Seks, brak, neimastina

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
S4mpion

#176 Re: Seks, brak, neimastina

Post by S4mpion »

Eno sad, iskustvo se ne može steći u braku. :pusi:
Kikibombona

#177 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Kikibombona »

Ridjobrki wrote:
Margita81 wrote: Ni slucajno.

Posebno sada kad svi neke ozbiljnije veze ganjaju poslije 30..muskarac ili zena nevini u tim godinama? Vrlo neprijatno najblaze receno...
Zamisljam samo to zenino apsolutno razocarenje kad konacno zavrsi u krevetu sa likom koji ima 30 i kusur i djevac. Omg...
K'o ona scena iz Ovo malo duše :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Seks je kao i sport, zahtjeva trud, rad, iskustvo i talenat. :D
Capajebo

#178 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Capajebo »

Kikibombona wrote: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jes vala, zato nas ima 7 milijardi + kusur. Svi se trudimo, radimo, vjezbamo i ponajprije imamo talenta. :mrgreen:
jao_situacije

#179 Re: Seks, brak, neimastina

Post by jao_situacije »

Kikibombona wrote:
Kroksica wrote:
Sto moraju cekat da roditelji idu na pos'o? Ako je to tako prirodno i ljekovito, ne treba im przan stan, samo prazna cosa.

Pricamo o yebacima (pardon my french) ciji roditelji idu na poso, tako da nije bas da se krepaje od gladi i da se ne mogu izdvojiti osnovna sredstva za osnivanje porodice. Dje celjad nisu bijesna ni kuca nije tijesna.

Ljude koji nemaju sta jest vec su prokomentarisali kolege forumasi.
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Sada sam vec uvjeren da ne zivis u BiH!
Ili si mozda iz begovske porodice pa ne znas kako je sirotinji? :D

Dakle, muskarac koji ne radi i kojeg hrane roditelji treba dovesti u kucu zenu pa da hrane i nju!? :D

Realno, koji bi normalnan momak to uradio i koja bi normalna zena na to pristala?
Kako bi se ti osjecala da dodjes kod roditelja svoga muza i da zajedno cekate da vas oni hrane i daju novac za potrepstine?

Valjda je cilj da se skines roditeljima sa grbace a ne da im tovaris jos vise....

Ima raznih situacija, ali ostaje poenta da mnogi muskarci nemaju uslove za zenidbu.... Mislim, ako imas cvrstu volju, mozes se ozeniti. Teoretski u stan od 30-40 kvadrata moze stati i do 10 ljudi uz adekvatno poslozene krevete. Moze se sklepati nekakva ilegalna supa od daske na periferiji. Ima tih nacina koliko hoces..... Medjutim........
Ja fino naveo da znam više takvih parova i svi sretni i zadovoljni mislim jeste da studiraju, ali žive kod roditelja i oni ih hrane :mrgreen:
@ngel

#180 Re: Seks, brak, neimastina

Post by @ngel »

Margita81 wrote:
Capajebo wrote:
SaraFina wrote: Vidi nešto.. Pretpostavljam ako ne prakticiraš sex prije braka da to isto očekuješ i od buduće zene?
Mislim sigurno očekuješ?
Realno, ( to je naravno samo moje razmišljanje ) ja od ozbiljne veze ili braka očekujem kod muškarca da posjeduje iskustvo.

Bila bi jako zbunjena u obrnutom slučaju. Jer nekako muškarac u takvim situacijama dok se ljudi tjelesno ne zblize mora i treba imati odlučujuću ulogu ..
To nije ništa nenormalno ni vrijedno osude nego pozeljno kao opcija.
Da, jedan od uslova je to.
Ali de mi reci iskreno, zar ne mislis da bi bilo ljepse i da bi se jos brze uspostavila neka dublja veza izmedju dvije osobe da se zajedno "upuste i istrazuju taj novi svijet"?

Ni slucajno.

Posebno sada kad svi neke ozbiljnije veze ganjaju poslije 30..muskarac ili zena nevini u tim godinama? Vrlo neprijatno najblaze receno...
Zamisljam samo to zenino apsolutno razocarenje kad konacno zavrsi u krevetu sa likom koji ima 30 i kusur i djevac. Omg...
Sta ima da joj bude razocarenje, ako nema iskustva i za bolje i ne zna, mogu nauciti zajedno, bolje nego da se boji da li je dobra u poredjenju sa milion drugih koje je do tad isprobao
SaraFina

#181 Re: Seks, brak, neimastina

Post by SaraFina »

