Capajebo wrote:"Idrize, nestalo ti goriva u autu"![]()
Nema para = nema žena = nema seksa = nema sreće.. ili ipak ima?
- insomnia78
#176 Re: Nema para = nema žena = nema seksa = nema sreće.. ili ipak ima?
- dale cooper
#177 Re: Nema para = nema žena = nema seksa = nema sreće.. ili ipak ima?
Moja poenta je da je jako malo onih kojih imaju zaista ambiciozne i vizionarske poslovne ideje,gilla wrote:Ovo je raspravljeno na stranim klix forumima poprilično.dale cooper wrote:Procentualno je jako malo takvih ljudi. Većina smo mali dijelovi veće cjeline. Zupčanici u velikoj mašini.SaraFina wrote:Meni je u principu bitnije da muškarac ima ambicije i vizionarske poslovne ideje nego gomilu love.
Jer bi se uvijek došavši na tu gomilu love osjećala poput parazita.
A ovako, bi koliko toliko mogla biti partner, saučesnik i podrška.
Zato inovatori i vizionari su po meni na cijeni
Ambiciozan= pare ali ko fol neću od pocetka izgledati kao sponzorusa ili koja već etiketa.
Isto kao da muškarac kaže da mu izgled zene nije na 1 mjestu i sl.
kako ih je SaraFina opisala. Još manje onih koji to sprovedu u djelo.
Neću da ulazim u to da li joj je ambicija=novac, ne bih ništa da impliciram i stavljam riječi u usta.
- Capajebo
#178 Re: Nema para = nema žena = nema seksa = nema sreće.. ili ipak ima?
Al' ga i mi mozemo oprati na ruku
Kad se zaljubimo i zagledamo ko tele u sarena vrata, moze vala traziti sta god hoce, samo slegnemo ramenima i pruzimo ruku....
Kad se zaljubimo i zagledamo ko tele u sarena vrata, moze vala traziti sta god hoce, samo slegnemo ramenima i pruzimo ruku....
- Capajebo
#179 Re: Nema para = nema žena = nema seksa = nema sreće.. ili ipak ima?
Govorim za jedno 95% nas kad kazem da cure nisu sa nama zbog para. Iz prostog razloga jer ih nemamo, pa sto onda da pisemo o tome kad nema realne sanse da se to desi? 
- Šveđanin
#180 Re: Nema para = nema žena = nema seksa = nema sreće.. ili ipak ima?
Ovo je isto vrlo bitna stvar. Ponuda vizionara bilo kakve vrste je mnooooogo manja od ponude zena koje bi htijele takvog pored sebe. A moze doci do problema kad neko ko nema ni upola toliko da ponudi ima kriterije da trazi samo vizionara. Lidera, vizionara, predvodnika je malo, kao sto si rekao vecina ljudi su samo mali djelici velike cijeline. Sto nas vraca na poentu da se mi zenimo i udajemo za sebi slicne ljude.dale cooper wrote:Procentualno je jako malo takvih ljudi. Većina smo mali dijelovi veće cjeline. Zupčanici u velikoj mašini.SaraFina wrote:Meni je u principu bitnije da muškarac ima ambicije i vizionarske poslovne ideje nego gomilu love.
Jer bi se uvijek došavši na tu gomilu love osjećala poput parazita.
A ovako, bi koliko toliko mogla biti partner, saučesnik i podrška.
Zato inovatori i vizionari su po meni na cijeni
- Kikibombona
#181 Re: Nema para = nema zena = nema seksa = nema srece.. ili ipak ima?
A najgore u svemu tome je sto ovi sa skupocjenim autima i debelim novcanicima ne ulijevaju bas neko povjerenje i ne garantuju bas neku sigurnost.SaraFina wrote:Novac svakako ne moze zamijeniti emocije kao što su ljubav, privrzenost, strast. Medjutim za zenu je pored emocija vazna i sigurnost.
Po meni sigurnost ne mora prestavljati samo stvari u materijalnom smislu, nego i povjerenje.
Dakle neki emotivni oslonac u muškarcu ..
Novac nije beznacajan ali mislim da većina zena ne pati za nekim milijunima, nego za odredjenom sigurnosti koju novac donosi.
