FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Locked
JohnnyS

#176 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by JohnnyS »

U evoluciju još uvijek vjeruju samo one naivčine koje i dan danas puše spiku da je Zemlja okrugla...
Bodkin

#177 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by Bodkin »

JohnnyS wrote:U evoluciju još uvijek vjeruju samo one naivčine koje i dan danas puše spiku da je Zemlja okrugla...
levati. zemlja je ravna, ljudi su od zemlje stvoreni i hodaju po vodi. i planeta je stvorena za 7 dana. vjeruj da sam citao u knjigama.
Comaneci

#178 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by Comaneci »

JohnnyS wrote:U evoluciju još uvijek vjeruju samo one naivčine koje i dan danas puše spiku da je Zemlja okrugla...
:lol: :lol: :lol:

Iskreno, ja kad vidim ljude koji negiraju evoluciju, jednostavno se povucem. Jednostavno ih ne dozivljavam kao intelektualne vrsnjake nego kao indoktrinirane, fanaticne i bolesne ovce. Jednostavno nemaju kapacitet za diskusiju, jer da imaju ne bi ni vjerovali ono sto vjeruju.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#179 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by _BataZiv_0809 »

Warashii wrote:Mah niste vi u dure vise nikako.
Slazem se kolega :thumbup: :lol:
augustini45

#180 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by augustini45 »

Most British Jews feel they have no future in Europe: poll
Reuters
By Michael Holden 13 hours ago
By Michael Holden

LONDON (Reuters) - A quarter of Jews in Britain have considered leaving the country in the last two years and well over half feel they have no long term future in Europe, according to a survey published on Wednesday
...ooopps,...eto ti ga na..!!!..(nije Tigan'a :D ) ...most of the europe, "banana" drzave..nisu u mogucnosti obezbijediti sigurnost svojim gradjanima...hahaaha..ipak je onaj fashisto-cionist "jema plan" kad je pljun'o u lice "holandezu" iliti holandeu..a FTV i TV1, pa jednostavno, u stilu i sa ovim "slobodarskim i demokratskim izrazajem" - neka popuse..!!..ako im bude tesko, neka malo "udahnu" ponekad..nek' se odmore..!!..ako vec nemaju razumijevanja sta je ako nista, neuljudno..!!..
Pjanic15

#181 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by Pjanic15 »

Kojoj Zemlji? Zemlja ne postoji.

:mrgreen:
augustini45

#182 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by augustini45 »

..posto je ovo "ostra tema" a prelistah tamo neke druge i nadjoh da mi je "obrazovani" naturalscik, pod natural'stickim nickom jefferson, porucio "ne seri" a vidim da ga admin nije uklonio (to je valjda sad u skladu sa ovim novim "heb'o charlie" izricajem i svjetonazorom dozvoljeno :D :D ) pa evo da mu i ja ovdje, adekvatno odgovorim - mali, mama ti se usrala kad te je isprnula takvog usranog idiota papanskog..!!..
Last edited by augustini45 on 15/01/2015 07:01, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#183 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by _BataZiv_0809 »

PeppermintSA wrote:
Rekao sam kad je riječ o ideologiji. Svaka religija je prvenstveno ideologija, sistem vrijednosti i način života. Dakle, biti musliman/katolik/pravoslavac/budista je prvenstveno odluka, odnosno svjesno prihvatanje jednog sistema vrijednosti.

Homoseksualizam je stanje na koje se ne utiče. Ja mogu reći nekom k'o čita Koelja da je glup i nepismen, jer je Koeljo smiješan pisac, ali ne mogu reći crncu da je glup i nepismen zato što je crnac. To je razlika između govora mržnje i slobode govora. Svačiji odabir se može ismijavati i kritikovati, dok nečije prirodno stanje ne može. Antisemtizam podrazumjeva mržnju prema Jevrejima, a ne prema judaizmu. Jedno je etnička pripadnost na koju čovjek ne utiče, dok je drugo svjesna odluka da živiš i vjeruješ na određeni način.

