S obzirom da si replicirao na pitanje o raspoloženju muslimana, treba spomenuti da ovi azilanti nisu muslimani, već sirijski kršćani. Evo na 2 slici, imaju u sobi i sliku Isusa. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20098911.ab?stakasa wrote:Manje vise normalno, malo ko se osjeca nesigurno. Ova paljenja ce se vjerovatno nastaviti ali bi ovo trebala biti prekretnica. Policija vjerovatno vec sada tacno zna sta i kako ali oni to puste da ode malo dalje i onda ih sve pohvataju i dobro odrape.m_l wrote:Kakvo je raspolozenje medju muslimanima? Sta kazu?
Ima ovde i zajebancije. Jucer je otisao autobus tek pristiglih izbjeglica iz Malmea u jedno manje mjesto u sjevernoj Svedskoj. Izbjeglice su iz Sirije, tek stigle, traze azil. Taj period cekanja azila uzme po godinu dana i tad se najcesce po tim kampovima ili tim tako manjim mjestima po Svedskoj, rupetinama gdje ima praznih stanova i taman im dobro dode da ih iznajme tom drzavnom zavodu za izbjeglice. Ovo je standardna procedura, velika vecina Bosanaca i Hercegovaca je kroz ovo prosla, budes u tim malim mjestima dok ne dobijes papire, usput malo naucis jezik i poslje toga se sam snalazis. Ne znam nikoga da i danas zivi u tim rupama.
Sirijci juce kad su dosli u to mjesto i kad su vidili kakva je nedodija nasli se uvrijedeni i napravili scenu - nece da izadu iz autobusa![]()
![]()
![]()
Razlozi:
- hladno
- rupa, tj malo mjesto bez desavanja i daleko od nekog veceg grada
- bio je i treci razlog ove vrste, neka me neko dopuni
E pa stvarno...
Eno ih sad u autobusu, zabarikadirali se, imaju predstavnika, pregovaraju, dolaze ti lokalci, govore hajde bujrum nije u nas tako lose ko sto se na prvi pogled cini
Mada nebitno o kome se radi, ovo je krajnje drsko ponašanje.