Kako mozes bolan da opravdavas taj primitivizam? Cuj zene tu sazrijevaju brze.Towelie wrote:Simplifikujes previse stvari. Ne mora se devojka istog momenta udati kada dobije prvi ciklus, treba se uzeti u obzir i njeno mentalno stanje i svasto jos ponesto. Isto i u vezi Aise si propustio da kazes da je bila Objava pre svega, a zatim i odliku zena tog podneblja da sazravaju brze. I ne samo to, nego nema ni konsenzusa oko Aisinih godina uopste, i je li 9 ili 19.wickerman wrote:Nebi se reklo da se to postuje po slikama koje su postavljane na prethodoj temi, vise mi lici na dob kad se i Aisa udala pa se to prati.
Koliko sam shvatio zena postaje zena kad dobije mjesecnicu,a ona se dobija izmedju 9 - 14 godine. Sada ces ti reci da je to pravilo OK i da se to treba postovati, pa dijete od 10 godina ozenit.
Eto vidis i sam potvrdjujes da je zena nista manje nego rob sa gospodarom.Towelie wrote:Nije gospodar zene, nego njen roditelj. Valjda roditelji imaju nekakva prava kod svoje dece. Uostalom, oni deci najvise i zele dobro, a shodno godinama i iskustvu su bolje u stanju da procene odredjene situacije.
Roditelj nema nikakvo pravo da odredi svojoj kceri za koga da se uda. Pa to totalno protivno ljudskoj prirodi da te spoji sa nekim koga nisi nikada vidio, a da moras da zivis sa njim na silu.
Znaci nemas nikakvo pravo, niti slobodu odlucivanja o svom zivotu! Osim toga muz odredjuje koliko ces imati djece, ko te pita tu ista kao zenu i onda kao slag na to sve dovede jos koju robinju tako da se naizmjenicno izivljava