Wizz air

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#176 Re: Wizz air

Post by Chmoljo »

Danguba wrote:
shiny wrote:
Danguba wrote:
sjedista na karti ili u avionu nisu bila numerisana???
U avionu nisam gledala, na karti nisu bila... a i da jesu, nikakve fajde, kad taj broj nije bitan :D Ne znam što si se zakačio za to.
ImageImage

Ne mogu da ti vjerujem jer su od kraja maja sjedista numerisana i svaka promjena se dodatno placa.
I u avionu su numerisana i na kartama pa cak polozaj sjedista se dodatno naplacuje.

Ne shvatam da neko moze sjesti na moje mjesto :roll:

Sutra letim pa cu to bas da provjerim. Prvi put od kako su sjedista numerisana.
obavezno javi dojmove.

mene je uhvatio srklet kada sam vidio da se odmah ne dodjeljuje sjedište, jer ne putujem sam. a bio sam i zbunjen jer na kartama je broj sjedišta. mrzim onu krkansku frtutmu kada se nagrne u bus, tramvaj, eto i avion. uvijek volim zadnji ući, tako da me obradovalo da mogu krkane dići sa sjedišta :D
le piaf

#177 Re: Wizz air

Post by le piaf »

shiny wrote:
Danguba wrote:
shiny wrote:
Pa ja sam, doduše, letjela početkom godine, moguće da je nešto promijenjeno. Nisam ni znala da se nešto može doplatiti, a i da jesam, vjerovatno ne bih doplaćivala... radi se o kratkim letovima, nije svakako bitno. Nisam htjela prepadati, niti srkletiti, ni ljude ni kompaniju, samo sam opisala svoje iskustvo. Kažem da sam stigla na odredište bez problema, a bolje mi je zvučalo putovanje od dva sata avionom, nego dan i po busom. A da se čovjek svega nagleda, nagleda se :D . Javi kakvo je sad stanje.
posteno :D

ja relativno cesto putujem i bio sam polovinom maja a sutra ponovo letim.

http://www.seatguru.com/airlines/Wizzai ... s_A320.php
Da je tema skupa Lufthansa imala bih šta reći, nakon što mi je kofer iz samo njima poznatih razloga umjesto u Minhenu završio u Frankfurtu. Da mi se iskupe, dali mi neseser sa higijenskim potrepštinama koji je sadržavao pjenu za brijanje :/ Vratili mi ga nakon dva dana bez drške i jednog točka :/
Wizz air mi je nakon toga izgledao totalno profesionalno... Sretan put sutra..
Imao sam lose iskustvo sa koferom sa Lufthansom, stigao kofer sa razvaljenom drskom i malko pocijepan. U frankfurtu su napravili zapisnik i odmah mi dali novi kofer istih dimenzija i vrijednosti. Zaista brza reakcija.
uglavnomja

#178 Re: Wizz air

Post by uglavnomja »

Chmoljo wrote: obavezno javi dojmove.

mene je uhvatio srklet kada sam vidio da se odmah ne dodjeljuje sjedište, jer ne putujem sam. a bio sam i zbunjen jer na kartama je broj sjedišta. mrzim onu krkansku frtutmu kada se nagrne u bus, tramvaj, eto i avion. uvijek volim zadnji ući, tako da me obradovalo da mogu krkane dići sa sjedišta :D

info od prekjuce, sjedista numerisana, broj sjedista na karti, bilo je par slucajeva u avionu, ali dogovorili se ljudi ... generalno se postovalo.

a najjaci dojama je aplauz kad smo sletjeli :D
Chmoljo

#179 Re: Wizz air

Post by Chmoljo »

super :D uzete su karte do prolaza, valjda tu ima malo više mjesta za noge :)
stafi

#180 Re: Wizz air

Post by stafi »

le piaf wrote:
Imao sam lose iskustvo sa koferom sa Lufthansom, stigao kofer sa razvaljenom drskom i malko pocijepan. U frankfurtu su napravili zapisnik i odmah mi dali novi kofer istih dimenzija i vrijednosti. Zaista brza reakcija.
zar je to loše iskustvo?
Danguba

#181 Re: Wizz air

Post by Danguba »

Chmoljo wrote:
obavezno javi dojmove.

:lol:

da ti bi i tamo biti administrator... :D

mene razdvojili od zene... :roll: valjda ce biti dobrih dusa da se mijenjamo(mislim na sjedista)... :D
Chmoljo

#182 Re: Wizz air

Post by Chmoljo »

:lol:

ovako nekako

Danguba

#183 Re: Wizz air

Post by Danguba »

:lol: :lol:

evo je vec sada cmizdri... :-)
nije njoj sto ce ona biti sama nego sto ja necu biti sam... :D
le piaf

#184 Re: Wizz air

Post by le piaf »

stafi wrote:
le piaf wrote:
zar je to loše iskustvo?
pa lose je kad dobijes rastrgan kofer. :D

naravno njihova reakcija je bila veoma profesionalna i nadoknadili su stetu odmah.