Zene pored emotivnog zbilizavanja kao drugu komponentu u većini slučajeva biraju sigurnost. (Za sebe, zivot i posebno djecu )
Razumijem da je privlacno biti sa nekim ko ima dovoljno da zivot ucini zanimljivijim, da ispuni svaki san za koji su potrebne pare. To je sasvim logicno i jasno. Medjutim, mislim da to nije jedini faktor koji utice na zene. I ego tu igra znacajnu ulogu. Ego zene naraste kada upeca pozeljnog muskarca, koji je trazena roba, kojeg love mnoge zene. Tesko je odbiti nekoga ko je bogat, popularan i kojeg zele mnoge zene. Ne znas hoces li opet imati slicnu priliku. A prosjecnih ima na bacanje, uvijek takvog moze copiti.
Dakle, na stranu prosjecnog ipak idu 'sigurnost i povjerenje'. Manje su sanse da ce takav ostaviti zenu.... Prosjecanim smatram covjeka sposobnim da porodici obezbjedi dobre uslove za zivot.
Na stranu bogotag ide dinamicniji zivot i ostvarenje snova, lagodan zivot bez razmisljanja o finansijama, osjecaj superiornosti jer si sa natprosjecnim muskarcem itd.
Naravno, ne postoji striktno pravilo, ali ipak postoje zakoni vjerovatnoce.
- Kikibombona
#182 Re: Nema para = nema žena = nema seksa = nema sreće.. ili ipak ima?
Odavno nisam procitao bolju definiciju.Ridjobrki wrote:Ja uopšte ne volim pare ali nemam ništa protiv stvari koje si mogu s njima priuštiti. I ne mislim da pare kvare, prije će biti da omogućavaju čovjeku da ispolji svoju pravu prirodu.
- ultima_palabra
#183 Re: Nema para = nema žena = nema seksa = nema sreće.. ili ipak ima?
Ima i ta svoje... kako ono kažu, muškarci traže lijepe žene, a žene traže muškarce koji vodaju lijepe ženeKikibombona wrote:Ego zene naraste kada upeca pozeljnog muskarca, koji je trazena roba, kojeg love mnoge zene. Tesko je odbiti nekoga ko je bogat, popularan i kojeg zele mnoge zene. Ne znas hoces li opet imati slicnu priliku. A prosjecnih ima na bacanje, uvijek takvog moze copiti.
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#184 Re: Nema para = nema žena = nema seksa = nema sreće.. ili ipak ima?
Ovo u BiH, kod nas nije tako jer svak svoje placa i svak vodi svoju racunivu.
- JThomas
#185 Re: Nema para = nema žena = nema seksa = nema sreće.. ili ipak ima?
i ovo s ambicijama u prevodu znači, sad se mogu malo i strpiti, ali poslije mu je bolje da napravi lovu... 
jer za vizionare i naučnike koji ne naprave lovu naš narod ima niz lijepih termina: ublehaš, budala, prečit'o, jer ko puno čita može da poludi...
jer za vizionare i naučnike koji ne naprave lovu naš narod ima niz lijepih termina: ublehaš, budala, prečit'o, jer ko puno čita može da poludi...
- Čudna sorta
#186 Re: Nema para = nema žena = nema seksa = nema sreće.. ili ipak ima?
Nema para - nema žena... o ovoj temi se svako malo diskutuje na forumu. Nije stvar u parama, stvar je u tome da li neko želi da radi ili ne. Ukoliko neko u svojim tridesetim još uvijek traži od roditelja za izlaske, za kafu i kladionicu, i tako mu dani prolaze žaleći se kako nema posla, para... a sve su žene sponzoruše i nijedna ga neće, jadnička. I svi su krivi, počev od države do žena... samo nije do njega.
Kad mu neko ponudi da radi, neće da radi za 500-600 KM, a o nekom volontiranju da ne govorim, jer bolje kući sjediti, nego "džabe" raditi. Da je kako odmah neka direktorska fotelja, ali nemoj da se on nešto pomuči.
Opet ponavljam da nije stvar u parama već u tome koliko je neko sposoban da napravi nešto od svog života, prvo zbog sebe, a onda i da pokaže da je i sam sposoban i spreman da zajedno počnu da stvaraju nešto, da pruži taj neki osjećaj sigurnosti. Ne govorim o plati od hiljadama maraka, ni slično. Samo o volji, želji, trudu, da nešto promijeniš, da kreneš od nečega.
Ovo se odnosi na one što stalno kukaju, svi su im krivi za sve, a godinama ništa ne mijenjaju u svom životu.
