Stoka, stoka, stoka.....
-
burger_pasa
#176 Re: Stoka, stoka, stoka.....
Dragi moj, mi zivimo u drzavi sa nenormalnim uredjenjem. Ljudi se devijantno ponasaju. Tebi smeta sto vozaci u Sarajevu ne postuju saobracajne znakove, a dali ti smeta apartheid u Banja Luci ili drugim gradovima rs-a koji se vodi prema Bosnjacima, dali ti smeta sto skole i druge ustanove u rs-u nose imena zlikovaca, dali ti smeta crkva iznad Potocara, crkva u dvoristu nane Fate, krst na zlatistu, krst na brdu Hum u Mostaru, nemogucnost ucenja Bosanskog jeika u skolama rs-a itd...itd... Da li ti smeta sto zlikovci i ubice zive mirno i rade u rs-u, da li ti smeta sto zrtva susrece svog dzelata u Banja Luci, Prijedoru? Itd... Itd...
Imaju krupne stvari koje se moraju rijesiti kako bi drzava krenula naprijed, a onda ce se i stanje i kultura ponasanja promijenit.
Imaju krupne stvari koje se moraju rijesiti kako bi drzava krenula naprijed, a onda ce se i stanje i kultura ponasanja promijenit.
- braca
#178 Re: Stoka, stoka, stoka.....
Razne zrtve zive u raznim gradovima, no samo je u Sarajevu haos u prometu.burger_pasa wrote:Dragi moj, mi zivimo u drzavi sa nenormalnim uredjenjem. Ljudi se devijantno ponasaju. Tebi smeta sto vozaci u Sarajevu ne postuju saobracajne znakove, a dali ti smeta apartheid u Banja Luci ili drugim gradovima rs-a koji se vodi prema Bosnjacima, dali ti smeta sto skole i druge ustanove u rs-u nose imena zlikovaca, dali ti smeta crkva iznad Potocara, crkva u dvoristu nane Fate, krst na zlatistu, krst na brdu Hum u Mostaru, nemogucnost ucenja Bosanskog jeika u skolama rs-a itd...itd... Da li ti smeta sto zlikovci i ubice zive mirno i rade u rs-u, da li ti smeta sto zrtva susrece svog dzelata u Banja Luci, Prijedoru? Itd... Itd...
Da, mnoge od tih stvari mi smetaju, no to nije ideja ove teme....i da, smeta mi posljednji preostali aparthead, uporedo sa Sjevernom Irskom gdje katolicka djeca idu jednom stranom ulice, a protestantska djeca idu drugom stranom ulice, da, smeta mi taj posljednji aparthead koji je na snazi u Livnu i Stocu. Cuj, dvije skole pod jednim krovom, gdje muslimanska djeca ne mogu ici u iste razrede i u iste klupe zajedno sa hrvatskom/katolickom djecom, kao kad bi sada neko u Sarajevu uveo aparthead i rekao da hrvatska/katolicka djeca ne mogu ici u iste skole u koje idu muslimanska djeca i kao kada bi neko sada u Sarajevu kreirao popularno nazvane "Dvije skole pod jednim krovom". Ne, toga nema u Sarajevu i smeta mi taj aparthead u Livnu i Stocu, no to IPAK nije ideja ove teme. O tome mozemo na nekoj drugoj temi koju ces ti otvoriti. Ovdje je tema nekultura, drskost i arogancija u prometu, olitiga u sobracaju. Capisci?
-
burger_pasa
#179 Re: Stoka, stoka, stoka.....
Sa ponosom sam dio naroda koji je u saobracaju nekulturan, ali koji nije zlocine, genocide, urbicide pocinio. Shvatam tvoje nezadovoljstvo nekulturom u saobracaju, ali i da je milion puta veca, nemoze se pricati o medu i mlijeku u Banja Luci ili Mostaru, u gradovima koji jos uvijek zlocine i zlocince cuvaju, velicaju i na njima omladinu skoluju.
- supercali
#180 Re: Stoka, stoka, stoka.....
jebo vas vise nacionalizam
ako pocnemo pricati da nesto ne valja odmah se neko javi zar ti ne smeta rs genocidna i sl
to nije tema i necu o tome i pricati
smeta mi kretenluk u saobracaju u sarajevu
kad ocistimo svoju avliju onda mozemo pricati dalje
nabijem sve nacionaliste na neku stvar
ako pocnemo pricati da nesto ne valja odmah se neko javi zar ti ne smeta rs genocidna i sl
to nije tema i necu o tome i pricati
smeta mi kretenluk u saobracaju u sarajevu
kad ocistimo svoju avliju onda mozemo pricati dalje
nabijem sve nacionaliste na neku stvar
- dobar osjecaj
#181 Re: Stoka, stoka, stoka.....
Ovdje se zavrsava svaka potreba da se dalje cita bilo sta napisano iz ovog pera.burger_pasa wrote:Sa ponosom sam dio naroda koji je u saobracaju nekulturan
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#183 Re: Stoka, stoka, stoka.....
100%dobar osjecaj wrote:Ovdje se zavrsava svaka potreba da se dalje cita bilo sta napisano iz ovog pera.burger_pasa wrote:Sa ponosom sam dio naroda koji je u saobracaju nekulturan
- Bloo
- Globalna šefica
#184 Re: Stoka, stoka, stoka.....
Pedja Kojovic
14 hrs · Edited ·
Sasvim lično....
Nikako mi iz glave ne izlazi današnja reakcija ministra Bubice u kojoj, u povodu, tragičnih saobraćajnih nesreća u posljednjih par dana, kaže da su građani, de facto, krivi za to što im se događa i da su, na neki način, zaslužili da ih po sarajevskim ulicama ubijaju bezobzirni vozači, jer su u grad "došli iz šume".
