Filmovi (i knjige) Avde Huseinovića
-
FASIZMU SMRT
#176 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
Ovaj "Krvavi ples" vala nevalja k.... , isto ko i onaj "Vanzemaljci iznad Sarajeva". Sve je laž.
Meni nije problemi što insertuje dogadjaje nekim snimcima koji nisu odlatle, to se inače radi otkad je produkcije.Naravno, da je malo kmo snimao neke akcije i tako to.
I na toj Nacionalnoj geografiji podlažu snimke koji su skroz sa neke druge priče, ali to je ta tzv."autorska sloboda". To je i Danis Tanović uradio sa Ničijom zemljom.
Evo dokaz:
Savez logoraša RS od Akademije filmske umetnosti SAD zatražiće da režiseru Danisu Tanoviću oduzme Oskara koji mu je dodelila za film „Ničija zemlja"!!! Snimajući dokumentarni film „Na Drini grobnica" o stradanju i zločinima nad Srbima u Gornjem Podrinju, logoraši iz Višegrada otkrili su da se Tanović u svom filmu poslužio stravičnom podvalom: snimke zločina nad goraždanskim Srbima u selu Kukavice, u jednoj sceni plasirao je kao stradanje Bošnjaka!!!
U Kukavicama je gorela zemlja!
Veljko Lasica se seća da je u Kukavicama bio pravi pakao. Bošnjaci su pucali sa svih strana na kolonu nemoćnih i nenaoružanih Srba. Zemlja je gorela od pucnjeva.
- Na putu sam video leševe, krvi je bilo na sve strane. Ranjeni su zapomagali, čuli su se krici i jauci. Automobili i autobusi su goreli. Sve je bilo kao u paklu. Zato mi ne ide u glavu da je Danis Tanović nešto tako mogao da uradi. Ali, očito je da Bošnjaci na sve moguće načine pokušavaju da pokažu svetu da su samo oni stradali u ratu, a da su drugi bili zločinci - kaže ogorčeni Lasica.
Ova bezočna prevara naročito je pogodila preživele iz „goraždanske kolone", koji već godinama traže pravdu i sa mukom se sećaju kobnog 27. avgusta 1992. godine. Tog dana, Bošnjaci su u Kukavicama iz zasede ubili 25 ljudi koji su iz Goražda bežali prema Rogatici.Najmlađa žrtva imala je samo 12, a najstarija 83 godine. Preživele posebno boli „filmska podvala" Danisa Tanovića koji je zloupotrebio stradanje njihovih najbližih.
- Da li je Tanović dok je primao „Oskara" za film i slušao hvalospeve i aplauze šaljući izvrnutu sliku svetu, ikada pomislio da ima preživelih iz „goraždanske kolone" koji znaju gde su snimljene te scene i šta se stvarno dogodilo u Kukavicama - ogorčeni su preživeli iz „goraždanske kolone".
Meni ne smeta to insertovanje, kad je Danović to mogao što ne bi ovaj ni ime mu ne znam.Meni smeta što lažu kroz cijeli film.Isto kao i u Vanzemaljcima, ispade tamo da nigdje nije bilo gore nego na Žuči a gore Zajko i Šehović izgubili 1000 vojnika, trebali su biti sudjeni da su živi, a ne da se slave herojima. U KRVAVOM PLESU laž do laži.
Priča o Radovanu preuveličana,ispade Vikić herojčina a duplo ništa, ispade hiljade dobrovoljaca napadalo na Sarajevo da je tako bilo i uzeli bi ga, ispade "ljiljani" pobiše sve, onda i ono oko Rusa-ko zna gdje je nasnimao ono groblje i one spomenike, te podaci o Rusima bio je odatle - pogino tu i tu, ja mislim da je sve laž. Te onaj nakava stari vidio Ruse pucao na njih.Smijao sam se onom nekom Sandžakliji kad kaže da je 50 tromblona s ramena ispalio i da je on nudio predaju na 11 plavih a izgleda nije iz podruma provirio.. Ko zna jeli onaj mali ubijen u napadu na školu Vraca, to sad se prvi put priča. Po meni sve je laž,čista laž. Ne gledajte ovakve podvale.Nedozvolite svojoj djeci da ih savladaju zablude. Sarajevo nije odbranjeno spašeno je političkim igrama.
