BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...
Moderator: anex
-
Cyclops5
#176 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...
Bingo je jedino povoljan sto se cijena tice u odnosu na konzum i ostale a sve ostalo je katastrofa 
- CherryLips
#177 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...
Pa sto li im je problem i ovdje isto napraviti??johntra wrote:spreca wrote: vec negdje napisah Bingo u Bihacu...ni Mercator im nije ravan...samo je pitanje do kada ce ostati tako![]()
![]()
odličan, baš odličan...ja sam se fakat prijatno iznenadio, a izbor robe samo takav...ovaj u Hadžićima je smiješan za njega, u svakom pogledu...
- karanana
#178 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...
jel neko bio u mostarskom u posljednje vrijeme? bio je super tek kad se otvorio, pa da vidim jel propo ili je osto na nivou?
- aCme
#179 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...
Nek' je ono naše, sve ostalo će se posložiti 
- homega
#180 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...
Bitno je koliko je šef/ica podružnice stručno i opće obrazovan/a.CherryLips wrote:Pa sto li im je problem i ovdje isto napraviti??johntra wrote:odličan, baš odličan...ja sam se fakat prijatno iznenadio, a izbor robe samo takav...ovaj u Hadžićima je smiješan za njega, u svakom pogledu...spreca wrote:vec negdje napisah Bingo u Bihacu...ni Mercator im nije ravan...samo je pitanje do kada ce ostati tako
Obzirom na tranzicijski uspješnu devalvaciju obrazovnog sistema u nas, i ovo stanje u kojem se nalaze naše veletrgovine, više je nego uspješno
-
StupskaBitanga
#181 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...
možda da izgori ko onaj u Lukavcu pa da ga renovirajuCherryLips wrote:Pa sto li im je problem i ovdje isto napraviti??johntra wrote:spreca wrote: vec negdje napisah Bingo u Bihacu...ni Mercator im nije ravan...samo je pitanje do kada ce ostati tako![]()
![]()
odličan, baš odličan...ja sam se fakat prijatno iznenadio, a izbor robe samo takav...ovaj u Hadžićima je smiješan za njega, u svakom pogledu...
-
Naslovnica
#182 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...
bogumila wrote:volim podrzat domace al brate koji KRKANI su tamo menadzeri pa imaju li dvije ciste, da razmaknu police, da sta nauce one zenturine sto tamo rade, da im objasne da one JESU tu zbog MENE, i ako joj trazim nesto cega je nestalo na polici da njen pos'o nije da opsuje sto dati proizvod ljudi kupuju pa ga vise nema i da se dovikuje preko tri druge zene s nakim sakibom u magacinu, nego da mi se s osmijehom izvine sto moram cekat i kulturno donese a ne da mi kaze "sace sakib/fudo/hamo/kemo s kolicima" i ostavi me da se pitam jel njena dreka dosla do hame/fude il nije. i tako dalje sve na taj isti fazon. trazim joj artikal taj-i-taj (jer mi je bitno ko proizvodi, nekima nedam pare), kojeg je npr nestalo, ona mi kaze (bez persiranja normalno) "eto imas taj tu" (nakav od drugog proizvodjaca). ako odbijes taj zamjenski pogleda te ko ono "koga ti zayebavas". ako trazim mlijeko od pola litra, znaci treba mi tako pakovano, ne trebam njeno objasnjenje da kupim litar jer "pa isto ti je, ha 10 malih ha 5 velkih". ako "ne radi kartica" (citaj njen POS terminal), to mi treba rec na ULAZU u market a ne kad sve stavim u kesu i onda ne'am da platim nakon sat hodanja po marketu. ma mislim ZAPOSLITE JEDNOG MENADZERA koji ce izdrilovat ostale yebem vam mater vise.
-
Naslovnica
#183 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...
Jučer čekam u redu na kasi u Bingu na Alipašinom.
Kasirke između sebe pričaju ko na kafi.
