Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koaliciji?

Post Reply
dalje

#176 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by dalje »

It_is_a_Leclerc wrote:Poimanje stvari kroz crno-bijelu prizmu.

Prvo, SDS i PDP su, u odnosu spram Bosne i Hercegovine, isto što i SNSD. Nema tu iluzija i to znaju ptice na grani, tako da nema potrebe za ovim video klipovima i senzacionalnim otkrićima kojima, kao, nešto dokazujete.
Ipak, između, izabrati SNSD i imati sigurnu blokadu države u naredne četiri godine i izabrati SDS-PDP, pa možda nešto uraditi, a u najgorem slučaju imati isto što imamo i sa SNSD-om, ja mislim da nema dileme :)

Dodik nema mehanizama za blokiranje bilo čega. Tako da... ćao đaci.
Ok al vi se tako ne ponosate. Vi dusu prodajete da bi ubacili SDS u vlast. Hvalite ih, milkite, zalazete se za njih... to je opasna rabota a povlaci za sobom i odgovornost. SDA ce biti kriva ako ih SDS izlevati ili HDZ, svejedno. A hoce.
Ulazite sa djavolom u kolo a ne znate igrati u njemu.

A Dodik... moze on svasta i ima puno pravo. Covjek je opozicija a opozicija je po defaultu kontra vlasti.
It_is_a_Leclerc

#177 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by It_is_a_Leclerc »

Yug wrote:

Prvo, SDS i PDP su, u odnosu spram Bosne i Hercegovine, isto što i SNSD. Nema tu iluzija i to znaju ptice na grani, tako da nema potrebe za ovim video klipovima i senzacionalnim otkrićima kojima, kao, nešto dokazujete.
Ipak, između, izabrati SNSD i imati sigurnu blokadu države u naredne četiri godine i izabrati SDS-PDP, pa možda nešto uraditi, a u najgorem slučaju imati isto što imamo i sa SNSD-om, ja mislim da nema dileme :)

Nijedna odluka parlamenta BiH ne moze proci bez saglasnosti Doma Naroda i Skupstine Republike Srpske.Zasto se stalno javljas na teme o kojim nemas elementarna saznanja.
Nemoj samo sad reci RIJESIT CE TO VISOKI PREDSTAVNIK,i cao djaci. :lol:
Kako je, domaćine ?

"Odluke u Domu naroda se donose sa jednom trećinom glasova iz svakog kluba".
"Svaku klub naroda u Domu naroda ima pet članova".

A ako mi nađeš dio Ustava u kome se za usvajanje odluka u Parlamentu BiH traži saglasnost entitetskog parlamenta, ja ti dam 100 eura.

Trebam li objasniti koje odluke idu na usvajanje u Dom naroda, a koje ne idu ?

Ili vi stvarno mislite da će Dodik blokirati uspostavu kvoruma u klubu Srba, što je već jednom pokušao, pa smo svi vidjeli kako je završilo ?

Eto. I onda ja nemam elementarna saznanja.
zavrzlama

#178 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by zavrzlama »

Yug wrote:

Nijedna odluka parlamenta BiH ne moze proci bez saglasnosti Doma Naroda i Skupstine Republike Srpske.Zasto se stalno javljas na teme o kojim nemas elementarna saznanja.
Ne Kontas(ustvari kontas ali ne smijes sebi da priznas 8) ) nije boaln bitno sto ce dodik obarati u domu naroda ono sto sda,df i sds dogovore,bitno je to sto 1/2 politickih srba iz rs-a nece biti na strani dodika i ucestvovati u obaranju raznorazni zakona koji jacaju BIH...dodik se nece moci kriti iza svesrpskog jednistva kad su u pitanju opstrukcije BIH ,nego ce biti jedini krivac za zastoj u reformama...to je kljuc svega i razlog zasto su sda i df prihvatili koaliciju sa sds-om...sad zamisli koju bi politicku smrt sebi sds priustio da nakon kraceg vremena predje ponovo na stranu snsd i dodika...
dpjokala26

#179 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by dpjokala26 »

ako nema nikakvih prepreka,ako su se dogovorile stranke iz fbih i republike srpske, sto se ne oformi vlast i ne krenu nesto da rade???
Yug

#180 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by Yug »

It_is_a_Leclerc wrote:
Yug wrote:

Kako je, domaćine ?

