Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post Reply
shibonja

#176 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by shibonja »

Skijaš wrote:
shibonja wrote:khm khm

Image
Image
Da i ? Ja te pitam o materijalu za tužilaštvo, nemoj razvodnjavati stvar.
Ti pitas,a ja ne odgovaram,interesantno?

Odgovarat ce bagra koja se krije ovih dana,a koja krade ovaj napaceni narod vec 20 godina,budi strplji,zdrav i ziv,doci ce odgovori .,bar 7 Februara :D :bih:
shibonja

#177 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by shibonja »

Red Wolf wrote:
shibonja wrote:khm khm

Image
Image
kakve veze ove slike imaju sa kebom ili ti znas nesto vise,ionako mu dokumentacija stize u nocnim satima
Kako nemaju?

Znam sta je moj babo radio 92-95,a zna i onaj cije je ime najjache u Kebinoj dokumentaciji!

Stoga,ohladi i prati sta ce biti do dana zena :-D
HM 2011

#178 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by HM 2011 »

Za Vozuću je Rasim Delić odgovarao.

The court, however, concluded that Delić was not guilty for crimes over Croatian soldiers in Maline for he had been appointed commander of the headquarters on the same day.
He was also found not guilty of cruelty and murder in village Kesten and Kamenica Camp, where Mujahideen were alleged to have killed one old man and 52 Serbian soldiers as well as having tortured another 10.

He was found guilty only for one charge for failure to prevent or punish the cruel treatment of twelve captured Serb soldiers in the village of Livade and in the Kamenica camp (three incidents between 1993 and 1995) and he was found not guilty for other accounts.

Delić je, odlukom većine sudija, proglašen krivim za kršenje zakona i običaja rata, zato što u julu, avgustu i septembru 1995. nije sprečio okrutan tretman zarobljenih Srba u rukama pripadnika jedinice El Mudžahedin, nad kojom je, po presudi, tada imao efektivnu kontrolu. Osuđujuću presudu po četvrtoj tački optužnice doneli su sudije Frederik Harhof i Flavija Latanci, dok je predsedavajući sudija Bakone Moloto glasao za oslobađanje Delića, smatrajući da nije dokazano da je on imao kontrolu nad mudžahedinima. - See more at: http://www.danas.rs/vesti/svet/region/r ... paUxi.dpuf
Skijaš

#179 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Skijaš »

shibonja wrote:
Skijaš wrote: Da i ? Ja te pitam o materijalu za tužilaštvo, nemoj razvodnjavati stvar.
Nije, bilo bi interesantno da imaš reći nešto konkretno. Sarajevo jeste sarađivalo i sa sunitskim radikalima, i sa iranskim vlastima, druge opcije nije bilo a ako jeste, Kebo i Radončić su se trebali ranije javiti umjesto što su poput miševa poltronisali Aliji.
York Light 100`s

#180 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by York Light 100`s »

forel wrote:Pa budimo realni ni Alija, a ni junijor nisu se nesto plaho brinuli sto je neko dovodio muhađedine koji su danas ''osnov'' agresorskog pravdanja da su se borili protiv radikalnih fanatika i fundamentalista.Cak sta vise Aljo ih postrojio po propisu.Ni junior ni Aljo nisu se puno brinuli zbog toga, pa unazad nekoliko godina i sad ''hođa bez potfelja''

shibonja

#181 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by shibonja »

HM 2011 wrote:Za Vozuću je Rasim Delić odgovarao.

The court, however, concluded that Delić was not guilty for crimes over Croatian soldiers in Maline for he had been appointed commander of the headquarters on the same day.
He was also found not guilty of cruelty and murder in village Kesten and Kamenica Camp, where Mujahideen were alleged to have killed one old man and 52 Serbian soldiers as well as having tortured another 10.

He was found guilty only for one charge for failure to prevent or punish the cruel treatment of twelve captured Serb soldiers in the village of Livade and in the Kamenica camp (three incidents between 1993 and 1995) and he was found not guilty for other accounts.

