Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
spreca

#176 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by spreca »

Zviz wrote:
spreca wrote:Ljudi ako neko ide za Dansku neka mi javi da posaljem @Zvizu jedan Imodium kazu da dobro djeluje protiv sranja.....a za mladu svjezi krastavac :mrgreen:
a ja tebi jedan fin vodokotlic
koji cemi kurac....nema toga kod nas......u jarak istovaris se i hajd....to vi gore serete u tutu jer malo jedete,jebiga nema te bonluka ko kod nas , zato serete ko kanafu
sarajevo999999

#177 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by sarajevo999999 »

Zviz wrote:Ej moji lavovi.... a tek tigrice koje zijevaju na svakom cosku...

Ovdj se prica " ako nemozes nac kavu ovdje ili u svedskoj onda idi do bih za pet minuta ces imati izbor po zelji" to je tako, a ko hoce danegira nek negira

Ciganizacija come on baby this is wat you need je doslovice slogan kad predjes granicu

Drugi put cu naruciti cevape a traziti zlatne kasike da s njima kusam juhu od cevapa.

@ mufijuz pa sto nisi pratio nastavu u skoli.
Mogao bi ti prestati vrijedjati Bosanke? Razmazeno deriste koje je naviklo biti u pravu.
muha_sa

#178 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by muha_sa »

Ovdj se prica " ako nemozes nac kavu ovdje ili u svedskoj onda idi do bih za pet minuta ces imati izbor po zelji" to je tako, a ko hoce danegira nek negira

Ciganizacija come on baby this is wat you need je doslovice slogan kad predjes granicu

Drugi put cu naruciti cevape a traziti zlatne kasike da s njima kusam juhu od cevapa.

ti garant ne ubode pa si kivan na njih.
razonoda

#179 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by razonoda »

edo_79 wrote:

To je priča onih što nit su kad :izet: nit su kad qrca primili .... kontate da se svršava na vaše pare, hodanje po Francuskoj, 2 milje maraka potrošene u BBI na odjeću, zimovanja ..... pa prijatelju moj ... ti i tebi slični nikad nećete moć uzet četvrt hljeba i 10 deka salame, sjest na travu u po njive, pojest i uživat u ljepoti, vi u BiH ne dolazite radi qrca i peechke, dolazite radi rahatluka koji nikad tamo nećete imat, i nemoj mi palamudit pare ovo ono, koji izbor po želji, pa prijatelju moj ja za dva mjeseca ovdje pojedem mesa više nego ti tam za godinu. Jebale vas vaše pičke i vaše pare. Pošalji tog ko misli tako meni, da mu pokažem da njegove pare nemogu kupit rahatluk, da u svojoj avliji do sabaha sjediš s harmonikom na uvce poistiha i roštiljom raspaljenim ..... pišam se na vaša auta, vašu odjeću od 2 milje maraka i vaše pare .... vidi se ko su Cigani .... svi koji misle tako kao i tvoji pojedini su Cigani ....
:-) Ozbiljno ste shvatili Zvisa, njemu dosadno, zima, malo''guzelja'' sto bi nj. stare sarajlije rekle. U ostalom, pise o svojoj familiji, ako se neko tu pronasao--nije smak svijeta.
howdy

#181 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by howdy »

more bit njeka ovdasnja hamsa uvalila zvizu ne korpu no sepet i jos mu se pokenjala na pare, lik i djelo i papire pride pa ga zabolilo.....
edo_79

#182 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by edo_79 »

To što priča o svojima to je njegova stvar i to nebih ni u snu komentarisao.... ali brate ovo da se jedva čeka da oni iz dijaspore dođu i da za pare mogu da biraju .... pa brate vidi ko se :izet: :izet: :izet: do besvijesti kad dođe ovdje .... doduše nismo mi krivi što mi možemo da pružimo vašim hanumama ono što vi tam nemožete ..... pa one moraju dolazit ovamo plaćat za prangijanje :mrgreen:

I nema pravo da generalizuje i pljuje nekog što pokušava da napravi nešto od života svog ni da govori kako je ovdje seljakluk i ovo i ono ... zaboravlja pri tome da je i on dio ovog seljakluka i da je on odavdje otišao tamo u Dansku da
bude gospodin