Vrijeđati i pljuvati Islam spada pod slobodu govora jednako kao i vrijeđanje i pljuvanje demokratije, komunizma, ajurvede, teorija zavjere itd. Zar je tako nemoguće to razumijeti?

Zabranjeno je vrijeđati i kritikovati nekog zbog boje kože, nacionalne ili etničke pripadnosti, seksualne orijentacije i pola zato što ta osoba NE UTIČE na to. Dopušteno je, a po meni i poželjno, vrijeđati i kritikovati nekog zbog nijhovih odluka, što uključuje i nijhovu odluku da vjeruju u to što vjeruju.
Kljucaj temu, covjek zakucao :thumbup:
jefferson

#184 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by jefferson »

augustini45 wrote:..posto je ovo "ostra tema" a prelistah tamo neke druge i nadjoh da mi je "obrazovani" naturalscik, pod natural'stickim nickom jefferson, porucio "ne seri" a vidim da ga admin nije uklonio (to je valjda sad u skladu sa ovim novim "jeb'o charlie" izricajem i svjetonazorom dozvoljeno :D :D ) pa evo da mu i ja ovdje, adekvatno odgovorim - mali, mama ti se usrala kad te je isprnula takvog usranog idiota papanskog..!!..
Nek si vala odgovorio.
jasko_ba

#185 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by jasko_ba »

Pjanic15 wrote:
Kojoj Zemlji? Zemlja ne postoji.
:mrgreen:
Jos ova cafirska emisija, sram nek ih bude :roll:
Image
homega

#186 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by homega »

sadie_forever wrote:FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s U sred jedne drzave gdje dominiraju muslimani ova uvreda od strane drzavne tv,,,zasto IZ ne reaguje?

Image

Kako znaš da je Muhamed na karikaturi?
daddy-kool

#187 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by daddy-kool »

Islam nije kršćanstvo i ne vrijedi ista argumentacija kao protiv Young Earth creationista. Ne postoji sukob između Islama i nauke, bar ne u smislu u kojem se to dešavalo na zapadu sa kršćanstvom. Ponavljam, ovo nije pdf za to, a dobro je da se traga za istinom, jer ko traži ima šanse i da pronađe.

http://en.wikipedia.org/wiki/Islamic_views_on_evolution
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#188 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by _BataZiv_0809 »

nigor wrote:
Bodkin wrote:teorija evolucije je nauka, a ne filozofija
Teorija evolucije nije nauka, jer ništa u toj teoriji nije naučno dokazano, dakle, ne temelji se na činjenicama već na nečijem vjerovanju, zapravo, niti jedna naučna činjenica ne ide u prilog toj teoriji, već suprotno. Tu zastarjelu teoriju iz 19. vijeka podržavaju još jedino naučni dinosaurusi koji se ustvari i ne bave nauko već birokratijom.
Zato je bolje da djecu ucimo pricama iz 7. mog vijeka koje je zapisao nepismeni trgovac slusajuci glas sa neba :thumbup:
pumica

#189 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by pumica »

House wrote:Kako Al Jazeera "zamagli" karikaturu Muhammeda :thumbup: tako radi ozbiljna televizija
:thumbup:
JohnnyS

#190 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by JohnnyS »

pumica wrote:
House wrote:Kako Al Jazeera "zamagli" karikaturu Muhammeda :thumbup: tako radi ozbiljna televizija
:thumbup:

Pa to je još veća karikatura, zna se koga se zamagljuje na televizijama... Tragedija jbt, pa da sam vjernik takva bi me egzibicija još više iritirala
Mister Yes

#191 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by Mister Yes »

_BataZiv_0809 wrote:
PeppermintSA wrote:
Rekao sam kad je riječ o ideologiji. Svaka religija je prvenstveno ideologija, sistem vrijednosti i način života. Dakle, biti musliman/katolik/pravoslavac/budista je prvenstveno odluka, odnosno svjesno prihvatanje jednog sistema vrijednosti.