Nisu, gospodine Bubica, ti ljudi - od čijeg poreskog novca vi primate platu i imate vozača i sekretaricu - "došli iz šume". Neki su, ako su imali sreće da ih ne pobiju i u jame bace Karadžićeve falange, istjerani, tačnije protjerani, iz svojih kuća, i poslani u pravcu Sarajeva. Oni drugi, ako svoje zavičaje nisu napustili zbog neke druge muke su u Sarajevo dosli u potrazi za poslom, obrazovanjem, za sebe ili djecu, i boljim životom, kao sto to rade milioni ljuda u svijetu i kao što su to uradili moji roditelji, a vjerovatno i vi ili vaši roditelji. To što je te ljude, uključujuci i prvu spomenutu grupaciju, Sarajevo dočekalo s arogancijom i prezirom, da ne upotrijebim teže riječi je nešto što više govori o Sarajevu i mitskom, provincijalnom i diskriminatorskom, konceptu "sarajevske raje", nego o njima.
Vi ste ministre možda našli nespretne riječi da kažete kako učesnici u saobraćaju, i vozači i pješaci, ne poštuju zakon i pravila.
Zašto vas to čudi? Najveći dio građana ove zemlje već decenijama gleda kako se bogatstvo naše zemlje pljačka i uništava kršenjem zakona i kako počinioci ne samo da prolaze nekažnjeno nego su priznati kao ugledni članovi društva.
Ili vi smatrate da samo vlast, tačnije ljudi u vlasti, imaju pravo da krši zakone?
Naravno da bih mogao stranice i stranice ispuniti primjerima kršenja saobraćajnih zakona i izazivanja opasnosti; svi oni vozači koji, na oči policajca, svakodnevno, rutinski, voze jednosmjernim ulicama, u suprotnom pravcu, o kabadahiji s Audijem koji mrsne policajca koji ga zamoli da barem skloni automobil u stranu i da ne stoji na sred ulice, o policijskim autima koja se bez ikakvog razloga parkiraju na trotoaru (pred Centralnom bankom, npr.), o dnevnim "foliranjima" brzinom na glavnoj ulici i noćnim trkama. Ali ću, posto ima veze sa vašom funkcijom, iznijeti sljedeću situaciju;
Ako krenete od Katoličkog školskog centra prema školi Musa Ćazim Ćatić vidjećete da su trotoari, u ovom kvartu prepunom škola okupirani kontejnerima za smece i automobilima i djeca su prisiljena (nemaju izbora) hodati ulicom. Pitanje je dana kada će se nekom od njih dogoditi nesreća. Hocete li i njihovu smrt opravdati tvrdnjom da su "došli iz šume"?
Ako stvaranje minimalnih infrastrukturalnih i organizacijskih uslova za bezbjedno kretanje gradom i vozača i pješaka nije nadležnost kantonalnog ministarstva saobraćaja, odnosno, nije vaša nadležnost, šta je onda zapravo vaš posao? Ne može biti da se vaša uloga u ministarstvu na čijem ste čelu i učešće u Vladi čiji ste član svodi na to da u svom ministarstvu zapošljavate djecu ministara drugih resora.
14 hrs · Edited ·
Sasvim lično....
Nikako mi iz glave ne izlazi današnja reakcija ministra Bubice u kojoj, u povodu, tragičnih saobraćajnih nesreća u posljednjih par dana, kaže da su građani, de facto, krivi za to što im se događa i da su, na neki način, zaslužili da ih po sarajevskim ulicama ubijaju bezobzirni vozači, jer su u grad "došli iz šume".
Nisu, gospodine Bubica, ti ljudi - od čijeg poreskog novca vi primate platu i imate vozača i sekretaricu - "došli iz šume". Neki su, ako su imali sreće da ih ne pobiju i u jame bace Karadžićeve falange, istjerani, tačnije protjerani, iz svojih kuća, i poslani u pravcu Sarajeva. Oni drugi, ako svoje zavičaje nisu napustili zbog neke druge muke su u Sarajevo dosli u potrazi za poslom, obrazovanjem, za sebe ili djecu, i boljim životom, kao sto to rade milioni ljuda u svijetu i kao što su to uradili moji roditelji, a vjerovatno i vi ili vaši roditelji. To što je te ljude, uključujuci i prvu spomenutu grupaciju, Sarajevo dočekalo s arogancijom i prezirom, da ne upotrijebim teže riječi je nešto što više govori o Sarajevu i mitskom, provincijalnom i diskriminatorskom, konceptu "sarajevske raje", nego o njima.
Vi ste ministre možda našli nespretne riječi da kažete kako učesnici u saobraćaju, i vozači i pješaci, ne poštuju zakon i pravila.
Zašto vas to čudi? Najveći dio građana ove zemlje već decenijama gleda kako se bogatstvo naše zemlje pljačka i uništava kršenjem zakona i kako počinioci ne samo da prolaze nekažnjeno nego su priznati kao ugledni članovi društva.
Ili vi smatrate da samo vlast, tačnije ljudi u vlasti, imaju pravo da krši zakone?
Naravno da bih mogao stranice i stranice ispuniti primjerima kršenja saobraćajnih zakona i izazivanja opasnosti; svi oni vozači koji, na oči policajca, svakodnevno, rutinski, voze jednosmjernim ulicama, u suprotnom pravcu, o kabadahiji s Audijem koji mrsne policajca koji ga zamoli da barem skloni automobil u stranu i da ne stoji na sred ulice, o policijskim autima koja se bez ikakvog razloga parkiraju na trotoaru (pred Centralnom bankom, npr.), o dnevnim "foliranjima" brzinom na glavnoj ulici i noćnim trkama. Ali ću, posto ima veze sa vašom funkcijom, iznijeti sljedeću situaciju;
Ako krenete od Katoličkog školskog centra prema školi Musa Ćazim Ćatić vidjećete da su trotoari, u ovom kvartu prepunom škola okupirani kontejnerima za smece i automobilima i djeca su prisiljena (nemaju izbora) hodati ulicom. Pitanje je dana kada će se nekom od njih dogoditi nesreća. Hocete li i njihovu smrt opravdati tvrdnjom da su "došli iz šume"?