@ howdy ... haman ha da će to najprije bit ... džaba pare kad on osta suha ... a godine qrcu prolaze
:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
uglavnomja

#184 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by uglavnomja »

zna ga zviz dobro ukoso zatjerati :-)

ali ima istine u ovome sto pise.

pogotovo u tim ruralnijim sredinama, ljudi na sve gledaju kao na posao, opstanak, svakako ima manje perspektive, a i manje ocekivanja ...

ono sto znam sigurno je da su mene u onoj fazi odlaska iz sarajeva i dolaska ovamo (prije 5-6 godina) svi koji nisu bili u dobrom braku i sa ekstra dobrom platom pitali ima li kakva-kakav za mene da se i ja prizenim ....

a znam od jedne zenske da na tim nekim chatovima i forumima cuci gomila balkanaca-nki koji samo traze ljude sa zapada za ispaljivanje

posebna prica su ukrajinke i biznis sa placanjem za otvaranje poruka nepostojecih zena :D ali nije tema.
yoyo13

#185 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by yoyo13 »

Ja bi Zviz da sam na tvom mjestu trazio povrat imovine i pogotovo taj komad zemlje na kojem je aerodrom :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: pa kad sve slobodne koke sa ilidzinske opstine krenu da te ganjaju :sretan: :sretan: :sretan: :sretan: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
bajadera7

#187 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by bajadera7 »

a gdje je ljubav? :D
Vala da su mu svi papiri ovih skandinavskih zemalja dzaba ako zeludac nemoze da svari. A zviz ti pored ove nase lijepe zemlje kad si to "bio u posjetio" eto to primjetio, dotle je doslo da se cak tema otvara na klixu. A zaparalo mi je usi sto ko biva vi tamo pricate ako tamo nemozete naci kakvu hajd u Bosnu jedva cekaju ....jao... jadno. Pa vecina nase dijaspore se zna "oklen je" i da im nije bilo rata "tude bi i ostali". I nemoj se naci prozvanim, jer nisi. I ti sto ih odvedu su isti, znaju oni dobro sto se zene i udaju za njih, a ako ne znaju progledace. A ti si izgleda navakat progledao, nego pusti ti to kad nam opet dodjes odmah ti hanumama kazi da ne racunaju na papire, bolje nego s njima ispijat kafe a u sebi misliti ihhhh kakve li suuuu koferuse.
Last edited by bajadera7 on 18/02/2015 15:52, edited 1 time in total.
edo_79

#188 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by edo_79 »

bajadera7 wrote:a gdje je ljubav? :D
Vala da su mu svi papiri ovih skandinavskih zemalja dzaba ako zeludac nemoze da svari. A zviz ti pored ove nase lijepe zemlje kad si to "bio u posjetio" eto to primjetio, dotle je doslo da se cak tema otvara na klixu. A zaparalo mi je usi sto ko biva vi tamo pricate ako tamo nemozete naci kakvu hajd u Bosnu jedva cekaju ....jao... jadno. Pa vecina nase dijaspore se zna "oklen je" i da im nije bilo rata "tude bi i ostali". I nemoj se naci prozvanim, jer nisi. I ti sto ih odvedu su isti, znaju oni dobro sto se zene i udaju za njih, a ako ne znaju progledace. A ti si izgleda navakat progledao, nego pusti ti to kad nam opet dodjes odmah ti hanumama kazi da ne racunaju na papire, bolje nego s njima ispijat kafu a u sebi misliti ihhhh kakve li suuuu koferuse.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :lol: :lol: :lol: :lol:
razonoda

#189 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by razonoda »