Homoseksualizam je stanje na koje se ne utiče. Ja mogu reći nekom k'o čita Koelja da je glup i nepismen, jer je Koeljo smiješan pisac, ali ne mogu reći crncu da je glup i nepismen zato što je crnac. To je razlika između govora mržnje i slobode govora. Svačiji odabir se može ismijavati i kritikovati, dok nečije prirodno stanje ne može. Antisemtizam podrazumjeva mržnju prema Jevrejima, a ne prema judaizmu. Jedno je etnička pripadnost na koju čovjek ne utiče, dok je drugo svjesna odluka da živiš i vjeruješ na određeni način.

Vrijeđati i pljuvati Islam spada pod slobodu govora jednako kao i vrijeđanje i pljuvanje demokratije, komunizma, ajurvede, teorija zavjere itd. Zar je tako nemoguće to razumijeti?

Zabranjeno je vrijeđati i kritikovati nekog zbog boje kože, nacionalne ili etničke pripadnosti, seksualne orijentacije i pola zato što ta osoba NE UTIČE na to. Dopušteno je, a po meni i poželjno, vrijeđati i kritikovati nekog zbog nijhovih odluka, što uključuje i nijhovu odluku da vjeruju u to što vjeruju.
Da, to je to. :thumbup:

Više puta objašnjavano na više načina ali đaba kada je prosječan IQ 100.
webby-x

#192 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by webby-x »

Meni samo nije jasno kako "prepoznaju" tko je na crtežu?
Koliko ja vidim to je crtež čovjeka sa bradom u arapskoj nošnji.

Što se tiče vrijeđanja, to je više i pomalo smiješno.
Islam to mora prelomiti, kao što je to kršćanstvo uradilo.
Može se milijardu ljudi uvrijediti na South Park i njihovo ismijavanje kršćanstva,
ali teško da će neka kršćanska teroristička grupa upasiti i pobiti tamo sve.
Jednostvno, to je iza krešćanstva stotinu godina. Islam još treba tu doći, valjda
će uskoro. Ključ nije u radikalnim islamistima, nego u reakciji umjerenih muslimana.
supercali

#193 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by supercali »

Bodkin wrote:
levati. zemlja je ravna, ljudi su od zemlje stvoreni i hodaju po vodi. i planeta je stvorena za 7 dana. vjeruj da sam citao u knjigama.
a od osmog dana na sve proizvode se stampa MADE IN CHINA
augustini45

#194 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by augustini45 »

Mister Yes wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
PeppermintSA wrote:

Da, to je to. :thumbup:

Više puta objašnjavano na više načina ali đaba kada je prosječan IQ 100.
..prije neg' zakljucas, imal' negdje u tim tvojim postulatima ikakva odrednica da bi rekla da je covjek, aka homo-sapiens, iliti naski insan, nekakvo "umno" iliti razumno bice, koje bi trebalo biti u poziciji da 'nako, od svoje pameti "odvaga" sta bi trebalo biti u redu a sta ne..!!..od krave, kad ide da pase, se ocekuje da to i radi, i ona onda ide i trazi dobru ispasu..no , to moze biti i komsijina ispasa, pa ces ti onda, kao vlasnik, zbog te ispase iliti trave, najebati radi svoje krave ako je ti ili tvoj coban (a i ti si u ovom slucaju valjda coban ..sss.. :mrgreen: ) ne pricuvas...tako, ta ista analogija bi trebala biti primjenjena i na situaciju "heb'o charlie"...(sarkazam :razz: )...i, ako ces vagati IQ, onda su "heb'o charlie" ipak u ovom slucaju oni sa tom quotom koju propagiras....nazalost po njih.. :sad:
Last edited by augustini45 on 15/01/2015 07:03, edited 3 times in total.
nigor