Kad mu neko ponudi da radi, neće da radi za 500-600 KM, a o nekom volontiranju da ne govorim, jer bolje kući sjediti, nego "džabe" raditi. Da je kako odmah neka direktorska fotelja, ali nemoj da se on nešto pomuči.
Opet ponavljam da nije stvar u parama već u tome koliko je neko sposoban da napravi nešto od svog života, prvo zbog sebe, a onda i da pokaže da je i sam sposoban i spreman da zajedno počnu da stvaraju nešto, da pruži taj neki osjećaj sigurnosti. Ne govorim o plati od hiljadama maraka, ni slično. Samo o volji, želji, trudu, da nešto promijeniš, da kreneš od nečega.
Ovo se odnosi na one što stalno kukaju, svi su im krivi za sve, a godinama ništa ne mijenjaju u svom životu.
- Kikibombona
#187 Re: Nema para = nema žena = nema seksa = nema sreće.. ili ipak ima?
Upravo!ultima_palabra wrote:Ima i ta svoje... kako ono kažu, muškarci traže lijepe žene, a žene traže muškarce koji vodaju lijepe ženeKikibombona wrote:Ego zene naraste kada upeca pozeljnog muskarca, koji je trazena roba, kojeg love mnoge zene. Tesko je odbiti nekoga ko je bogat, popularan i kojeg zele mnoge zene. Ne znas hoces li opet imati slicnu priliku. A prosjecnih ima na bacanje, uvijek takvog moze copiti.
Meni je kod zena posebno zanimljiv i neobjasnjiv jedan momenat. Kada si sam osjetis da je raspolozenje zena za tebe onako 'standardno'. Kada upecas neku onako 'upadljivu', koja vazi za lijepu i zgodnu djevojku, automatski osjetis da si i kod ostalih zena pozeljniji.
Kod nas recimo to nije slucaj. Ako zena voda dobre frajere, to nama nista ne predstavlja, ne cini je pozeljnijom.
Moguce je da kod njih proradi ljubomora i takmicarski duh. Ono, 'bolja sam od tebe' kozo'.
I da, sjetih se kako sam davno prodao jednog drugara djevojci koja mu se mnogo svidjala. Ona je bila onako rezervisana, ne bas raspolozena za vezu. Ja sam poceo prosipati suplju i govoriti joj kako su za njega zainteresovane neke 'popularne djevojke', kako ga vreba ova - kako ga vreba ona.... Automaski bi se na pogledu i izrazu lica vidjelo da je sve vise privlaci prica o njemu. Na kraju je ona njega pocela muntati. Ziva istina.
- Kikibombona
#188 Re: Nema para = nema žena = nema seksa = nema sreće.. ili ipak ima?
Pa mislim, jasno da zena u zrelom dobu ne zeli kokuza i besperspektivnog covjeka sve da je Apolon i kralj sarma. O tome ne treba ni raspravljati.Čudna sorta wrote:Nema para - nema žena... o ovoj temi se svako malo diskutuje na forumu. Nije stvar u parama, stvar je u tome da li neko želi da radi ili ne. Ukoliko neko u svojim tridesetim još uvijek traži od roditelja za izlaske, za kafu i kladionicu, i tako mu dani prolaze žaleći se kako nema posla, para... a sve su žene sponzoruše i nijedna ga neće, jadnička. I svi su krivi, počev od države do žena... samo nije do njega.
Tema je, ako se vratimo na klipove iz uvodnog komentara, privlacnost bogatog muskarca. Moja teorija je da vecina zena tesko odbija muskarca koji voza Ferari, koji sa materijalne strane moze ponuditi sve sto zena pozeli. Takva prilika se ukaze mozda jednom u zivotu, dok prilika za vezu sa prosjecnim muskarcima ima znatno vise.
Da se razumijemo, nisu ni muskarci nista drugaciji, samo je problem sto prosjecni nisu bas privlacni zenama sa lovom.
- SaraFina
#189 Re: Nema para = nema zena = nema seksa = nema srece.. ili ipak ima?
Kikibombona wrote:A najgore u svemu tome je sto ovi sa skupocjenim autima i debelim novcanicima ne ulijevaju bas neko povjerenje i ne garantuju bas neku sigurnost.SaraFina wrote:Novac svakako ne moze zamijeniti emocije kao što su ljubav, privrzenost, strast. Medjutim za zenu je pored emocija vazna i sigurnost.
