koji cemi kurac....nema toga kod nas......u jarak istovaris se i hajd....to vi gore serete u tutu jer malo jedete,jebiga nema te bonluka ko kod nas , zato serete ko kanafuZviz wrote:a ja tebi jedan fin vodokotlicspreca wrote:Ljudi ako neko ide za Dansku neka mi javi da posaljem @Zvizu jedan Imodium kazu da dobro djeluje protiv sranja.....a za mladu svjezi krastavac
Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
- spreca
#176 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
-
sarajevo999999
#177 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Mogao bi ti prestati vrijedjati Bosanke? Razmazeno deriste koje je naviklo biti u pravu.Zviz wrote:Ej moji lavovi.... a tek tigrice koje zijevaju na svakom cosku...
Ovdj se prica " ako nemozes nac kavu ovdje ili u svedskoj onda idi do bih za pet minuta ces imati izbor po zelji" to je tako, a ko hoce danegira nek negira
Ciganizacija come on baby this is wat you need je doslovice slogan kad predjes granicu
Drugi put cu naruciti cevape a traziti zlatne kasike da s njima kusam juhu od cevapa.
@ mufijuz pa sto nisi pratio nastavu u skoli.
- muha_sa
#178 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Zviz wrote:Ej moji lavovi.... a tek tigrice koje zijevaju na svakom cosku...
Ovdj se prica " ako nemozes nac kavu ovdje ili u svedskoj onda idi do bih za pet minuta ces imati izbor po zelji" to je tako, a ko hoce danegira nek negira
Ciganizacija come on baby this is wat you need je doslovice slogan kad predjes granicu
Drugi put cu naruciti cevape a traziti zlatne kasike da s njima kusam juhu od cevapa.
@ mufijuz pa sto nisi pratio nastavu u skoli.
ti garant ne ubode pa si kivan na njih.
-
razonoda
#179 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
edo_79 wrote:To je priča onih što nit su kadZviz wrote:Ej moji lavovi.... a tek tigrice koje zijevaju na svakom cosku...
@ mufijuz pa sto nisi pratio nastavu u skoli.nit su kad qrca primili .... kontate da se svršava na vaše pare, hodanje po Francuskoj, 2 milje maraka potrošene u BBI na odjeću, zimovanja ..... pa prijatelju moj ... ti i tebi slični nikad nećete moć uzet četvrt hljeba i 10 deka salame, sjest na travu u po njive, pojest i uživat u ljepoti, vi u BiH ne dolazite radi qrca i peechke, dolazite radi rahatluka koji nikad tamo nećete imat, i nemoj mi palamudit pare ovo ono, koji izbor po želji, pa prijatelju moj ja za dva mjeseca ovdje pojedem mesa više nego ti tam za godinu. Jebale vas vaše pičke i vaše pare. Pošalji tog ko misli tako meni, da mu pokažem da njegove pare nemogu kupit rahatluk, da u svojoj avliji do sabaha sjediš s harmonikom na uvce poistiha i roštiljom raspaljenim ..... pišam se na vaša auta, vašu odjeću od 2 milje maraka i vaše pare .... vidi se ko su Cigani .... svi koji misle tako kao i tvoji pojedini su Cigani ....
- ćiribiribela
-
howdy
#181 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
more bit njeka ovdasnja hamsa uvalila zvizu ne korpu no sepet i jos mu se pokenjala na pare, lik i djelo i papire pride pa ga zabolilo.....
- edo_79
#182 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
To što priča o svojima to je njegova stvar i to nebih ni u snu komentarisao.... ali brate ovo da se jedva čeka da oni iz dijaspore dođu i da za pare mogu da biraju .... pa brate vidi ko se
do besvijesti kad dođe ovdje .... doduše nismo mi krivi što mi možemo da pružimo vašim hanumama ono što vi tam nemožete ..... pa one moraju dolazit ovamo plaćat za prangijanje
I nema pravo da generalizuje i pljuje nekog što pokušava da napravi nešto od života svog ni da govori kako je ovdje seljakluk i ovo i ono ... zaboravlja pri tome da je i on dio ovog seljakluka i da je on odavdje otišao tamo u Dansku da
bude gospodin
@ howdy ... haman ha da će to najprije bit ... džaba pare kad on osta suha ... a godine qrcu prolaze

I nema pravo da generalizuje i pljuje nekog što pokušava da napravi nešto od života svog ni da govori kako je ovdje seljakluk i ovo i ono ... zaboravlja pri tome da je i on dio ovog seljakluka i da je on odavdje otišao tamo u Dansku da
bude gospodin
@ howdy ... haman ha da će to najprije bit ... džaba pare kad on osta suha ... a godine qrcu prolaze
- dobojlija81
- uglavnomja
#184 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
zna ga zviz dobro ukoso zatjerati
ali ima istine u ovome sto pise.