Meni nije problemi što insertuje dogadjaje nekim snimcima koji nisu odlatle, to se inače radi otkad je produkcije.Naravno, da je malo kmo snimao neke akcije i tako to.
I na toj Nacionalnoj geografiji podlažu snimke koji su skroz sa neke druge priče, ali to je ta tzv."autorska sloboda". To je i Danis Tanović uradio sa Ničijom zemljom.
Evo dokaz:
Savez logoraša RS od Akademije filmske umetnosti SAD zatražiće da režiseru Danisu Tanoviću oduzme Oskara koji mu je dodelila za film „Ničija zemlja"!!! Snimajući dokumentarni film „Na Drini grobnica" o stradanju i zločinima nad Srbima u Gornjem Podrinju, logoraši iz Višegrada otkrili su da se Tanović u svom filmu poslužio stravičnom podvalom: snimke zločina nad goraždanskim Srbima u selu Kukavice, u jednoj sceni plasirao je kao stradanje Bošnjaka!!!
Veljko Lasica se seća da je u Kukavicama bio pravi pakao. Bošnjaci su pucali sa svih strana na kolonu nemoćnih i nenaoružanih Srba. Zemlja je gorela od pucnjeva.
- Na putu sam video leševe, krvi je bilo na sve strane. Ranjeni su zapomagali, čuli su se krici i jauci. Automobili i autobusi su goreli. Sve je bilo kao u paklu. Zato mi ne ide u glavu da je Danis Tanović nešto tako mogao da uradi. Ali, očito je da Bošnjaci na sve moguće načine pokušavaju da pokažu svetu da su samo oni stradali u ratu, a da su drugi bili zločinci - kaže ogorčeni Lasica.
Ova bezočna prevara naročito je pogodila preživele iz „goraždanske kolone", koji već godinama traže pravdu i sa mukom se sećaju kobnog 27. avgusta 1992. godine. Tog dana, Bošnjaci su u Kukavicama iz zasede ubili 25 ljudi koji su iz Goražda bežali prema Rogatici.Najmlađa žrtva imala je samo 12, a najstarija 83 godine. Preživele posebno boli „filmska podvala" Danisa Tanovića koji je zloupotrebio stradanje njihovih najbližih.
- Da li je Tanović dok je primao „Oskara" za film i slušao hvalospeve i aplauze šaljući izvrnutu sliku svetu, ikada pomislio da ima preživelih iz „goraždanske kolone" koji znaju gde su snimljene te scene i šta se stvarno dogodilo u Kukavicama - ogorčeni su preživeli iz „goraždanske kolone".
Meni ne smeta to insertovanje, kad je Danović to mogao što ne bi ovaj ni ime mu ne znam.Meni smeta što lažu kroz cijeli film.Isto kao i u Vanzemaljcima, ispade tamo da nigdje nije bilo gore nego na Žuči a gore Zajko i Šehović izgubili 1000 vojnika, trebali su biti sudjeni da su živi, a ne da se slave herojima. U KRVAVOM PLESU laž do laži.
Priča o Radovanu preuveličana,ispade Vikić herojčina a duplo ništa, ispade hiljade dobrovoljaca napadalo na Sarajevo da je tako bilo i uzeli bi ga, ispade "ljiljani" pobiše sve, onda i ono oko Rusa-ko zna gdje je nasnimao ono groblje i one spomenike, te podaci o Rusima bio je odatle - pogino tu i tu, ja mislim da je sve laž. Te onaj nakava stari vidio Ruse pucao na njih.Smijao sam se onom nekom Sandžakliji kad kaže da je 50 tromblona s ramena ispalio i da je on nudio predaju na 11 plavih a izgleda nije iz podruma provirio.. Ko zna jeli onaj mali ubijen u napadu na školu Vraca, to sad se prvi put priča. Po meni sve je laž,čista laž. Ne gledajte ovakve podvale.Nedozvolite svojoj djeci da ih savladaju zablude. Sarajevo nije odbranjeno spašeno je političkim igrama.