Ja treći u redu.
Nešto zapelo, ode kasirka, nema je dvije minute, ja pređem u u drugi red, vidim ide, kad i tamo zape.
Valjda nema koda na artiklu.
I inače, to im je velika boljka, pored neurednosti i nepreglednosti, mnogo artikala stoji bez ikakvog koda na sebi ili cijene, cirkus.
I ono kada se drekne KARTICAAAAAA!!!!
Elem, kupih djetetu 100 klikera za marku, toga ni u Kini nema!
Ja treći u redu.
Nešto zapelo, ode kasirka, nema je dvije minute, ja pređem u u drugi red, vidim ide, kad i tamo zape.
I inače, to im je velika boljka, pored neurednosti i nepreglednosti, mnogo artikala stoji bez ikakvog koda na sebi ili cijene, cirkus.
I ono kada se drekne KARTICAAAAAA!!!!
-
StupskaBitanga
#184 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...
ama i ljudi neće da izvagaju i stave bar kod na voće/povrče nego samo donesu na kasu
ima i toga
ima i toga
- karanana
#185 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...
sve tacno. kad mi tamo nareze sir i salamu i isprinta naljepnicu sa bar kodom ali mi onda jos hemijskom upise neki kod i onda na kasi kasirka mora taj kod prekucavat. pa ona sto reze ne upise.... neorganizovano je.
cuj 100 klikera marka.....kako je sve postalo bezvrijedno....kad se sjetim kako je sve nekako sladje bilo kad su stvari bile rjedje ili skuplje za kupit. pa igras klikera a cuvas onog naftalinca ko da je jedini na svijetu. pa kupis petardu ko da si kupio magazin TO-a u faleticima. slatko nekako bilo. a sad 100 petardi 2-3 marke.
cuj 100 klikera marka.....kako je sve postalo bezvrijedno....kad se sjetim kako je sve nekako sladje bilo kad su stvari bile rjedje ili skuplje za kupit. pa igras klikera a cuvas onog naftalinca ko da je jedini na svijetu. pa kupis petardu ko da si kupio magazin TO-a u faleticima. slatko nekako bilo. a sad 100 petardi 2-3 marke.
-
StupskaBitanga
#186 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...
Bingo ima kupce
Wisa i Konzum izgledaju sablasno
To je neopisivo riječima
To je neopisivo riječima
-
Naslovnica
#187 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...
Neka, ako, BIG LIKE!StupskaBitanga wrote:Bingo ima kupce
To je neopisivo riječima
Žao mi uposlenika, ali, što se mene tiče, dabogda Konzum propao!
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#188 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...
Čak i Mercator (Konzum) na Socijalnom izgleda puno prazniji i pustiji nego prije.StupskaBitanga wrote:Bingo ima kupce
To je neopisivo riječima
- Zeljoooo
#189 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...
Da nisu klikeri radioaktivni, provjeri ih Gaigerovim brojacemNaslovnica wrote:Jučer čekam u redu na kasi u Bingu na Alipašinom.
Ja treći u redu.
I ono kada se drekne KARTICAAAAAA!!!!![]()
-
almir90
#190 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...
Opšta nekultura, i ludilo, rijetki su slučajevi da se neko kulturno ponaša. I ponašanje nema veze sa platama, imaju relativno solidne plate, kakva su vremena, svi se bune što imaju platu 500 KM + doprinosi koje plati, to je oko 850 KM, ne znam kako im je za topli obrok.Svi se bune oko plata, a niko se ne buni kada mjesečno iz magacina "odnese" par stoja vrijednosti robe. I ne znam zašto se spominje robovlasnički sistem, brate mili otkaz uvijek možeš dati, nisi vezan lancima za to radno mjesto, niti tu firmu. Radim i ja slabo plaćen posao, pa se opet trudim da maksimalno ispoštujem mušteriju, meni kad dotuži, dat ću otkaz, i odo dalje.
