Svi za Martina Raguža

Locked
Nomo

#176 Re: Svi za Martina Raguža

Post by Nomo »

vendetta87 wrote:jao jao. Sto iznosite te nebuloze da se niko nije distancirao od hajvana iz Sirije/Iraka/itd.
Na svakoj hutbi u zadnja dva mjeseca
, od strane raznih imama, pa cak i jutros na bajramskoj hutbi osudjuje se to sto se dogadja. Pogotovo jer na taj nacin fol u ime Allaha blate obraz nas ostalih muslimana.
Malo off topic al vrijedi reci, jer vi koliko se pravite fini i nevinasca toliko ste bezobrazni i ocito nam podvaljujete ovdje i vrijedjate nas Bosnjake svako malo. Stvarno hinjski, al sta drugo da ocekujemo od vas..
nemoj tako . ne ide hafis na dzume i hutbe . malo crkva malo vecernjak malo thomson sinjska alka , kamena s ramena ...ganga i tako to . malo medicina stela tuta i ostala skvadra .
vendetta87

#177 Re: Svi za Martina Raguža

Post by vendetta87 »

hahahahaha
http://www.klix.ba/vijesti/bih/sad-hval ... /140502084
evo papak da ne trazis puno
mO k3

#178 Re: Svi za Martina Raguža

Post by mO k3 »

Hafis wrote:Odmori malo matere ti.
Ti ćeš kroz izjavu jednog laprdala (Topića) donositi zaključke o čittavom jednom narodu. Znaš li ti uopće tko je Marin Topić i koliko njegova rieč vrijedi. Ne radi se čak ni o intelektualcu.Nekad dobar košarkaš, nikada dokazani arhitekt i koliko toliko talentiran slikar (s jakim plagijatorskim nabojem)... I bivši političar....prije 25 godina i to zahvaljujući bratu Jadranu koji je bio jedan od osnivača HDZ-a u Mostaru devedestih. Nije mi uopće jasno tko ga poziva u dijaloške emisije...
I on zaslužuje neki demant? Čiji? Kardinala ili HNS-a? Nemaju prečeg posla nego pratiti što je Marin izjavio i onda na to reagirati. A što je s ''vašim'' budalama koji također izjavljuju kojekakve gluposti pa se nitko po guzici ne počeše.

Sada bih ja trebao potegnuti pitanje zašto šuti cjelokupni bošnjački politički i vjerski vrh na masovani odlazak ovih hajvana u rat u Siriji i Iraku? Tko se od njih javno oglasio po tom pitanju? Pitanje je bi li i bili gonjeni ovom akcijom Damask da u zajedničkim organima vlasti ne sjede srpski i hrvatski kadrovi..možda bi i penzije i odlikovanja dobili na povratku, sudeći po šutnji bosanskog političkog vrha?
Heh..i ono došlo kroz Marina Topića donositi zaključke o čitavom jednom narodu. Dobro ja kažem- pravo je čudo pa imate redovno struju i vodu gore s tom pameću.

Usput, jedna piokanterija: Marin Topić i Željko Samardžić su veoma bliski rođaci...što kažu prvo koljeno.
On je relevantan ko i ti , niko i ništa
Nomo

#179 Re: Svi za Martina Raguža

Post by Nomo »

Hafis wrote:
vendetta87 wrote:jao jao. Sto iznosite te nebuloze da se niko nije distancirao od hajvana iz Sirije/Iraka/itd. Na svakoj hutbi u zadnja dva mjeseca, od strane raznih imama, pa cak i jutros na bajramskoj hutbi osudjuje se to sto se dogadja. Pogotovo jer na taj nacin fol u ime Allaha blate obraz nas ostalih muslimana.
Malo off topic al vrijedi reci, jer vi koliko se pravite fini i nevinasca toliko ste bezobrazni i ocito nam podvaljujete ovdje i vrijedjate nas Bosnjake svako malo. Stvarno hinjski, al sta drugo da ocekujemo od vas..
A što ćemo mi koji ne pratimo hutbe?
Kako ćemo mi znati da li postoji distanca od hajvana iz Sirije. Manje više sve je obavijeno šutnjom zvaničnih organa, i svi se prave mahniti. Što s njima kad se vrate?
Hoće li i oni Raguža zaokružiti :)

he he znao sam da ce bik na crvenu krpu . klix i svi portali i svi printani i elektronski medii su objavili dio sa tih hutbi . Reis Kavazovic je to osudio ( ne bilo ko ) i svi su prenijeli to nekoliko puta .FTV BHT oslobodjenje Avaz ....doslovno svi
dustaban

#180 Re: Svi za Martina Raguža

Post by dustaban »

Nomo wrote:
Hafis wrote:
dustaban wrote:Vi ste naprosto nevjerovatni. Namechili se da u predsjednistvo dovedete "boljeg Hrvata" od onoga kojeg bi Hrvati izabrali!