- BHCluster
#177 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
FASIZMU SMRT wrote:Ovaj "Krvavi ples" vala nevalja k.... , isto ko i onaj "Vanzemaljci iznad Sarajeva". Sve je laž.
Evo dokaz:
Ti mislis da je to bila sve laz, imas li ti dokaze jer ovko izgleda malo glupo. Ali neki ti nama to reko.
-
dariomiamigo
#178 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
"Sarajevo nije odbranjeno spašeno je političkim igrama."
Heheh
- pa naravno.
"Hiljade srpskih dobrovoljaca mogo je sravniti Sarajevo sa zemljom". - pa što nije ?
Jesi učio kad o opsadi Vienna-e ? Osvoji sultan istok dođe do Wien-a - ali ući mu se ne dade.
Jesi možda učio o Staljingradu ?
"Bitka za Staljingrad (23. srpnja 1942. - 2. veljače 1943.)[1] bila je jedna od najvećih bitaka u Drugom svjetskom ratu i jedna od najkrvavijih u ljudskoj povijesti. Smatra se, da je ova bitka bila psihološka prekretnica rata, a ujedno je Staljingrad bio krajnja točka prodora njemačkog Wehrmachta u dubinu teritorija Sovjetskog Saveza. "
Krajem XX. stoljeća počinjen je genocid u Srebrenici od strane srpskih snaga nad muslimanskim stanovništvom.
Sarajevo je grad pod najdužom opsadom.
Осада продолжалась 1395 дней (http://sa92.ba/v1/index.php?showimage=259&lang=en), это одна из самых протяженных осад в современной военной истории
В двух терактах на рынке Маркале было убито 105 человек, 234 ранены.
I tako dalje na jezicima naroda i narodnosti generacije će čitati:
العربية
Bosanski
Български
Català
Česky
Dansk
Deutsch
Ελληνικά
Español
Esperanto
Euskara
فارسی
Français
Galego
Hrvatski
Bahasa Indonesia
Italiano
עברית
Lietuvių
Magyar
Македонски
Bahasa Melayu
Nederlands
日本語
Norsk (bokmål)
Polski
Português
Română
Rumantsch
Русский
Shqip
Slovenščina
Српски / Srpski
Srpskohrvatski / Српскохрватски
Svenska
Türkçe
اردو
中文
Heheh
"Hiljade srpskih dobrovoljaca mogo je sravniti Sarajevo sa zemljom". - pa što nije ?
Jesi učio kad o opsadi Vienna-e ? Osvoji sultan istok dođe do Wien-a - ali ući mu se ne dade.
Jesi možda učio o Staljingradu ?
"Bitka za Staljingrad (23. srpnja 1942. - 2. veljače 1943.)[1] bila je jedna od najvećih bitaka u Drugom svjetskom ratu i jedna od najkrvavijih u ljudskoj povijesti. Smatra se, da je ova bitka bila psihološka prekretnica rata, a ujedno je Staljingrad bio krajnja točka prodora njemačkog Wehrmachta u dubinu teritorija Sovjetskog Saveza. "
Krajem XX. stoljeća počinjen je genocid u Srebrenici od strane srpskih snaga nad muslimanskim stanovništvom.
Sarajevo je grad pod najdužom opsadom.
Осада продолжалась 1395 дней (http://sa92.ba/v1/index.php?showimage=259&lang=en), это одна из самых протяженных осад в современной военной истории
В двух терактах на рынке Маркале было убито 105 человек, 234 ранены.
