Murija, narkomani, kabadahije i ostali problemi u vasem naselju...

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#176 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by arman1 »

Dozer wrote:
Nigdje se policija nesto pretjerano ne trudi oko ovih "sitnih" djela
Mislim da djelo iz uvodnog posta nije bas "sitno". Napad hladnim oruzjem je, po zakonu, pokusaj ubistva... Ali, hajde...
Totalno si neupučen. Ako je žrtva nebitna/niko bitan svako je djelo prekršaj pa makar ubojstvo. Ako je žrtva neko nečiji onda je i petarda pod prozor bombaški napad.
TheMule

#177 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by TheMule »

Marihuana moze covjeka napraviti psihicki ovisnim, a ne fizicki, tj. slicna je alkoholu.

Inace, pokusaj ubistva ispred 3 svjedoka bi trebo biti 10 godina minimum, ali jebo ti nas policijski/popravni/sudski sistem, tj. i nema sistema.

Samo me cudi kako nikom dosad nije puko film, a i to ce se desiti jednom. Postoji stara izreka "Cuvaj se gnjeva postenog covjeka"
homega

#178 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by homega »

Daryl Dixon wrote:Očigledno ne znaš šta je trava, možda si je jednom probao u životu pa sada ovdje pametuješ na svaki postavljeni post. Hahha čuj slobodno dođi pa me nabij na to što kažeš haha jesi dobar oko, da nisi danas možda preskočio terapiju? Nisam tebi rekao da te nabijem na kur*ac ne znam što se toliko ložiš na gudru po priči mi djeluješ da si davno izašao iz puberteta, ili ti je to u ovom vaktu izvor finansiranja pa živiš od gudre pa se toliko ložiš na tu priču. Tema je "Narkomani i problemi u vasem naselju..." (kao sto si i sam napisao) a ne ispovjesti bivsih narkomana i tome slicno. Pokušavam skrenuti javnosti na probleme u pojedinim naseljima a ne da mi neko sere o tome kako je trava cool ok itd. Pored ovolike mogucnosti pristupu informacijama na internetu ti pokreces diskusiju o travi. Polupo si loncice izgleda, moj savjet ti je da otvoris sebi temi o gudri i tu da se zadovoljavas. To za vojni rok se u potpunosti slazem. Pozdrav. :wink:
Da imam pravo, doživotno bih ti zabranio skidanje s droge, čak bih ti je omogućio u neograničenim količinama :oops:

I inače, svima bih zabranio skidanje s nje :D
Daryl Dixon

#179 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Daryl Dixon »

.
Last edited by Daryl Dixon on 21/01/2016 03:31, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#180 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Alfons Kauders »

Cemu ovoliko price? Dozerov kolega je pogrijesio i nadam se da je skonto lekciju - trebao ih je oboje poslati na ortopediju. Policija ne moze i nece pomoci, da je govna ostavio na ulici sa otvorenim prelomima, uzeli bi izjavu i to je to - ne bi odgovarao.

Kada je samoodbrana u pitanju, bolje je prekoraciti svoja prava nego ne uciniti nista. Jednom prilikom lik me krenuo upucati iz cista mira, ali nisam bio naoruzan i on je bio s jaranom. Da sam kojim slucajem imao oruzje, pucao bih na obojicu cim je kreten repetirao pistolj i krenuo nisaniti. Jbg, sam pao sam se ubio - takve ljude jednostavno ne treba zaliti i ne treba im davati drugu priliku, jer ce je najcesce iskoristiti da nekog upucaju, zakolju, siluju. Zasto stediti gamad?
julisiz es grant

#181 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by julisiz es grant »

Alfons Kauders wrote:Cemu ovoliko price? Dozerov kolega je pogrijesio i nadam se da je skonto lekciju - trebao ih je oboje poslati na ortopediju. Policija ne moze i nece pomoci, da je govna ostavio na ulici sa otvorenim prelomima, uzeli bi izjavu i to je to - ne bi odgovarao.

