U EP je prosla i Toyota, u SIPA-u su ulazili Renault i Ford, RVI su u jednoj turi dobili Fordove, podrska MUP-a KS takodjer dobila turu Tranzita, oni Miletovi majmuni sto su upali u Klix su vozili Hyundaie koje uvozi Sejari koji opet drzi KIA-u u Volvo tako da situacija nije vise monolitna po pitanju VW-a. Ne znam kolika je snaga Berlijete da progura Opela dok mi je F-Company jako sumnjiv po putanju kredibiliteta da gurne Ford, mada oba brenda pokrivaju uglavnom sve sto treba, od lakih dostavnih, kombija do srednje klase.StupskaBitanga wrote:kada je sans yong mogao biti službeno vozilo EPBiH možda će recimo sada neko naći nešto novo da ugura kao službena vozila a blizak je vladajućim struktuurama
Honda? Peugeot? Renault?
AC QUATTRO - KRAJ
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
goran16v
#176 Re: AC QUATTRO - KRAJ
-
StupskaBitanga
#177 Re: AC QUATTRO - KRAJ
zar nije ford u Sarajevu pod ključem?
-
goran16v
#178 Re: AC QUATTRO - KRAJ
Nekako je taj Fiat u BiH uklet, prije nego sto su ga ovi srozali na smijesne grane nesto ozbiljnije je pokusavao i Causevic Teloptic koji je kao firma imao potencijala pa je ubrzo digao ruke. Sve i da Imamovic preuzme otezavajuca okolnost bi mogla biti uska ponuda Fiat modela, prakticno se svodi na Punto i Bravo bez auta srednje klase.ElRe wrote:Imamovic je jedan od kandidata da preuzme zastupnistvo Fiata za FBiH ako Fiat Srbija odluci aktivnije da se ukljucu u djelovanje u BiH.goran16v wrote:.
U FBiH, a pogotovo u KS koji vuce najvise vozila, pored Imamovica i njegovih uticaja kroz sponzorstva na raznim nivoima tesko da je ko mogao ozbiljnije proci, eventualno Boras i Jelic HNK i ZHZ.
-
goran16v
#179 Re: AC QUATTRO - KRAJ
F-AC jest, ako mislis na F-Company, nedavno sam prolazio prema Blazuju i ispred (ex objekat Autoagenta) je bilo nekih auta, stice se utisak da radi.StupskaBitanga wrote:zar nije ford u Sarajevu pod ključem?
-
StupskaBitanga
#180 Re: AC QUATTRO - KRAJ
A nisam znao za rezervnu varijantu jer ono prema halilovicima odavno ne radi
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#181 Re: AC QUATTRO - KRAJ
Tacnije 500,Panda i Punto. Bravo se ne proizvodi vise . Ostalo ne postoji osim sasvim solidnog privrednog programa.goran16v wrote:Nekako je taj Fiat u BiH uklet, prije nego sto su ga ovi srozali na smijesne grane nesto ozbiljnije je pokusavao i Causevic Teloptic koji je kao firma imao potencijala pa je ubrzo digao ruke. Sve i da Imamovic preuzme otezavajuca okolnost bi mogla biti uska ponuda Fiat modela, prakticno se svodi na Punto i Bravo bez auta srednje klase.ElRe wrote:Imamovic je jedan od kandidata da preuzme zastupnistvo Fiata za FBiH ako Fiat Srbija odluci aktivnije da se ukljucu u djelovanje u BiH.goran16v wrote:.
U FBiH, a pogotovo u KS koji vuce najvise vozila, pored Imamovica i njegovih uticaja kroz sponzorstva na raznim nivoima tesko da je ko mogao ozbiljnije proci, eventualno Boras i Jelic HNK i ZHZ.
-
goran16v
#182 Re: AC QUATTRO - KRAJ
Konceptom 500 nema prakticnu vrijednost za javne natjecaje, tendere i slicne drzavne nabavke, ako nema Brava prica se svodi na Pandu i Punta koji prakticno jedan drugom konkurencija tako da ja tu ne vidim prostora za neki Imamovicev come back, da je preuzeo Ford kako se svojevremeno govorkalo to bo bio drugi padez.
Last edited by goran16v on 11/01/2015 21:54, edited 1 time in total.