I tako dalje na jezicima naroda i narodnosti generacije će čitati:
العربية
Bosanski
Български
Català
Česky
Dansk
Deutsch
Ελληνικά
Español
Esperanto
Euskara
فارسی
Français
Galego
Hrvatski
Bahasa Indonesia
Italiano
עברית
Lietuvių
Magyar
Македонски
Bahasa Melayu
Nederlands
日本語
Norsk (bokmål)
Polski
Português
Română
Rumantsch
Русский
Shqip
Slovenščina
Српски / Srpski
Srpskohrvatski / Српскохрватски
Svenska
Türkçe
اردو
中文
-
FASIZMU SMRT
#179 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
Nemojte se ljutiti, ja samo kažem da je ovaj autor u obadva filma sve slagao, vi se sad palite na moj iskreno mišljenje.Gledao sam oba filma i mislim da je sve izmišljeno i kao što reče neko "da autor pati o mitomanije", to je možda čak izraženije kad u Vanzemaljcima govori o Žuči, Zajki, Šehoviću,Isoviću, Mrši, Pofalićkoj bici...
Htio sam da ukažem na mnogo veće nepravilnosti od onih koje nekim forumašima smetaju.Svi kao nešto udaraju po insertovanju snimaka srpskih jedinica, to je manje bitno od suštine priče. Hoću da kažem da je u suštini sve slagano.Pogledajte i svjedočenje onog Bunara o Batku, vidi se da je frajer ili natjeran ili potkupljen.
Htio sam da ukažem na mnogo veće nepravilnosti od onih koje nekim forumašima smetaju.Svi kao nešto udaraju po insertovanju snimaka srpskih jedinica, to je manje bitno od suštine priče. Hoću da kažem da je u suštini sve slagano.Pogledajte i svjedočenje onog Bunara o Batku, vidi se da je frajer ili natjeran ili potkupljen.
- bingov buraz
#180 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
FASIZMU SMRT wrote:Ovaj "Krvavi ples" vala nevalja k.... , isto ko i onaj "Vanzemaljci iznad Sarajeva". Sve je laž.
Evo dokaz:

- karanana
#181 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
sram te bilo da sa takvim imenom/nickom mozes braniti dokazane fasiste tipa batka i radovana. cak i da ova dva filma ne postoje dovoljno je proctiati knjigu fasistkinje bilje i cuti sta batko neki dan rece spancima da saznas da su i radovan i batko veci fasisti od nje, a ti si veci od njih obadvojice brancei ih i negirajuci i ono sto i sami priznaju.
smrt fasizmu, sloboda chetnistvu brate srbine!
smrt fasizmu, sloboda chetnistvu brate srbine!
-
FASIZMU SMRT
#182 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
Karanana, ne znam što se ljutiš, ja ne branim ni Radovana, ni Batka ni bilo koga nego realno gledam na ova dva filma Krvavi ples po šeheru i Vanzemaljci iznad Sarajeva.Sve je u ova dva filma laž, uglavnom.
Bošnjaci trebaju tom autoru javno zabraniti da pravi ovakve filmove.
Bošnjaci trebaju tom autoru javno zabraniti da pravi ovakve filmove.
- karanana
#183 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
uglavnom, onaj nedim je potplacen da prica onako o batku jeli? to nista nije bila istina, batko je ustvari branio muslimane od nekih pojedinaca i od samih muslimana.
a ti sve znas o zuci jeli, ti si bio tamo kad se tuklo? pa ispricaj nam sta je bilo i sta nije istina, ispricaj nam pravu istinu.
ma ustvari nemoj, sacekat cemo da te sklone moderatori pa da se moze normalno pricati s nekim starijim od 16 godina.
a ti sve znas o zuci jeli, ti si bio tamo kad se tuklo? pa ispricaj nam sta je bilo i sta nije istina, ispricaj nam pravu istinu.
ma ustvari nemoj, sacekat cemo da te sklone moderatori pa da se moze normalno pricati s nekim starijim od 16 godina.
