Nažalost, imaš pravo. Slažem se.leo karan wrote:Imam puno pravo da kazem da je Sarajevo trenutno jedan od ruznijih, nefunkcionalnijih i za zivot losijih gradova te velicine u Evropi.
Kazem da imam puno pravo, jer sam rodjen i odrastao u ovom gradu, zivio tu kad je bilo i najljepse i najteze, imam dovoljno godina, a zivio sam skoro 10 godina u vani pa malo pomjerio referntnu tacku.
Propadamo po svim pitanjima. Al neki ce i dalje lagati sebe i govoriti da je bolje nego u Kinšasi.
Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go
- Hajvan
#176 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go
-
razonoda
#177 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go
Treba gradu vratiti stari SJAJ i SIGURNOST.leo karan wrote:Imam puno pravo da kazem da je Sarajevo trenutno jedan od ruznijih, nefunkcionalnijih i za zivot losijih gradova te velicine u Evropi.
Kazem da imam puno pravo, jer sam rodjen i odrastao u ovom gradu, zivio tu kad je bilo i najljepse i najteze, imam dovoljno godina, a zivio sam skoro 10 godina u vani pa malo pomjerio referntnu tacku.
Propadamo po svim pitanjima. Al neki ce i dalje lagati sebe i govoriti da je bolje nego u Kinšasi.
Meni je najveci problem ----sitni kriminalci na ulicama, sve ostalo je lako popraviti--ali kriminalca--??
- limeni
#178 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go
imaju ovdje dvije stvari a to su kriticari sarajeva koji su dobronamjerni i deklarisani mrzitelji svega sto ima prefiks sarajevo, bih, bosna..nisam pogledao ko je otvorio temu mada sam siguran da je neko kao @bach ili @creasy znaci otvoreni mrzitelji bosne..eh sarajeva ce biti pa crknite od muke!
eh sad neko moje misljenje..ne svidja mi se kultura u saobracaju jer su svi nesto nadrkani, svako parkira auto gdje hoce..
ne svidja mi se sto nema dobar indijski ili kineski restoran, ne valja ovaj veliki broj pasa lutalica, nemamo dobrih muzeja iako mnogo svakako ne vole ici na takva mjesta, ne svidja mi se da inspekcija ne radi svoj posao pa se mozes u svakom trecem restoranu/fast foodu otrovati. inace je grad prenatrpan vozilama tako da je zrak zimi zaista los.
slazem se da je bio rat i da se sarajevo strasno brzo opet izgradilo ali moze ovo mnogo bolje.
eh sad neko moje misljenje..ne svidja mi se kultura u saobracaju jer su svi nesto nadrkani, svako parkira auto gdje hoce..
ne svidja mi se sto nema dobar indijski ili kineski restoran, ne valja ovaj veliki broj pasa lutalica, nemamo dobrih muzeja iako mnogo svakako ne vole ici na takva mjesta, ne svidja mi se da inspekcija ne radi svoj posao pa se mozes u svakom trecem restoranu/fast foodu otrovati. inace je grad prenatrpan vozilama tako da je zrak zimi zaista los.
slazem se da je bio rat i da se sarajevo strasno brzo opet izgradilo ali moze ovo mnogo bolje.
- karanana
#179 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go
lazes da nisi vidio da je bach otvorio temu.limeni wrote:imaju ovdje dvije stvari a to su kriticari sarajeva koji su dobronamjerni i deklarisani mrzitelji svega sto ima prefiks sarajevo, bih, bosna..nisam pogledao ko je otvorio temu mada sam siguran da je neko kao @bach ili @creasy znaci otvoreni mrzitelji bosne..eh sarajeva ce biti pa crknite od muke!