pogotovo u tim ruralnijim sredinama, ljudi na sve gledaju kao na posao, opstanak, svakako ima manje perspektive, a i manje ocekivanja ...
ono sto znam sigurno je da su mene u onoj fazi odlaska iz sarajeva i dolaska ovamo (prije 5-6 godina) svi koji nisu bili u dobrom braku i sa ekstra dobrom platom pitali ima li kakva-kakav za mene da se i ja prizenim ....
a znam od jedne zenske da na tim nekim chatovima i forumima cuci gomila balkanaca-nki koji samo traze ljude sa zapada za ispaljivanje
posebna prica su ukrajinke i biznis sa placanjem za otvaranje poruka nepostojecih zena
ali nije tema.
ali ima istine u ovome sto pise.
pogotovo u tim ruralnijim sredinama, ljudi na sve gledaju kao na posao, opstanak, svakako ima manje perspektive, a i manje ocekivanja ...
ono sto znam sigurno je da su mene u onoj fazi odlaska iz sarajeva i dolaska ovamo (prije 5-6 godina) svi koji nisu bili u dobrom braku i sa ekstra dobrom platom pitali ima li kakva-kakav za mene da se i ja prizenim ....
a znam od jedne zenske da na tim nekim chatovima i forumima cuci gomila balkanaca-nki koji samo traze ljude sa zapada za ispaljivanje
posebna prica su ukrajinke i biznis sa placanjem za otvaranje poruka nepostojecih zena
-
yoyo13
#185 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Ja bi Zviz da sam na tvom mjestu trazio povrat imovine i pogotovo taj komad zemlje na kojem je aerodrom
pa kad sve slobodne koke sa ilidzinske opstine krenu da te ganjaju

- _mufljuz_
- bajadera7
#187 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
a gdje je ljubav? 
Vala da su mu svi papiri ovih skandinavskih zemalja dzaba ako zeludac nemoze da svari. A zviz ti pored ove nase lijepe zemlje kad si to "bio u posjetio" eto to primjetio, dotle je doslo da se cak tema otvara na klixu. A zaparalo mi je usi sto ko biva vi tamo pricate ako tamo nemozete naci kakvu hajd u Bosnu jedva cekaju ....jao... jadno. Pa vecina nase dijaspore se zna "oklen je" i da im nije bilo rata "tude bi i ostali". I nemoj se naci prozvanim, jer nisi. I ti sto ih odvedu su isti, znaju oni dobro sto se zene i udaju za njih, a ako ne znaju progledace. A ti si izgleda navakat progledao, nego pusti ti to kad nam opet dodjes odmah ti hanumama kazi da ne racunaju na papire, bolje nego s njima ispijat kafe a u sebi misliti ihhhh kakve li suuuu koferuse.
Vala da su mu svi papiri ovih skandinavskih zemalja dzaba ako zeludac nemoze da svari. A zviz ti pored ove nase lijepe zemlje kad si to "bio u posjetio" eto to primjetio, dotle je doslo da se cak tema otvara na klixu. A zaparalo mi je usi sto ko biva vi tamo pricate ako tamo nemozete naci kakvu hajd u Bosnu jedva cekaju ....jao... jadno. Pa vecina nase dijaspore se zna "oklen je" i da im nije bilo rata "tude bi i ostali". I nemoj se naci prozvanim, jer nisi. I ti sto ih odvedu su isti, znaju oni dobro sto se zene i udaju za njih, a ako ne znaju progledace. A ti si izgleda navakat progledao, nego pusti ti to kad nam opet dodjes odmah ti hanumama kazi da ne racunaju na papire, bolje nego s njima ispijat kafe a u sebi misliti ihhhh kakve li suuuu koferuse.
Last edited by bajadera7 on 18/02/2015 15:52, edited 1 time in total.
- edo_79
#188 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
bajadera7 wrote:a gdje je ljubav?