Kada je samoodbrana u pitanju, bolje je prekoraciti svoja prava nego ne uciniti nista. Jednom prilikom lik me krenuo upucati iz cista mira, ali nisam bio naoruzan i on je bio s jaranom. Da sam kojim slucajem imao oruzje, pucao bih na obojicu cim je kreten repetirao pistolj i krenuo nisaniti. Jbg, sam pao sam se ubio - takve ljude jednostavno ne treba zaliti i ne treba im davati drugu priliku, jer ce je najcesce iskoristiti da nekog upucaju, zakolju, siluju. Zasto stediti gamad?
Meni više liči da se taj mali SAMOODBRANJIVO, jer je ovaj kreno da ga ubije zbog retrovizora.
Alfons Kauders

#182 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Alfons Kauders »

julisiz es grant wrote:
Alfons Kauders wrote:Cemu ovoliko price? Dozerov kolega je pogrijesio i nadam se da je skonto lekciju - trebao ih je oboje poslati na ortopediju. Policija ne moze i nece pomoci, da je govna ostavio na ulici sa otvorenim prelomima, uzeli bi izjavu i to je to - ne bi odgovarao.

Meni više liči da se taj mali SAMOODBRANJIVO, jer je ovaj kreno da ga ubije zbog retrovizora.
Na covjeka potegao noz, nakon sto je udario na njegovu imovinu. Na mene tenkre potegao pistolj da ispadne mangup.

U oba slucaja, sto se mene tice, prijetnja koja opravdava upotrebu sile, cak i smrtonosne. Takodjer, zaboli me kita za zakonom u tim situacijama. Zaboli me i za onim koji su kraj napadaca - svoju sigurnpst su stavili na kocku. Ako bi opet bio u prilici da me napadne naoruzana budala, a da mogu uzvratiti istom mjerom, ne bi bilo oklijevanja - ja bi s mjesecarem na sud i uslov, a napadac na ahiret.
Dozer

#183 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Dozer »

Ja uvijek kazem - bolje da ja lezim njega, nego on mene. Pouzdano znam da je i Specin zivotni moto u ovim slucajevima isti ;-)
jao_situacije

#184 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by jao_situacije »

Evo pročitah sve i nigdje profila od "beton trebe", stvarno ste nekolegijalni vi iz te mahale što ih znate... :sad:
Alfons Kauders

#185 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Alfons Kauders »

Dozer wrote:Ja uvijek kazem - bolje da ja lezim njega, nego on mene. Pouzdano znam da je i Specin zivotni moto u ovim slucajevima isti ;-)
Upravo tako. U tim situacijama cesto nema vremena za bilo kakvu kalkulaciju. Sjeca li se raja Amele Dzindo, sto upuca dva klosara koji su joj upali u radnju, jos tesko ranjena? Djevojka za tri sekunde s ulica permanentno uklonila dva zlocinca i preko noci broj napada na kladionice pao na nulu. Vise je napravila nego murija.

Druga je prica kad stoka zna da ce se gradjani braniti. Slomis mi retrovizor, slomim ti ruku - upadnes mi u radnju s pistoljem, fasujes metak u grudni kos - stavis mi klincu noz pod vrat da mu ukrades mobitel, ubijem i tebe i kurvicu kraj tebe, et nako, kao primjer ostalim, da znaju da njihov zivot i zivot njima bliskih osoba nista ne vrijedi onog trenutka kada krenu na gradjane.

Realno, da ih je Speco oboje unakazio na licu mjesta i jos pride sam zvao policiju, kurac bi ga ikad iko osudio. Mozda bi im i ucinio uslugu, jer bi ih sljedeci mogao upucati na licu mjesta.
refik_b

#186 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by refik_b »

...

:sax:

...
Last edited by refik_b on 04/11/2014 01:49, edited 4 times in total.
insomnia78

#187 Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by insomnia78 »

Joj de ba odvadite malo
Nije svacije povlaciti
Ti bi @alfonse trebo znati sta bi kad Dzani povuce na Isaka, Kristu i Samira

A i ovo je vise smjesno, skupili se svi bivsi specijalci na momcica od 55kila i danima se prica o tome
Malo vas je trebate makar jos Crne labudove pozvati posto su Peshmerge otisli u Kobane i Siriji

A i @dozer ga malo kiti, eto lik koji je citav rat proveo u Vikicevcima nema veze i poznanstva u policiji da se to zavrsi drugim kanalima ako vec nije moglo ovako zvanicno
refik_b

#188 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by refik_b »

...

