Gdje Bošnjaci kulturološki pripadaju?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
prog321

#176 Re: Gdje Bošnjaci kulturološki pripadaju?

Post by prog321 »

@ Haznadar,
Ne mozes ti nikoga nicemu nauciti ako nemas znanja i meljes ksenofobicne gluposti zbog uticaja okoline u kojoj se nalazis. Imas podanicki mentalitet. Da si se odselio u Afriku bio bi najveci Afrikanac. Vec te zamisljam kako bi isao svaki dan u tenning salon da bi se sto bolje uklopio u sredinu. :lol:

Nema razlike u krkanstvu izmedju naroda.
Svaki narod ima obrazovane, sposobne , lijepe i ciste ljude. Isto tako imaju nazadne, prljave i agresivne. Zbog rata u Sjevernoj Africi i Arabiji mnogi od tih izbjeglica su ova druga vrsta; Pobjegli iz svojih vukojebina. Ali isto takvi su bili Jugovici prije 20 godina kada si ti dolazio u Svedsku. Vremenom se to sve rastabirilo. Neki su pretjerani ili zavrsili u zatvoru drugi su se zaposlili i ubaceni u korporacijsku masinu koja melje i domicilne istom snagom kao i pridoslice. Nema razlike. Isto ce se dogoditi sa ovim novim izbjeglicama, ali ti zbog uticaja ksenofobicne sredine na zalost to ne vidis.
hAZNADAR

#177 Re: Gdje Bošnjaci kulturološki pripadaju?

Post by hAZNADAR »

-LIBERO- wrote:Samo se vratite u prihvatljiv nivo komunikacije, pa cak i neslaganja.

A intetesantni su mi ovi razliciti pogledi na ovu problematiku u Skandinaviji. Ova prica oko 'pederusa', dosadna vise :D
Izvinjavam se na rjecniku. Imam odredjene traume iz nekih diskusija kao napr gdje su pojedini tvrdili da u Banjaluci odakle sam tece i rijeka Sava. I jos me ismijali kada sam ispravio. Nije bila zajebancija vec fakat skroz ozbiljno i samouvjereno. Jedan se htio i haman tuci. Tako da za to imam jednostavan i prost odgovor. Problem je naci adekvatan izraz za to Koji je u skladu sa pravilima foruma. Ja cu pokusati.
Ovdje govorimo o kulturoloskim razlikama u Evropi
prog321

#178 Re: Gdje Bošnjaci kulturološki pripadaju?

Post by prog321 »

Cak se i mods ulizivas.
Hajde ba, odbaci taj podanicki mentalitet. :lol: :-D
piupiu

#179 Re: Gdje Bošnjaci kulturološki pripadaju?

Post by piupiu »

prog321 wrote:Image
Haloooo, ProsineĆki ... :D

Kad vidim bijele čarape i cipele - dobijem blagi osip. :oops:
prog321

#180 Re: Gdje Bošnjaci kulturološki pripadaju?

Post by prog321 »

Odmah, na prvu. :-D
hAZNADAR

#181 Re: Gdje Bošnjaci kulturološki pripadaju?

Post by hAZNADAR »

prog321 wrote:@ Haznadar,
Ne mozes ti nikoga nicemu nauciti ako nemas znanja i meljes ksenofobicne gluposti zbog uticaja okoline u kojoj se nalazis. Imas podanicki mentalitet. Da si se odselio u Afriku bio bi najveci Afrikanac. Vec te zamisljam kako bi isao svaki dan u tenning salon da bi se sto bolje uklopio u sredinu. :lol:

Nema razlike u krkanstvu izmedju naroda.
Svaki narod ima obrazovane, sposobne , lijepe i ciste ljude. Isto tako imaju nazadne, prljave i agresivne. Zbog rata u Sjevernoj Africi i Arabiji mnogi od tih izbjeglica su ova druga vrsta; Pobjegli iz svojih vukojebina. Ali isto takvi su bili Jugovici prije 20 godina kada si ti dolazio u Svedsku. Vremenom se to sve rastabirilo. Neki su pretjerani ili zavrsili u zatvoru drugi su se zaposlili i ubaceni u korporacijsku masinu koja melje i domicilne istom snagom kao i pridoslice. Nema razlike. Isto ce se dogoditi sa ovim novim izbjeglicama, ali ti zbog uticaja ksenofobicne sredine na zalost to ne vidis.
Vodio Sam rasprave sa mitomanima koji su tvrdili da je Kulin ban bio Srbin. Nista literatura - njima to logicki. I zakljucili da imam podanicki mentalitet, stidim se porijekla, dokazujem nesto,.. skroz samouvjereno. Isto iskustvo sa likovima koji su tvrdili da kroz Banjaluku tece Sava i da je Safet Susic igrao u Zvijezdi. Osjetis jednostavno da cinjenicama Nema mjesta i da je u pitanju nesto drugo. Nemoguca misija.
Tebi Sam dovoljno opisao stvari gdje zivim i prenosim misljenja svih Balkanaca. Nije naravno nijedan ekstremizam i krkanluk dobar kao sto i rekoh. Vidio je ko cita. Ali u temi o kulturoloskoj pripadnosti Bosnjaka Evropi smijem primijetiti koje krkanluke lakse podnosimo Ili Koji Nam su slicniji. I prema tome kojem kontinentu vise pripadamo. Ali posto si se okitio diplomom kulurologa i psihologa - na to imam Samo jedan odgovor al necu jer Sam obecao moderatoru.
prog321

#182 Re: Gdje Bošnjaci kulturološki pripadaju?

Post by prog321 »

Samo sam naveo da meljes ksenofobicne gluposti.
Rekao si da nema skinhead cetvrti u Svedskoj, pa si napisao da imaju ultradesnicarska sela i naselja u kojima skinheadi imaju svoja pabove i barove.
Sto je u prevodu sta ? :-D

Onda si ti napisao da bi mogao zivjeti medju skinheadima ali medju Afroazijatima nikako.
I polako je pocelo klupko da se odmotava.
Nemoj se ljutiti. Terapija mora poceti odnekud, :-D
piupiu

#183 Re: Gdje Bošnjaci kulturološki pripadaju?

Post by piupiu »

Bošnjaci kulturološki pripadaju u svadjalice. :-)

Još jedna tema dovedena do neprepoznatljivosti. Zaključ-kljač. :)
Locked