E sad ne znam sta bi bilo da je bio samsonite ili neka skuplja torba, da li ide tako glatko. Kod mene je bio neki no name kofer.
Adi-g

#185 Re: Wizz air

Post by Adi-g »

Moze li se dovuci do dubrava svojim vozilom i ostaviti ga tu par dana do povratka? Koliko se placa?

Pozz
Russki

#186 Re: Wizz air

Post by Russki »

nikad više s ovim retardima ici na putovanja

majke im ga nabijem
Arslan_11

#187 Re: Wizz air

Post by Arslan_11 »

Russki wrote:nikad više s ovim retardima ici na putovanja

majke im ga nabijem
Sto druze? Ja rezervisao karte za sl. Vikend.
drndalo

#188 Re: Wizz air

Post by drndalo »

Bice da su ga sletili u BEG umjestu u TZL kad je maglustina bila...?
Russki

#189 Re: Wizz air

Post by Russki »

Arslan_11 wrote:
Russki wrote:nikad više s ovim retardima ici na putovanja

majke im ga nabijem
Sto druze? Ja rezervisao karte za sl. Vikend.
jutros tri sata kasnio let zbog magle, sto je ok, nema potrebe...

taman sunce izaslo, magla nestaje lagano, oni govore da otkazuju let iz samo njima poznatih razloga, mnostvo ljudi ih pita za objasnjenje a oni samo sute i bleje isto telad...

totalno losa usluga...bez ikakvih objasnjenja, boli njih qrac odakle si dosao, pa cak iz senegala, idi i snalazi se sam, nikakve nadoknade ili nesto...razgovarao sam danas s mnostvo ljudi koji su trebali biti na letu za svedsku zbog posla i svi ga popusili nazalost
Danguba

#190 Re: Wizz air

Post by Danguba »

Nista WizzAir nije kriv. Krivi su nasi ublehasi koji su prije potpisivanja ugovora o baznoj stanici obecali opremu za slijetanje pod otezanim meteo uslovima.
Kada je trebalo potpisati ugovor WizzAir je presao preko toga jer su nasi opet obecali do 01.11.2015. god. postaviti potrebnu rasvjetu ali izgleda od toga nista. Kao i uvijek.

Steta samo ako ih nasi klosari otjeraju u njihovim dobrim namjerama i nasem otvoru prema svijetu.
drndalo

#191 Re: Wizz air

Post by drndalo »

Pa nije to bas samo tako... Ne znam ni ja, a bogami vjerovatno ni ti sta je ko tacno dogovarao... Ali to nije nesto sto je neko zaista mogao obecati, posebno ne na ovom stadiju kolicine prometa na TZL, jer oprema koja bi zaista omogucavala ILS kategorije II ili ne daj boze III, kosta vise desetaka miliona normalnih svjetskih valuta... Pa tu pricu mozemo svrstati u urbane legende...

Wizz je prema putnicima kao i Ryan, *ebiga, snadjite se... I to svaki normalan putnik u svijetu zna... Onaj kome je bitno da neki dan bude u XXX na poslu, a pouzda se u njih, posebno sa aerodroma koji ima 8 letova sedmicno, za 3-5 destinacija, ne putuje Wizzom...! Sasvim su OK solucija kada ides iz dijaspore na odmor mjeces-tri u BiH, i nije ti problem da fulis i dan-dva tamo-vamo... Posebno ako ubodes povoljnu kartu.

Ja sam davno, prije devet-deset godina letio s njima iz ZAG za London-Luton, i bilo je OK, cijena super, ali dana odmora dovoooljno... Kupio sam kartu 4 mjeseca ranije, i znao da imaju obicaj nekada prebaciti letove dan tamo-dan vamo... I dva mjeseca prije leta stize mi e-mail od njih da mi je let sa npr. 18.11. prebacen na 19.11, sa istim vremenom poletanja, i da ako mi odgovara mogu tim letom, a ako ne, vratice mi pare u fening na karticu... Meni to nije bio problem, jer mi je bilo svejedno hocu li u UK biti 12 ili 11 dana... Ali neko ko je morao imati poslovni sastanak 19-og, a pouzdao se da ce biti u UK 18-og sa Wizz-om ga je ispusio...
Danguba

#192 Re: Wizz air

Post by Danguba »

drndalo

#193 Re: Wizz air

Post by drndalo »

Super je to o svjetlima... Medjutim, dio koji je posebno vezan za slijetanje u uslovima smanjene vidljivosti je ovaj:
Što se tiče pristupnih svjetala treba znati da ona ne rješavaju posve problem magle. Naš aerodrom je opremljen uređajima (ILS CAT I) koji pilotima omogućavaju precizan instrumentalni prilaz pisti. CAT I znači da je aerodrom opremljen sa radio-navigacionim uređajima i vizuelnim sredstvima koji omogućavaju prilaženje aviona u fazi slijetanja do visine na kojoj vođa aviona odlučuje da li su ispunjeni uslovi za bezbjedno slijetanje (visina odluke) od 60m i horizontalne vidljivosti od 800m ili vidljivosti duž poletno-sletne staze od 550m.