Vala da su mu svi papiri ovih skandinavskih zemalja dzaba ako zeludac nemoze da svari. A zviz ti pored ove nase lijepe zemlje kad si to "bio u posjetio" eto to primjetio, dotle je doslo da se cak tema otvara na klixu. A zaparalo mi je usi sto ko biva vi tamo pricate ako tamo nemozete naci kakvu hajd u Bosnu jedva cekaju ....jao... jadno. Pa vecina nase dijaspore se zna "oklen je" i da im nije bilo rata "tude bi i ostali". I nemoj se naci prozvanim, jer nisi. I ti sto ih odvedu su isti, znaju oni dobro sto se zene i udaju za njih, a ako ne znaju progledace. A ti si izgleda navakat progledao, nego pusti ti to kad nam opet dodjes odmah ti hanumama kazi da ne racunaju na papire, bolje nego s njima ispijat kafu a u sebi misliti ihhhh kakve li suuuu koferuse.
-
razonoda
#189 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Nije tema ---- ali cinjenica je da u BIH IMA JAKO PUNO SKLOPLJENIH BRAKOVA, isto toliko i RAZVODA. Sta je sa tim odnosom. Mladi suvise ocekuju, nestrpljivi , ili je nesto sto ZVIZ uocava. Nema veze dijaspora ili domaci .bajadera7 wrote:a gdje je ljubav?
- Henry Chinaski
#190 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Mislim da @zviz radi istraživanje javnog mišljenja. Ako okolina nema ništa protiv, da i on sebi dovede jednu odavde.
Samo, cura mora biti potomak najmanje 7 generacija rođenih u Sarajevu.
Samo, cura mora biti potomak najmanje 7 generacija rođenih u Sarajevu.
-
yoyo13
#191 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
jel to i zviz ima rijeseno stambeno pitanje, posao, Iphone 6 i vozi BMW-a pa moze da bira

-
razonoda
#192 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Kako se prezentira i BIRA ima i vise od toga.yoyo13 wrote:jel to i zviz ima rijeseno stambeno pitanje, posao, Iphone 6 i vozi BMW-a pa moze da bira![]()
![]()
![]()
![]()
-
yoyo13
#193 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
pa na pogresnom je forumurazonoda wrote:Kako se prezentira i BIRA ima i vise od toga.yoyo13 wrote:jel to i zviz ima rijeseno stambeno pitanje, posao, Iphone 6 i vozi BMW-a pa moze da bira![]()
![]()
![]()
![]()
gdje mi je onaj napadnuti drug bleee_sa da jednu zapjevamo a sutra sta nam Bog da :
- spreca
#194 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Agdje rafinerija sto mu je caca imo...to ste zaboravili......to je vjerovatno oko Livnayoyo13 wrote:Ja bi Zviz da sam na tvom mjestu trazio povrat imovine i pogotovo taj komad zemlje na kojem je aerodrom![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
pa kad sve slobodne koke sa ilidzinske opstine krenu da te ganjaju
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- spreca
#195 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Nemoj tako ba.....Zvizgonju jebe nejebicabajadera7 wrote:a gdje je ljubav?
-
razonoda
#196 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Zvizov novcanik je pun moljaca. Taj luksuz sa muzikom ne ide uz njegovu krv.
- spreca
#197 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
zakodiran mu novcanik a sifru izgubiorazonoda wrote:Zvizov novcanik je pun moljaca. Taj luksuz sa muzikom ne ide uz njegovu krv.
-
yoyo13
#198 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Pa izjebaste covjeka a nije ni granice preso
nece nam nikad vise doci

-
bull21
#199 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Ko o čemu - Zviz o Zvizu. 
- Ridjobrki
#200 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Draga Bosna... 
Šta misliš ja se ispalim i za koju godinu počnem smarati ovdje sa svojim "first world problems"...? Neka mene ovdje gdje sam, vala mi sve fino ide i nemam ni razloga ići bilo gdje. Rado bih vratio kakvu iz dijaspore pa ako koja 'oće da se vrne u domovinu i rahatluk a da ja ovdje dobijem Europljanku za pokazivat' okolo - moglo bi se šta organizirati.
Šta misliš ja se ispalim i za koju godinu počnem smarati ovdje sa svojim "first world problems"...? Neka mene ovdje gdje sam, vala mi sve fino ide i nemam ni razloga ići bilo gdje. Rado bih vratio kakvu iz dijaspore pa ako koja 'oće da se vrne u domovinu i rahatluk a da ja ovdje dobijem Europljanku za pokazivat' okolo - moglo bi se šta organizirati.