Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini

Locked
pike

#176 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini

Post by pike »

razonoda wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
pike wrote:Pomogli su kad je bilo najteze, a nisu morali. Mala su zemlja, manji od BiH.
Nisu pomogli ovi danas ultra nacionalisti iz Izraela, već američki Jevereji i za to im hvala.
:thumbup:
Vas dvojica kao da niste pogledali clip. Izbjeglice su primljene u Izrael, docekani od strane Izraelskog ministra unutrasnjih poslova, a avion i lovu za transport su obezbjedili Francuski jevreji.

Ja znam da se ovo kosi sa pricom kako je Izreal neprijateljska zemlja koju svaki Bosnjak treba mrziti.
It_is_a_Leclerc

#177 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini

Post by It_is_a_Leclerc »

sadie_forever wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Vidim, naši navijači puni hvale za atmosferu u Izraelu. Slikali se po Jeruzalemu i Haifi, posjetili Al Aksu, ma neopisivo. Još im na kraju domaći navijači aplaudirali. Baš me zanima da li će npr. izraelski navijači moći ogrnuti s davidovom zvijezdom, proći kroz Ferhadiju, ili navijati usred Zenice, a da se ne nađe neki "brat" da podvikne, ili zazove Hitlera.

Uz naravno, pretpostavku da će izraelska država dozvoliti putovanje svojih građana u BiH, koja je zemlja srednje visokog rizika za terorizam.

Nemaju oni nama sta zamjeriti,ne krsimo mi ljudska prava zadnjih 60 godin-sto za njih ne mozemo bas reci
? I šta su sad Bošnjaci čuvari ljudskih prava na globalnom nivou ? I to iz zemlje čiji ustav krši ljudska prava ?!

U najkraćem, i da zaključimo, umjesto pljuvanja i prozivanja Izraelaca, priznajmo sebi da nismo spremni omogućiti Izraelcima ni ono što su oni nama.
Drvosjeca iz Dejcica

#178 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

pike wrote: Vas dvojica kao da niste pogledali clip. Izbjeglice su primljene u Izrael, docekani od strane Izraelskog ministra unutrasnjih poslova, a avion i lovu za transport su obezbjedili Francuski jevreji.

Ja znam da se ovo kosi sa pricom kako je Izreal neprijateljska zemlja koju svaki Bosnjak treba mrziti.
Poenta je da ondašnja vlada i današnja nisu isto druže Pike. :wink: Te jeftine floskule o mržnji ostavi za drugog, kod mene ne prolaze.
sadie_forever

#179 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini

Post by sadie_forever »

It_is_a_Leclerc wrote:
sadie_forever wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Vidim, naši navijači puni hvale za atmosferu u Izraelu. Slikali se po Jeruzalemu i Haifi, posjetili Al Aksu, ma neopisivo. Još im na kraju domaći navijači aplaudirali. Baš me zanima da li će npr. izraelski navijači moći ogrnuti s davidovom zvijezdom, proći kroz Ferhadiju, ili navijati usred Zenice, a da se ne nađe neki "brat" da podvikne, ili zazove Hitlera.

Uz naravno, pretpostavku da će izraelska država dozvoliti putovanje svojih građana u BiH, koja je zemlja srednje visokog rizika za terorizam.

Nemaju oni nama sta zamjeriti,ne krsimo mi ljudska prava zadnjih 60 godin-sto za njih ne mozemo bas reci
? I šta su sad Bošnjaci čuvari ljudskih prava na globalnom nivou ? I to iz zemlje čiji ustav krši ljudska prava ?!

U najkraćem, i da zaključimo, umjesto pljuvanja i prozivanja Izraelaca, priznajmo sebi da nismo spremni omogućiti Izraelcima ni ono što su oni nama.
Pa nismo bas globalnom nivou,medjutim palestina nam je u srcu s pravom.Sto tebi smeta....da je recimo u pitanju atak na tursku zbog armenaca,ti bi bio u oblacima od srece...ali taj film neces gledati
animals

#180 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini

Post by animals »

Bosnjaci , zasto ne volite Izraelce..
sta su vam radili..
sadie_forever

#181 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini

Post by sadie_forever »

animals wrote:Bosnjaci , zasto ne volite Izraelce..
sta su vam radili..
Imamo veci razlog da volimo palestince

