Ona 'na'...
Usta moja hvalite me
Njanjavi

#186 Re: Odgajanje tudje djece

Post by Njanjavi »

Presmjesno koliko jeftinih generalizacija uzimate zdravo za gotovo kao neke crno bjele fakte i to je to.
Ko biva maceha je vazda babaroga, maceha nema prava zagalamit na djete ako je hajvan, ko biva ne pita se nista, samo je tu da kuha, brine se o djetetu a sve ostalo se nje ne tice, pogotovo odgoj jelte.
Ne kontam fakat kakve vi lose bajkice il filmove gledate na tu temu.
Jebote mene je i komsija smjeo opalit po usima kad se pravim hajvan a da me ocuh ne smije, mislim o cemu pricamo jbote.
Uopste nije potrebno ni oooooogromnooo srce kao sto doticna mlada djeva pishe, dovoljna je osnovna jebena urodjena LJUDSKOST, osnovni OBRAZ, osnovna KULTURA jebena.
Osnovno ono da ne djelis insana na tudje i svoje vec na insane, na ziva jebena bica a ne necije, svacije, tudje, moje, njeno.
Jbote kad mi gost dodje u kucu ja pripazim da nema razlike u ponasanju izmedju domacina i gosta, a vas masa ovde sere da prema djetetu zene koju volis ne bi imali volje, zelje, zivaca se ponasat prema njenom djetetu kao prema svom.
I sad ko biva to neko oooogromnoooo srce treba da se prema DJETETU ponasas kao prema normalnom insanu, nekome ko nije teret nit breme jer mu jebes mater svaku noc i fino ti s njom al et djete je tudje, to nije to :lol:
Presmjesno bi bilo da nije frapirajuce debilno, ocijumi :roll:
Strashno.
cLo

#187 Re: Odgajanje tudje djece

Post by cLo »

Njanjavi wrote:Presmjesno koliko jeftinih generalizacija uzimate zdravo za gotovo kao neke crno bjele fakte i to je to.
Ko biva maceha je vazda babaroga, maceha nema prava zagalamit na djete ako je hajvan, ko biva ne pita se nista, samo je tu da kuha, brine se o djetetu a sve ostalo se nje ne tice, pogotovo odgoj jelte.
Jebote mene je i komsija smjeo opalit po usima kad se pravim hajvan a da me ocuh ne smije, mislim o cemu pricamo jbote.
Uopste nije potrebno ni oooooogromnooo srce kao sto doticna mlada djeva pishe, dovoljna je osnovna jebena urodjena LJUDSKOST, osnovni OBRAZ, osnovna KULTURA jebena.
Osnovno ono da ne djelis insana na tudje i svoje vec na insane, na ziva jebena bica a ne necije, svacije, tudje, moje, njeno.
Jbote kad mi gost dodje u kucu ja pripazim da nema razlike u ponasanju izmedju domacina i gosta, a vas masa ovde sere da prema djetetu zene koju volis ne bi imali volje, zelje, zivaca se ponasat prema njenom djetetu kao prema svom.
I sad ko biva to neko oooogromnoooo srce treba da se prema DJETETU ponasas kao prema normalnom insanu, nekome ko nije teret nit breme jer mu jebes mater svaku noc i fino ti s njom al et djete je tudje, to nije to :lol:
Strashno.
Ne znam šta ljudi ovdje pod "odgojem" podrazumijevaju? Konkretno TI?
Dijete nije čaša da ga napuniš, opereš, posadiš na policu.
Što se mene lično tiče odgoj djeteta je puno više od nahraniti i presvući.
S4mpion

#188 Re: Odgajanje tudje djece

Post by S4mpion »

ZenaZbrkovima wrote:Mislim da bih u ime ljubavi prema toj osobi mogla prihvatiti i odgajati i njegovo dijete, voljeti ga u ime te ljubavi takodjer, isto kao sto se, nekako podrazumijevano, vole roditelji i porodica partnera, jer predstavljaju dio licnosti i zivota osobe koju volis.
Ali nisam sigurna da li bi to bilo istim intenzitetom kao da se radi o vlastitom djetetu.. odnosno, nekako sam sigurna da ne bi bilo isto, sto je opet prirodna stvar.
Khmm...
Njanjavi