Po meni sigurnost ne mora prestavljati samo stvari u materijalnom smislu, nego i povjerenje.
Dakle neki emotivni oslonac u muškarcu ..
Novac nije beznacajan ali mislim da većina zena ne pati za nekim milijunima, nego za odredjenom sigurnosti koju novac donosi.
Zene pored emotivnog zbilizavanja kao drugu komponentu u većini slučajeva biraju sigurnost. (Za sebe, zivot i posebno djecu )Bogati momci su izrazito pozeljni kod zena, pa ih zato cesto mijenjaju (velika ponuda i potraznja cine svoje). Pare covjeku neminovno mijenjaju karakter, obicno na gore. To je tako pocevsi od mene pa nadalje.
Nekada toga nismo ni svjesni. Dakle, sa takvim momcima djevojka/zena nema sigurnost da ce ostati uz nju kao sa nekim muskarcem prosjecnog imovinskog stanja. To je cista logika. Ovaj prosjecni ima slabiju ponudu, manje je pozeljan.
Razumijem da je privlacno biti sa nekim ko ima dovoljno da zivot ucini zanimljivijim, da ispuni svaki san za koji su potrebne pare. To je sasvim logicno i jasno. Medjutim, mislim da to nije jedini faktor koji utice na zene. I ego tu igra znacajnu ulogu. Ego zene naraste kada upeca pozeljnog muskarca, koji je trazena roba, kojeg love mnoge zene. Tesko je odbiti nekoga ko je bogat, popularan i kojeg zele mnoge zene. Ne znas hoces li opet imati slicnu priliku. A prosjecnih ima na bacanje, uvijek takvog moze copiti.![]()
Dakle, na stranu prosjecnog ipak idu 'sigurnost i povjerenje'. Manje su sanse da ce takav ostaviti zenu.... Prosjecanim smatram covjeka sposobnim da porodici obezbjedi dobre uslove za zivot.
Na stranu bogotag ide dinamicniji zivot i ostvarenje snova, lagodan zivot bez razmisljanja o finansijama, osjecaj superiornosti jer si sa natprosjecnim muskarcem itd.
Naravno, ne postoji striktno pravilo, ali ipak postoje zakoni vjerovatnoce.
Nikad nisam imala ambicije zivjeti neki Holivudski san.
Nisam u tom djiru i vjerovatno se ne bi ni snašla.
Plus svega, muškarac ako te sponzorira osim besprijekornog izgleda očekuje i da si nešto poput lutke. Statusni simbol za prezentiranje. Poput najnovijeg auta recimo..
Meni ta uloga nikako ne lezi. To mogu prihvatiti osobe koje nemaju osobenost te se olako uklapaju u takav izvještačen svijet.
Plus što i sam kazeš " rok trajanja " je rizik na koji uvijek moraš računati u takvoj vezi.
Vlatka Pokos je recimo jedan od najboljih primjera takvog zivota.
U četrdesetoj je ostala bez krova nad glavom sa par kofera markirane gardarobe.
Plus toga Dikana ne mozeš nazvati ni mladim ni lijepim.
Ali čak i kod takvih " roba očigledno ima rok trajanja"
Ovo je banalan primjer ali eto ipak poznat javnosti pa se osvrćem.
- @ngel
#190 Re: Nema para = nema žena = nema seksa = nema sreće.. ili ipak ima?
Čudna sorta wrote:Nema para - nema žena... o ovoj temi se svako malo diskutuje na forumu. Nije stvar u parama, stvar je u tome da li neko želi da radi ili ne. Ukoliko neko u svojim tridesetim još uvijek traži od roditelja za izlaske, za kafu i kladionicu, i tako mu dani prolaze žaleći se kako nema posla, para... a sve su žene sponzoruše i nijedna ga neće, jadnička. I svi su krivi, počev od države do žena... samo nije do njega.
- SaraFina
#191 Re: Nema para = nema žena = nema seksa = nema sreće.. ili ipak ima?
dale cooper wrote:Moja poenta je da je jako malo onih kojih imaju zaista ambiciozne i vizionarske poslovne ideje,gilla wrote:Ovo je raspravljeno na stranim klix forumima poprilično.dale cooper wrote:
Procentualno je jako malo takvih ljudi. Većina smo mali dijelovi veće cjeline. Zupčanici u velikoj mašini.