Dalje, čitam neke komentare na nekom portalu, vlasnik Binga izjavio da je potrebno što više da narod troši domaće proizvode, i da Bingo stavlja na prvo mjesto domaće proizvođače, da bi dole komentari sve pljuvački bili, ne valja nam niko. Čovjek hrani hiljade ljudi, ali se zato nađe 10 000 onih koji će ga redovno pljuvati. Ulaže pare u nove firme, eto pokrenuo u Špionici farmu pilića, zaposlio odmah 70 ljudi, sa namjerom da proširi proizvodnju i zaposli još ljudi. Ali, nevalja to, trebao je on te milione podijeliti narodu, sadaka, jebeš ga, šta će nam firme, daj ti nama da mi trošimo na njemačka auta.
Nama je sve malo, svi su nam krivi. A, niko neće kad mu dotuži da pokrene neki privatni posao, i zarađuje sam sebi koliko želi, ali nije niko lud, što bi sebi neko nakačio obaveze na vrat.
Dalje, čitam neke komentare na nekom portalu, vlasnik Binga izjavio da je potrebno što više da narod troši domaće proizvode, i da Bingo stavlja na prvo mjesto domaće proizvođače, da bi dole komentari sve pljuvački bili, ne valja nam niko. Čovjek hrani hiljade ljudi, ali se zato nađe 10 000 onih koji će ga redovno pljuvati. Ulaže pare u nove firme, eto pokrenuo u Špionici farmu pilića, zaposlio odmah 70 ljudi, sa namjerom da proširi proizvodnju i zaposli još ljudi. Ali, nevalja to, trebao je on te milione podijeliti narodu, sadaka, jebeš ga, šta će nam firme, daj ti nama da mi trošimo na njemačka auta.
Nama je sve malo, svi su nam krivi. A, niko neće kad mu dotuži da pokrene neki privatni posao, i zarađuje sam sebi koliko želi, ali nije niko lud, što bi sebi neko nakačio obaveze na vrat.
- South Blue Mama
#191 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...
Do prije heftu dvije nisam nikada ulazila u Bingo, jednostavno mi nije bilo usput, nemam ni jedan u naselju ili u blizini mjesta kuda se krecem, medjutim... Kako u kvartu u dvije zgrade sada imam 4 Konzuma, cijene su stvarno uzasne, roba uzasne kvalitete, cak i dvije radnje koje su preuzeli od Merkatora ukinuli gornje police i suzili prostor za prolaz
odlucih da odem na AP u onaj veliki Bingo i to probrah dan kada je bas bilo sparno, ja nosim kisobran, tasnu i torbu punu dokumenata ali naopako zensko vidjelo da je odredjeno ulje jeftinije taj dan i nema price. Elem, udjem u radnju i na prvu se sokiram, dio gdje je prehrana, higijena,.... fantastican, uredan, dovoljno prostran da se dvoje ljudi ne sudare,... Dodjem do djela gdje je ulje kad ono nigdje ulja koje je taj dan na akciji, u blizini stoji djecacic, haman tek zavrsio skolu, obratim mu se i pitam za ulje, otrca k'o oparen, pita koliko meni treba, hocu li ga tu sacekati ili gdje cu biti. Ja
tesko mi povjerovati. Nakon par minuta eto malog, gura puna kolica tog ulja i meni daje koliko sam trazila.
Onaj dio sa tekstilom, obucom i ostalim skulama me nije bas dojmio, ali ako mozes kupiti Triumph grudnjak za 15 KM stvarno ne vidim razlog da se jos bunis. Cinjenica je da sve radnje koje prodaju robu na akciji i zguraju istu u neku ogromnu korpu nemaju sansu da ta korpa ostane uredna ni 12 sekundi.
Sto se mene tice od sada sam njihov vjerni kupac, znam da nije sve jeftinije nego kod ostalih ali sama pomisao da sve te pare ostaju u nasoj zemlji bi nam svima trebala biti dovoljna.