Delić je, odlukom većine sudija, proglašen krivim za kršenje zakona i običaja rata, zato što u julu, avgustu i septembru 1995. nije sprečio okrutan tretman zarobljenih Srba u rukama pripadnika jedinice El Mudžahedin, nad kojom je, po presudi, tada imao efektivnu kontrolu. Osuđujuću presudu po četvrtoj tački optužnice doneli su sudije Frederik Harhof i Flavija Latanci, dok je predsedavajući sudija Bakone Moloto glasao za oslobađanje Delića, smatrajući da nije dokazano da je on imao kontrolu nad mudžahedinima. - See more at: http://www.danas.rs/vesti/svet/region/r ... paUxi.dpuf
Po komandnoj odgovornosti rahmetlija je bio odgovoran,ali to naredbodavce koji su danas zivi ne lisava odgovornosti!! :bih:
palermo

#182 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by palermo »

shibonja wrote:

Odgovarat ce bagra koja se krije ovih dana,a koja krade ovaj napaceni narod vec 20 godina,budi strplji,zdrav i ziv,doci ce odgovori .,bar 7 Februara :D :bih:
Hajde, pa zar ti nisi bio Komšin pulen :D , aha jesi dok je bila izgledna koalicija sa Fahrudinom :D .......šta kažeš, opet će se 7 februara vatre slobodarske razviti......... :D
Skijaš

#183 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Skijaš »

HM 2011 wrote:Za Vozuću je Rasim Delić odgovarao.
Protiv koga god je Haag pokrenuo postupak, Sarajevo ga je izručilo, i sada da se na osnovu haaških dokumenata kreira nekakvu priču o organizovanjom skrivanju odgovornih za ratne zločine, to je maloumno.
VjecitiStudent

#184 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by VjecitiStudent »

Skijaš wrote:
VjecitiStudent wrote:
Skijaš wrote:
Niđe veze.
Uplitanje američke administracije se desilo isključivo zbog unutarameričkih razloga, jer je prijetila opasnost da se u Kongresu izglasa zakon o ukidanju embarga na oružje BiH dovoljnom većinom da preduprijedi predsjednički veto, što bi administraciji donijelo daleko veće glavobolje nego uplitanje.
'The conduct of such a program would be contingent on the GOBH ending
all military support and assistance relationships with Iran and extremist forces and
their withdrawal from Bosnia-Herzegovina.

http://www.clintonlibrary.gov/assets/st ... 201995.pdf

Boli američki kongres uho za BiH, intervencija je rezultat analize njihovih operativaca na terenu kojima se nije svidjelo kuda stvari idu.
Niđe veze još jednom.
Citiraš dokument iz decembra 1995. u kojem su navedeni detalji programa "Opremi i obuči' kojeg je USA uradila NAKON završetka rata za vojsku FBiH.
Skijaš

#185 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Skijaš »

VjecitiStudent wrote:
Skijaš wrote:
VjecitiStudent wrote:

'The conduct of such a program would be contingent on the GOBH ending
all military support and assistance relationships with Iran and extremist forces and
their withdrawal from Bosnia-Herzegovina.

http://www.clintonlibrary.gov/assets/st ... 201995.pdf

Boli američki kongres uho za BiH, intervencija je rezultat analize njihovih operativaca na terenu kojima se nije svidjelo kuda stvari idu.
Niđe veze još jednom.
Citiraš dokument iz decembra 1995. u kojem su navedeni detalji programa "Opremi i obuči' kojeg je USA uradila NAKON završetka rata za vojsku FBiH.
To je, kao što vidiš u dokumentu sa linka, jedina stvar koju su Amerikanci tražili od Sarajeva u zamjenu za zaštitu. Meni je to dovoljno kao dokaz, tebi nije i to je to. Ovo svakako nije jedno od onih pitanja oko kojih bi se trebali složiti.
Skijaš

#186 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Skijaš »

shibonja wrote:
To je dakle to, Kebo ima nešto, a tek ćemo saznati šta ? OK. Do tada bi bilo pametno da se to "nešto" ne pokušava iskoristiti u međustranačkim prepucavanjima.
VjecitiStudent

#187 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by VjecitiStudent »

Skijaš wrote:
VjecitiStudent wrote: Niđe veze još jednom.
To je, kao što vidiš u dokumentu sa linka, jedina stvar koju su Amerikanci tražili od Sarajeva u zamjenu za zaštitu. Meni je to dovoljno kao dokaz, tebi nije i to je to. Ovo svakako nije jedno od onih pitanja oko kojih bi se trebali složiti.
S takvom argumentacijom i chemtrails su naša zbilja.
shibonja

#188 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by shibonja »

Zivi bili pa vidjeli,sellam imate!