-
FASIZMU SMRT
#184 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
Ja se izvinjavam ako sam te uvredio, ali samo kazujem ono što mislim, da su ovi filmovi laž pa to je rekao i Tomas, čini mi se Brisben i još neki,Laž do laži, jedna lošapropaganda iz ratnih vremena. Iskreno mrzim Batka on je zločinac i to se zna.
- karanana
#185 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
pa ako je batko zlocinac jesu li lazi oni navedeni zlocini iz filma?
haj ti pogledaj film ili prvi put ili ponovo pa reci nesto konkretno a ne sve je laz samo pusta laz.
ako je vama slobo sve lago i ako ste razocarani u ono sto sada imate ne morate biti toliko depresivni i govoriti da je sve laz. nesto more bid da jeste laz, nesto more bid da nije. kad imadnes nesto konkretno javi, ali mislim da nisi pogledo film.
haj ti pogledaj film ili prvi put ili ponovo pa reci nesto konkretno a ne sve je laz samo pusta laz.
ako je vama slobo sve lago i ako ste razocarani u ono sto sada imate ne morate biti toliko depresivni i govoriti da je sve laz. nesto more bid da jeste laz, nesto more bid da nije. kad imadnes nesto konkretno javi, ali mislim da nisi pogledo film.
-
FASIZMU SMRT
#186 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
Pogledo sam film, tri puta. Opet ti kažem izvini ako sam tebe lično uvrijedio ja samo kazujem mišljenje prema autoru
ovih filmova i njegovu knjigu o zločincima sam čitao i tu ima dosta laži i preuveličavanja. Batko je pobio dosta ljudi ali nije sam ima tu zločinaca još koje treba loviti sa Grbavice,bilo je sa njim njih 20-30, iskreno u filmu mi se nesvidja priča ni o Batku.Jednsotavno ne valja, mislim da će se i Tomas i Brisbene složiti samno.Ja sam iskren ne mogu veličati ono što ne valja.
ovih filmova i njegovu knjigu o zločincima sam čitao i tu ima dosta laži i preuveličavanja. Batko je pobio dosta ljudi ali nije sam ima tu zločinaca još koje treba loviti sa Grbavice,bilo je sa njim njih 20-30, iskreno u filmu mi se nesvidja priča ni o Batku.Jednsotavno ne valja, mislim da će se i Tomas i Brisbene složiti samno.Ja sam iskren ne mogu veličati ono što ne valja.
-
lokum rahat
#187 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
Ja lično mislim da bi najbolje bilo da o kvalitetu filma komentarišu ljudi koji su učestvovali u događajima, a ne što su slušali po mahalskim pričama. Mislim da ovdje nema laži, nego da nijedan film ne može opisati ono što se dogadjalo i na Žuči, Hrasnom, Stupu, Dobrinji...Teško je ispričati tu golgotu, a kamoli da slažeš nešto. Znamo da su partizani lagali o svojoj borbi decenijama i zato je ovaj film puno iskreniji od Valtera, Neretve, Sutjeske... Sava KOvačević od četnika posta heroj. Mi sad od dokazanih heroja pokušavamo napraviti i kriminalce i svašta nešta. Neka ovakvih filmova d aih je bogdo više.
-
lokum rahat
#188 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
Tomas, moj bivši radni kolega Ale Numanović je učestvovao u vraćanju rovova na Betaniji, on je bio zamjenik komandanta na Medicinskom centru Betanija i znam cijelu priču o tome ali koliko znam da nepostoji snimak jer on nije dao da se to snima.
-
FASIZMU SMRT
#189 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
Evo Tomas se slaže samnom da ne treba praviti lažne mitove. I ja sam za to i zato kažem da su ovi filmovi megafoni laži, treba snimiti filma al onako kako je bilo. Evo i Tomas je napisao da je i oko Žuči laž.