A ako mi nađeš dio Ustava u kome se za usvajanje odluka u Parlamentu BiH traži saglasnost entitetskog parlamenta, ja ti dam 100 eura.

Ili vi stvarno mislite da će Dodik blokirati uspostavu kvoruma u klubu Srba, što je već jednom pokušao, pa smo svi vidjeli kako je završilo ?

Pa sta ce blokirati kada sa DNS drzi Dom Naroda ,SzP ima samo dva delegata ,HDZ da ne spominjem..naravno da ce im biti potrebna saglasnost skupstine Srpske,kako ce szp donijeti odluku o npr. NATO , bez skupstine Srpske,bili bi pometeni za vjek vjekova.
dalje

#181 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by dalje »

It_is_a_Leclerc wrote:
Yug wrote:

Kako je, domaćine ?

Evo da se podsjetis kako to ide.
http://www.eizbori.ba/nakon-sda-i-snsd- ... om-naroda/
Negledaces se ovakvih scena u naredne 4 godine.

Podsjeti nas kako je zavrsilo?
It_is_a_Leclerc

#182 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by It_is_a_Leclerc »

Prvo, SDA nije blokirala Dom naroda. Šta je trebalo ?! Da Tihić dođe sa infuzijom, da bi pogurao četnoliki Lagumdžijin zakon o prebivalištu ?

Drugo, ja se radujem pokušajima SNSD-a da blokiraju Dom naroda. Kako sam i rekao, ne bi im bilo prvi put. Probali su oni to više puta, pa su se ko tetke vratili i glasali :)

Ili da citiram Milorada Dodika - "Dejton zauvijek" :kiss:
Helena2014

#183 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by Helena2014 »

dalje wrote:

Ok al vi se tako ne ponosate. Vi dusu prodajete da bi ubacili SDS u vlast. Hvalite ih, milkite, zalazete se za njih... to je opasna rabota a povlaci za sobom i odgovornost. SDA ce biti kriva ako ih SDS izlevati ili HDZ, svejedno. A hoce.

A Dodik... moze on svasta i ima puno pravo. Covjek je opozicija a opozicija je po defaultu kontra vlasti.

Može blokirati, to želiš reći za Dodika? Pa, do sada je bio u vlasti, nije li takođe sve blokirao? Kakva je razlika?
Zato, bolje pokušati bez njega, pa da vidimo razliku, jel bolje kad blokira u vlasti ili kad blokira u opoziciji :bih:
vivaldi

#184 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by vivaldi »

dpjokala26 wrote:ako nema nikakvih prepreka,ako su se dogovorile stranke iz fbih i republike srpske, sto se ne oformi vlast i ne krenu nesto da rade???
pa zato sto nemaju sta da rade, turiramo u mjestu ne zato sto do sada nisu htjeli raditi vec zato sto se ne mogu dogovoriti ni oko cega, sem oko kredita.
res publica

#185 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by res publica »

Helena2014 wrote: Može blokirati, to želiš reći za Dodika? Pa, do sada je bio u vlasti, nije li takođe sve blokirao? Kakva je razlika?
Zato, bolje pokušati bez njega, pa da vidimo razliku, jel bolje kad blokira u vlasti ili kad blokira u opoziciji :bih:
A šta je to Dodik do sada blokirao? Silajdžića da ukine RS i Zlaju da izgura platformu? Stvarno je brezobrazan. :D
Ostalo ne vidim da je radio nešto što nisu radili bošnjački predstavnici. Oni ne glasaju za srpske predloge, Srbi ne glasaju za njihove predloge. Jedino je razlika u nazivu: prvo je odbrana države, a drugo je blokada. 8)
Slučaj rodnih listova je tipičan primjer.
res publica

#186 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by res publica »

dalje wrote: Ok al vi se tako ne ponosate. Vi dusu prodajete da bi ubacili SDS u vlast. Hvalite ih, milkite, zalazete se za njih... to je opasna rabota a povlaci za sobom i odgovornost. SDA ce biti kriva ako ih SDS izlevati ili HDZ, svejedno. A hoce.