-
razonoda
#180 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go
Zbog respekta------lazes---ne treba upotrebljavati.karanana wrote:lazes da nisi vidio da je bach otvorio temu.limeni wrote:imaju ovdje dvije stvari a to su kriticari sarajeva koji su dobronamjerni i deklarisani mrzitelji svega sto ima prefiks sarajevo, bih, bosna..nisam pogledao ko je otvorio temu mada sam siguran da je neko kao @bach ili @creasy znaci otvoreni mrzitelji bosne..eh sarajeva ce biti pa crknite od muke!
- Hajvan
#181 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go
karanana wrote:lazes da nisi vidio da je bach otvorio temu.limeni wrote:imaju ovdje dvije stvari a to su kriticari sarajeva koji su dobronamjerni i deklarisani mrzitelji svega sto ima prefiks sarajevo, bih, bosna..nisam pogledao ko je otvorio temu mada sam siguran da je neko kao @bach ili @creasy znaci otvoreni mrzitelji bosne..eh sarajeva ce biti pa crknite od muke!
Zar je Johan "znaci otvoreni mrzitelji bosne"??
Nisam to primjetio
- karanana
#182 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go
Nije ovo lazes ono lazes. Nego je ono kao nemoj zajebavat da si znao ko je otvorio temurazonoda wrote:Zbog respekta------lazes---ne treba upotrebljavati.karanana wrote:lazes da nisi vidio da je bach otvorio temu.limeni wrote:imaju ovdje dvije stvari a to su kriticari sarajeva koji su dobronamjerni i deklarisani mrzitelji svega sto ima prefiks sarajevo, bih, bosna..nisam pogledao ko je otvorio temu mada sam siguran da je neko kao @bach ili @creasy znaci otvoreni mrzitelji bosne..eh sarajeva ce biti pa crknite od muke!
-
VjecitiStudent
#183 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go
Shoot the messenger, temu pod tepih, slikajmo samo turiste oduševljene burekom i ćevapima.limeni wrote:imaju ovdje dvije stvari a to su kriticari sarajeva koji su dobronamjerni i deklarisani mrzitelji svega sto ima prefiks sarajevo, bih, bosna..nisam pogledao ko je otvorio temu mada sam siguran da je neko kao @bach ili @creasy znaci otvoreni mrzitelji bosne..eh sarajeva ce biti pa crknite od muke!
-
razonoda
#184 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go
-
razonoda
#185 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go
zasto-----bolje je znati sta faliVjecitiStudent wrote:Shoot the messenger, temu pod tepih, slikajmo samo turiste oduševljene burekom i ćevapima.limeni wrote:imaju ovdje dvije stvari a to su kriticari sarajeva koji su dobronamjerni i deklarisani mrzitelji svega sto ima prefiks sarajevo, bih, bosna..nisam pogledao ko je otvorio temu mada sam siguran da je neko kao @bach ili @creasy znaci otvoreni mrzitelji bosne..eh sarajeva ce biti pa crknite od muke!
i POPRAVITI, sto treba.
-
oridjidji
#186 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go
Naravno da nije najbolje, ali nije ni najgori grad na Balkanu niti rupa od grada. To sto neko ne vodi dobar zivot ovdje, to ne znaci da je isti grad najgori, niti da je najgori sto ima populaciju kakvu ima. Svega ovoga ima i u sredjenim drzavama od kriminala, do bacanja smeca. Samo jbg, kod njih kad grad gori osvane u smecu, da bi u tom jutru grad bio ociscen. Imaju malo vise reda, ali to ne znaci da tamo nema necega cega ima ovdje. Ni u Parizu svi djelovi grada nisu ciste kao San Elize, odes na Rebuplik, Pigale, Barbes, San Deni, malo zalutas i imas cirkus. Bio sam u more gradova van BiH, od Pariza, Strazbura, Minhena, Regensburga, Kopenhagena, Geteburga, Bregenca, Graca, Tirane, Pristine, Podgorice i td, pa i onih manjih od ovih, pa sebi ne dajem zapravo da Sarajevo nazovem najgorim jer nije.supercali wrote:Oni koji hvale sarajevo kao nesto najbolje nisu bili van bih izgleda
-
oridjidji
#187 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go
imali toga u drugim gradovima Balkana?Walther wrote:Jako prljavo i primitivno...Queen_of_hearts wrote:Sarajevo je jako jako prljavo !