Veteran oslobodlilackog rata od srpskog agresora,otvorenog uma i bez straha pred svima osim pred dragim Allahom.. pusa svima :bih:
Danguba

#189 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Danguba »

Skijaš wrote:
Danguba wrote:Ne mogu da shvatim samo kako ovaj ublehas sakupi onolike listove papira? :-)
Karadžić je zatrpan sa milion i po stranica razne dokumentacije, to koliko ko ima dokumenata ne igra bitnu ulogu.
Sta je radio do danas ovaj trandza? Ja bih prvo od njega poceo. Ako je ista znao(a znao je) zasto ranije nije dostavio dokumentaciju Tuziteljstvu?
Recimo da nije znao za to ko je i za šta odgovoran, nego da je tek nakon što se zakačio sa SDA dobio papire koji inkriminiraju SDA. To je sporedna stvar, nije bitno kako se sazna istinu koliko je bitno da ta istina izađe na vidjelo. I ako u tim papirima ima nešto ozbiljno, društvo treba da zna. Međutim, na osnovu onog što se do sada vidi, meni ovo izgleda samo kao još jedna manifestacija sukoba na relaciji Radončić - Izetbegović, kampanja kojom bi jednu stranku u parlamentu zamijenila druga.
Da se razumijemo, svako ko je cinio zlocine treba za njih i da odgovara. Vrlo je malo zlocina ostalo nerazjasnjeno izuzev grobnica koje jos nisu otkrivene(kao Tomasica).
Ide mi na ganglije ovaj prljavi potez covjeka koji odlazi sa politicke scene. Znamo dobro sa kime je dobar u zadnje vrijeme i da je to ista ekipa koja zeli destabilizirati politicku scenu u drzavi time sto ce podmetati afere jednima da bi drugi dosli na vlast. Nemam ama bas nikakve veze sa SDA i njenim ublehasima ali u ovakvim ''montiranim'' aferama ne preostaje mi nista drugo nego da budem na njihovoj strani.

Kao sto neko rece, ako bi se pokrenula indirektna odgovornost(sto i Kebo implicira), mi bi bili jos u 1996.god. Rijetki su oni koji nisu bili na neki nacin ukljuceni u ratna zbivanja.

Taj mi se covjek jednostavno gadi pogotovu nakon one predstave u Avazu.
Danguba

#190 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Danguba »

shibonja wrote:

reci jednostavno da ovo sto radi uhljup ne radi radi ratnih zlocina nego radi kradje... :-)
i da staru ofucanu ekipu treba da zamijeni nova uglancana sa starim uhljupima. :D
stranacc

#191 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by stranacc »

Kao sto hudi kebo rece njega izbjegavaju cak i njegovi clanovi kabineta. Kud ces dalje. Ljudi koje je on izabrao kao svoje saradnike ne zele komunicirati s njim. Moze li dalje?

Vrijeme ce pokazati , a ja sam uvjeren, da je u pitanju neka bolest u pitanju.
Onako se normalan covjek ne moze ponasati.
dustaban

#192 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by dustaban »

A sto ne bismo malo pojednostavili stvari. U Vozucoj jesu mudjahedini napravili pizdariju i za to treba neko odgovarati. Ali ja nesto ne vidim tu Bakira, sami ste rekli da je njega babo sacuvao od rata. Moze mu se samo privaliti babina odgovornost ali to nije u redu.
Naravno da je glavna faca u ovoj prici Mahmuljin i oni mudjosi oko njega. Dzaferovic i ostala bosnjacka eminencija iz ovog kraja nije bez oraha u djepovima, ali sumnjam da ce od toga nesto biti. Dakle sve ce se fokusirati na Mahmuljina, Brzinu i ostale iz vojne strukture i to je to.
Kebo je u svemu ovome nebitan, bitnim su ga ucinili ovi sto su dosad ovaj slucaj gurali pod tepih.
HM 2011

#193 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by HM 2011 »

dustaban wrote:A sto ne bismo malo pojednostavili stvari. U Vozucoj jesu mudjahedini napravili pizdariju i za to treba neko odgovarati. Ali ja nesto ne vidim tu Bakira, sami ste rekli da je njega babo sacuvao od rata. Moze mu se samo privaliti babina odgovornost ali to nije u redu.
Naravno da je glavna faca u ovoj prici Mahmuljin i oni mudjosi oko njega. Dzaferovic i ostala bosnjacka eminencija iz ovog kraja nije bez oraha u djepovima, ali sumnjam da ce od toga nesto biti. Dakle sve ce se fokusirati na Mahmuljina, Brzinu i ostale iz vojne strukture i to je to.
Kebo je u svemu ovome nebitan, bitnim su ga ucinili ovi sto su dosad ovaj slucaj gurali pod tepih.
Jao ljudi,

Slučaj nije gurnut pod tepih

Za slučaj odgovarao Rasim Delić......

