FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
- JohnnyS
#176 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
U evoluciju još uvijek vjeruju samo one naivčine koje i dan danas puše spiku da je Zemlja okrugla...
-
Bodkin
#177 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
levati. zemlja je ravna, ljudi su od zemlje stvoreni i hodaju po vodi. i planeta je stvorena za 7 dana. vjeruj da sam citao u knjigama.JohnnyS wrote:U evoluciju još uvijek vjeruju samo one naivčine koje i dan danas puše spiku da je Zemlja okrugla...
-
Comaneci
#178 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
JohnnyS wrote:U evoluciju još uvijek vjeruju samo one naivčine koje i dan danas puše spiku da je Zemlja okrugla...
Iskreno, ja kad vidim ljude koji negiraju evoluciju, jednostavno se povucem. Jednostavno ih ne dozivljavam kao intelektualne vrsnjake nego kao indoktrinirane, fanaticne i bolesne ovce. Jednostavno nemaju kapacitet za diskusiju, jer da imaju ne bi ni vjerovali ono sto vjeruju.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#179 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
Slazem se kolegaWarashii wrote:Mah niste vi u dure vise nikako.
-
augustini45
#180 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
Most British Jews feel they have no future in Europe: poll
Reuters
By Michael Holden 13 hours ago
By Michael Holden
LONDON (Reuters) - A quarter of Jews in Britain have considered leaving the country in the last two years and well over half feel they have no long term future in Europe, according to a survey published on Wednesday
...ooopps,...eto ti ga na..!!!..(nije Tigan'a
-
Pjanic15
#181 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
Kojoj Zemlji? Zemlja ne postoji.JohnnyS wrote:U evoluciju još uvijek vjeruju samo one naivčine koje i dan danas puše spiku da je Zemlja okrugla...
-
augustini45
#182 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
..posto je ovo "ostra tema" a prelistah tamo neke druge i nadjoh da mi je "obrazovani" naturalscik, pod natural'stickim nickom jefferson, porucio "ne seri" a vidim da ga admin nije uklonio (to je valjda sad u skladu sa ovim novim "heb'o charlie" izricajem i svjetonazorom dozvoljeno
) pa evo da mu i ja ovdje, adekvatno odgovorim - mali, mama ti se usrala kad te je isprnula takvog usranog idiota papanskog..!!..
Last edited by augustini45 on 15/01/2015 07:01, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#183 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
Kljucaj temu, covjek zakucaoPeppermintSA wrote:
Rekao sam kad je riječ o ideologiji. Svaka religija je prvenstveno ideologija, sistem vrijednosti i način života. Dakle, biti musliman/katolik/pravoslavac/budista je prvenstveno odluka, odnosno svjesno prihvatanje jednog sistema vrijednosti.
Homoseksualizam je stanje na koje se ne utiče. Ja mogu reći nekom k'o čita Koelja da je glup i nepismen, jer je Koeljo smiješan pisac, ali ne mogu reći crncu da je glup i nepismen zato što je crnac. To je razlika između govora mržnje i slobode govora. Svačiji odabir se može ismijavati i kritikovati, dok nečije prirodno stanje ne može. Antisemtizam podrazumjeva mržnju prema Jevrejima, a ne prema judaizmu. Jedno je etnička pripadnost na koju čovjek ne utiče, dok je drugo svjesna odluka da živiš i vjeruješ na određeni način.
Vrijeđati i pljuvati Islam spada pod slobodu govora jednako kao i vrijeđanje i pljuvanje demokratije, komunizma, ajurvede, teorija zavjere itd. Zar je tako nemoguće to razumijeti?
Zabranjeno je vrijeđati i kritikovati nekog zbog boje kože, nacionalne ili etničke pripadnosti, seksualne orijentacije i pola zato što ta osoba NE UTIČE na to. Dopušteno je, a po meni i poželjno, vrijeđati i kritikovati nekog zbog nijhovih odluka, što uključuje i nijhovu odluku da vjeruju u to što vjeruju.