...
Last edited by refik_b on 04/11/2014 01:49, edited 1 time in total.
julisiz es grant

#189 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Dozer wrote:Ja uvijek kazem - bolje da ja lezim njega, nego on mene. Pouzdano znam da je i Specin zivotni moto u ovim slucajevima isti ;-)
Da je on faca kako ga opisuješ napravio bi sebi kuću u nekom mirnijem dijelu, sve sa okućnicom i garažom, a ne bi parkirao negdje pored ceste i očekivao da mu niko ne zagrebe auto.
Ovako, neka preuzme sav rizik i stres življenja u "Saaarajvu".
mefistofilis

#190 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by mefistofilis »

neki likovi na forumu fakat nemaju veze sa realnoscu :-)
Kraj price

#191 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Kraj price »

julisiz es grant wrote:
Da je on faca kako ga opisuješ napravio bi sebi kuću u nekom mirnijem dijelu, sve sa okućnicom i garažom, a ne bi parkirao negdje pored ceste i očekivao da mu niko ne zagrebe auto.
A face inace moraju zivjet u kucama jel? :lol:
Ja ti logike nedo bog nikom.
julisiz es grant

#192 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Kraj price wrote:
julisiz es grant wrote:
A face inace moraju zivjet u kucama jel? :lol:
Ja ti logike nedo bog nikom.
Ne moraju, ali ne žive ni negdje gdje si prinuđen auto pored ceste ostavljati, jer nemaš garažu u zgradi (ili para za istu).
Kraj price

#193 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Kraj price »

julisiz es grant wrote: Ne moraju, ali ne žive ni negdje gdje si prinuđen auto pored ceste ostavljati, jer nemaš garažu u zgradi (ili para za istu).
:lol: :lol:
U kojoj to zgradi imaju garaze?Jesi dobro danas?Jesi ti kad bio u Sarajevu?Prosetao pored nebodera,zgrada?
julisiz es grant

#194 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Kraj price wrote:
julisiz es grant wrote: Ne moraju, ali ne žive ni negdje gdje si prinuđen auto pored ceste ostavljati, jer nemaš garažu u zgradi (ili para za istu).
:lol: :lol:
U kojoj to zgradi imaju garaze?Jesi dobro danas?Jesi ti kad bio u Sarajevu?Prosetao pored nebodera,zgrada?
Našao bi takvu, vjerujem naprimjer da i neke starogradnje (Ciglane recimo) imaju garaže. Neko ko ima love ne živi negdje gdje se bijesna auta nemaju gdje parkirati.
refik_b

#195 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by refik_b »

...
...
Last edited by refik_b on 04/11/2014 02:11, edited 1 time in total.
Kraj price

#196 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Kraj price »

Stvarno pricas kojestarije danas,da ne upotrijebim neku grublju rijec.....
Kod mene u zgradi zivi najmanje 5-6 faca pa ostavljaju kola ispred na parkingu.Takvih citavo sarajevo,tuzla,zensa..... :lol:
razonoda

#197 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by razonoda »

Nisam znala da je spas u 'garazi'' u Sarajevu.
julisiz es grant

#198 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Kraj price wrote:Stvarno pricas kojestarije danas,da ne upotrijebim neku grublju rijec.....
Kod mene u zgradi zivi najmanje 5-6 faca pa ostavljaju kola ispred na parkingu.Takvih citavo sarajevo,tuzla,zensa..... :lol:
Tipična bošnjačka "faca", ima lovu za auto, nema za garažu. Ili ako ima a cijeni svog ljubimca, ne bi ga ostavljao vani siguran sam.
Kraj price

#199 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Kraj price »

Pa sta ga briga faca je ima osigurano sve a ima i para da kupi jos 10 takvih,sta ce ga stekat ko mis u garazu :lol:
refik_b

#200 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by refik_b »

...
...
Last edited by refik_b on 04/11/2014 02:12, edited 1 time in total.
Post Reply