Capajebo wrote:
SaraFina wrote: Naravno da ne. Zašto? Prirodno je da muško ima ulogu vodje.
Zar ne bi tebi bilo neprirodnije da zenska osoba ima više iskustva od tebe i da se osjećaš ko smušeni učenik dok te usmjerava do odredjenih tačaka na tijelu? :D
Ja govorim da je najprirodnije kada ni jedno ne posjeduje neko prijasnje iskustvo. I nekako po mom razmisljanju trebali bi se traziti slicni, jer bi tako (bar po mom misljenju) najbolje funkcionisali.
Ali hajde, na kraju cemo se sloziti da se ne slazemo po tom pitanju :D

Moj ti je savjet da dodješ do neke solidne trojke. Ne moraš imati peticu ..
Naravno bitno je da imaš zelju za napredovanjem :D

Šalu na stranu ako dvije nevine osobe istodobno počnu istrazivati svoju tjelesnost ( seksualne zelje ) to moze dovesti i do problema mada naravno moze i zbliziti maksimalno ljude.
Jer zene uvijek od prvih seksualnih iskustava očekuju mnogo. Osobito neiskusne.
Dakle, ako razočaraš u tim prvim pokušajima to moze biti pogubno za daljnje seksualne odnose.
Mislim da je bliskost i otvorenost ključ problema.
Ali s druge strane da li osobe koje ne prakticiraju sex iz vjerskih razloga mogu biti maksimalno otvorene i izraziti svoje zelje i snove?
Ja mislim da te kočnice teško popuštaju a i barijere vremenom mogu biti nepromostive ..
Margita81

#182 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Margita81 »

Kikibombona wrote:
Ridjobrki wrote:
Margita81 wrote: Ni slucajno.

K'o ona scena iz Ovo malo duše :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

To sve za dobar sex, ima i "samo" sex za takav ne treba nista od navedenog :mrgreen:
Capajebo

#183 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Capajebo »

SaraFina wrote: Mislim da je bliskost i otvorenost ključ problema.
Ali s druge strane da li osobe koje ne prakticiraju sex iz vjerskih razloga mogu biti maksimalno otvorene i izraziti svoje zelje i snove?
Ja mislim da te kočnice teško popuštaju a i barijere vremenom mogu biti nepromostive ..
Samo cu ti rec'... nebi vjerovala.... :oops: :mrgreen:
Ako smo vjernici, nismo mazge. :-)
Šalu na stranu ako dvije nevine osobe istodobno počnu istrazivati svoju tjelesnost ( seksualne zelje ) to moze dovesti i do problema mada naravno moze i zbliziti maksimalno ljude.
Dakle, ako razočaraš u tim prvim pokušajima to moze biti pogubno za daljnje seksualne odnose.
Muskarci inace nista ne ocekuju, samo paf paf paf, zapali cigaru i zdra'o. :mrgreen:
De ba.
Kikibombona

#184 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Kikibombona »

jao_situacije wrote: Ja fino naveo da znam više takvih parova i svi sretni i zadovoljni mislim jeste da studiraju, ali žive kod roditelja i oni ih hrane :mrgreen:
Naravno da ima....

Samo mi odgovori, stanovi su koje velicine, prihodi roditelja su....?

U nasim gradovima vecina stanova ima 30-40 kvadrata.

Ozeniti se, zenu dovesti u tako mali prostor i dozvoliti da vas hrane roditelji od simbolicnih primanja?

Moj komsija koji je ostao bez posla se vratio kod roditelja (bio podstanar). Samo, stan ima oko 100 kvadrata pa to ide nekako, mada jedva ceka da nadje posao i bjezi. Nije to to....

Inace, muskarci se cesto ozene ako roditelji imaju kucu, pa oni zauzmu jedan sprat. To je sasvim ok. Ali, STAN? :-)
Ridjobrki

#185 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Ridjobrki »

Muskarci inace nista ne ocekuju, samo paf paf paf, zapali cigaru i zdra'o. :mrgreen:
De ba.
Ko očekuje cigaru? Ja sam nepušač, dovoljno je i ovo paf paf paf.
Margita81

#186 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Margita81 »

@ngel wrote:
Margita81 wrote:
Capajebo wrote:
Ni slucajno.

Sta ima da joj bude razocarenje, ako nema iskustva i za bolje i ne zna, mogu nauciti zajedno, bolje nego da se boji da li je dobra u poredjenju sa milion drugih koje je do tad isprobao
Vidis :D
Capajebo

#187 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Capajebo »

Ridjobrki wrote:
De ba.
Ne znam ja, ja sam cuo da moras zapaliti cigaru, inace se zena naljuti :roll: :mrgreen:
jao_situacije

#188 Re: Seks, brak, neimastina

Post by jao_situacije »

SaraFina wrote:
Capajebo wrote:
SaraFina wrote: Naravno da ne. Zašto? Prirodno je da muško ima ulogu vodje.
Zar ne bi tebi bilo neprirodnije da zenska osoba ima više iskustva od tebe i da se osjećaš ko smušeni učenik dok te usmjerava do odredjenih tačaka na tijelu? :D
Ja govorim da je najprirodnije kada ni jedno ne posjeduje neko prijasnje iskustvo. I nekako po mom razmisljanju trebali bi se traziti slicni, jer bi tako (bar po mom misljenju) najbolje funkcionisali.