Ja se naibretit ne mogu s kojim žarom oni kreću u svaki novi poduhvat. :D
A samo u zadnjih mjesec dva izdešavalo se dovoljno stvari za poklopit po ušima.
Prvo, inicijativa Prvi mart. Uzeće 5 mandata u predstavničkom domu, anuliraće entitetsko glasanje, svašta nešto će biti, ali ništa.
Drugo, opozcija ili probosanske snage ubjedljivo pobjeđuju Dodika, kreće napredak. Ali ni tu ništa.
Treće, Raguž dobija Čovića, Bošnjaci će majorizirati zato što im se hoće i što im se može. Ništa, mrka kapa.
Četvrto, Dodik je dobio dosta glasova ali nema boga da sastavi većinu u skupštini RS. Kad ono, trt Milojka.
Peto, Ivanić je sjajan momak, pomak u odnosu na Radmanovića, kad čovek ne dođe na obilježavanje ZAVNOBiH-a.

U vrlo kratkom roku popucali su svi bošnjački politički frontovi, što sami od sebe, što ih je probio "propali" Dodik, ili Čović.
A svo ono oduševljenje s kojim su najavljivali poduhvate, daje povoda da ih se zajebava. Ali ne može čovjek više ni to... :sad:

I sad je ostalo ovo kao poslednje, Vijeće ministara bez Dodika. Poznato oduševljenje kao da je već gotova stvar. A nije, a i da jeste, treba biti vrlo vješt retorički i objasniti kako je to dobro...

Što na kraju reći osim, ljudi ohanite malo bolan, ne zalijećite se... 8)
res publica

#187 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by res publica »

zavrzlama wrote: Ne Kontas(ustvari kontas ali ne smijes sebi da priznas 8) ) nije boaln bitno sto ce dodik obarati u domu naroda ono sto sda,df i sds dogovore,bitno je to sto 1/2 politickih srba iz rs-a nece biti na strani dodika i ucestvovati u obaranju raznorazni zakona koji jacaju BIH...dodik se nece moci kriti iza svesrpskog jednistva kad su u pitanju opstrukcije BIH ,nego ce biti jedini krivac za zastoj u reformama...to je kljuc svega i razlog zasto su sda i df prihvatili koaliciju sa sds-om...sad zamisli koju bi politicku smrt sebi sds priustio da nakon kraceg vremena predje ponovo na stranu snsd i dodika...
Stvar je u tome da SDS može sebi udahnuti neki politički život ukoliko bi uspio izganjati da na BH nivou bude zajedno sa Dodikom. Druga mogućnost je da se ponaša radikalnije od Dodika tamo gdje obnaša vlast.
Drugo, ako SDS bude išao sam u BH vlast, pitanje je koje su to teme na kojima će oni različito glasti od Dodika? Ja ih ne vidim, vidim samo drugačiju retoriku.
Na kraju, u podjeljenoj RS vlast je najbrže formirana.
dalje

#188 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by dalje »

Helena2014 wrote:
dalje wrote:

Može blokirati, to želiš reći za Dodika? Pa, do sada je bio u vlasti, nije li takođe sve blokirao? Kakva je razlika?
To "pa da vidimo razliku" = 4 godine zivota.
Zadnje 4 godine smo bacili zbog = "ajmo izbaciti HDZ, pa da vidimo razliku".
Nije to, mjesec, dva, pa da vidimo razliku nego 4 godine. Znate li vi narode bosnjacki gdje gonite? Djeca koja su prije par mjeseci zavrsila osnovnu ce za 4 godine upisivati fakultet. Godine prolaze a eksperimenti padaju li padaju, jedan za drugim.
Sad eksperimentisete sa SDSom i HDZom, to ste probali prije 24 godine. Sta je sljedece, alijansa za promjene? :-)
vee-jay

#189 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by vee-jay »

res publica wrote:
dalje wrote: Ok al vi se tako ne ponosate. Vi dusu prodajete da bi ubacili SDS u vlast. Hvalite ih, milkite, zalazete se za njih... to je opasna rabota a povlaci za sobom i odgovornost. SDA ce biti kriva ako ih SDS izlevati ili HDZ, svejedno. A hoce.