- karanana
#190 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
pa tvoji prave mitove od 1389. moramo i mi malo. ucimo od majstora.
kakve bolan mitove? u vanzemaljcima 80% filma je o pogibijama nasih vojnika, komandanata, heroja....kakvi su tu mitovi? ne dizemo ih u nebo ko vi jugovice na kosovu polju. a jos je i zuc oslobodjena i odbranjena za razliku od mitova sa kosovog polja kojim sebi solite pamet 600 i nesto godina.
ta si se ufatio tomasa ko pijan plota. ko da ti je tomas neka mjerodavna licnost za sve. mozda i jeste, ne znam ja, ali onoliko koliko ja znam, ti i tomas more bit da ste iste osobe.
kakve bolan mitove? u vanzemaljcima 80% filma je o pogibijama nasih vojnika, komandanata, heroja....kakvi su tu mitovi? ne dizemo ih u nebo ko vi jugovice na kosovu polju. a jos je i zuc oslobodjena i odbranjena za razliku od mitova sa kosovog polja kojim sebi solite pamet 600 i nesto godina.
ta si se ufatio tomasa ko pijan plota. ko da ti je tomas neka mjerodavna licnost za sve. mozda i jeste, ne znam ja, ali onoliko koliko ja znam, ti i tomas more bit da ste iste osobe.
Last edited by karanana on 20/03/2010 16:29, edited 2 times in total.
- BHCluster
#191 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
Jerane niko se neljuti ali kada ti kazes:FASIZMU SMRT wrote:Nemojte se ljutiti, ja samo kažem da je ovaj autor u obadva filma sve slagao, vi se sad palite na moj iskreno mišljenje.Gledao sam oba filma i mislim da je sve izmišljeno i kao što reče neko "da autor pati o mitomanije", to je možda čak izraženije kad u Vanzemaljcima govori o Žuči, Zajki, Šehoviću,Isoviću, Mrši, Pofalićkoj bici...
Ili ovo:FASIZMU SMRT wrote:ono oko Rusa-ko zna gdje je nasnimao ono groblje i one spomenike, te podaci o Rusima bio je odatle - pogino tu i tu, ja mislim da je sve laž.
...bez ikakvog dokaza onda to smrdi malo na trolanje. Ako ti neznas zato mora biti laz a ni sam nisi siguran ali sam tvrdis da je " frajer ili natjeran ili potkupljen."FASIZMU SMRT wrote:vidi se da je frajer ili natjeran ili potkupljen.
- k3ngur
#192 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
Ispade nisu Zajko i Sehovic poginuli, ispade nije bilo zivih stitova ipsred ceta u napadu na zuc, ispade bajka o batku, ispade nedim lazljivac, ispade mi rusima nacinili mezare, ispadose nusret daut, vinko samarlic i zamo ducic kriminalci...
I najgore ispade da tomas i smrt fasizmu znaju najbolje sto se desavalo u sarajevu '92-'95 a da moji nisu dali herojski i posteno zivote za svoju drzavu, za svoj grad nego da je ovo sve laz i obmana....
I najgore ispade da tomas i smrt fasizmu znaju najbolje sto se desavalo u sarajevu '92-'95 a da moji nisu dali herojski i posteno zivote za svoju drzavu, za svoj grad nego da je ovo sve laz i obmana....
- bingov buraz
#193 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
Navikne se covjek na ove ''profesionalne otvarace ociju'' s vremenom ali ipak ponekad iznenadi kolicina gluposti koje iznesu.ak81 wrote:Ispade nisu Zajko i Sehovic poginuli, ispade nije bilo zivih stitova ipsred ceta u napadu na zuc, ispade bajka o batku, ispade nedim lazljivac, ispade mi rusima nacinili mezare, ispadose nusret daut, vinko samarlic i zamo ducic kriminalci...