I jos da dodam da mi vise nije mrsko bilo jos 2-3 puta odfurati do Binga i to tabanica fijakerom, bas mi nekako bude drago kad mi par markica ostane u dzepu u ovom
vaktu.
Onaj dio sa tekstilom, obucom i ostalim skulama me nije bas dojmio, ali ako mozes kupiti Triumph grudnjak za 15 KM stvarno ne vidim razlog da se jos bunis. Cinjenica je da sve radnje koje prodaju robu na akciji i zguraju istu u neku ogromnu korpu nemaju sansu da ta korpa ostane uredna ni 12 sekundi.
Sto se mene tice od sada sam njihov vjerni kupac, znam da nije sve jeftinije nego kod ostalih ali sama pomisao da sve te pare ostaju u nasoj zemlji bi nam svima trebala biti dovoljna.
I jos da dodam da mi vise nije mrsko bilo jos 2-3 puta odfurati do Binga i to tabanica fijakerom, bas mi nekako bude drago kad mi par markica ostane u dzepu u ovom
- raskopusa
#192 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...
bila moja kona, kaze ima robe.karanana wrote:jel neko bio u mostarskom u posljednje vrijeme? bio je super tek kad se otvorio, pa da vidim jel propo ili je osto na nivou?
nivo? onako,bolji nego u hadzicima.
-
StupskaBitanga
#193 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...
Vidjet ćemo sad kad Bingo bude umjesto Interexa u Kolodvorskoj hoće li i to uticatiEntropio wrote:Čak i Mercator (Konzum) na Socijalnom izgleda puno prazniji i pustiji nego prije.StupskaBitanga wrote:Bingo ima kupce
To je neopisivo riječima
- raskopusa
#194 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...
..i??? sta je bilo kad si se probudila?South Blue Mama wrote:Do prije heftu dvije nisam nikada ulazila u Bingo, jednostavno mi nije bilo usput, nemam ni jedan u naselju ili u blizini mjesta kuda se krecem, medjutim... Kako u kvartu u dvije zgrade sada imam 4 Konzuma, cijene su stvarno uzasne, roba uzasne kvalitete, cak i dvije radnje koje su preuzeli od Merkatora ukinuli gornje police i suzili prostor za prolazodlucih da odem na AP u onaj veliki Bingo i to probrah dan kada je bas bilo sparno, ja nosim kisobran, tasnu i torbu punu dokumenata ali naopako zensko vidjelo da je odredjeno ulje jeftinije taj dan i nema price. Elem, udjem u radnju i na prvu se sokiram, dio gdje je prehrana, higijena,.... fantastican, uredan, dovoljno prostran da se dvoje ljudi ne sudare,... Dodjem do djela gdje je ulje kad ono nigdje ulja koje je taj dan na akciji, u blizini stoji djecacic, haman tek zavrsio skolu, obratim mu se i pitam za ulje, otrca k'o oparen, pita koliko meni treba, hocu li ga tu sacekati ili gdje cu biti. Ja
tesko mi povjerovati. Nakon par minuta eto malog, gura puna kolica tog ulja i meni daje koliko sam trazila.
I jos da dodam da mi vise nije mrsko bilo jos 2-3 puta odfurati do Binga i to tabanica fijakerom, bas mi nekako bude drago kad mi par markica ostane u dzepu u ovomvaktu.
-
StupskaBitanga
#195 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...
onaj u Mostaru je stvarno ogroman i više liči na kakvu haluraskopusa wrote:bila moja kona, kaze ima robe.karanana wrote:jel neko bio u mostarskom u posljednje vrijeme? bio je super tek kad se otvorio, pa da vidim jel propo ili je osto na nivou?
nivo? onako,bolji nego u hadzicima.
- South Blue Mama
#196 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...