Teško da iko može za isti slučaj odgovarati ako je već pronađen krivac, osuđen, odležao kaznu i stvar završena - osim kod Kebe i Radončića...... :mrgreen:

pored toga - dio ove kampanje je i za StopAvaz kao imputiranje zločinačkih namjera Bošnjačkim liderima......

Ljudi su u panici i počeli su otvoreno da pljuju i podrivaju - a ako su spremni za to - teško li se onda nama.....

I još više i još jače treba stati uz SDA !
Last edited by HM 2011 on 18/01/2015 21:24, edited 1 time in total.
stranacc

#194 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by stranacc »

dustaban wrote:A sto ne bismo malo pojednostavili stvari. U Vozucoj jesu mudjahedini napravili pizdariju i za to treba neko odgovarati. Ali ja nesto ne vidim tu Bakira, sami ste rekli da je njega babo sacuvao od rata. Moze mu se samo privaliti babina odgovornost ali to nije u redu.
Isto kao sto je naser izmasakrirao 100 srpskih civila u uniformi vojske republike srpske.
Mundjosi poderali vozucu?
I sta sad
Vozuca legitiman vojni cilj. Bezbeli da su se civili vec bili udomacili u doboju
zeleni xy

#195 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by zeleni xy »

Ovo je toliko providno i jadno, nadam se da će na kraju ovaj Kebo odgovarati zbog uznemiravanja javnosti, zbog lažnih navoda, podvaljivanja itd

Prvo se Kebo trebao zauzeti kod svog mentora Dodicka da se čitava RS pohapsi zbog prikrivanja monstruoznih zločina i masovnih grobnica ( za još oko 8000 bošnjačkih žrtava se traga a Kebe boli neka stvar za tim),

Šta sve ne podvaljuju ne bi li Bakira oklevetali, Fahraon ima noćne more, sve će izdajnike podmititi i bogato nagraditi samo da napakosti SDA, gori od Kebe su ovi koji mu kao vjeruju
costacurta

#196 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by costacurta »

U situaciji u kojoj smo bili, okruženi i napadani sa istoka i zapada, pod embargom pomoć od bilo koga i bilo kakva nama je bila itekako značajna i potrebna. Taman da je i sam Adolf vaskrsnuo i ponudio pomoc mi bi je prihvatili.
Mene što se tiče imam duboko poštovanje prema mundzosima i siguran sam da se i danas chetaljima gaće tresu pri samom pomenu istih.
KebA smijesan
VjecitiStudent

#197 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by VjecitiStudent »

costacurta wrote:U situaciji u kojoj smo bili, okruženi i napadani sa istoka i zapada, pod embargom pomoć od bilo koga i bilo kakva nama je bila itekako značajna i potrebna. Taman da je i sam Adolf vaskrsnuo i ponudio pomoc mi bi je prihvatili.
Mene što se tiče imam duboko poštovanje prema mundzosima i siguran sam da se i danas chetaljima gaće tresu pri samom pomenu istih.
KebA smijesan
Zar je Armija BiH oskudijevala u vojnicima, pa su joj trebala ova kukavičja jaja usađena uz nesebično asistiranje hrvatske tajne službe?
Kako tumačiš da su mudžahedini svo vrijeme bez problema stizali preko Hrvatske, ali ne i toliko potrebno teško naoružanje za Armiju?
shibonja

#198 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by shibonja »

Selektivno tumacenje i sjecanje je jedina odbrana ovih sa Kebine liste :D
daddy-kool

#199 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by daddy-kool »

Skijaš wrote:
Strah od islamske države u Evropi je bio mnogo važniji kod donošenja odluka evropskih sila nego USA. Nakon što je odlučila pomoći BiH, USA je vrlo pragmatično iskoristila mudžahedine, sarađivala sa Iranom i koordinirala obavještajne službe islamskih zemalja koje su htjele pomoći BiH. Ostalo sa linka je dio dogovora u Daytonu.
daddy-kool

#200 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by daddy-kool »

VjecitiStudent wrote:

Zar je Armija BiH oskudijevala u vojnicima, pa su joj trebala ova kukavičja jaja usađena uz nesebično asistiranje hrvatske tajne službe?
Kako tumačiš da su mudžahedini svo vrijeme bez problema stizali preko Hrvatske, ali ne i toliko potrebno teško naoružanje za Armiju?
Teško naoružanje je teško stiglo i nakon rata, zato što su Hrvatska i Srbija i dalje željele kontrolisati vojni balans u regionu.
Post Reply