-
goran16v
#183 Re: AC QUATTRO - KRAJ
Ne znam da li je rez. varijanta ali su se ovi pojavili nestankom F-AC-a.StupskaBitanga wrote:A nisam znao za rezervnu varijantu jer ono prema halilovicima odavno ne radi
- mali_milojica
#184 Re: AC QUATTRO - KRAJ
Ma naravno. Mada FIAT ima neke planove oko modela,ali to je sve buduce vrijeme.goran16v wrote:Konceptom 500 nema prakticnu vrijednost za javne natjecaje, tendere i slicne drzavne nabavke, ako nema Brava prica se svodi na Pandu i Punta koji prakticno jedan drugom konkurencija tako da ja tu ne vidim prostora za neki Imamovicev come back, da je preuzeo Ford kako se svojevremeno govorkalo to bo bio drugi padez.
-
goran16v
#185 Re: AC QUATTRO - KRAJ
Te Fiatove najave su vise izgubile svaki smisao da iko u njih vjeruje jer poslije svake najave ponude model manje. Osim sto Fiat nema vise cak ni model C klase cijela grupacija ne nudi svoj model srednje i vise srednje klase, koliko vidim na Lancijinoj stranici nema vise ni Theme, samo Ypsilon i Delta, sto znaci da je i broj posudjenih modela pao na 2.
- mali_milojica
#186 Re: AC QUATTRO - KRAJ
Nema ni Delte vise,mislim da se prosle godine ugasila proizvodnja. Ostaje samo Ypsilon koji ce se prodavati samo u ITA.
-
goran16v
#187 Re: AC QUATTRO - KRAJ
Jos uvijek je u ponudi modela na zvanicnoj stranicimali_milojica wrote:Nema ni Delte vise,mislim da se prosle godine ugasila proizvodnja. Ostaje samo Ypsilon koji ce se prodavati samo u ITA.
-
530i
#188 Re: AC QUATTRO - KRAJ
I još uvijek je etitetska podjela u igri. StrašnoElRe wrote:Imamovic je jedan od kandidata da preuzme zastupnistvo Fiata za FBiH ako Fiat Srbija odluci aktivnije da se ukljucu u djelovanje u BiH.goran16v wrote:.
-
Al'din
#189 Re: AC QUATTRO - KRAJ
Maskote ste su oni satro dobro obavjesteni mangupi bez pokrica koji sa 2 kratka pitanja ne mogu da izadju na kraj pa smaraju kilometarskim objasnjnenjima sta i kako...
Elem bas kao ni dvojica prije tebe nemas nikakav argument za ono sto tvrdis, palamudite napmet glumite da ste bitni, nesto si napola nacuo natezuci usi iz kanala sta gazda prica pa mislis da znas... Jednako kao sto ti znas da su ovi prevaranti i varalice tako su i tebe imenom na drugoj temi prozvali da si pljuvao po ex gazdi pa si se brze - bolje javio, da nisi, bla, bla bla... Mahalasu bez pokrica najbolje isti takav dodje glave, uzivajte samo nemojte da se cudite da zbog toga dobijete po glavi kad se najmanje nadate...[/quote]
satro ovo ono
o cemu pricas? Sve ti je receno a to sto ti volis da guras nosinu u svaku guzicu, pardon, temu, i pravis se inteligentan dobro obavijesten, solis pamet svima tu ti nemoze niko nista, tu si najjaci 
Rekao sam ti, kakve argumente zelis? Napismeno jel? Ni to nije problem. Da li ti imas argumente za do sto tvrdis?
I koliko vidim ti se samo bavis tudjim problemima sto govori o tebi kao osobi koliko si jadan
Nema sta da se pravdam, dovoljno me poznaju. Nisam te se dotakao, poceo si da vrijedjas prvi, nema potrebe da me uzimas u usta, osim nekih udova.
Ako mislis i dalje licno meni da se obracas, jer izlazi iz okvira teme, posalji privatnu.
Elem bas kao ni dvojica prije tebe nemas nikakav argument za ono sto tvrdis, palamudite napmet glumite da ste bitni, nesto si napola nacuo natezuci usi iz kanala sta gazda prica pa mislis da znas... Jednako kao sto ti znas da su ovi prevaranti i varalice tako su i tebe imenom na drugoj temi prozvali da si pljuvao po ex gazdi pa si se brze - bolje javio, da nisi, bla, bla bla... Mahalasu bez pokrica najbolje isti takav dodje glave, uzivajte samo nemojte da se cudite da zbog toga dobijete po glavi kad se najmanje nadate...[/quote]
satro ovo ono
Rekao sam ti, kakve argumente zelis? Napismeno jel? Ni to nije problem. Da li ti imas argumente za do sto tvrdis?
