blago tebi kad ti je gasi zastitni znak ferarija....uglavnomja wrote:pa ti pises o fererijimaLjakan wrote:Cuj ja trolam a ti pises o gasiju i stvarima niđe veze sa temom...uglavnomja wrote:
znaci trolas
IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
- Ljakan
#176 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
- uglavnomja
#177 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
ocito imas previsoke standarde. i pedubok dzep. i previse slobodnog vremena. jer kome treba sve ili vecina za opremanje kuce, a nema 10 dana da obilazi radnje, ikea je najbolja varijanta. i fakat ne kontam sta je otpad? ima ruznih stvari, manjina, ima i manje kvalitetnih, opet manjina, ali i cijena im je adekvatna.pirmin wrote:Radim nekih 1,5 km od jedne od IKEA, u sastavu je veceg shoping sentra gdje svratim s vremena na vrijeme i
uvijek se nanovo divim moci marketinga. Strasno je kakav otpad oni prodaju kao hip a da istu tu stvar ponudis u
jednoj "Udobnosti" ne bi je niko ni pogledao, cak stavise ismijavali bi je poput nekih, ovdje prisutnih indijanaca.![]()
Ergo, od njih treba uciti marketinske strategijeali nikako, ama bas nikako opremanje enterijera.
i sta ste se uhvatili samo namjestaja, ikea - koncept zivljenja, sve na jednom mjestu. ovdje od 10 ljudi 6 ne kupi nista od namjestaja, a pune korpe vuku.
-
staradis
#178 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
Sve zavisi od standarda. Lično poznajem ljude koji opreme sobu iz ikee i sve zamjene za pet godina jer im se može.
Dobro poznajem našu industriju namještaja ima jako puno smeća.
Dizajn je odličan cijene neće biti jer ih nemogu spustiti toliko koliko bi nama odgovaralo.
Ko kupuje kvalitetan namještaj i ima para svakako neće ulaziti unutra.
Dobro poznajem našu industriju namještaja ima jako puno smeća.
Dizajn je odličan cijene neće biti jer ih nemogu spustiti toliko koliko bi nama odgovaralo.
Ko kupuje kvalitetan namještaj i ima para svakako neće ulaziti unutra.
-
Nomo
#179 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
ono sto MC donalds u hrani to je ikea u namjestaju . lose lose . to nije drvo nego iverica , nije cak ni iverica nego ljepilo sa drvenom prasinom . hiljadu sarafa ti treba da sastavis hastal . ako se selis i ako ga jednom rastavis to vise niko ne moze sastaviti . to je smece . ja ne bi tu IKEA u u kucu unio da mi neko dzaba daje . jer za to smece treba prevoz i 5 dana zasarfljivanja sarafa . bjezi od toga .
-
Keiko
#180 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
Ti ocigledno nisi ni primiris'o komadu IKEA namjestaja.Nomo wrote:ono sto MC donalds u hrani to je ikea u namjestaju . lose lose . to nije drvo nego iverica , nije cak ni iverica nego ljepilo sa drvenom prasinom . hiljadu sarafa ti treba da sastavis hastal . ako se selis i ako ga jednom rastavis to vise niko ne moze sastaviti . to je smece . ja ne bi tu IKEA u u kucu unio da mi neko dzaba daje . jer za to smece treba prevoz i 5 dana zasarfljivanja sarafa . bjezi od toga .
Stardis je 100% u pravu - IKEA namjestaj definitivno nije za ostavljanje unucima u nasljedje ali je sasvim adekvatan za one koji vole cesto promijenit' ili recimo djecu, studente, itd.
-
paladinka
#181 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
Ma da, recimo djecije sobe , sta ce ti neki skupi namjestaj od punog drveta, djeca izrastu i svakako ga moras zamjeniti. Ili mladji ljudi , tek se kuce, pa nema svako brdo love da da za namjestaj.
- uglavnomja
#182 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
a sto se tice komplikovanog
sklapanja, tu se radi o pravilu da paket ne smije biti tezak, zato se pravi od manjih dijelova.
a hebat ga, prvi put je najteze, kasnije se ustelis, samo gledas uputstvo i k'o pjesma ide. ako imas malo svog alata jos bolje, ali moze i bez njega, sve dobijes u paketu.
a hebat ga, prvi put je najteze, kasnije se ustelis, samo gledas uputstvo i k'o pjesma ide. ako imas malo svog alata jos bolje, ali moze i bez njega, sve dobijes u paketu.
