SaraFina wrote:
Ja nemam idola. Niti se klanjam bogovima, niti kipovima a pogotovo ljudima.
Neupitno je medjutim da dotični posjeduje odredjeni stepen kvalitete muzickog opusa. Pogotovo ako se uzme u obzir današnja muzička scena. Čovjek " traje" i to više od tih dvadeset godina koje ti navodiš ..
Pa ako "trajanje" nije dokaz, ja ne znam što bi vas moglo uvjeriti u suprotno onda.
Kad nekog slusaju generacije rodjene sezdesetih, sedamdesetih, osamdesetih i devedesetih??? Kako se po tebi to zove Tod?
Te generacije 90tih slusaju jer je trend, ne jer si kvalitetan muzicar ili slicno.
Ne govorim ta ti znas, on je ovakav on je onakav, nego jednostavno previse ih dizete tj te umjetnike
A tipicno njegovi fanovi i fanovi Dzonija su snishodljivi uzasno. Ne ti licno, ali dosta dosta DOSTA osoba i prepotentni u smislu muzickog ukusa. Sto je malo evidentno tvojim komentarom kada spominjes "muzicki opus" ovog lika sto ti je komentarisao pa cak odmah spominjes i pripisujes mu Daru Bubamaru, a uopce ne znas sta on slusa
Evo recimo ne znam niti jedan Balasov tekst, niti me zanima realno. Slusao sam, ok je, nista posebno. Ne slusam turbofolk, ne slusam Hakalu, ne slusam Cecu, ne slusam Rozgu
Da li to znaci da i ja posjedujem odredjeni stepen kvalitete muzickog opusa jer slusam od Dizzy Gilespiea, Jack Whitea, Stevie Wondera, Arethu Franklin, Erica Claptona, Jimmi Hendrixa, Michael Jacksona, Charles Bradleija, Willie Davisa do 50 centa, Ede Majke...
Svako ima svoje, ako neko kaze da ne valja Boze moj 100 ljudi 100 cudi, u kontekstu teme ja ne kontam sto se odmah palite kada neko kaze da je Balas prosjecan umjetnik koji jase tal profitabilne nostalgije sa prepotentnim tonom kojeg prerusi u pacenicke tekstove. Cak mu tepate kao ti iznad "Djole"
Evo recimo ja mislim da je kanye west kao producent muzike apsolutni genije i jedna od najvaznijih osoba u danasnoj pop kulturi, ne muzici nego pop kulturi, ali doci ce neko i reci aa jesi lud, Kanye obicni crnac koji repa o parama...ok tvoje misljenje, nije mi kanye brat da me to nekako pogodi