Ako stvaranje minimalnih infrastrukturalnih i organizacijskih uslova za bezbjedno kretanje gradom i vozača i pješaka nije nadležnost kantonalnog ministarstva saobraćaja, odnosno, nije vaša nadležnost, šta je onda zapravo vaš posao? Ne može biti da se vaša uloga u ministarstvu na čijem ste čelu i učešće u Vladi čiji ste član svodi na to da u svom ministarstvu zapošljavate djecu ministara drugih resora.
- Dozer
#185 Re: Stoka, stoka, stoka.....
Potpuno ispravno i legitimnoHajvan wrote:burger_pasa wrote:Pitanje za postavljaca teme, da li ti stajes na pjesackom (DA), da li ti postujes saobracajne znakove?(DA) Da li ti dajes 20 maraka mita policajcu ako te zaustavi zbog nepropisne voznje?(NE) Da li dajes doktoru mito?(NE) Da li si platio svoje zaposlenje?(NE) Da li podmicujes profesore (NE), urgiras za poznanike preko stele?((NE) Da li se guras prekoreda u redovima (NE) itd...itd...
Mislim da uvijek treba poci od sebe, biti primjer drugima... A takvih je nazalost malo.... Peksinluk je svuda isti...
eto ja sve od gore navedenog ne radim...
i primjetio sam nešto- niko me ne voli
ali boli me kurac…
ne daju mi oni koru hljeba, da se moram ikome pravdati
i da- u poslednjih godinu dana izvrnuo sam troje ljudi- jednog u redu jer mi je puhao za vrat i nije želio da se uljudno distancira, a drugog jer mi je izbio kese iz ruku na trotoaru- njegova visost nije želila da se pomjeri u stranu (a ja nisam od prometne ulice imao gdje), te treceg jer je čušnuo dijete s bicikla-smetalo mu valjda.. eh, tog sam olešio od batina…
znaci, s kim si-takav si
a nekad sam bio stvarno miroljubiv.
nekad sam vjerovao u ljubznost i lijepe manire.
danas vjerujem u ljubaznost, manire i silu!
tako da ja ispadam i gori od ovih…
eh, ali zato nemam ise problema s želucom
I ja stanem pjesacima, i to redovno, ne ponekad.
Nikad se ne guram preko reda nigdje, cak i kada na to imam pravo i mogu (npr. u banci, za sta imam vip karticu i to mogu uraditi s vrata, svaki put, ali ne radim jer nemam obraza preskakati preko ljudi koji tu stoje vec 10-20-30 min.).
Doktorima ne da ne dajem mito, nego jedva cekam nekog koji ce se postaviti u gard "tipla, pa cemo radit'", a ovakvih je more. Nije da nisam imao nekih operacija, a zahvalnost za dobro odradjen posao, nakon operacije, je urpavo to - zahvalnost, i svodi se na flasu, steku cigara (ako pusi), parfem i sl.
Zaposlenje platio...? Kome to?!
Na semaforima ne trubim ko seljacina s dna kace ako neko nije krenuo na zuto. Tu i tamo kratko svirnem samo ako se vec upalilo zeleno i vidim da ona/j ispred to nije skont'o. Radi toga sam vec 2-3 puta ima situacije na semaforima, tipa potezanje rucne i nadobudni izlazak iz auta uz psovke i prijetnje, ali kad onda i ja izadjem iz auta, sve se zavrsi nakon 2-3 sec. Valjda ne izgledam prepitomo. Jednom sam morao majmunu iscupati utoku iz ruke, i pri tome mu malo skrckati zglob, i to je to.
Na budalastine odgovaram cetverostrukom budalastinom, i nemam vise zivaca ni za sta. Jucer maloj nekakav majmun pred skolom trazi kredit za mobitel (?!), ona ga "odjebe", on joj pocne psovati i vjerovatno bi je i raspalio da tu u blizini nije bio i neki nastavnik. E, njega bih onda hladno spakovao u bolnicu, s trajnim ostecenjima zglobova, i bez obzira koliko godina ima. A ako bi se pojavio babo, njega bih napravio invalidom. Mrs vise u 3PM i sva ta idiotska stoka!
NIti koga ikad prvi diram, niti sam, niti cu, ali cinjenicno stanje je upravo ovakvo kako je i napisano - mi normalni smo u danas u manjini, a ulicama vlada klasicna stoka, sto sitna, sto krupna.
Na ovo sve sto ti ja imam reci jeste - jeb'li te/vas vise i Bosnjaci i Srbi i Hrvati. Stoka na ulici je stoka na ulici.burger_pasa wrote:Dragi moj, mi zivimo u drzavi sa nenormalnim uredjenjem. Ljudi se devijantno ponasaju. Tebi smeta sto vozaci u Sarajevu ne postuju saobracajne znakove, a dali ti smeta apartheid u Banja Luci ili drugim gradovima rs-a koji se vodi prema Bosnjacima, dali ti smeta sto skole i druge ustanove u rs-u nose imena zlikovaca, dali ti smeta crkva iznad Potocara, crkva u dvoristu nane Fate, krst na zlatistu, krst na brdu Hum u Mostaru, nemogucnost ucenja Bosanskog jeika u skolama rs-a itd...itd... Da li ti smeta sto zlikovci i ubice zive mirno i rade u rs-u, da li ti smeta sto zrtva susrece svog dzelata u Banja Luci, Prijedoru? Itd... Itd...
-
sumirprimus
#186 Re: Stoka, stoka, stoka.....
ptsp hara u velikom dijelu populacije nazalost...
- Tercius
#187 Re: Stoka, stoka, stoka.....