Aferim momchine, samo navalite.

I jos to nazivate demokratijom. Pa neko jos navede primjer kao kad bi bosnjacima bilo zabranjeno da glasaju za hrvata to bi bilo kao da bjelci ne smiju glasati za crnca.
Bogme to nece tako biti. Onoga ko predstavlja crnce (takva mu funkcija) MORAJU izabrati crnci. I tacka.
Makar oni, mislim crnci, izabrali bijelca da ih predstavlja. Ja to poredim sa hipotetskom predpostavkom da hrvati izaberu Fahriju Karkina da ih predstavlja u predsjednistvu! Sigurno bi to bolje radio od Zeljka Komsica.
I opet da se vratim na ametricku situaciju. Ako bi Ameri, kojim slucajem, ustanovili troclano predsjednistvo i rekli da u njega idu bijelac, crnac i indijanac, to, budite sigurni, be bi bilo zbog "coloritne" ravnopravnosti vec upravo zbog toga sto se tako manifestuje RAVNOPRAVNOST naroda / rasa / etnickih skupina...

Ali kad bosanski hrvati, kako mnogi od vas volite reci, "kmeche" o svojim ugrozenim pravima, vi im, kao slag na tortu, pokazete da ste u stanju naci hrvata... koji nece o tome kmechati vec ce, kao pravi hrvat, vaziti o bosnjackoj toleranciji i merhametluku.

Vi ste se podmuklo i bukvalno doyebali te "rupe" u ustavu koja kaze da clanovi predsjednistva "dolaze iz redova konstitutivnih naroda", pa su tako bosnjaci doveli covjeka iz reda hrvatskog naroda koji je napravio nered u sustinskom razumjevanju i ove drzave i njenog yebenog troclanog predsjednistva.

Ta "rupa" jos nije uklonjena. Nastavite JU koristiti, ali prestanite drzati moralne pridike i palamuditi kako je to u redu. Vece nemoralnosti od nametanja volje drugome nema kao ni veceg nereda od sredjivanja poslova preko reda.
Majstore svaka čast :thumbup:
I ja sam u početku imao živaca na ovakav način elaborirati, ali dosadilo više ponavljati....ali eto, tko želi shvatiti - shvatit će.
rekoh ja ljubav iz karadjordjeva na vike vikova . ni isus se ne voli tako kao sto se srb i croat volU . ja romantike tito dragi . nikad necu shvatiti zasto se ta dva ljubavnika rastalise iz zajednicke kuce zvane jugoslavija . moj komsija meho kaze da je brak puknuo zbog nedostatka sexa . u kupleraju zvanom jugosalivija nisu mogli yebavati Bosnu pa su se odlucili na razvod .
jer vako je lakse .
Popilo se za Bajram pa se lupeta...
:-)
Nomo

#181 Re: Svi za Martina Raguža

Post by Nomo »

Hafis wrote:
vendetta87 wrote:jao jao. Sto iznosite te nebuloze da se niko nije distancirao od hajvana iz Sirije/Iraka/itd. Na svakoj hutbi u zadnja dva mjeseca, od strane raznih imama, pa cak i jutros na bajramskoj hutbi osudjuje se to sto se dogadja. Pogotovo jer na taj nacin fol u ime Allaha blate obraz nas ostalih muslimana.
A što ćemo mi koji ne pratimo hutbe? Kako ćemo mi znati da li postoji distanca od hajvana iz Sirije
. Manje više sve je obavijeno šutnjom zvaničnih organa,
i svi se prave mahniti. Što s njima kad se vrate?
Hoće li i oni Raguža zaokružiti :)

u nekoj drugoj drzavi zvanicni organi vec 20 godina sute kao zaliveni o agresiji logorima udruzenom zlocinackom poduhvatu gdje je na hiljade vojnika regularne vojske uslo u drugu drzavu a ti bi da se zvanicni organi BiH tebi pravdaju za par dobrovoljca koji su otisli negdje ( ni sam bog ne zna ni gdje ni zasto )
ps vise je u ratu bilo njemaca aregintanaca francuza engleza u hv i hvo nego ovih sada tamo ....u pm gdje li su vec otisli
ovo_malo_duse

#182 Re: Svi za Martina Raguža

Post by ovo_malo_duse »

upitnik049 wrote:Hrvate BiH mi Bosnjaci moramo uvazavati i stititi njihova prava jer smo vecina. Isto tako i Nijemci stite prava Turaka u njemackoj ili Svedjani prava Bosanaca u svedskoj.