- karanana
#194 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
kakav pokusaj deblokade 8.6.? o kojem filmu mi ovdje pricamo? ja koliko se sjecam u filmu se pricalo o bitkama na hrasnom brdu u junu 92. ne znam da se ista spominjala neka bitka za deblokadu niti debakl na trebevicu koji spominjes. neosporno je da se debakl desio kada je 28 momaka poginulo u pozadini trebevica, ali to nema nikakve veze sa bitkama koje opisuje ovaj dokumentarac.
mozda si u pravu da je i tu gresku na trebevicu trebalo spomenuti, ustvari cak mi se cini da je jedan od aktera i grijesnika odnosno naredbodavaca slanja u smrt tih mladica bio govornik u ovom filmu, onaj neki rujanac. mislim da se sjecam ovog prezimena kao jednog od pukovnika ili sta vec koji je vodio ovu propalu akciju na trebevicu. izvinjavam se ako nije rijec o istom covjeku sa prezimenom rujanac.
mozda si u pravu da je i tu gresku na trebevicu trebalo spomenuti, ustvari cak mi se cini da je jedan od aktera i grijesnika odnosno naredbodavaca slanja u smrt tih mladica bio govornik u ovom filmu, onaj neki rujanac. mislim da se sjecam ovog prezimena kao jednog od pukovnika ili sta vec koji je vodio ovu propalu akciju na trebevicu. izvinjavam se ako nije rijec o istom covjeku sa prezimenom rujanac.
- Brisbane
#195 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
Meni je ok ideja za film.
Samo me nervira apsolutna ne inventivnost autora i netacnosti.
Moze to puno bolje.
Moze to puno bolje.
- BHCluster
#196 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
Brisbane wrote:Meni je ok ideja za film.
Moze to puno bolje.
Teske rijeci bili mogao ako ti nije tesko malo to opsirnije objasniti.
-
otto von grunf
#197 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
film je truba, amaterski, neuvjerljiv i ima isjecaka koji se ne poklapaju sa stvarnom pricom. o stvarima iznesenima u filmu je trebao malo vise detalja iznijeti pogotovo kada su bitke u pitanju. da je stvarno pravio dokumentarac u naveo bi hronoloski tok bitke, nasi polozaji gdje su bili, pravac kretanja jna/cetnika, naoruzanje itd. valjda je to cilj dokumentarca a ne patetika koju je on provukao sa onom dzamijskom muzikom. ma lose brate, lose pravo, uostalom od kada folk pjevaci snimaju dokumentarce!?
- Brisbane
#198 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
Ne mogu sada detaljisati. Trebao bih pogledati ponovo i zapisivati, ako hoces konrektno da se uradi.BHCluster wrote:Brisbane wrote:Meni je ok ideja za film.
Moze to puno bolje.
Teske rijeci bili mogao ako ti nije tesko malo to opsirnije objasniti.
Film je mogao znatno biti bolji da se uradila simulacija polozaja, geografske mape.
Ko danas van Sa zna gdje je Ozrenska, Milinkladska, 11 Plavih, Strojerad i sl..
Da je frajer faca trebo je otici u Nevesinje i traziti vojvodu i milion drugih stvari nego hajde u spavacoj sobi miksaj...
Fantastican bi se dokumentarac mogao napraviti o napadu na Stup i Azice
-
podrinjskivuk
#199 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
Čitam ove komentare i mislim da ovdje više ljudi imaju nešto lično protiv samog autora (valjda što je Bošnjak), nego što imaju konkretne zamjerke na film. Možda griješim ali mi se čini tako. Svako ima pravo na pristup svom radu.