#189 Re: Odgajanje tudje djece

Post by Njanjavi »

cLo wrote:
Njanjavi wrote:Presmjesno koliko jeftinih generalizacija uzimate zdravo za gotovo kao neke crno bjele fakte i to je to.
Strashno.
Ne znam šta ljudi ovdje pod "odgojem" podrazumijevaju? Konkretno TI?
Dijete nije čaša da ga napuniš, opereš, posadiš na policu.
Što se mene lično tiče odgoj djeteta je puno više od nahraniti i presvući.
Sigurno ne ona tvoja ideja o odgoju i ulozi macehe, da si tu odgovorna a kao nemas nikakva prava, biti tu a ne petljati se :lol: mislim haloo, zemlja mozak, wtf, citas li sta sem pepeljuge majke ti :lol:
Vipsilon

#190 Re: Odgajanje tudje djece

Post by Vipsilon »

ZenaZbrkovima wrote:
Vipsilon wrote:Tuđu kopilad ne bih odgajao. Svakom svačije.
Zalosno je sto cesto ovakvi odgajaju tudju "kopilad" a da toga nisu ni svjesni.
Ma ja, kako ono bješe, karma je kučka. Hvala na osvješćenju.
Njanjavi

#191 Re: Odgajanje tudje djece

Post by Njanjavi »

Cartmane wrote:
Strashno.

Jesi li ti nekakav seksualni manijak ili sta? Svaki ti upis sadrzi rijeci poput "hashimaga", yebachina, kurac, vadzajna itd...
Zamolio bih te da mi kopiras gdje upotrjebih izraz kurac, a ako ti vagina tukne na nenormalan izraz koji vuce na sexualne devijacije, stvarno onda nemam rjeci :roll:
I jos jednom ponavljam, zamolio bih te fino ovako da mi sad kopiras koliko puta ja napisah rjec KURAC u proslim postovima.
Hashimaga je sasvim korektan i simpatican izraz za chunu, a rjec kurac sine lazes da napisah igdje ;)
MedenoSrce

#192 Re: Odgajanje tudje djece

Post by MedenoSrce »

Šta ste se natakarili na clo, ti njanjavi i onaj razonoda vama govorim.
Eto sad neko sjedi i mašta da mu/joj ljubav života ima djecu sa nekim desetim, jes al u žutu. Svi biramo sebi, srce je čudna zvjerka. Voljela bih i ja da imam muškarca koji nije ženska pogledao dok mene nije upoznao al želje i pozdravi su na drugom odjelu.

Samo pokušajte razumjeti drugoga bez želje, potrebe, namjere da se osudjuje, bude pametan za tuđi groš,
cLo

#193 Re: Odgajanje tudje djece

Post by cLo »

Njanjavi wrote: Sigurno ne ona tvoja ideja o odgoju i ulozi macehe, da si tu odgovorna a kao nemas nikakva prava, biti tu a ne petljati se :lol: mislim haloo, zemlja mozak, wtf, citas li sta sem pepeljuge majke ti :lol:
:lol: :lol: :lol:
Ne znam možda sam ja hladna, nemam pojma, za mene je samo ono što je skroz moje - moje, jbg! Takva sam. Nije da ne mogu voljeti tuđu djecu, volim ih stvarno, djecu generalno volim, ali hej ljubav prema svom djetetu da se može mjeriti s nečim ili nekim, nikad!
Napisala sam da radije ne bih, nikad ne znaš šta život nosi, ali kada bih mogla da biram uvijek bih izabrala svoje dijete i svog muža, umjesto tuđeg.
cLo

#194 Re: Odgajanje tudje djece

Post by cLo »

MedenoSrce wrote:Šta ste se natakarili na clo, ti njanjavi i onaj razonoda vama govorim.
Eto sad neko sjedi i mašta da mu/joj ljubav života ima djecu sa nekim desetim, jes al u žutu. Svi biramo sebi, srce je čudna zvjerka. Voljela bih i ja da imam muškarca koji nije ženska pogledao dok mene nije upoznao al želje i pozdravi su na drugom odjelu.