Ja se naibretit ne mogu s kojim žarom oni kreću u svaki novi poduhvat. :D
A samo u zadnjih mjesec dva izdešavalo se dovoljno stvari za poklopit po ušima.
Prvo, inicijativa Prvi mart. Uzeće 5 mandata u predstavničkom domu, anuliraće entitetsko glasanje, svašta nešto će biti, ali ništa.
Drugo, opozcija ili probosanske snage ubjedljivo pobjeđuju Dodika, kreće napredak. Ali ni tu ništa.
Treće, Raguž dobija Čovića, Bošnjaci će majorizirati zato što im se hoće i što im se može. Ništa, mrka kapa.
Četvrto, Dodik je dobio dosta glasova ali nema boga da sastavi većinu u skupštini RS. Kad ono, trt Milojka.
Peto, Ivanić je sjajan momak, pomak u odnosu na Radmanovića, kad čovek ne dođe na obilježavanje ZAVNOBiH-a.

U vrlo kratkom roku popucali su svi bošnjački politički frontovi, što sami od sebe, što ih je probio "propali" Dodik, ili Čović.
A svo ono oduševljenje s kojim su najavljivali poduhvate, daje povoda da ih se zajebava. Ali ne može čovjek više ni to... :sad:

I sad je ostalo ovo kao poslednje, Vijeće ministara bez Dodika. Poznato oduševljenje kao da je već gotova stvar. A nije, a i da jeste, treba biti vrlo vješt retorički i objasniti kako je to dobro...

Što na kraju reći osim, ljudi ohanite malo bolan, ne zalijećite se... 8)
Kazu internet je najbolja stvar koja se desila civilizaciji. Pa eto, mozda bi mogao malo potraziti i cinjenice postaviti gdje ovo stoji:

Mislim, pisati gluposti propagande radi je OK, dok su neobrazovani ljudi ti koji citaju. Ali ovako, covjek pogleda i jednostavno ostane bez rijeci. Na ovo napisano samo mutavi mogu qlavom klimati. :mrgreen:
res publica

#190 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by res publica »

vee-jay wrote: Kazu internet je najbolja stvar koja se desila civilizaciji. Pa eto, mozda bi mogao malo potraziti i cinjenice postaviti gdje ovo stoji:

Mislim, pisati gluposti propagande radi je OK, dok su neobrazovani ljudi ti koji citaju. Ali ovako, covjek pogleda i jednostavno ostane bez rijeci. Na ovo napisano samo mutavi mogu qlavom klimati. :mrgreen:
Ne znam šta bih rekao. Ne razumijem te. Mogu samo da dodam još dvije stavke:
1. Domovina će biti jezičak na vagi, u RS nijedna odluka neće moći bez njih da se donese, ko god bio na vlast. Eto, neće biti ni jezičak na vagi.
2. Dodik i ako formira vlast to će biti 4 godine nestabilne vlasti jer je većina tanka. Međutim, kako vrijeme odmiče, izgleda da je većina sve bucmastija.
dpjokala26

#191 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by dpjokala26 »

res publica wrote:
Ne znam šta bih rekao. Ne razumijem te. Mogu samo da dodam još dvije stavke:
1. Domovina će biti jezičak na vagi, u RS nijedna odluka neće moći bez njih da se donese, ko god bio na vlast. Eto, neće biti ni jezičak na vagi.
2. Dodik i ako formira vlast to će biti 4 godine nestabilne vlasti jer je većina tanka. Međutim, kako vrijeme odmiče, izgleda da je većina sve bucmastija.
mile ce jos dva delegata prebaciti svojoj vecini. tu bi krajisnik mogao da bude igrac koji ce zavrsiti posao.
Helena2014

#192 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by Helena2014 »

dalje wrote:
Helena2014 wrote:
dalje wrote:

To "pa da vidimo razliku" = 4 godine zivota.
Zadnje 4 godine smo bacili zbog = "ajmo izbaciti HDZ, pa da vidimo razliku".
Nije to, mjesec, dva, pa da vidimo razliku nego 4 godine. Znate li vi narode bosnjacki gdje gonite? Djeca koja su prije par mjeseci zavrsila osnovnu ce za 4 godine upisivati fakultet. Godine prolaze a eksperimenti padaju li padaju, jedan za drugim.
Sad eksperimentisete sa SDSom i HDZom, to ste probali prije 24 godine. Sta je sljedece, alijansa za promjene? :-)

Akcenat je bio na" jel bolje kad blokira u vlasti ili kad blokira u opoziciji :bih," a ne kako si ti apostrofirao.

