Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
-
neednolog
#176 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Uglavnom to je ta priča 20 dina...[/quote]
ko, kad i gdje je ucinio taj genocid?
imas li neki dokaz ili je u pitanju klasicni i vec uobicajeni prdez tipa "svi smo mi isti"?[/quote]
Šta će ti veći dokaz od popisa.
Ali ako je i to malo onda pogledaj spisak nestalih Srba u Sarajevu
http://slavicnet.com/sarajevo/sarajevski_masakr_ck.html
Bolje i da ne pričam iskustva članova moje šire porodice, civila iz Zenice, Tuzle i Mostara...
ko, kad i gdje je ucinio taj genocid?
imas li neki dokaz ili je u pitanju klasicni i vec uobicajeni prdez tipa "svi smo mi isti"?[/quote]
Bolje i da ne pričam iskustva članova moje šire porodice, civila iz Zenice, Tuzle i Mostara...
-
hizo ramidovic
#177 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
nista, znaci klasika, gusle i brlja, risto djogo, bacanje lavovima, hiljade logora za srbe itd.neednolog wrote:
samo nastavi diplanje, necemo te ometati...
haj vozdra
- BHCluster
#178 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
neednolog wrote:
Sta je ovo strana i domacha verzija, samo se izgleda nesto gubi u prevodu...Serbian Civilians Massacred and Killed in Sarajevo between 1992 i 1995 by Bosnian Mujahedins
Spisak masakriranih srpskih civila u Sarajevu izmedju 1992. i 1995. godine od strane muslimana
-
neednolog
#179 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Jeste, sprdnja sa mrtvim Srbima i zajebancija, a valja nam svima jaukati za poginulim Naserovim junacima...patka rođaci
I kaže šta bi Bošnjaci učinili u slučaju raspada...
Učinili bi što i uvijek, napali par sela, poklali što nađu i opet help help...
- SaraFina
#180 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
neednolog wrote:Jeste, sprdnja sa mrtvim Srbima i zajebancija, a valja nam svima jaukati za poginulim Naserovim junacima...patka rođaci
Prijavila sam ti post i naredne ću ..
A VI zašto uopće raspravljate sa ovakvim ljudima na temi koja je trolanje na malo visoj razini?
- BHCluster
#181 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Izgleda neko se malo zaletjeo prilikom prevodjenja.Serbian Civilians Massacred and Killed in Sarajevo between 1992 i 1995 by Bosnian Mujahedins
Spisak masakriranih srpskih civila u Sarajevu izmedju 1992. i 1995. godine od strane muslimana
-
Megiddo
#182 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
A red bi bio da i ti Bošnjaci prestanu misliti na sebe i konačno počnu na državu.dalje wrote:Nije "dobilo" nego vojno osvojilo. Bio je rat, sjećas se?Haman wrote:Bosnjaci su najgore prosli, jer je 34% Srba dobilo 49% teritorioje BiH, 17% Hrvata oko 28 % teritiorije BiH, a 44% Bosnjaka oko 22-23% teritirije BiH.
Bošnjaci imaju onoliko koliko su bili vojno uspješni.
Ja sam po tom ratu dobio cijelu i očuvanu Bosnu. Jeste malo čudnog uredjenja ali šta da radim? Ne mogu zanemariti da u Bosni postoji jedan milion mojih sugradjana (Koji me vole ili ne, žele ubiti ili ne, to nije bitno. Ponekad imamo i komšije ili čak rodbinu koja nam misli isto.
Ne kažem da ovakvo uredjenje mora do vijeka trajati. Sad za sad je ono realnost. Kako će biti u budućnosti ćemo vidjeti. Vjerujem da bi se puno lakše dogovorili ako bismo namjesto predstavnika jednih koji zastupa 65% seljaka (da se seljaci ne uvrijede, mislim na prave, klasične, one koji će ubiti za medju
Zato bih ja volio da se malo manimo svadjanja, odgodimo svadj... ovaj pregovore i konačno uradimo nešto za bolju poziciju u tim pregovaranjima.
-
Megiddo
-
neednolog
#184 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
SaraFina wrote:neednolog wrote:Jeste, sprdnja sa mrtvim Srbima i zajebancija, a valja nam svima jaukati za poginulim Naserovim junacima...patka rođaci
A VI zašto uopće raspravljate sa ovakvim ljudima na temi koja je trolanje na malo visoj razini?