-
jefferson
#184 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
Nek si vala odgovorio.augustini45 wrote:..posto je ovo "ostra tema" a prelistah tamo neke druge i nadjoh da mi je "obrazovani" naturalscik, pod natural'stickim nickom jefferson, porucio "ne seri" a vidim da ga admin nije uklonio (to je valjda sad u skladu sa ovim novim "jeb'o charlie" izricajem i svjetonazorom dozvoljeno![]()
) pa evo da mu i ja ovdje, adekvatno odgovorim - mali, mama ti se usrala kad te je isprnula takvog usranog idiota papanskog..!!..
- jasko_ba
#185 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
Jos ova cafirska emisija, sram nek ih budePjanic15 wrote:Kojoj Zemlji? Zemlja ne postoji.JohnnyS wrote:U evoluciju još uvijek vjeruju samo one naivčine koje i dan danas puše spiku da je Zemlja okrugla...

- homega
#186 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
sadie_forever wrote:FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s U sred jedne drzave gdje dominiraju muslimani ova uvreda od strane drzavne tv,,,zasto IZ ne reaguje?
Kako znaš da je Muhamed na karikaturi?
-
daddy-kool
#187 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
Islam nije kršćanstvo i ne vrijedi ista argumentacija kao protiv Young Earth creationista. Ne postoji sukob između Islama i nauke, bar ne u smislu u kojem se to dešavalo na zapadu sa kršćanstvom. Ponavljam, ovo nije pdf za to, a dobro je da se traga za istinom, jer ko traži ima šanse i da pronađe.
http://en.wikipedia.org/wiki/Islamic_views_on_evolution
http://en.wikipedia.org/wiki/Islamic_views_on_evolution
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#188 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
Zato je bolje da djecu ucimo pricama iz 7. mog vijeka koje je zapisao nepismeni trgovac slusajuci glas sa nebanigor wrote:Teorija evolucije nije nauka, jer ništa u toj teoriji nije naučno dokazano, dakle, ne temelji se na činjenicama već na nečijem vjerovanju, zapravo, niti jedna naučna činjenica ne ide u prilog toj teoriji, već suprotno. Tu zastarjelu teoriju iz 19. vijeka podržavaju još jedino naučni dinosaurusi koji se ustvari i ne bave nauko već birokratijom.Bodkin wrote:teorija evolucije je nauka, a ne filozofija
- pumica
#189 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
House wrote:Kako Al Jazeera "zamagli" karikaturu Muhammedatako radi ozbiljna televizija
- JohnnyS
#190 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
pumica wrote:House wrote:Kako Al Jazeera "zamagli" karikaturu Muhammedatako radi ozbiljna televizija
Pa to je još veća karikatura, zna se koga se zamagljuje na televizijama... Tragedija jbt, pa da sam vjernik takva bi me egzibicija još više iritirala
- Mister Yes
#191 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
Da, to je to._BataZiv_0809 wrote:Kljucaj temu, covjek zakucaoPeppermintSA wrote:
Rekao sam kad je riječ o ideologiji. Svaka religija je prvenstveno ideologija, sistem vrijednosti i način života. Dakle, biti musliman/katolik/pravoslavac/budista je prvenstveno odluka, odnosno svjesno prihvatanje jednog sistema vrijednosti.
Homoseksualizam je stanje na koje se ne utiče. Ja mogu reći nekom k'o čita Koelja da je glup i nepismen, jer je Koeljo smiješan pisac, ali ne mogu reći crncu da je glup i nepismen zato što je crnac. To je razlika između govora mržnje i slobode govora. Svačiji odabir se može ismijavati i kritikovati, dok nečije prirodno stanje ne može. Antisemtizam podrazumjeva mržnju prema Jevrejima, a ne prema judaizmu. Jedno je etnička pripadnost na koju čovjek ne utiče, dok je drugo svjesna odluka da živiš i vjeruješ na određeni način.