I koliko vidim ti se samo bavis tudjim problemima sto govori o tebi kao osobi koliko si jadan
Ako mislis i dalje licno meni da se obracas, jer izlazi iz okvira teme, posalji privatnu.
- Bakir1
#190 Re: AC QUATTRO - KRAJ
otkrio si toplu vodu gorane, upravo to i jest poenta price ko je varalica u cijeloj prici, a sto se tice argumenata barem sa moje strane dato ti ih je i vise nego dovoljno, sto ih ne smatras adekvatnim i kao takvim validnim ja ne znam i nije mi bas jasno, jer nisu zasnovani na onome sta sam cuo nego na onome sta sam radio.goran16v wrote: Vezano za ASA-u, Tomica, Blok Guma Mi, cak i da je istina da je to neregularno, za sto niko od ovih sto tvrde da jeste nije ponudio ni "a" od argumenta, dok s druge strane to funkcionise vec 10 i vise god, ako je neko tu prevarant onda su to ovl. servisi a ne servisi koji rade za njih.
Na forumu postoji tema od 15 strana kako izvuci sto vise para od odstete, ljudi se satrase od friziranja predracuna iz ovl. servisa da zarade pare, tako da me postedi moralisanja i prica o varanju osiguranja jer ako tu neko dobar onda su to musterije, a ne servis...
-
Al'din
#191 Re: AC QUATTRO - KRAJ
Znaci regularno je da havarisano vozilo koje je dovezeno u ovlasteni, ide u drugi servis na limarsko-farbarske radove, pa taj odveze u treci servis na jos neke radove koje ovi u lakirnici nisu u mogucnosti uraditi a zna se za sigurno da ne postoji nikakav ugovor, certifikati o valjanosti uradjenih radova itd itd...mislim ono, ja kao neko koji sam usko saradjivao sa veoma mnogo servisa (obracam se osobama koji su pri zdravoj pameti ovdje) i koji nemam pojma ni o cemu, samo sam znatizeljan, da li se to isto moze vidjeti i Njemackoj (znamo da su zakoni rigorozniji i bolje definisani nego kod nas) da se BMW jednog Hansa odveze na farbanje kod nekog Turcina pa taj Turcin kod nekog treceg na dodatne radove...ne uzimamo nikakvo placanje iz ruke u ruku bez racuna ili naskrabano na nota racun...
Last edited by Al'din on 12/01/2015 08:09, edited 1 time in total.
-
Al'din
#192 Re: AC QUATTRO - KRAJ
"obijanje o glavu" 
-
goran16v
#193 Re: AC QUATTRO - KRAJ
satro ovo onoAl'din wrote:Maskote ste su oni satro dobro obavjesteni mangupi bez pokrica koji sa 2 kratka pitanja ne mogu da izadju na kraj pa smaraju kilometarskim objasnjnenjima sta i kako...
Elem bas kao ni dvojica prije tebe nemas nikakav argument za ono sto tvrdis, palamudite napmet glumite da ste bitni, nesto si napola nacuo natezuci usi iz kanala sta gazda prica pa mislis da znas... Jednako kao sto ti znas da su ovi prevaranti i varalice tako su i tebe imenom na drugoj temi prozvali da si pljuvao po ex gazdi pa si se brze - bolje javio, da nisi, bla, bla bla... Mahalasu bez pokrica najbolje isti takav dodje glave, uzivajte samo nemojte da se cudite da zbog toga dobijete po glavi kad se najmanje nadate...
Ako mislis i dalje licno meni da se obracas, jer izlazi iz okvira teme, posalji privatnu.[/quote]
Pricam o nekom automehanicaru sa super mocima koji zna sve detalje milionskih prevara i namjestaljki, a nosinu i te udove materi svojoj u guzicu zavuci!
Last edited by goran16v on 12/01/2015 08:10, edited 1 time in total.