Prijavi srećo...i potvrdi sve što sam upravo rekao...ovamo negiranje jednih žrtava a preuveličavanje drugih...ko je slijep...20 godina zbog te priče i ti tapkaš u mjestu...kao i ja
- duh_sa_sjekirom
#185 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
neednolog wrote:Jeste, sprdnja sa mrtvim Srbima i zajebancija, a valja nam svima jaukati za poginulim Naserovim junacima...patka rođaci
-
155_mm
#186 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
na to pitanje se trazi odgovor skoro dvajes godinica. i ta nepoznanica je glavni razlog sto se prica o odCeplenju svodi samo na lajanje i guzenje naroda u mozak.P.Starck wrote:Pitanje je bilo: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Raspad BiH je akt rata, jer je BiH trenutno "mirna" mirovnim sporazumom iz Dejtona. Šta Bošnjaci mogu u ratu u Bosni 2015 godine?! mislim da bi bilo primjerenije pitanje.
- BHCluster
- BHCluster
#188 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
duh_sa_sjekirom wrote:neednolog wrote:Jeste, sprdnja sa mrtvim Srbima i zajebancija, a valja nam svima jaukati za poginulim Naserovim junacima...patka rođaci

- SaraFina
#189 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
neednolog wrote:SaraFina wrote:neednolog wrote:Jeste, sprdnja sa mrtvim Srbima i zajebancija, a valja nam svima jaukati za poginulim Naserovim junacima...patka rođaci
Prijavi srećo...i potvrdi sve što sam upravo rekao...ovamo negiranje jednih žrtava a preuveličavanje drugih...ko je slijep...20 godina zbog te priče i ti tapkaš u mjestu...kao i ja
Pazi nešto ..
Sarajevo je bilo pod opsadom. Gdje je bila logistika za skrivanje pobijenih Srba?
Pod logistikom podrazumijevam bagere / rovokopace koje su VRS i paravojne srpske formacije koristile na teritoriji današnje RS.
Lociraj bilo koju masovnu grobnicu sarajevskih Srba gdje je pronadjeno 1000 mrtvih!
Na kraju Naser Orić nije pobio u okolini Srebrenice pa ni dijelu Bratunca preuvelicanu brojku srpskih civila iz prostog razloga što tih ljudi nije bilo ..
Uporedi popis 1991 i zbroji prijeratno srpsko stanovništvo doći ćeš do porazne cifre.
Tako da to prekrajanje povijesti dobro se zna čija je specijalnost.
Last edited by SaraFina on 24/11/2014 13:13, edited 1 time in total.
-
dalje
#190 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Na Kazanima.SaraFina wrote:Gdje je bila logistika za skrivanje pobijenih Srba?
Minimiziranje tudjih žrtava i preuveličavanje vlastitih, jel tako?
- SaraFina
#191 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
dalje wrote:Na Kazanima.SaraFina wrote:Gdje je bila logistika za skrivanje pobijenih Srba?
Koliko je lociranih na kazanima?
Ne pretjerujete ..
Problem s vama je u tome što zelite u Sarajevu podvaliti cifru od 5500 i oko Srebrenice 3000 iz prostog razloga da " brojčano nulirate" one pobijene Bošnjake u Potočarima ..
Zar ne?
Ona grobnica opterecuje?
Razumijem ja vašu zelju i krivnju koju nosite no to je nemoguće ..
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#192 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Sacuvaj me boze evropske kulture i americke demokratije 
- SaraFina
#193 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
_BataZiv_0809 wrote:Sacuvaj me boze evropske kulture i americke demokratije
Čekamo baćuške na tenkovima
Nabaci šubaru sa ormara!
-
Nomo
#194 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
ko, kad i gdje je ucinio taj genocid?neednolog wrote:Uglavnom to je ta priča 20 dina...