Vala da su mu svi papiri ovih skandinavskih zemalja dzaba ako zeludac nemoze da svari. A zviz ti pored ove nase lijepe zemlje kad si to "bio u posjetio" eto to primjetio, dotle je doslo da se cak tema otvara na klixu. A zaparalo mi je usi sto ko biva vi tamo pricate ako tamo nemozete naci kakvu hajd u Bosnu jedva cekaju ....jao... jadno. Pa vecina nase dijaspore se zna "oklen je" i da im nije bilo rata "tude bi i ostali". I nemoj se naci prozvanim, jer nisi. I ti sto ih odvedu su isti, znaju oni dobro sto se zene i udaju za njih, a ako ne znaju progledace. A ti si izgleda navakat progledao, nego pusti ti to kad nam opet dodjes odmah ti hanumama kazi da ne racunaju na papire, bolje nego s njima ispijat kafe a u sebi misliti ihhhh kakve li suuuu koferuse.
Nije tema ---- ali cinjenica je da u BIH IMA JAKO PUNO SKLOPLJENIH BRAKOVA, isto toliko i RAZVODA. Sta je sa tim odnosom. Mladi suvise ocekuju, nestrpljivi , ili je nesto sto ZVIZ uocava. Nema veze dijaspora ili domaci .
Henry Chinaski

#190 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by Henry Chinaski »

Mislim da @zviz radi istraživanje javnog mišljenja. Ako okolina nema ništa protiv, da i on sebi dovede jednu odavde.
Samo, cura mora biti potomak najmanje 7 generacija rođenih u Sarajevu.
yoyo13

#191 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by yoyo13 »

jel to i zviz ima rijeseno stambeno pitanje, posao, Iphone 6 i vozi BMW-a pa moze da bira :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
razonoda

#192 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by razonoda »

yoyo13 wrote:jel to i zviz ima rijeseno stambeno pitanje, posao, Iphone 6 i vozi BMW-a pa moze da bira :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kako se prezentira i BIRA ima i vise od toga. :-)
yoyo13

#193 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by yoyo13 »

razonoda wrote:
yoyo13 wrote:jel to i zviz ima rijeseno stambeno pitanje, posao, Iphone 6 i vozi BMW-a pa moze da bira :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kako se prezentira i BIRA ima i vise od toga. :-)
pa na pogresnom je forumu :D :D :D ovdje su pretezno oni sto aksamluce, mezete i cejfe....ponekad potrosne za noc prosjecnu platu al desava se i najboljim :lol: :lol: :lol: :lol: a gdje bi nam kraj bio da smo imali u posjedu toliko zemlje...pa procerdo bi je do zadnjeg ara i dukata :lol: :lol: :lol:

gdje mi je onaj napadnuti drug bleee_sa da jednu zapjevamo a sutra sta nam Bog da :

:pijani: :pijani: :pijani: :pijani: :pijani: :pijani: :pijani: :pijani: :cuga: :cuga: :cuga: :bih: :bih: :bih: :bih:
spreca

#194 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by spreca »

yoyo13 wrote:Ja bi Zviz da sam na tvom mjestu trazio povrat imovine i pogotovo taj komad zemlje na kojem je aerodrom :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: pa kad sve slobodne koke sa ilidzinske opstine krenu da te ganjaju :sretan: :sretan: :sretan: :sretan: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Agdje rafinerija sto mu je caca imo...to ste zaboravili......to je vjerovatno oko Livna :lol: :lol: :lol:
spreca

#195 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by spreca »

Nemoj tako ba.....Zvizgonju jebe nejebica :mrgreen:
razonoda

#196 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by razonoda »

Zvizov novcanik je pun moljaca. Taj luksuz sa muzikom ne ide uz njegovu krv.
spreca

#197 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by spreca »

razonoda wrote:Zvizov novcanik je pun moljaca. Taj luksuz sa muzikom ne ide uz njegovu krv.
zakodiran mu novcanik a sifru izgubio
yoyo13

#198 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by yoyo13 »

Pa izjebaste covjeka a nije ni granice preso :hihihi: :hihihi: :hihihi: :hihihi: :hihihi: :lol: :lol: :lol: :lol: nece nam nikad vise doci :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
bull21

#199 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by bull21 »

Ko o čemu - Zviz o Zvizu. :zjev:
Ridjobrki

#200 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by Ridjobrki »

Draga Bosna... :)

Šta misliš ja se ispalim i za koju godinu počnem smarati ovdje sa svojim "first world problems"...? Neka mene ovdje gdje sam, vala mi sve fino ide i nemam ni razloga ići bilo gdje. Rado bih vratio kakvu iz dijaspore pa ako koja 'oće da se vrne u domovinu i rahatluk a da ja ovdje dobijem Europljanku za pokazivat' okolo - moglo bi se šta organizirati. :lol:
Post Reply