Pri tome vise mislim na onu "ne jede hljeba" prljavstinu i nered .
Stihijska gradnja,stihijsko zivljenje ,sveopca nekultura postojanja!
Smece,gradjevinski materijal,zamazana stakla,isarane fasade,polomljena javna dobra,destrukcija,destrukcija i samo destrukcija.
- supercali
#188 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go
A gdje si ti u mom postu procitao da je najgori?oridjidji wrote:Naravno da nije najbolje, ali nije ni najgori grad na Balkanu niti rupa od grada. To sto neko ne vodi dobar zivot ovdje, to ne znaci da je isti grad najgori, niti da je najgori sto ima populaciju kakvu ima. Svega ovoga ima i u sredjenim drzavama od kriminala, do bacanja smeca. Samo jbg, kod njih kad grad gori osvane u smecu, da bi u tom jutru grad bio ociscen. Imaju malo vise reda, ali to ne znaci da tamo nema necega cega ima ovdje. Ni u Parizu svi djelovi grada nisu ciste kao San Elize, odes na Rebuplik, Pigale, Barbes, San Deni, malo zalutas i imas cirkus. Bio sam u more gradova van BiH, od Pariza, Strazbura, Minhena, Regensburga, Kopenhagena, Geteburga, Bregenca, Graca, Tirane, Pristine, Podgorice i td, pa i onih manjih od ovih, pa sebi ne dajem zapravo da Sarajevo nazovem najgorim jer nije.supercali wrote:Oni koji hvale sarajevo kao nesto najbolje nisu bili van bih izgleda
-
oridjidji
#189 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go
Ne odnosi se na tebe, nego na ove koji mu dodijeljuju epitet iz naslova teme. Sa tvojom konstatacijom se slazem. Mjera je prava.
-
leo karan
#190 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

jedna od sarajevskih favela
-
oridjidji
#191 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go
ko Italija, samo more fali 

- Hajvan
#192 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go
leo karan wrote: jedna od sarajevskih favela
zapravo, ne slazem se sa tobom
i u prvom, u kojem sam se ko biva slozio….
nije problem u sarajevu, problem je u ocima promatraci..
more bit bidne da ti ne zasluzujes rajvosa, bejbe!
-
leo karan
#193 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go
morebitHajvan wrote:leo karan wrote: jedna od sarajevskih favela
zapravo, ne slazem se sa tobom
i u prvom, u kojem sam se ko biva slozio….
nije problem u sarajevu, problem je u ocima promatraci..
more bit bidne da ti ne zasluzujes rajvosa, bejbe!
previse mi toga smeta, od upravitelja u zgradi i komsija koji ne placaju to pa ne mozes nikakvo ulaganje ocekivat, preko unistenih i uzurpiranih parkova, naopako ustimanih semafora, nepostivanju istih od strane sugradjana. Nervira me generalno sto su dosli divlji i otjerali pitome. Nervira me sto su javne nabavke koje bi trebali bit za dobrobit gradjana ustavri nacin bogacenja ucesnika u njima, a mi dobijemo kurac. Nervira me sto moram mijenjat dijelove na podvozju auta svakih pola godine usljed kratera na cesti.
Nervira me sto ne vidimo da su nas sjebali. Sto smo se skuhali ko zaba, a da to nismo ni skontali, vec mislimo da smo u trendu.
Ja sam dijete ovog grada, znam najbolje u sta se ovo pretvorilo.
Ali moguce je da je i do mene. Mozda sam ja naopak, mozda je problem u meni kako ti kazes, ne bjezim od toga.