Vrijeđati i pljuvati Islam spada pod slobodu govora jednako kao i vrijeđanje i pljuvanje demokratije, komunizma, ajurvede, teorija zavjere itd. Zar je tako nemoguće to razumijeti?
Zabranjeno je vrijeđati i kritikovati nekog zbog boje kože, nacionalne ili etničke pripadnosti, seksualne orijentacije i pola zato što ta osoba NE UTIČE na to. Dopušteno je, a po meni i poželjno, vrijeđati i kritikovati nekog zbog nijhovih odluka, što uključuje i nijhovu odluku da vjeruju u to što vjeruju.
Više puta objašnjavano na više načina ali đaba kada je prosječan IQ 100.
- webby-x
#192 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
Meni samo nije jasno kako "prepoznaju" tko je na crtežu?
Koliko ja vidim to je crtež čovjeka sa bradom u arapskoj nošnji.
Što se tiče vrijeđanja, to je više i pomalo smiješno.
Islam to mora prelomiti, kao što je to kršćanstvo uradilo.
Može se milijardu ljudi uvrijediti na South Park i njihovo ismijavanje kršćanstva,
ali teško da će neka kršćanska teroristička grupa upasiti i pobiti tamo sve.
Jednostvno, to je iza krešćanstva stotinu godina. Islam još treba tu doći, valjda
će uskoro. Ključ nije u radikalnim islamistima, nego u reakciji umjerenih muslimana.
Koliko ja vidim to je crtež čovjeka sa bradom u arapskoj nošnji.
Što se tiče vrijeđanja, to je više i pomalo smiješno.
Islam to mora prelomiti, kao što je to kršćanstvo uradilo.
Može se milijardu ljudi uvrijediti na South Park i njihovo ismijavanje kršćanstva,
ali teško da će neka kršćanska teroristička grupa upasiti i pobiti tamo sve.
Jednostvno, to je iza krešćanstva stotinu godina. Islam još treba tu doći, valjda
će uskoro. Ključ nije u radikalnim islamistima, nego u reakciji umjerenih muslimana.
- supercali
#193 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
a od osmog dana na sve proizvode se stampa MADE IN CHINABodkin wrote:levati. zemlja je ravna, ljudi su od zemlje stvoreni i hodaju po vodi. i planeta je stvorena za 7 dana. vjeruj da sam citao u knjigama.JohnnyS wrote:U evoluciju još uvijek vjeruju samo one naivčine koje i dan danas puše spiku da je Zemlja okrugla...
-
augustini45
#194 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
..prije neg' zakljucas, imal' negdje u tim tvojim postulatima ikakva odrednica da bi rekla da je covjek, aka homo-sapiens, iliti naski insan, nekakvo "umno" iliti razumno bice, koje bi trebalo biti u poziciji da 'nako, od svoje pameti "odvaga" sta bi trebalo biti u redu a sta ne..!!..od krave, kad ide da pase, se ocekuje da to i radi, i ona onda ide i trazi dobru ispasu..no , to moze biti i komsijina ispasa, pa ces ti onda, kao vlasnik, zbog te ispase iliti trave, najebati radi svoje krave ako je ti ili tvoj coban (a i ti si u ovom slucaju valjda coban ..sss..Mister Yes wrote:Da, to je to._BataZiv_0809 wrote:Kljucaj temu, covjek zakucaoPeppermintSA wrote:
Zabranjeno je vrijeđati i kritikovati nekog zbog boje kože, nacionalne ili etničke pripadnosti, seksualne orijentacije i pola zato što ta osoba NE UTIČE na to. Dopušteno je, a po meni i poželjno, vrijeđati i kritikovati nekog zbog nijhovih odluka, što uključuje i nijhovu odluku da vjeruju u to što vjeruju.![]()
Više puta objašnjavano na više načina ali đaba kada je prosječan IQ 100.
Last edited by augustini45 on 15/01/2015 07:03, edited 3 times in total.