Kazes ne bi dao 20 za "sitni" prekrsaj jer ti ne bi pomoglo, znaci dao bi 50 za "krupni" ako bi ti pomoglo,doktorima malo viski malo kokakola,urgirao bi za poznate ljude ako bi mogao....pa ti ne samo sa si arogantan kao sto i sam kazes,već si i dio korupcije koju podržavas i u kojoj i sam ucestvujes...i sve dok svijest ljudi bude da je problem parkiranja kod 2.gimnazije veći i ozbiljniji od direktnog i indirektnog učestvovanja u korupciji onda bolje od ovoga kako nam je danas i nismo zaslužili.Moj ti.braca wrote:Nisam se vise mislio javljati na ovu temu jer je ocito otisla u pogresnom pravcu, ali neka, sto bi rekli, "to je živa riječ", ali bas si me isprovocirao da ti se javim i znam da ti nece biti pravo da ovo citas i znam da mi neces vjerovati jer je ocito da ti polazis (kako kazes) - od sebe, pa si sve ovo nabrojao, a meni takve stvari ne bi ni na pamet pale, pa:burger_pasa wrote:Pitanje za postavljaca teme, da li ti stajes na pjesackom, da li ti postujes saobracajne znakove? Da li ti dajes 20 maraka mita policajcu ako te zaustavi zbog nepropisne voznje? Da li dajes doktoru mito? Da li si platio svoje zaposlenje? Da li podmicujes profesore, urgiras za poznanike preko stele? Da li se guras prekoreda u redovima itd...itd...
Mislim da uvijek treba poci od sebe, biti primjer drugima... A takvih je nazalost malo.... Peksinluk je svuda isti...
1. Stajem na svakom prelazu, svakom pjesaku, meni je to veliko zadovoljstvo, haman kao hobi i znam da ce mi u dobroj namjeri poneki pjesak mahnuti u znak pozdrava...a meni lijepo....znam da ne vjerujes jer ti nisi takav, ali ima i ovakvih ljudi i nemam razloga da ti lazem jer me ne znas, ja tebe ne znam i forum je manje vise anoniman, pa mi nije potrebna reklama kao politicarima
2. Ne dajem 20 maraka policiji iz nekoliko razloga, prvi je taj da sam suvise arogantan da bih se spustao na taj nivo i davao policiji novac, ja policiju uvazavam (one koji hoce da rade), meni policija treba (ona koja hoce da radi) i nije to nacin na koji zelim da komuniciram, sa druge strane postoji realna mogucnost da mi sloze prijavu za davanje mita jer imam takav gard da mi ne bi vjerovali ako bih i pokusao, nadalje, nisam zainteresiran da dajem cvaju za male preksraje, radije cu platiti 40 KM, a ako je veci prekrsaj u pitanju, tu me cvaja nece spasiti. No, do sada nisam imao susreta ove vrste sa policijom, pa ni cvaja policiji nije u opisu moga zivotnog iskustva.
3. Doktoru ne dajem mito, sto bih, imam regularno zdravstveno osiguranje i sve se zavrsi, prije ili kasnije, a imao sam par sitnijih operacija koje je i svako manje-vise imao i nije mi nikada ni na kraj pameti bilo da dajem mito, no ako bih bio zadovoljan uslugom, mnogo puta sam odnijeo cvijece zeni ili viski muskarcu (za one koji piju, a ako ne piju, doci ce im gosti koji piju)
4. Platio svoje zaposlenje? Ha, ha, ha....pa ti mora da se šališ!
5. Zavrsio sam fakultet poodavno, kada podmicivanje profesora nije bila opcija. Da mi sada to treba, vjeruj da ne znam kako bih to odradio.
6. Da, ako sam u mogucnosti, rado bih urgirao za poznanike tamo gdje mogu da pomognem
7. Vjeruj mi na rijec, NIKADA se ne guram preko reda u redovima, sto ce mi to da mi neko psuje ili iza ledja ili u lice, ali ako je red veliki, a ja bih da nesto zavrsim prije drugih, smisliti cu neku smicalicu da drugi ne primjete, otici na neka druga vrata, na neki drugi šalter i montirati neku šuplju pricu koja "pije vode", ali zavrsim na nacin kako meni odgovara, to se zove - snalazljivost.
Hebi ga, ovako ti je kako sam ti napisao i ne bi vjerovao koliko ima ovakvih ljudi, ali ne vide se od ovih o kojima pisemo i koji kreiraju utisak da je peksinluk svuda oko nas...jeste, peksinluk je svuda oko nas i ja sam bas to i napisao, ali drugim rijecima, ali ne zato sto nema regularnih ljudi, nego zato sto ne mogu da dodju do izrazaja od ovih peksinih koji se naguravaju svugdje i svakako bez milosti, toliko da covjek pocne da se hvata u mislima kako ne voli svoj grad. A nije grad nista kriv, krivi su oni peksini ljudi koje ti spominjes, a i ja, ali drugim rijecima, sto je u konacnici isto. I od toga dolazi moj bijes i nezadovoljstvo, posebno kada NAS uporedjujem sa drugim, ispade da smo mi losiji, a mogli bismo biti bolji za dva koplja.
- šatirana_ljubičica
#188 Re: Stoka, stoka, stoka.....
Sve inekako, čitam i uglavnom klimam glavom, pravo čovjek govori, djeluje kao neki normalan i onda dođem do tačke 7 gdje kaže NE JA SE NE GURAM PREKO REDA, ŠTA ĆE MI TO JA SE NEKAKO SNAĐEM AKO MI TREBA ( parafraziram)braca wrote:Nisam se vise mislio javljati na ovu temu jer je ocito otisla u pogresnom pravcu, ali neka, sto bi rekli, "to je živa riječ", ali bas si me isprovocirao da ti se javim i znam da ti nece biti pravo da ovo citas i znam da mi neces vjerovati jer je ocito da ti polazis (kako kazes) - od sebe, pa si sve ovo nabrojao, a meni takve stvari ne bi ni na pamet pale, pa:burger_pasa wrote:Pitanje za postavljaca teme, da li ti stajes na pjesackom, da li ti postujes saobracajne znakove? Da li ti dajes 20 maraka mita policajcu ako te zaustavi zbog nepropisne voznje? Da li dajes doktoru mito? Da li si platio svoje zaposlenje? Da li podmicujes profesore, urgiras za poznanike preko stele? Da li se guras prekoreda u redovima itd...itd...