Ne kontam, pa jos i kokice, da nisi mimi sta u roduraskopusa wrote:..i??? sta je bilo kad si se probudila?South Blue Mama wrote:Do prije heftu dvije nisam nikada ulazila u Bingo, jednostavno mi nije bilo usput, nemam ni jedan u naselju ili u blizini mjesta kuda se krecem, medjutim... Kako u kvartu u dvije zgrade sada imam 4 Konzuma, cijene su stvarno uzasne, roba uzasne kvalitete, cak i dvije radnje koje su preuzeli od Merkatora ukinuli gornje police i suzili prostor za prolazodlucih da odem na AP u onaj veliki Bingo i to probrah dan kada je bas bilo sparno, ja nosim kisobran, tasnu i torbu punu dokumenata ali naopako zensko vidjelo da je odredjeno ulje jeftinije taj dan i nema price. Elem, udjem u radnju i na prvu se sokiram, dio gdje je prehrana, higijena,.... fantastican, uredan, dovoljno prostran da se dvoje ljudi ne sudare,... Dodjem do djela gdje je ulje kad ono nigdje ulja koje je taj dan na akciji, u blizini stoji djecacic, haman tek zavrsio skolu, obratim mu se i pitam za ulje, otrca k'o oparen, pita koliko meni treba, hocu li ga tu sacekati ili gdje cu biti. Ja
I jos da dodam da mi vise nije mrsko bilo jos 2-3 puta odfurati do Binga i to tabanica fijakerom, bas mi nekako bude drago kad mi par markica ostane u dzepu u ovomvaktu.
- desni
#197 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...
Akcenat nam svima i treba biti na onoj markici koja ostaje u našem džepu a koje nam Bingo velikodušno i patriotski poklanjaSouth Blue Mama wrote:Do prije heftu dvije nisam nikada ulazila u Bingo, jednostavno mi nije bilo usput, nemam ni jedan u naselju ili u blizini mjesta kuda se krecem, medjutim... Kako u kvartu u dvije zgrade sada imam 4 Konzuma, cijene su stvarno uzasne, roba uzasne kvalitete, cak i dvije radnje koje su preuzeli od Merkatora ukinuli gornje police i suzili prostor za prolazodlucih da odem na AP u onaj veliki Bingo i to probrah dan kada je bas bilo sparno, ja nosim kisobran, tasnu i torbu punu dokumenata ali naopako zensko vidjelo da je odredjeno ulje jeftinije taj dan i nema price. Elem, udjem u radnju i na prvu se sokiram, dio gdje je prehrana, higijena,.... fantastican, uredan, dovoljno prostran da se dvoje ljudi ne sudare,... Dodjem do djela gdje je ulje kad ono nigdje ulja koje je taj dan na akciji, u blizini stoji djecacic, haman tek zavrsio skolu, obratim mu se i pitam za ulje, otrca k'o oparen, pita koliko meni treba, hocu li ga tu sacekati ili gdje cu biti. Ja
- Zeljoooo
#198 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...
Nisam znao da i u Telekomu dijele bonoveplain vanilla wrote:volim ja bonove, tad kupujem sto nikad ne bih-kao da je dzabadadoka84 wrote:Nema mi nista gore od toga. *ebo ga bon. Vratili smo se u kameno doba, robno robna razmjena.
-
Naslovnica
#199 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...
Da pohvalim BINGO kod Kumrovca, bio sam jučer, uklonili su one palete između rafa, nove korpe (još uvijek premalo kolica), uredili rafe, popravljaju se, kao da čitaju naše sugestije!
Samo naprijed!

Samo naprijed!
- homega
#200 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...
Ili im @karanana ostavlja poruke na ceduljicama na kasiNaslovnica wrote:Da pohvalim BINGO kod Kumrovca, bio sam jučer, uklonili su one palete između rafa, nove korpe (još uvijek premalo kolica), uredili rafe, popravljaju se, kao da čitaju naše sugestije!