-
nigor
#195 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
A zašto samo prema Jevrejima, zašto ne i prema Arapima, pa nisu jevreji jedini semitski narod. Znači kad u Francuskoj mrziš Jevreja onda si antisemit, a ako mrziš Arapa, šta si onda, valjda patriota, šta li?PeppermintSA wrote: Antisemtizam podrazumjeva mržnju prema Jevrejima, a ne prema judaizmu.
Napisao bih nešto i o pederima ali nemam živaca...
-
daddy-kool
#196 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
Nego, ja sam pokušao izguglati te uvredljive karikature ali nisam našao ništa osim ove najnovije naslovnice.
Ima li neko link da vidim šta je to potaklo ona ubistva?
Ima li neko link da vidim šta je to potaklo ona ubistva?
- ioannes
#197 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
ovo sto se trenutno zbiva je rusenje tabu-teme o karikaturama,
psiholozi to zovu psihicka desenzibilizacija.
dakle, sto se vise prikazuje to je ljudima sve nebitnije
psiholozi to zovu psihicka desenzibilizacija.
dakle, sto se vise prikazuje to je ljudima sve nebitnije
-
Vipsilon
#198 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
Odakle vam to da je homoseksualizam stanje na koje se ne može uticati? Na osnovu čega si došao do tog zaključka?_BataZiv_0809 wrote:Kljucaj temu, covjek zakucaoPeppermintSA wrote:
-
augustini45
#199 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
...vrlo lijepo receno..Dodao je kako je jedini način na koji se ljudi trebaju nositi sa provokacijama upravo miran, dostojanstven i ljudski pristup u kojem ćemo se truditi shvatiti koji su to uzroci koji su doveli do toga i zašto smo dopustili da se nađemo u neljudskom odnosu.
"Kad čovjek priča to što priča, to je samo slika njegovog osjećanja, njegovog mentalnog i duhovnog stanja, nekog nezadovoljstva sa životom u kojem traži krivca u bilo kome. Kad su Isa a. s. napadali i vrijeđali, njegovi učenici su mu govorili kako se treba odbraniti i odgovoriti im da griješe. On je na to samo rekao: 'Neka, iz njih izlazi ono što je u njima, a iz nas ono što je u nama", navodi Bugari.
Ako moja sloboda ponižava drugog, to nije sloboda
U kontekstu Charlie Hebdo slučaja, dosta se govori o slobodi govora i iznošenja vlastitog mišljenja. Hafiz Bugari smatra da naša sloboda ne smije da ograničava drugu osobu na bilo koji način.
"Ako moja sloboda ponižava drugog, to nije sloboda. Moj način djelovanja i moje slobodno djelovanje ne smiju da uznemiravaju druge po bilo kojoj osnovi. Svakom muslimanu je zabranjeno da skrnavi bilo čiju svetost. Gospodar u Kur'anu je rekao – nemojte vrijeđati, napadati i grditi one koji obožavaju nešto drugo mimo Allaha dž. š", poručio je hafiz Bugari na kraju razgovora za Klix.ba.
-
PeppermintSA
#200 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
Ko kaže da je samo prema Jevrejima? Mržnja prema Arapima je takođe klasični oblik rasizma i neprihvatljive netrpeljivosti. S druge strane, ismijavanje određenih aspekata muslimanske kulture ili sistema vrijednosti, bilo da potiču iz islamske ili predislamske tradicije, nije mržnja ili netrpeljivost već sloboda govora.nigor wrote:A zašto samo prema Jevrejima, zašto ne i prema Arapima, pa nisu jevreji jedini semitski narod. Znači kad u Francuskoj mrziš Jevreja onda si antisemit, a ako mrziš Arapa, šta si onda, valjda patriota, šta li?PeppermintSA wrote: Antisemtizam podrazumjeva mržnju prema Jevrejima, a ne prema judaizmu.
Napisao bih nešto i o pederima ali nemam živaca...