Iz ovog objašnjenja je jasno da se smatra da slijetanja nije bezbjedno ako je vidljivost manja od 550 metara ali konačnu odluku o slijetanju donosi pilot. Sa prilaznim svjetlima, koja se postavljaju ispred piste u dužini 900 metara, pilotima je mnogo lakše da i vizuelno poravnaju avion sa osom piste prije nego što se avion spusti na visinu odluke (60m).
Plavo okrecen dio nije onakav kako su napisali, nego se na visini odluke (decision hight) MORA jasno i nedvosmisleno vidjeti pista da bi se nastavilo sa slijetanjem, a ne samo svjetla koja vode avion po centralnoj osi piste... Za polijetanje mu je dovoljna i manja vidljivost nego za slijetanje, i to je obicno puno manji problem. Ono sto je tacno jeste da ako ne sleti gdje treba i kada treba, svi letovi koje je trebao obaviti nakon toga su pod upitnikom... Pa je obicno to veci problem za kompaniju nego samo jedan let koji sleti gdje ne treba...

Magla je u BiH inace problem, *ebiga, takvo nam podneblje, i kada moram putovati zimi, u doba kada magli realno ima dosta, onda radi sigurnosti (%) odlaska/dolaska obicno biram popodnevne letove sa SJJ jer je tada najvjerovatnije da ce sletiti relativno na vrijeme, navece je dosta gore obicno...
cassius

#194 Re: Wizz air

Post by cassius »

Moze li mi ko reci, da li bi imao problema kad bi sletio u Njemacku, radi posebnih lijekova koje moram piti svakodnevno? ili moram imat kakvu dokmentaciju radi njih ? :)
Danguba

#195 Re: Wizz air

Post by Danguba »

cassius wrote:Moze li mi ko reci, da li bi imao problema kad bi sletio u Njemacku, radi posebnih lijekova koje moram piti svakodnevno? ili moram imat kakvu dokmentaciju radi njih ? :)
moras imati pasos za lijekove.
cassius

#196 Re: Wizz air

Post by cassius »

Danguba wrote:
cassius wrote:Moze li mi ko reci, da li bi imao problema kad bi sletio u Njemacku, radi posebnih lijekova koje moram piti svakodnevno? ili moram imat kakvu dokmentaciju radi njih ? :)
Nije valjda.
Danguba

#197 Re: Wizz air

Post by Danguba »

cassius wrote:
Danguba wrote:
Nije valjda.
Mozes imati probleme a moze da te niko i ne pogleda.
ranger

#198 Re: Wizz air

Post by ranger »

kupio kartu preko neta, al ne kontam ovaj dio s cekiranjem?
kao ako cekiras na aerodromu onda ti mogu naplatit dodatno. ok.
ja uzeo bas zbog toga moblie check in, al nece sve korake ispratim i onda kaze "This airport is not able to accept mobile boarding cards yet" i nema dalje...
ne kontam sad? jel ja nesto propustam ili..
Danguba

#199 Re: Wizz air

Post by Danguba »

ranger wrote:kupio kartu preko neta, al ne kontam ovaj dio s cekiranjem?
kao ako cekiras na aerodromu onda ti mogu naplatit dodatno. ok.
ja uzeo bas zbog toga moblie check in, al nece sve korake ispratim i onda kaze "This airport is not able to accept mobile boarding cards yet" i nema dalje...
ne kontam sad? jel ja nesto propustam ili..
ja kako znam nema nikakve komplikacije. ti dobijes obavijest i to par puta da te napomenu za cekiranje. kada odlucis onda kliknes ''cekiranje'' i onda te ponovo pita o putnicima(ako ih je vise) njihove tacne podatke(ili tvoje), ponovo ti nudi dodatne usluge(koferi, transfer, hotel) i na kraju kliknes ''cekiranje'' i odmah dobijes kartu u pdf formatu za printanje.

ne znam koje destinacije su u pitanju?
muha_sa

#200 Re: Wizz air

Post by muha_sa »

to što isprintaš mora imat bar kod na sebi.
Post Reply