#195 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by nigor »

PeppermintSA wrote: Antisemtizam podrazumjeva mržnju prema Jevrejima, a ne prema judaizmu.
A zašto samo prema Jevrejima, zašto ne i prema Arapima, pa nisu jevreji jedini semitski narod. Znači kad u Francuskoj mrziš Jevreja onda si antisemit, a ako mrziš Arapa, šta si onda, valjda patriota, šta li?
Napisao bih nešto i o pederima ali nemam živaca...
daddy-kool

#196 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by daddy-kool »

Nego, ja sam pokušao izguglati te uvredljive karikature ali nisam našao ništa osim ove najnovije naslovnice.

Ima li neko link da vidim šta je to potaklo ona ubistva?
ioannes

#197 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by ioannes »

ovo sto se trenutno zbiva je rusenje tabu-teme o karikaturama,
psiholozi to zovu psihicka desenzibilizacija.
dakle, sto se vise prikazuje to je ljudima sve nebitnije
Vipsilon

#198 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by Vipsilon »

_BataZiv_0809 wrote:
PeppermintSA wrote:

Odakle vam to da je homoseksualizam stanje na koje se ne može uticati? Na osnovu čega si došao do tog zaključka?
augustini45

#199 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by augustini45 »

Dodao je kako je jedini način na koji se ljudi trebaju nositi sa provokacijama upravo miran, dostojanstven i ljudski pristup u kojem ćemo se truditi shvatiti koji su to uzroci koji su doveli do toga i zašto smo dopustili da se nađemo u neljudskom odnosu.

"Kad čovjek priča to što priča, to je samo slika njegovog osjećanja, njegovog mentalnog i duhovnog stanja, nekog nezadovoljstva sa životom u kojem traži krivca u bilo kome. Kad su Isa a. s. napadali i vrijeđali, njegovi učenici su mu govorili kako se treba odbraniti i odgovoriti im da griješe. On je na to samo rekao: 'Neka, iz njih izlazi ono što je u njima, a iz nas ono što je u nama", navodi Bugari.

Ako moja sloboda ponižava drugog, to nije sloboda

U kontekstu Charlie Hebdo slučaja, dosta se govori o slobodi govora i iznošenja vlastitog mišljenja. Hafiz Bugari smatra da naša sloboda ne smije da ograničava drugu osobu na bilo koji način.

"Ako moja sloboda ponižava drugog, to nije sloboda. Moj način djelovanja i moje slobodno djelovanje ne smiju da uznemiravaju druge po bilo kojoj osnovi. Svakom muslimanu je zabranjeno da skrnavi bilo čiju svetost. Gospodar u Kur'anu je rekao – nemojte vrijeđati, napadati i grditi one koji obožavaju nešto drugo mimo Allaha dž. š", poručio je hafiz Bugari na kraju razgovora za Klix.ba.
...vrlo lijepo receno.. :thumbup:
PeppermintSA

#200 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by PeppermintSA »

nigor wrote:
PeppermintSA wrote: Antisemtizam podrazumjeva mržnju prema Jevrejima, a ne prema judaizmu.
A zašto samo prema Jevrejima, zašto ne i prema Arapima, pa nisu jevreji jedini semitski narod. Znači kad u Francuskoj mrziš Jevreja onda si antisemit, a ako mrziš Arapa, šta si onda, valjda patriota, šta li?
Napisao bih nešto i o pederima ali nemam živaca...
Ko kaže da je samo prema Jevrejima? Mržnja prema Arapima je takođe klasični oblik rasizma i neprihvatljive netrpeljivosti. S druge strane, ismijavanje određenih aspekata muslimanske kulture ili sistema vrijednosti, bilo da potiču iz islamske ili predislamske tradicije, nije mržnja ili netrpeljivost već sloboda govora.
Locked