-
goran16v
#194 Re: AC QUATTRO - KRAJ
Koje si agrumente dao? S jedne strane vidim sistem koji 10 i vise god funkcionise, ne za jednan ovl. servis nego za njih pet sa pet raznih brendova, a s druge strane vidim pricu tebe, jednog bivseg suprmajstora i jednog babinog sina koji tvrde da je to neregularno i bez znanja principala. Cistom logikom zakljuci sta je veca vjerovatnovca da ti i ostala dvojica znate za tu prevaru, a da niko od nadleznih u tih 5 kompanija vec 10 godina ne moze da je provali??????Bakir1 wrote:otkrio si toplu vodu gorane, upravo to i jest poenta price ko je varalica u cijeloj prici, a sto se tice argumenata barem sa moje strane dato ti ih je i vise nego dovoljno, sto ih ne smatras adekvatnim i kao takvim validnim ja ne znam i nije mi bas jasno, jer nisu zasnovani na onome sta sam cuo nego na onome sta sam radio.goran16v wrote: Vezano za ASA-u, Tomica, Blok Guma Mi, cak i da je istina da je to neregularno, za sto niko od ovih sto tvrde da jeste nije ponudio ni "a" od argumenta, dok s druge strane to funkcionise vec 10 i vise god, ako je neko tu prevarant onda su to ovl. servisi a ne servisi koji rade za njih.
Na forumu postoji tema od 15 strana kako izvuci sto vise para od odstete, ljudi se satrase od friziranja predracuna iz ovl. servisa da zarade pare, tako da me postedi moralisanja i prica o varanju osiguranja jer ako tu neko dobar onda su to musterije, a ne servis...
Jedini argument bi bio da je to otkriveno i da je neko zbog toga ostao bez licence.
Vezano za prevarante, nisam ja nista otkrio nego to sad sve fino objasni ovim strucnjacima ko je tu varalica ako je ima, servis koji angazuje kooperanta ili sam kooperant.
-
Al'din
#195 Re: AC QUATTRO - KRAJ
Pricam o nekom automehanicaru sa super mocima koji zna sve detalje milionskih prevara i namjestaljki, a nosinu i te udove materi svojoj u guzicu zavuci![/quote]
Razlika je izmedju automehanicara i tehnicara sa super mocima, a to za spominjanje clanova porodice...Gorane Gorane
Razlika je izmedju automehanicara i tehnicara sa super mocima, a to za spominjanje clanova porodice...Gorane Gorane
- Bakir1
#196 Re: AC QUATTRO - KRAJ
za razliku od nivoa na koji drugi pokusavaju da se spuste ja necu pa da te pitam ovako koji su tvoji argumenti kojima ti pobijas napisano?
kada se izabere kooperant potpise se neki ugovor i javno se obznani, kooperant ispunjava uslove koje namece fabrika, ne predstavnik fabrike, nego fabrika uz koristenje proizvoda i zadovoljavanje normi taj kooperant snosi sve odgovornosti za dio posla koji obavlja i svojim pecatom i potpisom stane iza uradjenog.
karikiram ZIJO d.o.o. ima opremu proizvodjaca koji opet ima ugovor sa jednom velikom korporacijom, po tom ugovoru ZIJO d.o.o. kao licencirani korisnik opreme moze vrsiti opravke sa opremom koju posjeduje ali u tom slucaju ZIJO d.o.o. stavlja svoj potpis i pecat te vrsi naplatu usluge, nema treceg, nema posrednika, transparetno i javno.
usluge ZIJO d.o.o. mogu koristiti svi iz mreze korporacije a ne selektivno kako se kome cefne, isto tako korisnik moze koristiti usluge ZIJO d.o.o. bez narusavanja garancijskih uslova, ne treba posrednik, nema treceg, odes kupis dijelove orginale i odes kod ZIJO d.o.o. da ih ugradi isti stavi svoj pecat i potpis i ti imas garanciju normalno.
kada se izabere kooperant potpise se neki ugovor i javno se obznani, kooperant ispunjava uslove koje namece fabrika, ne predstavnik fabrike, nego fabrika uz koristenje proizvoda i zadovoljavanje normi taj kooperant snosi sve odgovornosti za dio posla koji obavlja i svojim pecatom i potpisom stane iza uradjenog.
