Ovdje je rijec o tome ko ima pravo na pratnju, sta je vozilo pod pratnjom, sta je policijsko vozilo i sta je obaveza vozaca. Sva 4 pojma su definisana zakonima i nicim drugim, tak da ovu tvoju glupost oko uvidjenja zakona necu uopste da komentarisem i nema potrebe da pises kvazipravne elaborate na 1/2 strane. Ja cu ti i 3 x ponoviti isto pitanje:jefferson wrote: Hajde ti procitaj od prve stranice o cemu ej rijec. Ovdje niko nije spomenuo zakon, dok ti nisi dosao da nas prosvjetlis i koju pametnu kazes.
Zakone si ti uveo u raspravu, i ja sam rekao, da nisu dobri, jer ovo nije SFRJ, a ni ostale drzave nisu primjer nekog napretka.
I da, onaj ko ovakvo ponasanje, koje se krije iza zakona, odobrava, ne zasluzuje bolje, jer mu je valjda dobro. Ti si spomenuo zakone da nas ovdje prosvijetlis kako nemamo pojma o cemu pricamo da bi nakon 7-8 stranica rekao ono sto mi govorimo od pocetka.
I zakon ne sprovodi magicna ruka, zakon sprovode ljudi od krvi i mesa, oni koji bi trebali sluziti gradjane BiH a ne ugrozavati ih iza plasta zakona. Zakon nije apsolutna kategorija.
kako si znao reci na onoj temi da ce onaj krete dobiti manju kazu zbog olaksavajucih okolnosti, tako se i zakon tumaci, ne kao sveto slovo na papiru nego u skladu sa cinjenicama na terenu.
Tos to 90% policije i raznih budzetlija koji su se nakotili nakon rata misli da ako obuce uniformu i sjedne za volan, da mu niko nista ne moze je vec druga prica. Na kraju, nisu ni oni toliko krivi koliko je narod kriv sto je sve to dozvolio, a i kada se nesto moglo uraditi krenula je ona pateticna prica: pale zgrade koje ce morati platiti. Jah eto, glavna lekcija iz istorije kada se ucilo o Burzoaskoj revolucije je bila koliko je to kostalo.
Ako zakoni nisu dobri, da te niko iz pratnje ne ugrozava, da niko nema ilegalne blinkere po cemu je ZOBS u tom dijelu los zakon?
Po tebi dobar zakon treba prilagodjavati losoj drzavi, a ne obratno!
P.S. Kao veliki pravni ekspert bi trebao znati da se ovo ponasanje ne moze odobravati i kriti iza zakona, nema zakona koji dozvoljava, moze se jedino dozvoljavati krsenje zakona.