Ambiciozan= pare ali ko fol neću od pocetka izgledati kao sponzorusa ili koja već etiketa.
Isto kao da muškarac kaže da mu izgled zene nije na 1 mjestu i sl.
kako ih je SaraFina opisala. Još manje onih koji to sprovedu u djelo.
Neću da ulazim u to da li joj je ambicija=novac, ne bih ništa da impliciram i stavljam riječi u usta.
Imati ambiciju ili teziti ka nečemu ne znači nuzno se ostvariti samo u materijalnom pogledu i zgrnuti brdo love.
Po meni bitnije je imati neki profesionalni cilj ka kojem treba teziti.
Sa ostvarenjem tog cilja dolaze i materijalne pogodnosti a i unutarnje ispunjenje i sreća zbog ostvarenog.
Mislim da su ljudi koji ostvare uspješne karijere zadovoljniji i ispunjeniji od osoba koje zgrnu brdo love.
Lova jeste vazna, ali ona ipak neke stvari ne moze nadomjestiti.
Tako da bi mi uvijek bilo draze stalni prihod od posla i nečeg dodatnog sa strane nego robovati svakodnevnom stresu i prevrtati stotine ljiada po burzama ulagati, kockati se. Recimo ljekari pored redovnih poslova imaju privatne ordinacije, na zapadu certificirane knjigovodje vrše dodatno za obrazovne institucije odrzavanje seminara i sl.
Naravno burza je primjer ali ima milion drugih mogućnosti ..
Za normalnu obitelj je dovoljno da moze sebi obezbijediti pristojan zivot, djeci sve potrebno i naravno vrhunske uvjete školovanja ..
Odmore i sl.
Sve drugo, poput recimo zivota Simone i Ante Gotovec za mene je čisti proser.
- Kikibombona
#192 Re: Nema para = nema zena = nema seksa = nema srece.. ili ipak ima?
Pa vidi, bogat muskarac je u prednosti na prosjecnim.SaraFina wrote:
Plus svega, muškarac ako te sponzorira osim besprijekornog izgleda očekuje i da si nešto poput lutke. Statusni simbol za prezentiranje. Poput najnovijeg auta recimo..
Meni ta uloga nikako ne lezi. To mogu prihvatiti osobe koje nemaju osobenost te se olako uklapaju u takav izvještačen svijet.
Plus što i sam kazeš " rok trajanja " je rizik na koji uvijek moraš računati u takvoj vezi.
Evo, recimo, da uzmem sebe za primjer. Imam za prilike u BiH natprosjecna primanja. To mi je dovoljno da imam solidan stan, solidno auto, vikendicu (sve na kredit, uz odricanje
- SaraFina
#193 Re: Nema para = nema žena = nema seksa = nema sreće.. ili ipak ima?
JThomas wrote:i ovo s ambicijama u prevodu znači, sad se mogu malo i strpiti, ali poslije mu je bolje da napravi lovu...
Da tebe nije ja fakat ne bi mogla definirati tOcno što sam mislila
- Čudna sorta
#194 Re: Nema para = nema žena = nema seksa = nema sreće.. ili ipak ima?
Ali kad spomeneš samo Ferari i tu neku materijalnu stranu, to ne govori baš puno o njemu da bih mogla garantovati da ga nijedna ne bi odbila. Koliko njih danas može ženi ponuditi sve što poželi, a da nije u životu morao skoro pa ni prstom mrdnuti. Da je zavisilo od njega, njegove pameti, sposobnosti, truda i rada, bio bi prosječan kao i većina, a možda ni to. Samo je imao možda više sreće u životu, pa je odmah lakše ići kroz život. To ako ćemo gledati na bogataše u BiH, većina su kriminalci (počev od političara i zlatne mladeži), tako da me to apsolutno ne privlači.Kikibombona wrote: Pa mislim, jasno da zena u zrelom dobu ne zeli kokuza i besperspektivnog covjeka sve da je Apolon i kralj sarma. O tome ne treba ni raspravljati.
Tema je, ako se vratimo na klipove iz uvodnog komentara, privlacnost bogatog muskarca. Moja teorija je da vecina zena tesko odbija muskarca koji voza Ferari, koji sa materijalne strane moze ponuditi sve sto zena pozeli. Takva prilika se ukaze mozda jednom u zivotu, dok prilika za vezu sa prosjecnim muskarcima ima znatno vise.