Udrobi ti ovdje svega i svačega :lol: Ako su oboje neiskusni šta ima veze, druga stvar šta će biti pogubno ako su već u braku pa neće se ostavljati nakon prve bračne noći :lol: Što će dovesti do problema uzeli se imaju vremena uslovno rečeno mladi i zdravi, mogu se istraživati koliko god hoće.
Što ne bi mogli biti otvoreni pa muž i žena su, nije to samo dijeljenje postelje tu je i povjerenje razumijevanje i ljubav ako toga nema u braku jebo sex.. On kaže ovo, ona kaže ono, kažu može/ne može i zdravo :mrgreen:
SaraFina

#189 Re: Seks, brak, neimastina

Post by SaraFina »

Capajebo wrote:
SaraFina wrote: Mislim da je bliskost i otvorenost ključ problema.
Samo cu ti rec'... nebi vjerovala.... :oops: :mrgreen:
Ako smo vjernici, nismo mazge. :-)
De ba.

Nisam rekla da su vjernici mazge no prirodno je da su zbog vjerskih ograničenja zatvoreniji u razgovorima o sexu.
Zene pogotovo..
Logično je da i muškarci očekuju u seksualnoj vezi takodje mnogo, ali ja ti govorim stanovište prosječne zene koja nema iskustva, plus toga sputana je i zbunjena " koliko smije biti otvorena"
Obzirom da polazite od pretpostavke da je sex van braka grijeh sigurno postoje i ograničenja što je dozvoljeno partnerima pa i u braku.
A ta tumačenja mladoj djevojci i mladiću mogu unijeti sigurno pomutnju.
Kikibombona

#190 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Kikibombona »

Margita81 wrote:
@ngel wrote:
Vidis :D[/quote]

Bgm, vratila ti pravo! :lol:

I u pravu je donekle, mnoge zene se pitaju jesu li dobre kao prethodne. :D
insomnia78

#191 Re: Seks, brak, neimastina

Post by insomnia78 »

Capajebo wrote:
Ridjobrki wrote:
De ba.
Ne znam ja, ja sam cuo da moras zapaliti cigaru, inace se zena naljuti :roll: :mrgreen:
:lol: :kiss:
Kroksica

#192 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Kroksica »

Kikibombona wrote:
Kroksica wrote:
Sto moraju cekat da roditelji idu na pos'o? Ako je to tako prirodno i ljekovito, ne treba im przan stan, samo prazna cosa.

Pricamo o yebacima (pardon my french) ciji roditelji idu na poso, tako da nije bas da se krepaje od gladi i da se ne mogu izdvojiti osnovna sredstva za osnivanje porodice. Dje celjad nisu bijesna ni kuca nije tijesna.

Ljude koji nemaju sta jest vec su prokomentarisali kolege forumasi.
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Sada sam vec uvjeren da ne zivis u BiH!
Ili si mozda iz begovske porodice pa ne znas kako je sirotinji? :D

Dakle, muskarac koji ne radi i kojeg hrane roditelji treba dovesti u kucu zenu pa da hrane i nju!? :D

Realno, koji bi normalnan momak to uradio i koja bi normalna zena na to pristala?
Kako bi se ti osjecala da dodjes kod roditelja svoga muza i da zajedno cekate da vas oni hrane i daju novac za potrepstine?

Valjda je cilj da se skines roditeljima sa grbace a ne da im tovaris jos vise....

Ima raznih situacija, ali ostaje poenta da mnogi muskarci nemaju uslove za zenidbu.... Mislim, ako imas cvrstu volju, mozes se ozeniti. Teoretski u stan od 30-40 kvadrata moze stati i do 10 ljudi uz adekvatno poslozene krevete. Moze se sklepati nekakva ilegalna supa od daske na periferiji. Ima tih nacina koliko hoces..... Medjutim........
Sta fali, moj Kiki, ako je u zdravstvene svrhe. Ljudi su decenijama(?) zivjeli u zajednicama i bilo im je fino, mozda puno ljepse nego nama sada. Bez stresa i nervoze.
Margita81

#193 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Margita81 »

Iskustvo iznad svega :D
Capajebo

#194 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Capajebo »