karikiram ZIJO d.o.o. ima opremu proizvodjaca koji opet ima ugovor sa jednom velikom korporacijom, po tom ugovoru ZIJO d.o.o. kao licencirani korisnik opreme moze vrsiti opravke sa opremom koju posjeduje ali u tom slucaju ZIJO d.o.o. stavlja svoj potpis i pecat te vrsi naplatu usluge, nema treceg, nema posrednika, transparetno i javno.
usluge ZIJO d.o.o. mogu koristiti svi iz mreze korporacije a ne selektivno kako se kome cefne, isto tako korisnik moze koristiti usluge ZIJO d.o.o. bez narusavanja garancijskih uslova, ne treba posrednik, nema treceg, odes kupis dijelove orginale i odes kod ZIJO d.o.o. da ih ugradi isti stavi svoj pecat i potpis i ti imas garanciju normalno.
Last edited by Bakir1 on 12/01/2015 08:21, edited 1 time in total.
-
Al'din
#197 Re: AC QUATTRO - KRAJ
Koje si agrumente dao? S jedne strane vidim sistem koji 10 i vise god funkcionise, ne za jednan ovl. servis nego za njih pet sa pet raznih brendova, a s druge strane vidim pricu tebe, jednog bivseg suprmajstora i jednog babinog sina koji tvrde da je to neregularno i bez znanja principala. Cistom logikom zakljuci sta je veca vjerovatnovca da ti i ostala dvojica znate za tu prevaru, a da niko od nadleznih u tih 5 kompanija vec 10 godina ne moze da je provali??????
Jedini argument bi bio da je to otkriveno i da je neko zbog toga ostao bez licence.
Vezano za prevarante, nisam ja nista otkrio nego to sad sve fino objasni ovim strucnjacima ko je tu varalica ako je ima, servis koji angazuje kooperanta ili sam kooperant.[/quote]
Od kud ti ovo bivsi? Imas li argumente i dokaze da potvrdis i ovo "bivsi"?
Vezano za prevarante, nisam ja nista otkrio nego to sad sve fino objasni ovim strucnjacima ko je tu varalica ako je ima, servis koji angazuje kooperanta ili sam kooperant.[/quote]
Od kud ti ovo bivsi? Imas li argumente i dokaze da potvrdis i ovo "bivsi"?
-
emko1234
#198 Re: AC QUATTRO - KRAJ
Kako stvari stoje, Quattro ostaje.
Tema može na lock, jer Goran je pokazao kako dobar istospolni sex može od muškarca napravit žensko barem na kratko. Frajer sere već 10 strana. Jebo majku, da smo imali ovakvih 10 srčanih 92 godine, rat bi trajao 7 dana.
Eto pa se vi ne trudite oko svojih žena, šta malo dobrog sexa uradi

Tema može na lock, jer Goran je pokazao kako dobar istospolni sex može od muškarca napravit žensko barem na kratko. Frajer sere već 10 strana. Jebo majku, da smo imali ovakvih 10 srčanih 92 godine, rat bi trajao 7 dana.
Eto pa se vi ne trudite oko svojih žena, šta malo dobrog sexa uradi
- Bakir1
#199 Re: AC QUATTRO - KRAJ
evo ovo sto sam ja pisao odnosilo se na mercedes i na mrezu mercedesa, iz prve ruke vezano za koncern koji koristi usluge podugovaraca nije uslovljeno koristenje limarije i lakirnice, predstavnik ovlastenog odgovara za kvalitet rada i usluga i kao takav daje garanciju.
podugovaranje dozvoljeno bez obaveze pravdanja s kime sta i kako.
tako da posipam se pepelom prvi
samo za limariju i lakiranje ostalo je bez izuzetaka, za taj koncern goran ima pravo
podugovaranje dozvoljeno bez obaveze pravdanja s kime sta i kako.
tako da posipam se pepelom prvi
samo za limariju i lakiranje ostalo je bez izuzetaka, za taj koncern goran ima pravo
-
goran16v
#200 Re: AC QUATTRO - KRAJ
Razlika je izmedju automehanicara i tehnicara sa super mocima, a to za spominjanje clanova porodice...Gorane Gorane[/quote]Al'din wrote:Pricam o nekom automehanicaru sa super mocima koji zna sve detalje milionskih prevara i namjestaljki, a nosinu i te udove materi svojoj u guzicu zavuci!
Trebam li te napominjti "tehnicaru" ko je ovdje poceo sa guzicama i udovima, sto potegnes to i dobijes!