1. Stajem na svakom prelazu, svakom pjesaku, meni je to veliko zadovoljstvo, haman kao hobi i znam da ce mi u dobroj namjeri poneki pjesak mahnuti u znak pozdrava...a meni lijepo....znam da ne vjerujes jer ti nisi takav, ali ima i ovakvih ljudi i nemam razloga da ti lazem jer me ne znas, ja tebe ne znam i forum je manje vise anoniman, pa mi nije potrebna reklama kao politicarima
2. Ne dajem 20 maraka policiji iz nekoliko razloga, prvi je taj da sam suvise arogantan da bih se spustao na taj nivo i davao policiji novac, ja policiju uvazavam (one koji hoce da rade), meni policija treba (ona koja hoce da radi) i nije to nacin na koji zelim da komuniciram, sa druge strane postoji realna mogucnost da mi sloze prijavu za davanje mita jer imam takav gard da mi ne bi vjerovali ako bih i pokusao, nadalje, nisam zainteresiran da dajem cvaju za male preksraje, radije cu platiti 40 KM, a ako je veci prekrsaj u pitanju, tu me cvaja nece spasiti. No, do sada nisam imao susreta ove vrste sa policijom, pa ni cvaja policiji nije u opisu moga zivotnog iskustva.
3. Doktoru ne dajem mito, sto bih, imam regularno zdravstveno osiguranje i sve se zavrsi, prije ili kasnije, a imao sam par sitnijih operacija koje je i svako manje-vise imao i nije mi nikada ni na kraj pameti bilo da dajem mito, no ako bih bio zadovoljan uslugom, mnogo puta sam odnijeo cvijece zeni ili viski muskarcu (za one koji piju, a ako ne piju, doci ce im gosti koji piju)
4. Platio svoje zaposlenje? Ha, ha, ha....pa ti mora da se šališ!
5. Zavrsio sam fakultet poodavno, kada podmicivanje profesora nije bila opcija. Da mi sada to treba, vjeruj da ne znam kako bih to odradio.
6. Da, ako sam u mogucnosti, rado bih urgirao za poznanike tamo gdje mogu da pomognem
7. Vjeruj mi na rijec, NIKADA se ne guram preko reda u redovima, sto ce mi to da mi neko psuje ili iza ledja ili u lice, ali ako je red veliki, a ja bih da nesto zavrsim prije drugih, smisliti cu neku smicalicu da drugi ne primjete, otici na neka druga vrata, na neki drugi šalter i montirati neku šuplju pricu koja "pije vode", ali zavrsim na nacin kako meni odgovara, to se zove - snalazljivost.
Hebi ga, ovako ti je kako sam ti napisao i ne bi vjerovao koliko ima ovakvih ljudi, ali ne vide se od ovih o kojima pisemo i koji kreiraju utisak da je peksinluk svuda oko nas...jeste, peksinluk je svuda oko nas i ja sam bas to i napisao, ali drugim rijecima, ali ne zato sto nema regularnih ljudi, nego zato sto ne mogu da dodju do izrazaja od ovih peksinih koji se naguravaju svugdje i svakako bez milosti, toliko da covjek pocne da se hvata u mislima kako ne voli svoj grad. A nije grad nista kriv, krivi su oni peksini ljudi koje ti spominjes, a i ja, ali drugim rijecima, sto je u konacnici isto. I od toga dolazi moj bijes i nezadovoljstvo, posebno kada NAS uporedjujem sa drugim, ispade da smo mi losiji, a mogli bismo biti bolji za dva koplja.
- OldMayor
#189 Re: Stoka, stoka, stoka.....
Evo ga vec je pocelo ono standardno nase samo nek ne puca. Cuj ima vecih problema od saobracajnih, pa normalno jbmu da ima, ali ne prica covjek o tome.
Otvori se tema (uostalom ima jedna) i tamo se prica o ubistvima, kradjama itd. Kakve veze ima ovo sto je autor teme napisao sa ubistvima i drugim kriminalnim radnjama...samo me to zanima.
Covjek prica o saobracajnoj kulturi, onaj prica kako ima gorih problema, ovaj prica kako eto doslje krive...koga ba boli qrac ko je kriv! Zasto je nama to uvijek bitno, ko je kriv.
Bitno je trenutno i cinjenicno sr(t)anje. A ono je katastrofalno, sad upirati prstom kriv pjesak, kriv drot, kriv dosljo, kriv rodjeni sarajlija, kriv rat, ovaj, onaj je samo gubljenje vremena.
Treba podvuci crtu i reci dosta vise. Stavit drotove na raskrsnice, ulice i nek patroliraju...pa sta radi tih 1500+ policajaca jebote, ja sam ih tek sad vidio kad su ove nesrece bile po raskrsnicama, gdje su bili dosad? Znaci mi imamo ljude, to nije problem, jer ako su sada na ulici mogli su biti i prije godinu i mogu biti i iducih godinu dana.
I fino predje tokmak na crveno izvoli kaznu, ne propusti pjesaka - izvoli kaznu itd. Nema rasprave, nema nicega...stavi ga i nek pise po citav dan. Ne moze se drugacije naucit, nema sanse. Tako je u svakoj normalnoj zemlji, nije nigdje narod rodjen naucen, nego se tako sredi i odgoji, sistematski...