1.tu je 3 sveto mjesto islama
2.oni su muslimani
3.ima dosta bosnjackih potomaka medju palestincima,koji su dosli u palestinu za vrijeme osmanskog carstva
animals

#182 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini

Post by animals »

sadie_forever wrote:
animals wrote:Bosnjaci , zasto ne volite Izraelce..
sta su vam radili..
Imamo veci razlog da volimo palestince

1.tu je 3 sveto mjesto islama
2.oni su muslimani
3.ima dosta bosnjackih potomaka medju palestincima,koji su dosli u palestinu za vrijeme osmanskog carstva

Mislim da je odgovor dva jedini tacan :D
JohnnyS

#183 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini

Post by JohnnyS »

Briga zbog nepravde je najbezvezniji izgovor, jer nepravde ima širom svijeta, čak i u neposrednoj blizini Izraela, ISIL čini i gora zvjerstva nad Kurdima nego Izraelci nad Palestincima. Nema ništa loše u tome što simpatizirate Palestince primarno jer su muslimani, ali ne farbajte pošten svijet pričom kako ste zabrinuti jer ste humanisti i boli vas nepravda.
animals

#184 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini

Post by animals »

Bosnjaci koji su Evropski narod otudjuju se od Evrope i najradije bi da mogu prikljucili se Arapima..
sta religija radi od covjeka..
sadie_forever

#185 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini

Post by sadie_forever »

animals wrote:Bosnjaci koji su Evropski narod otudjuju se od Evrope i najradije bi da mogu prikljucili se Arapima..
Otudjeni smo mi ne od sinoc vec odavno
It_is_a_Leclerc

#186 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini

Jao, kakva patetika.

Izraelci su se pokazali kao vrhunski domaćini, pljeskali našoj himni, pljeskali našim igračima, častili navijače, za razliku, je li, od braće Albanaca koji su nam himnu izviždali kao da smo Čačak. Iako imaju problem sa Palestincima, i iako znaju da ih većina muslimana mrzi sa pofinim vonjem fašizma, nigdje to nisu iskoristili. Dapače, omogućeno je Bošnjacima da posjete Al Aksu, naprimjer.

Opet kažem, Bošnjaci će kad Izrael bude gostovao fašistički skandirati, vrijeđati njihove navijače, a onaj ko se ohrabri pronijeti Zenicom izraelsku zastavu mogao bi izgubiti glavu. Izraelci su, ma koliko međunarodnih propisa kršili i šta radili sa Palestincima, i dalje za nas metropolite i bili su spremni da nas ne gledaju kroz vizir vjere, što mi nismo i nećemo biti.
sadie_forever

#187 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini

Post by sadie_forever »

It_is_a_Leclerc wrote:Jao, kakva patetika.

Izraelci su se pokazali kao vrhunski domaćini, pljeskali našoj himni, pljeskali našim igračima, častili navijače, za razliku, je li, od braće Albanaca koji su nam himnu izviždali kao da smo Čačak. Iako imaju problem sa Palestincima, i iako znaju da ih većina muslimana mrzi sa pofinim vonjem fašizma, nigdje to nisu iskoristili. Dapače, omogućeno je Bošnjacima da posjete Al Aksu, naprimjer.

Opet kažem, Bošnjaci će kad Izrael bude gostovao fašistički skandirati, vrijeđati njihove navijače, a onaj ko se ohrabri pronijeti Zenicom izraelsku zastavu mogao bi izgubiti glavu. Izraelci su, ma koliko međunarodnih propisa kršili i šta radili sa Palestincima, i dalje za nas metropolite i bili su spremni da nas ne gledaju kroz vizir vjere, što mi nismo i nećemo biti.
Nisu jer smo mrva u svijetu,ne znaju ko smo i sta smo...kako bi reagovao da ti dodje neki naga covjek iz indije,nebi imao pojma ko je taj,i zasto bi ga mrzio ,,i ako je on krscanske vjere i ubija tamo muslimane :D ti bi pretpostavljao da je hindu posto je iz indije,,isto kao sto su ovi vjerovatno mislili da smo krscnai.....doduse mozda su nas odali igraci koji su ucili dovu prije tekme

drugo,fudbal tamo nije neka zanimancija kao ovdje...tamo je fudbal kao hockey ovdje,znaci nije bas da prosjecan izraelac voli fudbal
Haman