Da se razumijemo, nisu ni muskarci nista drugaciji, samo je problem sto prosjecni nisu bas privlacni zenama sa lovom.
Bogatstvo apsolutno nije nikakva garancija za sretan i uspješan brak, i općenito za sreću u životu.
- Kikibombona
#195 Re: Nema para = nema žena = nema seksa = nema sreće.. ili ipak ima?
Ma apsolutno..... Ali mu je Ferari i oreal bogatstva koji zraci oko njega ulaznica za sansu kod zene. Tesko ce ga odbiti da mu ne pruzi priliku za prvi sastanak. Tada ne zna kakav je. Naravno da vecina normalnih zena ne zeli biti sa kretenom i nistarijom koliko god bio bogat. Poenta je u prihvatanju i prvom izlasku. Muskarac prosjecnog imovinskog stanja, koji voza auto od 10 000km ima manje sanse da zena sa njim izadje na spoj nego ovaj sto vozi Ferari.Čudna sorta wrote:
Ali kad spomeneš samo Ferari i tu neku materijalnu stranu, to ne govori baš puno o njemu da bih mogla garantovati da ga nijedna ne bi odbila. Koliko njih danas može ženi ponuditi sve što poželi, a da nije u životu morao skoro pa ni prstom mrdnuti. Da je zavisilo od njega, njegove pameti, sposobnosti, truda i rada, bio bi prosječan kao i većina, a možda ni to. Samo je imao možda više sreće u životu, pa je odmah lakše ići kroz život. To ako ćemo gledati na bogataše u BiH, većina su kriminalci (počev od političara i zlatne mladeži), tako da me to apsolutno ne privlači.
Bogatstvo apsolutno nije nikakva garancija za sretan i uspješan brak, i općenito za sreću u životu.
I nema u tome nista cudno i lose. I ponavljam, nije sve u novcu. Nije novac jedino sto bogatog muskarca cini privlacnim. O tome sam pisao u prethodnom komentaru, da se ne ponavljam.
- SaraFina
#196 Re: Nema para = nema zena = nema seksa = nema srece.. ili ipak ima?
Kikibombona wrote:Pa vidi, bogat muskarac je u prednosti na prosjecnim.SaraFina wrote:
Evo, recimo, da uzmem sebe za primjer. Imam za prilike u BiH natprosjecna primanja. To mi je dovoljno da imam solidan stan, solidno auto, vikendicu (sve na kredit, uz odricanje), da se dobro hranim, oblacim, ponekad potrosim na luksuz, dva puta godisnje na udaljena putovanja itd. U mom zivotu nema lagodnosti i parole 'ima se - moze se'. Mora se voditi racuna i postepeno investirati.... E sad, da imam pet puta ovoliko, da sam recimo milioner, mislim da bi zeni bilo neuporedivo zanimljivije. Umjesto dva velika putovanja imali bi ko zna koliko. Zivot bi bez sumnje bio intenzivniji, dinamicniji, kvalitetniji, bolje ispunjen i isplaniran. E sad, kako bi se bogatstvo odrazilo na osobonost, to je vec upitno. Kao sto kaze Brko 'daj mu novac i moc da vidis kakav je'.
Mozda bi postao malo arogantan, mozda bahat, ko zna.... Ja mislim da ne bih, ali vidim druge ljude kako se mijenjaju kada im se finansijska situacija i polozaj u drustvu znacajno popravi. Zene bi me vise salijetale, iskusenja bi bilo vise. I kada se sve stavi na vagu, tesko je reci sta je za zenu bolje. Mislim da je to individualno, ali opet nekako smatram da bi svima bilo bolje da sam milioner.
Novac je privlacan, nema razloga to negirati. Nije zena losa ako je privlaci bogat muskarac. To je normalno. Losa je ako tolerise maltretiranje i ponizavanje od strane bogatog muskarca i bitise sa njim samo radi novca zanemarujuci ponos i samopostovanje.
Jasno je i meni i tebi da ako zenska ili muska osoba svojevoljno dodje u podredjenu poziciju i materijalnu ovisnost da je to automatski jedna vrsta ponizenja.
Bilo koja ovisnost pa i emotivna dovodi do ponizenja, zato je izlišno uopće raspravljati o takvim odnosima.