SaraFina wrote: Nisam rekla da su vjernici mazge no prirodno je da su zbog vjerskih ograničenja zatvoreniji u razgovorima o sexu.
Zene pogotovo..
Logično je da i muškarci očekuju u seksualnoj vezi takodje mnogo, ali ja ti govorim stanovište prosječne zene koja nema iskustva, plus toga sputana je i zbunjena " koliko smije biti otvorena"
Obzirom da polazite od pretpostavke da je sex van braka grijeh sigurno postoje i ograničenja što je dozvoljeno partnerima pa i u braku.
A ta tumačenja mladoj djevojci i mladiću mogu unijeti sigurno pomutnju.
Jesu zatvoreniji u razgovorima u sexu, ali u javnosti. Privatno bi to trebalo da je puno drugacije.
Postoje ogranicenja, tacnije 2 striktna. I to je manje vise to, uz jos neke stvari oko kojih se razilaze misljenja. Ali u principu, samo su 2 stvari zabranjene.
SaraFina

#195 Re: Seks, brak, neimastina

Post by SaraFina »

jao_situacije wrote:
SaraFina wrote:
Capajebo wrote: Ja govorim da je najprirodnije kada ni jedno ne posjeduje neko prijasnje iskustvo. I nekako po mom razmisljanju trebali bi se traziti slicni, jer bi tako (bar po mom misljenju) najbolje funkcionisali.

Udrobi ti ovdje svega i svačega :lol: Ako su oboje neiskusni šta ima veze, druga stvar šta će biti pogubno ako su već u braku pa neće se ostavljati nakon prve bračne noći :lol: Što će dovesti do problema uzeli se imaju vremena uslovno rečeno mladi i zdravi, mogu se istraživati koliko god hoće.
Što ne bi mogli biti otvoreni pa muž i žena su, nije to samo dijeljenje postelje tu je i povjerenje razumijevanje i ljubav ako toga nema u braku jebo sex.. On kaže ovo, ona kaže ono, kažu može/ne može i zdravo :mrgreen:

Ja sam u predhodnom postu odgovorila na SVA tvoja pitanja :D

Što se tiče sexa on je kao i ljubav temelj svake dobre i kvalitetne veze.
Kikibombona

#196 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Kikibombona »

jao_situacije wrote:
Ma nema nikakvih problema. Ako im je fino kakve veze ima sto prvo iskustvo jednom drugom. Za bolje svakako ne znaju sto rece kolegica....

Problem ce nastati ako ne bude funkcionisalo, ako nisu kompatibilni, sto nije nimalo rijedak slucaj, naprotiv.....

Sta onda? :D
Margita81

#197 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Margita81 »

Kikibombona wrote:
Margita81 wrote:
@ngel wrote:
Vidis :D
Bgm, vratila ti pravo! :lol:

I u pravu je donekle, mnoge zene se pitaju jesu li dobre kao prethodne. :D[/quote]

Ne zavadjaj :p
Ridjobrki

#198 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Ridjobrki »

Što se tiče sexa on je kao i ljubav temelj svake dobre i kvalitetne veze.
Odmah iza kuhanja i umijeća ćutnje.
jao_situacije

#199 Re: Seks, brak, neimastina

Post by jao_situacije »

Kikibombona wrote:
jao_situacije wrote: Ja fino naveo da znam više takvih parova i svi sretni i zadovoljni mislim jeste da studiraju, ali žive kod roditelja i oni ih hrane :mrgreen:
Naravno da ima....

Samo mi odgovori, stanovi su koje velicine, prihodi roditelja su....?

U nasim gradovima vecina stanova ima 30-40 kvadrata.

Ozeniti se, zenu dovesti u tako mali prostor i dozvoliti da vas hrane roditelji od simbolicnih primanja?

Moj komsija koji je ostao bez posla se vratio kod roditelja (bio podstanar). Samo, stan ima oko 100 kvadrata pa to ide nekako, mada jedva ceka da nadje posao i bjezi. Nije to to....

Inace, muskarci se cesto ozene ako roditelji imaju kucu, pa oni zauzmu jedan sprat. To je sasvim ok. Ali, STAN? :-)
Iskreno ne znam prihode roditelja znam da muževa porodica ima kuću ali mislim da nije dobrostojeća financijski, otac je neki haus majstor (na znam tačno šta) ženina porodica je neka srednja klasa, otac radi u jednoj solidnoj privatnoj firmi i žive u stanu ako se nisu odselili negdje.. Za matere ne znam, muž studira ETF a žena EFSA.. Bogati nisu, ne razbacuju se skromni su i jedni i drugi i već sam rekao sretni skladni, onako idealan bračni par..
Capajebo

#200 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Capajebo »

Kikibombona wrote: Problem ce nastati ako ne bude funkcionisalo, ako nisu kompatibilni, sto nije nimalo rijedak slucaj, naprotiv.....

Sta onda? :D
E onda kazemo, ne ne sreco, ovo treba da bude ovako. Ti svakako ne znas za bolje, ja znam!
Post Reply