A drugo po čemu je eksperiment, ako je narod iz RS izabrao jednak broj predstavnika iz SNSD i iz SzP plus SzP ima gratis člana predsjedništva iz SzP?
Nije li to više od SNSD? Nije li to izabrao srpski narod?
Da nije neka majorizacija SNSDa? Jel će se i to uvesti?
Helena2014

#193 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by Helena2014 »

res publica wrote:
Helena2014 wrote: Može blokirati, to želiš reći za Dodika? Pa, do sada je bio u vlasti, nije li takođe sve blokirao? Kakva je razlika?
A šta je to Dodik do sada blokirao? Silajdžića da ukine RS i Zlaju da izgura platformu? Stvarno je brezobrazan. :D
Ostalo ne vidim da je radio nešto što nisu radili bošnjački predstavnici. Oni ne glasaju za srpske predloge, Srbi ne glasaju za njihove predloge. Jedino je razlika u nazivu: prvo je odbrana države, a drugo je blokada. 8)
Slučaj rodnih listova je tipičan primjer.

Ti meni kao da si malo uplašen/a, ako se formira vlast bez Dodika ili...
video

#194 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by video »

Pa baja je vec u par navrata i rekao da to nisu "legitimni" predstavnici Srpskog naroda (misli na SzP) i da Bakir sa SzP radi isto ono sto je zlaja radio u FBiH (radi jos i kako stvari stoje, raditi ce do daljnjeg).
Po njemu bi trebali predstavnici Srpskog naroda na nivou BiH biti oni koji su vecina na entitetu :shock: :shock:
Pa koji ce nam onda qrac izbori na nivo BiH :skoljka:
dalje

#195 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by dalje »

Dodik ima 3 delegata u Domu Narod
SDS 2
Tu se prica zavrsava.
video

#196 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by video »

dalje wrote:Dodik ima 3 delegata u Domu Narod
SDS 2
Tu se prica zavrsava.
Ako hoces da diskutujes o necemo, prvo se mora biti iole informisan ;-)

Mrsko mi objasnjavati :zzzz:
res publica

#197 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by res publica »

dpjokala26 wrote: mile ce jos dva delegata prebaciti svojoj vecini. tu bi krajisnik mogao da bude igrac koji ce zavrsiti posao.
Ma ovdje se sprdaju s njim, ali on za ove političare u BiH nije genije, on je za njih BOG.
Čovjek je 2006 kao opozcioni političar okupio većinu prije izbora te iste godine i postao premijer.
A što se tiče Krajišnika, ne bi me začudilo da njegovo uključivanje u igru na kraju rezultira prelascima poslaniak SDS-a u predstavničkom domu BiH u njegov tabor, pa neće biti ni matematičke mogućnosti da SDA formira vlast bez njega. Ne bih to potpisao, ali miriše mi na to.
Danguba

#198 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by Danguba »

res publica wrote:
dpjokala26 wrote: mile ce jos dva delegata prebaciti svojoj vecini. tu bi krajisnik mogao da bude igrac koji ce zavrsiti posao.
Ma ovdje se sprdaju s njim, ali on za ove političare u BiH nije genije, on je za njih BOG.
Čovjek je 2006 kao opozcioni političar okupio većinu prije izbora te iste godine i postao premijer.
A što se tiče Krajišnika, ne bi me začudilo da njegovo uključivanje u igru na kraju rezultira prelascima poslaniak SDS-a u predstavničkom domu BiH u njegov tabor, pa neće biti ni matematičke mogućnosti da SDA formira vlast bez njega. Ne bih to potpisao, ali miriše mi na to.
...a tek sa parama sto znaaaa. :D
dalje

#199 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by dalje »

Danguba wrote:
res publica wrote:
...a tek sa parama sto znaaaa. :D
Eto Bakir ne znaaaa
dpjokala26

#200 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by dpjokala26 »

res publica wrote:
mirise,mirise.samim tim krajisnik se vraca na politicku scenu.eto njega na izborima za cetiri godine.mozda i prije na lokalnim.
Post Reply