Po meni najveći reditelj svih vremena je Hajrudin Šiba Krvavac a film "Valter brani Sarajevo" nikakve veze nema sa stvarnim dogadjajima, prepun je lažnih momenata, ispade da je Valter samo ratovao po ćaršiji.Poginuo je kod današnje Mljekare u Pofalićima,to nikgdje nikad nije prezentovano i svašta nešto, ali to je bio i ostao najbolji ratni film za našu generaciju i za mene će to uvijek biti. Ja se čudim da iko može i snimati bilo kakav film kad se naši prvi ljudi države peru od rata, kad Federalna televizija svakog četvrtka pušta četnike da pričaju kako su nam ubijali djecu, puštaju nam Škorpione, Arkane i ostalu bandu koji su bile ratne jajare,tako da je veliki podvig da imamo ovakve filmove. Svako srpsko dijete želi da bude Arkan, zato što je taj majmun koji je bio u nekoliko bitaka protiv golorukih civila gdje je sniman sa pet-šest kamera, gdje nezna d aizgovori riječ fundamentalist a kamoli da zna značenje, ali njega su "Srbi napravili Obilićem". Nikad na sebe to neće uzeti da rade ljudi iz svijeta filma jer je za njih to prevaziđeno, oni mogu jedino neku kul priču pričati, kao što su je ispričali u "NAFACI".
Znate li vi da je ta "Nafaka" koštala pet miliona maraka , toliko je Jasmin Duraković dobio i niko se nije sjetio da kaže pa šta uradi taj čovjek, kako nas osramoti tim filmom. Nema tog djela koje nije sklono kritici, kritikovali su najveće a da ne bude kritika na račun jednog običnog čovjeka iz naroda koji se nešta bori da dokaže, pitam se samo kome?
Ja ću ovaj film i sve ovakve iz bilo kojeg dijela Bosne čuvati na posebnom mjestu i ponosno pokazivati djeci.
Po meni najveći reditelj svih vremena je Hajrudin Šiba Krvavac a film "Valter brani Sarajevo" nikakve veze nema sa stvarnim dogadjajima, prepun je lažnih momenata, ispade da je Valter samo ratovao po ćaršiji.Poginuo je kod današnje Mljekare u Pofalićima,to nikgdje nikad nije prezentovano i svašta nešto, ali to je bio i ostao najbolji ratni film za našu generaciju i za mene će to uvijek biti. Ja se čudim da iko može i snimati bilo kakav film kad se naši prvi ljudi države peru od rata, kad Federalna televizija svakog četvrtka pušta četnike da pričaju kako su nam ubijali djecu, puštaju nam Škorpione, Arkane i ostalu bandu koji su bile ratne jajare,tako da je veliki podvig da imamo ovakve filmove. Svako srpsko dijete želi da bude Arkan, zato što je taj majmun koji je bio u nekoliko bitaka protiv golorukih civila gdje je sniman sa pet-šest kamera, gdje nezna d aizgovori riječ fundamentalist a kamoli da zna značenje, ali njega su "Srbi napravili Obilićem". Nikad na sebe to neće uzeti da rade ljudi iz svijeta filma jer je za njih to prevaziđeno, oni mogu jedino neku kul priču pričati, kao što su je ispričali u "NAFACI".
Znate li vi da je ta "Nafaka" koštala pet miliona maraka , toliko je Jasmin Duraković dobio i niko se nije sjetio da kaže pa šta uradi taj čovjek, kako nas osramoti tim filmom. Nema tog djela koje nije sklono kritici, kritikovali su najveće a da ne bude kritika na račun jednog običnog čovjeka iz naroda koji se nešta bori da dokaže, pitam se samo kome?
Ja ću ovaj film i sve ovakve iz bilo kojeg dijela Bosne čuvati na posebnom mjestu i ponosno pokazivati djeci.
- nellington
#200 Re: DOKUMENTARNI FILM "KRVAVI PLES PO ŠEHERU"
Zar nije Valter poginuo kod stare centrale? Tako piše u Sopićevoj knjizi Pred vratima Sarajeva, ako se ne varam.podrinjskivuk wrote:.Poginuo je kod današnje Mljekare u Pofalićima,to nikgdje nikad nije prezentovano i svašta nešto