Onda nakon pola godine kad svakome udje u glavu da mozda negdje iza drveta vreba policajac koji ce mu izbit 40-50KM ako ne bude stao pjesaku, razmislit ce bosnjo sta mu je pametnije projurit ili stati pjesaku da predje. A isto tako i pjesak ce kontat jel mu bolje cekati 17sekundi ili preci na crveno i iskesirati 40 KM.
I umjesto da su podigli kazne, oni ih jos spustili jbt, kako bi samo namakli nabrzinu love u budzet.
Treba fino stavit kaznu za nepropustanje pjesaka 100 KM i napravit bolji mehanizam naplate, je li to administrativna zabrana, neizdavanje bilo kojeg dokumenta itd. Isto tako i pjesacima, prelazak na crveno 100 KM. Ako nemas jebi se, skupi, a sljedeci put razmisli tikvom sta ces uradit.
Vidio bi ti kako bosnjo postuje pravila.
Otvori se tema (uostalom ima jedna) i tamo se prica o ubistvima, kradjama itd. Kakve veze ima ovo sto je autor teme napisao sa ubistvima i drugim kriminalnim radnjama...samo me to zanima.
Covjek prica o saobracajnoj kulturi, onaj prica kako ima gorih problema, ovaj prica kako eto doslje krive...koga ba boli qrac ko je kriv! Zasto je nama to uvijek bitno, ko je kriv.
Bitno je trenutno i cinjenicno sr(t)anje. A ono je katastrofalno, sad upirati prstom kriv pjesak, kriv drot, kriv dosljo, kriv rodjeni sarajlija, kriv rat, ovaj, onaj je samo gubljenje vremena.
Treba podvuci crtu i reci dosta vise. Stavit drotove na raskrsnice, ulice i nek patroliraju...pa sta radi tih 1500+ policajaca jebote, ja sam ih tek sad vidio kad su ove nesrece bile po raskrsnicama, gdje su bili dosad? Znaci mi imamo ljude, to nije problem, jer ako su sada na ulici mogli su biti i prije godinu i mogu biti i iducih godinu dana.
I fino predje tokmak na crveno izvoli kaznu, ne propusti pjesaka - izvoli kaznu itd. Nema rasprave, nema nicega...stavi ga i nek pise po citav dan. Ne moze se drugacije naucit, nema sanse. Tako je u svakoj normalnoj zemlji, nije nigdje narod rodjen naucen, nego se tako sredi i odgoji, sistematski...
Onda nakon pola godine kad svakome udje u glavu da mozda negdje iza drveta vreba policajac koji ce mu izbit 40-50KM ako ne bude stao pjesaku, razmislit ce bosnjo sta mu je pametnije projurit ili stati pjesaku da predje. A isto tako i pjesak ce kontat jel mu bolje cekati 17sekundi ili preci na crveno i iskesirati 40 KM.
I umjesto da su podigli kazne, oni ih jos spustili jbt, kako bi samo namakli nabrzinu love u budzet.
Treba fino stavit kaznu za nepropustanje pjesaka 100 KM i napravit bolji mehanizam naplate, je li to administrativna zabrana, neizdavanje bilo kojeg dokumenta itd. Isto tako i pjesacima, prelazak na crveno 100 KM. Ako nemas jebi se, skupi, a sljedeci put razmisli tikvom sta ces uradit.
Vidio bi ti kako bosnjo postuje pravila.
- joint union
#190 Re: Stoka, stoka, stoka.....
Samo kazne, visoke, novcane i svi ce biti kao baje. Sjecam se poslije rata par godina kad su uveli 50 KM za pojas i postavili bas rigorozne kontrole (murija na skoro svakoj raskrsnici). Nakon pet dana nisi mogao vidjeti vozaca bez pojasa. Steta samo sto se to zavrsilo isto tako brzo kako je i pocelo, pa se nakon nekog vremena sve vratilo na staro.
Danas smanjuju kaznu ako platis u roku 7 dana, cilj je samo punjenje budzeta. To podrzavam u slucaju "sitnijih" prekrsaja tipa pojas, parking itd, no za prestupe tipa crveno, nepropustanje pjesaka, divljanje na cesti, voznja "pod gasom" itd apsolutno ne podrzavam. Tu bi kazne cak poduplao jer su rezultat ciste obijesti. Takodje, povratnicima u cinjenju prekrsaja ne bih dozvolio ovu mogucnost, vec bi procentualno povecavao (npr 10-20%) kaznu za svaki put kad se prekrsaj ponovi.
Postaviti kamere na sve raskrsnice, kaznjavati i pjesake za nepostivanje saobracajnih propisa (eno dokaza da Bubica prelazi na crveno, hoce li mu naplatiti kaznu?). Kaznjavati i policiju koja prolazi na crveno, parkira gdje hoce itd i to jos drasticnije nego "obicnu" raju. Politicare jos gore nego muriju.
Ako u skolama vec nema, obavezno uvesti predmete saobracajno vaspitanje i kultura zivljenja.
Odlaganje smeca na mjestima koja za to nisu predvidjena takodje zestoko kaznjavati, cak i bacanje opusaka i papirica (cemu mogu posluziti gore navedene kamere za "detekciju" prekrsaja).
Mogao bih ovako do prekosutra...
Danas smanjuju kaznu ako platis u roku 7 dana, cilj je samo punjenje budzeta. To podrzavam u slucaju "sitnijih" prekrsaja tipa pojas, parking itd, no za prestupe tipa crveno, nepropustanje pjesaka, divljanje na cesti, voznja "pod gasom" itd apsolutno ne podrzavam. Tu bi kazne cak poduplao jer su rezultat ciste obijesti. Takodje, povratnicima u cinjenju prekrsaja ne bih dozvolio ovu mogucnost, vec bi procentualno povecavao (npr 10-20%) kaznu za svaki put kad se prekrsaj ponovi.