Bar meni.
Čak i da nikad muškarac ne pomene ( s kojim sam ) takvo što ja bi bila svjesna svog podredjenog polozaja.
Čim ti materijalno ovisiš ti ne mozeš biti slobodan i ravnopravan u takvoj vezi.
Ovo govorim naravno u slučajevima da zena bukvalno ništa ne pridonosi i zivi na račun muza, momka, ljubavnika..
Ako jedno od supruznika više zaradjuje tu već ovisnost ne moze igrati ulogu.
Jer ja shodno svom udjelu uvijek ću imati pravo glasa.
Dakle zahtjeve bi srezala.. Do cifre koju mogu uvijek pokriti.
A ako nemam ništa .. Na osnovu čega da zahtijevam?
Tu ovisiš o dobroj volji onog ko finansira.
Treća opcija ne postoji.
- Lakat Jebić
#197 Re: Nema para = nema žena = nema seksa = nema sreće.. ili ipak ima?
pa onda uskladi ambicije s mogucnostimaSaraFina wrote:JThomas wrote:i ovo s ambicijama u prevodu znači, sad se mogu malo i strpiti, ali poslije mu je bolje da napravi lovu...
- JThomas
#198 Re: Nema para = nema žena = nema seksa = nema sreće.. ili ipak ima?
sve to sa porijeklom love se po potrebi lijepo i lako racionalizira i opravda.
on je meni rekao da je to bilo po zakonu
možda jeste malo i kriminalac, ali sa mnom je tako fin...
on je meni rekao da je to bilo po zakonu
možda jeste malo i kriminalac, ali sa mnom je tako fin...
- SaraFina
#199 Re: Nema para = nema žena = nema seksa = nema sreće.. ili ipak ima?
Imam odvjetnika a ne plaćam ga. Zašto bih?Lakat Jebić wrote:pa onda uskladi ambicije s mogucnostimaSaraFina wrote:JThomas wrote:i ovo s ambicijama u prevodu znači, sad se mogu malo i strpiti, ali poslije mu je bolje da napravi lovu...
Ako se udam za nekog matorog poput Dikana s brdom love, on će mi sastavljati predbračni
- Kikibombona
#200 Re: Nema para = nema zena = nema seksa = nema srece.. ili ipak ima?
Tebe je feminizam malo uzeo pod svoje. I neka je, bolje za tebe.SaraFina wrote:Jasno je i meni i tebi da ako zenska ili muska osoba svojevoljno dodje u podredjenu poziciju i materijalnu ovisnost da je to automatski jedna vrsta ponizenja.
Bilo koja ovisnost pa i emotivna dovodi do ponizenja, zato je izlišno uopće raspravljati o takvim odnosima.
Bar meni.
Čak i da nikad muškarac ne pomene ( s kojim sam ) takvo što ja bi bila svjesna svog podredjenog polozaja.
Čim ti materijalno ovisiš ti ne mozeš biti slobodan i ravnopravan u takvoj vezi.
Ovo govorim naravno u slučajevima da zena bukvalno ništa ne pridonosi i zivi na račun muza, momka, ljubavnika..
Ako jedno od supruznika više zaradjuje tu već ovisnost ne moze igrati ulogu.
Jer ja shodno svom udjelu uvijek ću imati pravo glasa.
Dakle zahtjeve bi srezala.. Do cifre koju mogu uvijek pokriti.
A ako nemam ništa .. Na osnovu čega da zahtijevam?
Tu ovisiš o dobroj volji onog ko finansira.
Treća opcija ne postoji.
Drustvo koje stoljecima dominantno kreiraju muskarci se zasniva na muskarcu kao 'glavi porodice', strani u braku odgovornoj za finansijsko stanje. Prvenstvena uloga zene je majcinstvo i briga domacinstvu. Takav polozaj zene imaju stoljecima, neminovno se stotsta usadilo u genetski kod. Zbog toga zene ocekuju od muskarca da je sposoban obezbjediti ugodan zivot porodici. Mnoge zene nemaju problem biti domacice, jer negdje u mozgu imaju ugravirano da je to njihova prirodna uloga, a da je obaveza muskarca prikupljanje materijalne koristi. U novije vrijeme stvari se mijenjaju. Zene se obrazuju, postaju samostalnije..... Mada, ostalo je mnogo toga iz proslosti.