Samo pokušajte razumjeti drugoga bez želje, potrebe, namjere da se osudjuje, bude pametan za tuđi groš,
Ko zna kakva su njih iskustva istesala. Možda teška i bolna, zato se i ne ljutim. Možda....Možda...Da me je neki drugi čovjek volio više od moga tate, možda bih isto pisala.
Njanjavi

#195 Re: Odgajanje tudje djece

Post by Njanjavi »

Cartmane wrote:

Dobro, nisi izricito napisao kurac, ali hashimaga, chundara, you get the point. Samo jos fali "belegija". Spominjanje svih tih izraza je u redu, ali ne vidim sta imaju s ovom temom zajednickoga...
Hmmm pa ok ako vec nisam napisao tu rjec koju mi trpas da jesam, koja te onda od ovih upotrjebljenih fraza navodi na pomisao da sam sexualni manijak i devijantan lik.
Upotreba rjeci vagina mozda? :lol:
I kako nemaju covjece pricamo o reprodukciji i pravljenju djece, odgoju iste, o zivotu sa materom tog djeteta, dotaknemo se i djidjimidjija sta ces :roll:
MedenoSrce

#196 Re: Odgajanje tudje djece

Post by MedenoSrce »

cLo wrote: Ko zna kakva su njih iskustva istesala. Možda teška i bolna, zato se i ne ljutim. Možda....Možda...Da me je neki drugi čovjek volio više od moga tate, možda bih isto pisala.
Ma hajde da se šale nego se upalili kao da im život o tematici zavisi ili da ćemo otplatiti vanjski dug :D
Njanjavi

#197 Re: Odgajanje tudje djece

Post by Njanjavi »

cLo wrote:
MedenoSrce wrote:Šta ste se natakarili na clo, ti njanjavi i onaj razonoda vama govorim.

Ko zna kakva su njih iskustva istesala. Možda teška i bolna, zato se i ne ljutim. Možda....Možda...Da me je neki drugi čovjek volio više od moga tate, možda bih isto pisala.
@MedSrce Nisam se natakario uopste, al eto upravo si i sama napisala srz mojih postova, mozete kenjat kolko hocete i kategoricki na papiru kenjat o tome da ne bi, al srce se ne pita nit se moze kontrolisat.
Kad zaljepis care da ima krdo djece ti si ljepno i halali huso materi. Stavovi se mjenjaju, sve to pada u vodu kad se insan primi.
Zato mi je presmjesno procitat oni shatro ne bi nema shamse teoretske :lol:
I btw, ne shvatam po cemu se upalih, jesam li trebao trolat malo izmedju postova da vam ostavim dojam neupaljenosti :lol:
Cim insan malo ozbiljnije pristupi temi, to je ovde paljevina i shatro upaljen si :lol:
Hocemol malo trolat, da vam shatro ulijecem ala edo79 style, ono kakve su vam fonesi danas, jeste se natrnjacile i tako to, malo da se nasmijemo shatro koju stranicu :lol:
@Clo Nikakva losa iskustva, mene barem sto se tice, nemas se na sta ni ljutit, razmjenjujemo misljenja i stavove.
Samo kategoricki tvrdit nesta tako rigidno bez uzimanja u obzir da je zivot promjenljiv, da su stavovi promjenljivi, da nas zivot i iskustva oblikuju, da stavovi evoluiraju je malo smjesno ono i naivno.
cLo

#198 Re: Odgajanje tudje djece

Post by cLo »

MedenoSrce wrote:
cLo wrote: Ko zna kakva su njih iskustva istesala. Možda teška i bolna, zato se i ne ljutim. Možda....Možda...Da me je neki drugi čovjek volio više od moga tate, možda bih isto pisala.
Ma hajde da se šale nego se upalili kao da im život o tematici zavisi ili da ćemo otplatiti vanjski dug :D
Ma vidiš da se zaljubio u neku mamu, eno napisao ti je nešto :D
Mislim da tu spominje neko primanje, zaljepljivanje :D
Da je odmah tako rekao, ja bih podržala tu ljubav.
Njanjavi

#199 Re: Odgajanje tudje djece

Post by Njanjavi »

:lol: :lol: :lol:
Ubice vas ba te generalizacije i kontanja na prvu :lol:
Opet cLo bona tematike iz bajkica pises jbemu :lol:
MedenoSrce

#200 Re: Odgajanje tudje djece

Post by MedenoSrce »

Oki njanjo, nemoj živ bio ko edo ima i drugih trolova. :mrgreen:
Odlično ti to i nastavi, samo mi malo bi bezveze na neistomisljenika koji je btw kvalitetan sagovornik.

Zamišljam sad onog princa iz pepeljuge sa dvoje maksumcadi u naramku :D
Post Reply