Postaviti kamere na sve raskrsnice, kaznjavati i pjesake za nepostivanje saobracajnih propisa (eno dokaza da Bubica prelazi na crveno, hoce li mu naplatiti kaznu?). Kaznjavati i policiju koja prolazi na crveno, parkira gdje hoce itd i to jos drasticnije nego "obicnu" raju. Politicare jos gore nego muriju.
Ako u skolama vec nema, obavezno uvesti predmete saobracajno vaspitanje i kultura zivljenja.
Odlaganje smeca na mjestima koja za to nisu predvidjena takodje zestoko kaznjavati, cak i bacanje opusaka i papirica (cemu mogu posluziti gore navedene kamere za "detekciju" prekrsaja).
Mogao bih ovako do prekosutra...
- Tercius
#191 Re: Stoka, stoka, stoka.....
Pa da bas o tome je riječ.Ovdje diskutujemo o problemu saobraćaja koji je uzrok ponašanja nazovimo gradjana ovog grada koji za sve ostale gradjane misle da su stoka,dok su oni sami i njihova djeca koja imaju veliku mogućnost da postanu pravi debili pored takvih roditelja, iznad prosjeka ostalih gradjana i zaslužuju poseban tretman,jer Bože moj oni su vise porezni obveznici od ostalih.Pa su uvijek u zurbi pa sebi za pravo daju i da prodju na "zuto" i da nejebu pjesake 2% i da parkiraju dze im je k...cejf,a kad je pljuvat po drugima tu su najbucniji.Da,baš diskutijemo o tim ljudima sa kojima dijelimo ovaj zrak,koji jedino sta znaju je upirati prstom u druge a da su i sami gori od primjera koje rado navode.E kad takvih bude u deficitu u odnosu na normalne ljude plus adekvatna i ucinkovita kaznena politika onda neće ni biti potrebe da se diskutuje o tome.
-
dječak sa šibicama
#192 Re: Stoka, stoka, stoka.....
Nerijetko smo na youtube kanalu mogli vidjeti snimke neodgovorne vožnje bh. političara koji su nažalost i česti sudionici saobraćajnih nesreća na bh. cestama. Na youtube servisu, na kanalu korisnika “Nathaniel Demarest“ postavljen je video zapis na kojoj službeni automobil bh. političara “jurca preko pune” na cesti M-18 Živinice-Tuzla. Kako je navedeno u opisu video zapisa, radi se o automobilu Passat serije 6 zatamnjenih stakala.
Bahati vozač se u jednom trenutku zaustavio nasred ulice, izašao iz automobila i kabadahijski se obratio mladiću koji je snimao njegovu žurbu i kršenje saobraćajnih propisa: ”Samo ću ti jedno reći, još jednom priđi i batine ćeš dobit”.
- braca
#193 Re: Stoka, stoka, stoka.....
Tercius wrote: Kazes ne bi dao 20 za "sitni" prekrsaj jer ti ne bi pomoglo, znaci dao bi 50 za "krupni" ako bi ti pomoglo,doktorima malo viski malo kokakola,urgirao bi za poznate ljude ako bi mogao....pa ti ne samo sa si arogantan kao sto i sam kazes,već si i dio korupcije koju podržavas i u kojoj i sam ucestvujes...i sve dok svijest ljudi bude da je problem parkiranja kod 2.gimnazije veći i ozbiljniji od direktnog i indirektnog učestvovanja u korupciji onda bolje od ovoga kako nam je danas i nismo zaslužili.Moj ti.
Ja tebe Tercius stvarno ne kontam, majke mi, ne znam koji je tvoj problem.
Ti si policajac po profesiji, jel' de?
Ja u svome postu na koji ti referiras afirmativno kazem (citiram sam sebe) „policiju uvazavam (one koji hoce da rade), meni policija treba (ona koja hoce da radi)”, a ti uporno “ideš na mene” sa ciljem da me omalovazis i dikreditiras.
Istovremeno, na temi “Policija u BiH” na strani 9, covjek ti fino napise da je “ker isto sto i policajac” (ja ne mislim tako, samo citiram forumsko pisanje i post): "ma jok,ker-policajac,isti k
Mozes pisati sta hoces, forumasi ti daju jasnu poruku: dosta je vise parazita koji guzaju gore-dolje po gradskim ulicama, a ne reagiraju na ono sto se desava oko njih/vas.
Ponovno ti pisem da meni kao i 99% ljudi ovoga grada i ovoga foruma TREBA policija, ali korektna, regularna, ona koja hoce da radi, a da nam se svima vise povraca od nerada jednog dijela policije (naglasavam kao i svaki put ranije da ne referiram na rad policije iz visokih struktura vezano za visoki kriminal jer ja to ne vidim, referiram na ono sto i ja i svi gradjani VIDIMO, referiram na ono sto ugrozava i mene i moju obitelj svaki dan).
Tebi smeta kada se pise o neradu jednog dijela policije, a ne smeta ti kada se koriste i najpogrdnije rijeci za opis te iste policije, a ako bi bilo pa onoj narodnoj “da se svako cese gdje ga svrbi”, priupitao bih se zasto bas tebi smeta ova vrsta zapazanja i komentiranja od strane forumasa, pa i mene osobno.
Ostaj mi ziv i zdrav i kakav-si-takav-si, bolje da te imamo i takvog, nego da te nemamo nikako.
- dobojlija81
#194 Re: Stoka, stoka, stoka.....
ja sam rekao ker-policajac,(više sam sebi jbg),sta ima tu cudno,90% mladih narastaja,nade i buducnosti ove zemlje nas tako zove,ko ih je naucio i kako su naucili ne znam,mozda mi,mozda drustvo,mozda roditelji..imas na temi jos nekih zanimljivih naziva,recimo..kreature,telece glave,pi.kice itd..pozdrav
- homega
#195 Re: Stoka, stoka, stoka.....