-
tap3ah75
- fortaleza
#184 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
Nisam baš nešto primjetio da nam je bilo tako teško sastaviti sobu iz ike-e niti nekakvo pogrešno zašarafljivanje, pobogu sve u detalj iscrtano i objašnjeno pa čak i koji šaraf gdje ide. Kvaliteta nije čemu, neke stvari smo mijenjali, a neke su u jako dobrom stanju nakon desetak godina.
- dustaban
#185 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
S obzirom da je smece, odlicna je stvar!

- insomnia78
#186 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
Doduse nase gazde su nadaleko poznate po postovanju radnickih prava, davanju velikih plate i skromnom voznom parkuLjakan wrote:A sto nebi?Sto da se citav zivot divimo drugim jer su kao pametniji,uspjesniji od nas?Sto da drugima dajemo prostora za nesto a nasi da se gase i zive na rubu egzistencije?insomnia78 wrote: Bezbeli, bolje da nas voza pet ferarija
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
- Muhamed Đakmić
#187 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
Ja ne znam kako od svega uspijemo napraviti raspravu o tome da li je dobro ili loše za našu ekonomiju, koju ni nemamo
I smiješne su mi obje strane argumentacije, ništa nama bolje ili gore s Ikeom neće biti.
I smiješne su mi obje strane argumentacije, ništa nama bolje ili gore s Ikeom neće biti.
- Radio Sarajevo
#188 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
Ja sam kupio ormar, koji nije uopšte bio jeftin, oko 600€ (doduše, veliki je ormar, i većina stvari je stala u njega), i sastavljali smo ga ukupno 13 sati (nas četvoro). Razgodili smo to na dva dana, a čak i staklo koje je u vratima moraš sastaviti i svaki šaraf precizno staviti. Ne d'o mi Bog da moram seliti sad.fortaleza wrote:Nisam baš nešto primjetio da nam je bilo tako teško sastaviti sobu iz ike-e niti nekakvo pogrešno zašarafljivanje, pobogu sve u detalj iscrtano i objašnjeno pa čak i koji šaraf gdje ide. Kvaliteta nije čemu, neke stvari smo mijenjali, a neke su u jako dobrom stanju nakon desetak godina.
Ikea ima različite linije, od veoma jeftinih stvari, do veoma skupih. One veoma jeftine su katastrofa i obično ih kupuju studenti koji ih upotrebljavaju godinu - dvije i to je to.
- insomnia78
#189 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
Pa dobro, nije svako ni talentovan za sklapanje stvari
- Radio Sarajevo
#190 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
I to što kažeš... sastalo se četvoro tokmakainsomnia78 wrote:Pa dobro, nije svako ni talentovan za sklapanje stvari
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#191 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
Neke stvari su dobre, neke mogu proci. Imaju puno djidja, kupis ih jeftino, doneses kuci i heknes negdje ..zaboravis.
- Hajvan
- neMir
#193 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
Ohoho
Bosnje se sastale da hejtaju IKEAu.
Al' mi je Ljakan najjaci. Ispisa nevjerovatnu kolicinu gluposti bez imalo poznavanja materije. No dobro, po nacinu pisanja i kolicini generaliziranja, reklo bi se da je neki djecarac.
Bosnje se sastale da hejtaju IKEAu.
Al' mi je Ljakan najjaci. Ispisa nevjerovatnu kolicinu gluposti bez imalo poznavanja materije. No dobro, po nacinu pisanja i kolicini generaliziranja, reklo bi se da je neki djecarac.
- supercali
#194 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
Nije to hejtanje
Nego je to da mnogi u bih dizu ikeu u nebo kao da je to luksuzna neka prodavnica kao sto su radili sa mcd kao sto pricaju za starbucks i sl a ustvari su oni prodavnice i proizvodi kao i ostali
Nego je to da mnogi u bih dizu ikeu u nebo kao da je to luksuzna neka prodavnica kao sto su radili sa mcd kao sto pricaju za starbucks i sl a ustvari su oni prodavnice i proizvodi kao i ostali
- Ljakan
#195 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
E nek si nam reko,samo nemoj vise jer nismo mi tema nego ikea.neMir wrote:Ohoho
Bosnje se sastale da hejtaju IKEAu.![]()
Ovakvi su mi najjaci dođu komentarisat forumase a o temi ni habera.