, civila iz Zenice, Tuzle i Mostara...[/quote]Bolje i da ne pričam iskustva članova moje šire porodice
ne trebas znamo da nije lako kada ti lav kida udove
- jao_situacije
#195 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Haj ti meni paša moj objasni kako to da pored mene u stanu živi jedna Cica sa sinom Tinom (pravoslavci) 2 sprata/kata ispod živi Nikica (pravoslavac) sin se odselio, a i on je živio u istom stanu, i pored mene je donedavno živio Stevo (katolik) čovjek umro od starosti/bolesti. Kako to da nisu završili na kazanima i uostalom koliko je tih ljudi završilo u kazanima. Ali bez šuplje neke nego jedan broj, jel to 20 50 750 3568 ? koji je to broj ? koliko je žena silovano ? koliko je stanova uništeno ? kako to da je ovom Nikici nastradao auto, pala minobacačka granata (na zgradi još uvijek vidljive rupe od gelera) ? pa im taj isti Nikica ye.be mater što su mu uništili auto koje je 6 mjeseci prije agresije kupljeno ? niko ih u agresiji nije ni pitao ni legitimirao nit išta ljudi bježali od metaka i granata baš neobjašnjivo.. kako to da još uvijek stoji Saborna crkva usred Sarajeva, Katedrala, Jevrejski hram i sve ostale crkve koje su tu bile kako to da se gradi crkva na Dobrinji gdje je snajper gađao djecu ? de mi to pojasni malo, živo me zanima koju ćeš bljuvotinu izvaliti ?dalje wrote:Na Kazanima.SaraFina wrote:Gdje je bila logistika za skrivanje pobijenih Srba?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#196 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Zapravo je tragicno gledati kako ljudi u EU i USA vide neke zastitnike, lafo oni nece dat
Sta vam je ba, sve je ovo njihova igranka, a narod ko narod
Sta vam je ba, sve je ovo njihova igranka, a narod ko narod
-
neednolog
#197 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
SaraFina wrote:dalje wrote:Na Kazanima.SaraFina wrote:Gdje je bila logistika za skrivanje pobijenih Srba?
Ne pretjerujete ..
Problem s vama je u tome što zelite u Sarajevu podvaliti cifru od 5500 i oko Srebrenice 3000 iz prostog razloga da " brojčano nulirate" one pobijene Bošnjake u Potočarima ..
Zar ne?
Ona grobnica opterecuje?
Maco,
Nemoguće je to što ti pričaš, pogledaj malo i pročitaj šta je bilo u Potočarima, poslušaj izjave svjedoka, žive ljude...
Nema se tu šta izjednačavati, pa svi na Balkanu kad spojite sve svoje žrtve iz svih ratova ne možete se mjeriti brojčano sa stradalim Srbima.
Eto, sada kad više nema teoretske šanse da se ot nikada više dogodi, hoćemo li se prebrojavati ili da gledamo šta ćemo i kako ćemo...
-
Nomo
#198 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Učinili bi što i uvijek,i opet help help...napali par sela, poklali što nađu
naser oslobodjen za slicne gluposti a svjedoci i tuzioc srbi i srbija osramoceni po ko zna koji put .sa ganicem se osramotili , sa divjakom , sa seferom , sa dudakovicem , sa alijom , sa silajdzicem , sa naserom , svi papiri zavrsili u kanti za smece . a dokazi o srpkim junacima koji su napunili 400 konclogora i masovnih grobnica srusili 1000 vjerskih objekata , ubili u sarajevu 1600 djece ...ne mogu stati u ormare . holandija je mala da primi dokaze o srpskim zlocinima . lazove . lazes i petljas . po tom ste poznati u svijetu .
- SaraFina
#199 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
neednolog wrote:SaraFina wrote:
Ne pretjerujete ..
Zar ne?
Ona grobnica opterecuje?
Maco,
Nemoguće je to što ti pričaš, pogledaj malo i pročitaj šta je bilo u Potočarima, poslušaj izjave svjedoka, žive ljude...
Nema se tu šta izjednačavati, pa svi na Balkanu kad spojite sve svoje žrtve iz svih ratova ne možete se mjeriti brojčano sa stradalim Srbima.
Eto, sada kad više nema teoretske šanse da se ot nikada više dogodi, hoćemo li se prebrojavati ili da gledamo šta ćemo i kako ćemo...
Od Turaka da krenemo ili od Jasenovca i onih meleon pobijenih?
Na to misliš ili?
O zivote guslarskog mentaliteta.
Kakve veze imamo mi sa tim u sadašnjosti?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#200 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
*ebalo vas nacionalisticko vrijedjane!
Mogli ste vala malo i do Banovica
Mogli ste vala malo i do Banovica