Prije nekoliko dana, kod Pazarića, sustigao me crni zatamnjeni Passat sa uključenim bljeskalicama. Kako i ja vozim isti auto i to poprilično brzo, dugo me nije mogao prestići, a ja nisam htio smanjiti brzinu. Kad je već uspio s preticanjem, jer sam usporio da se uključim na autoput kod Tarčina, prilikom preticanja dugo mi jer trubio mi je i još brže odjurio.dječak sa šibicama wrote:
Nerijetko smo na youtube kanalu mogli vidjeti snimke neodgovorne vožnje bh. političara koji su nažalost i česti sudionici saobraćajnih nesreća na bh. cestama. Na youtube servisu, na kanalu korisnika “Nathaniel Demarest“ postavljen je video zapis na kojoj službeni automobil bh. političara “jurca preko pune” na cesti M-18 Živinice-Tuzla. Kako je navedeno u opisu video zapisa, radi se o automobilu Passat serije 6 zatamnjenih stakala.
Bahati vozač se u jednom trenutku zaustavio nasred ulice, izašao iz automobila i kabadahijski se obratio mladiću koji je snimao njegovu žurbu i kršenje saobraćajnih propisa: ”Samo ću ti jedno reći, još jednom priđi i batine ćeš dobit”.
U autu bio je sam vozač, u civilu... Kako @braca kaže - stoka!
- ZOCH
#196 Re: Stoka, stoka, stoka.....
A kao problem je samo saobracaj ? Nisu ljudi nekulturni samo u saobracaju, ljudi su nekulturni i bezobrazni gdje se god okrenes. Od komsija, preko ljudi u redovima, na salterima, u javnom prevozu, na ulici. Vristi sve od nekulture i bahatosti. Mene je komsinica napala jer sam joj uljudno skrenuo paznju da nije ok da dijete koje je prvi razred od jutra do mraka skace vjezbajuci vjerovatno za olimpijsku normu skoka u dalj ili sta vec. I to komsinica kojoj su svi stanari pa i ja potpisali i nadogradnju stana, a i svi smo se odrekli zajednickih prostorija da bi njena unuka imala frizerski salon... I sta? Ti fin i kulturan pa te onda i sprce gdje god stignes. Nakon prvog zvanja policije vise ne pricamo, ali se i dijete smirilo. A isao sam da namarisem oca, kad mi je doso fitilj, samo nisu smjeli da otvore... Dakle , sa bahatoscu samo bahato. I samo bezobrazno
-
Bodkin
#197 Re: Stoka, stoka, stoka.....
o Boze...mislim lupaj koliko hoces ali takvi kao ti su najveca bolest ovog drustva...burger_pasa wrote:Sa ponosom sam dio naroda koji je u saobracaju nekulturan, ali koji nije zlocine, genocide, urbicide pocinio. Shvatam tvoje nezadovoljstvo nekulturom u saobracaju, ali i da je milion puta veca, nemoze se pricati o medu i mlijeku u Banja Luci ili Mostaru, u gradovima koji jos uvijek zlocine i zlocince cuvaju, velicaju i na njima omladinu skoluju.
- ZOCH
#198 Re: Stoka, stoka, stoka.....
ali i da se razumijemo, lokalizirati idiote i papanluk na geografsku bilo kakvu odrednicu (grad, selo, zaseok) je isto odraz nekulture i nepoznavanja stanja na terenu. Istih papaka u sred Firenze imas na pasja preskakala...
-
Hendrix
#199 Re: Stoka, stoka, stoka.....
Ljudi moji nije bahatost i nekultura u saobracaju, ona je svugdje i uvijek ima izgovor, sta ces tako je, bolje i to nego da se puca itd. Ne mozemo dovijeka trpati lokalne probleme pod tepih, recimo problem koji cesto srecemo kad se kaze bilo kakav komentar ili kritika...dobijes odma ono ''ko si ti da meni kazes, ja ovako to radim i sta sad..'' Bahatost i sebicnost nasih ljudi pogotovo u saobracaju je nevjerovatna, nece da te pusti namjerno, uvaljuje se gdje hoce, pretice kad hoce, svoja pravila ima jer on to moze tako. Ko je ko da njemu ili njoj kaze drugacije, tako i djecu odgaja da im niko ne smije nista reci i to ode generacijama dalje.
I na kraju, i ja sam ostao iznenadjen saobracajnom kulturom u BL, sjecam se ja i kolega komentarisemo kako niko ne prelazi cestu na crvenom iako nema auta, mi kao najveci levati se cudimo necemu potpuno normalnom, e to je strasno.
I na kraju, i ja sam ostao iznenadjen saobracajnom kulturom u BL, sjecam se ja i kolega komentarisemo kako niko ne prelazi cestu na crvenom iako nema auta, mi kao najveci levati se cudimo necemu potpuno normalnom, e to je strasno.
- Bloo
- Globalna šefica
#200 Re: Stoka, stoka, stoka.....
slazem se, ali sta sa nama koji ne mozemo nikoga da namarisemo?ZOCH wrote:A kao problem je samo saobracaj ? Nisu ljudi nekulturni samo u saobracaju, ljudi su nekulturni i bezobrazni gdje se god okrenes. Od komsija, preko ljudi u redovima, na salterima, u javnom prevozu, na ulici. Vristi sve od nekulture i bahatosti. Mene je komsinica napala jer sam joj uljudno skrenuo paznju da nije ok da dijete koje je prvi razred od jutra do mraka skace vjezbajuci vjerovatno za olimpijsku normu skoka u dalj ili sta vec. I to komsinica kojoj su svi stanari pa i ja potpisali i nadogradnju stana, a i svi smo se odrekli zajednickih prostorija da bi njena unuka imala frizerski salon... I sta? Ti fin i kulturan pa te onda i sprce gdje god stignes. Nakon prvog zvanja policije vise ne pricamo, ali se i dijete smirilo. A isao sam da namarisem oca, kad mi je doso fitilj, samo nisu smjeli da otvore... Dakle , sa bahatoscu samo bahato. I samo bezobrazno