- Hajvan
#194 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go
eh?
mene sve to nervira!
samo ta floskula sa divljim i pitomim me distancira od tebe totalno.
pitomi su ko biva tko?
a divlji su ko bia tko?
šovinizam svoje vrste.
i da, smatram da je sarajvo sad ljepše nego je bilo '80-ih..
no, ne sviđa mi se tendencija propadanaj zadnjih nekoliko godina...
mene sve to nervira!
pitomi su ko biva tko?
a divlji su ko bia tko?
šovinizam svoje vrste.
-
leo karan
#195 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go
Kakav ba sovinizam?Hajvan wrote:eh?
mene sve to nervira!
pitomi su ko biva tko?
a divlji su ko bia tko?
šovinizam svoje vrste.
Divlji su ti oni sto se ne postuju nista, od kucng reda i svih ostalih pisanih i nepisanih pravila zivota u gradu.
najbanalniji primjer, odem u kino i degencina urla do pola filma, dok mu ne dreknes. Onda poslije filma ne mozes izaci iz garaze posto papcine parkiraju pred rampom i izadju da plate parking. Tacno treba s palijom hodat i glave debilima razbijat.
Nikakav sovinizam buraz, to si ti nesto pobrkao.
- Grean
#196 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go
Svako realan mora priznati i pored konkurencije kakvi su, javni prevoz, problem sa psima lutalicama, zagadjenje, aerodrom za kojeg moras gatati hoces li poletiti zbog magle u zimskom periodu ipak najveca sramota ovog grada je vodosnadbijevanje.
Mozda smo bolji od Maunasa, Kalkute, Johanesburga kao sto neki kazu ALI OVO JE JEBENA EVROPA i nema slicnog primjera na ovom kontinentu da u glavnom gradu drzave ljudi ne mogu oprati zube ako ne dodju kuci na vrijeme, tj. prije 24.00. Pa to je problem zbog kojeg svi odgovorni zasluzuju vjesanje a ta trakavica se vuce decenijama i iz godine u godinu sve je gore i gore.
Mozda smo bolji od Maunasa, Kalkute, Johanesburga kao sto neki kazu ALI OVO JE JEBENA EVROPA i nema slicnog primjera na ovom kontinentu da u glavnom gradu drzave ljudi ne mogu oprati zube ako ne dodju kuci na vrijeme, tj. prije 24.00. Pa to je problem zbog kojeg svi odgovorni zasluzuju vjesanje a ta trakavica se vuce decenijama i iz godine u godinu sve je gore i gore.
- bach
#197 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go
Eto sad ja otvoreni mrzitelj Bosne...A samo govorim istinu...To što se ljudima koji na ramenu umjesto glave imaju limenu kantu, ta istina ne sviđa, to nije problem forumaša Bacha...limeni wrote:imaju ovdje dvije stvari a to su kriticari sarajeva koji su dobronamjerni i deklarisani mrzitelji svega sto ima prefiks sarajevo, bih, bosna..nisam pogledao ko je otvorio temu mada sam siguran da je neko kao @bach ili @creasy znaci otvoreni mrzitelji bosne..eh sarajeva ce biti pa crknite od muke!
- Hajvan
#198 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go
Realno, ovaj grad da je upotpuosti oslobođen 1995. a sadašnje stanovništvo humano raseljeno, danas bi bio puno uređeniji, s manjim problemima od treutnih, i vjerovatno uredan i čist.
I bilo bi definitivno manje đamija.
I bilo bi definitivno manje đamija.
- Hajvan
- Logovan
#200 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go
Vala meni vodosnadbijevanje ide u istu rečenicu sa javim prevozom. Ne znam šta je lošije, ne znam šta je više propalo.Grean wrote:Svako realan mora priznati i pored konkurencije kakvi su, javni prevoz, problem sa psima lutalicama, zagadjenje, aerodrom za kojeg moras gatati hoces li poletiti zbog magle u zimskom periodu ipak najveca sramota ovog grada je vodosnadbijevanje.