- neMir
#196 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
Last edited by neMir on 05/01/2015 23:42, edited 1 time in total.
-
bang and blame
#197 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
U oko mi taknite u IKEA-u jok
Jako volim da idem u IKEA-u.. Skoro uvijek nesto kupim. Bar sitnicu. Za srednji stalez,ona je super. I u IKEA-i vazi pravilo kao i svuda- koliko para, toliko mjuze. Mislim,da danas ljudi i ne zele imati namjestaj koji bi ostavili nekom u nasljedstvo
vec, nesto prihvatljive cijene sto nece biti tesko u , nekoj buducnosti, promijeniti. A, ne radi se samo o namjestaju.. Sudje, posteljine, satovi , slike...
A, opet, ima slicnih robnih kuca , sa slicnom kvalitetom kao u IKEA-i sa vrlo bezobrazno visokim cijenama.
Jako volim da idem u IKEA-u.. Skoro uvijek nesto kupim. Bar sitnicu. Za srednji stalez,ona je super. I u IKEA-i vazi pravilo kao i svuda- koliko para, toliko mjuze. Mislim,da danas ljudi i ne zele imati namjestaj koji bi ostavili nekom u nasljedstvo
A, opet, ima slicnih robnih kuca , sa slicnom kvalitetom kao u IKEA-i sa vrlo bezobrazno visokim cijenama.
- Ljakan
#198 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
A sto to nebi raspravljali bosanci poznavaoce teme o ikei?Te podatke da posluju u toliko zemalja znamo i mi imamo internet ko i ti prema tome nista nisi reko sto se nam nije poznato.Pravis se inteligentan u sustini nemas pojma koristis se standardnim podatcima sa interneta...neMir wrote:Naravno da nije luksuzna prodavnica, k'o sto nije ni McD. Neko je prije rekao, BiH je zatvorena zemlja, sa vrlo niskim standardom, ljudi putuju malo ili nikako. I onda se takvi ljudi zaibrete kada im dodje neka stvar koja je na zapadu sasvim normalna. Dakle ko hoce da kupuje u IKEI, kupovat ce.supercali wrote:Nije to hejtanje
Mislim smijesno mi je eto da Bosanci raspravljaju da li je smece ili ne kompanija koja ima 28 mlrd prihoda i posluje u 43 drzave.
I da, u ovu rupu sigurno nece doci, mirno spavajte.
Last edited by Ljakan on 04/10/2014 14:21, edited 1 time in total.
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#199 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
Ovdje vojnik o postenju, a ku.. prostitutka o skracenju vojnog roka..
Razjasnit ce se mm.
Razjasnit ce se mm.
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#200 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
13 sati, pa bolan i Crnogorci bi ga za 9 satavili uz postovanje svih pauza...Radio Sarajevo wrote:Ja sam kupio ormar, koji nije uopšte bio jeftin, oko 600€ (doduše, veliki je ormar, i većina stvari je stala u njega), i sastavljali smo ga ukupno 13 sati (nas četvoro). Razgodili smo to na dva dana, a čak i staklo koje je u vratima moraš sastaviti i svaki šaraf precizno staviti. Ne d'o mi Bog da moram seliti sad.fortaleza wrote:Nisam baš nešto primjetio da nam je bilo tako teško sastaviti sobu iz ike-e niti nekakvo pogrešno zašarafljivanje, pobogu sve u detalj iscrtano i objašnjeno pa čak i koji šaraf gdje ide. Kvaliteta nije čemu, neke stvari smo mijenjali, a neke su u jako dobrom stanju nakon desetak godina.
Ikea ima različite linije, od veoma jeftinih stvari, do veoma skupih. One veoma jeftine su katastrofa i obično ih kupuju studenti koji ih upotrebljavaju godinu - dvije i to je to.
To mora da je plakar od 10m sirine .... Jebo te kao da ste ga zidali i varili