#188 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini

Post by Haman »

Cionizam, fasizam i komunizam, su ideologije koje nikom ne treba pozeliti, jer iza njih ostaju samo zlocini i zlocini. Navijaci koji dolaze na stadione u Izraelu odrasli su u cionistickom drustvu gdje je normalno otimati tudju zemlju, ubijati one koji se tome suprostave, vrsiti masovne odmazde itd. To mogu jer im se to tolerise. Ali ima ona narodna " nicija nije do zore gorila" pa nece ni cionisticka. Jednog dana svijetu ce biti dosta cionista, jer oni ne ugrozavaju samo Palestince, oni ugrozavaju slobodan razvoj i drugih zemlja, samo sad svi sute, jer cionisti kontroliraju gotovo sve: sredstva informiznaja, bake, farmaceutske kuce itd. Osim toga cionizam ima puno protivnika medju Zidovima i u samo Izraelu pa i va njega.
:izet: :izet: :-) :-)
Stjui

#189 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini

Post by Stjui »

'ta si zapjenio koji qrac ko da se u zenici giljotine spremaju?!presaberi se malo,jadan ne bio...
It_is_a_Leclerc

#190 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini

Stjui wrote:

'ta si zapjenio koji qrac ko da se u zenici giljotine spremaju?!presaberi se malo,jadan ne bio...
Ovo ne bih udostojio komentarom. Žao mii je. Probaj drugi put.
no_mani=no_fjučr

#191 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini

Post by no_mani=no_fjučr »

Nomo se opet nije umio u hladnoj vodi koristeci sapun ,probaj, poslije malo i kremice, moze i Nivea da imas cist pogled na svijet.
mO k3

#192 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini

Post by mO k3 »

animals wrote:Bosnjaci koji su Evropski narod otudjuju se od Evrope i najradije bi da mogu prikljucili se Arapima..
Kako si to zakljucio , lijepo bi bilo da nam objasnis
Stjui

#193 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini

Post by Stjui »

mO k3 wrote:
ako nećemo da se otuđimo,valjda i mi trebamo ovako:

Image

Image

jel ovo evropskije,g.animals?
Pol_Pot

#194 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini

Post by Pol_Pot »

Stjui wrote:
mO k3 wrote:

Image

Image

jel ovo evropskije g.animals?
:thumbup:

Ima i ovo, ovdje je puno više evropski nastrojene gospode, a Joe Šimunić, komesar za proširenje, ih poziva da budu spremni za evropski put.

Image
ime_kojeg_nema

#195 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini

Post by ime_kojeg_nema »

ova tema je čisti falsifikat, otvorena na osnovu nečijeg negativnog komentara kako bi se s njim poistovjetila čitava jedna zemlja i dalo povoda za pljuvanje lokalnim bošnjačkim mrziteljima izraela. što je najjadnije antisemitizam koji se provlači kroz ovu, ali i neke druge teme, je potpuno tolerisan na ovom forumu. administratori zbog toga itekako snose odgovornost u uspostavljanju mržnje kao standarda i nečeg normalnog. ovakvo stanje u glavama većine nam se odavno svima razbija od glavu, ali možda bolje nismo ni zaslužili.
razonoda

#196 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini

Post by razonoda »

VRIJEME JE DA SE OVA TEMA ZATVORI.
animals

#197 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini

Post by animals »

Stjui wrote:
mO k3 wrote:

Image

Image

jel ovo evropskije,g.animals?

Imaju isto misljenje kao ti..isti sklop..
Stjui

#199 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini

Post by Stjui »

animals wrote: Imaju isto misljenje kao ti..isti sklop..
manite me uvreda,g.animals :wink: ja sam pripadnik naroda koji je sačuvao obraz prije dvaes' godina.jal smo trebali mahati svastikama da budemo što evropskiji?
razonoda

#200 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini

Post by razonoda »

bOsnjaci naprasno odlucise da su ''arapi' PO CEMU?
Uporedjivati jevereja i bosnjaka nebi, ali znam da si jevreji pomagali mnogima kojima je trebalo a iskreno bosnjaci nisu te ''fele' oteti -moze , pomoci -tesko.
Locked