Stvar je u tome da se jos uvijek vodi elementarna bitka za BiH. Jos nedavno je se u Mostaru pricalo o Stolnom gradu, Herceg Bosni itd. a nije ni tako davno bilo da je RH slala svoje tenkiste u BiH kako bi osigurala to za sta se Covic danas zalaze.

Martin Raguz je osvjezenje jer nam nudi izlaz iz tog zacaranog kruga. Nudi nam izlaz iz posvadjane situacije po kojoj se Bosnjaci i Hrvati svadjaju a cetalji se smjeskaju sa strane. Hrvati i Bosnjaci BOSNE su tradicionalno kroz vijekove bili u dobrim odnosima. Ova situacija je dakle bar iz Bosanske perspektive totalno neprirodna.

Nebi i nesmije biti problem da Hrvati i Bosnjaci skupa zive. Tako su zivijeli vijekovima. No nema sanse da se to posdigne na taj nacin da se stavovi HDZ-a pocinju uvazavati. HDZ-BiH je se pokazao totalno neprihvatljivim. To je kao da se dogovarate sa Vojislavom Seseljom koji ima osnovne manire ali u sustini isto misli samo to sve zna fino upakovati.

Dakle prema HDZ-u zero tolerance. Prema Hrvatima dobre volje treba postupiti krajnje tolerantno i trebamo ih extra uvazavati sto bolje mozemo. To moze biti izlaz za BiH. A ti Hrvati su HDZ1990. Moramo im pomoci da se vrate na politicku scenu. Onako kako je Tudjman smjenio nelegalno kljujica i sjebao sve odnose izmedju Bosnjaka i Hrvata; na slican nacin i mi moramo biti inicijatori povratka te politike kod Hrvata. Hrvati Sarajeva, Tuzle itd. nisu dovoljno jaki da sami pobjede Hercegovacku struju. Mi im moramo i mozemo pomoci za dobrobit svih nas pa i za dobrobit Hrvata hercegovine.

Jer ova situacija nevodi nikud.

Sa Raguzom Bosnjaci i Hrvati ce imati jedan glas a imamo manje vise samo jedan cilj: ulazak u NATO. Kada udjemo u NATO bit cemo okarakterizirani kao stabilna drzava. Niska radna snaga povuce automatski investicije. A onda izlazimo iz krize koaj traje 20 godina.

Onaj Bosnjak ili Bosanac ko ne glasa za HDZ1990 i Raguza je politicki analfabetan. Nikakve koristi necemo imati sa 10 Bosnjackih stranaka ako cemo morati praviti koaliciju sa Covicem .

+1. Upravo tako, ovdje se prodaje zamjena teza. Kao da 90_ka nisu Hrvati. Pa nece Bosnjaci postavit Muju umjesto Zeljka, poguracemo onu struju u Hrvata koja je za suzivot i da napokon izadzemo iz zacaranog kruga... Zato 50K za Raguzevu listu na federalnom nivou, :thumbup: :bih: a Jugosloven nek sa frendom dodom i kozacima igra kozaracko
joli

#183 Re: Svi za Martina Raguža

Post by joli »

Nomo wrote:
u nekoj drugoj drzavi zvanicni organi vec 20 godina sute kao zaliveni o agresiji logorima udruzenom zlocinackom poduhvatu gdje je na hiljade vojnika regularne vojske uslo u drugu drzavu a ti bi da se zvanicni organi BiH tebi pravdaju za par dobrovoljca koji su otisli negdje ( ni sam bog ne zna ni gdje ni zasto )
ps vise je u ratu bilo njemaca aregintanaca francuza engleza u hv i hvo nego ovih sada tamo ....u pm gdje li su vec otisli
transkripti tudjmana u kojim govori o borbama u centralnoj bih i angazovanju regularne vojske hrvatske
Image
Hafis

#184 Re: Odg: Svi za Martina Raguža

Post by Hafis »

Auuu. Ode prica na ratnu epopeju...help basnija i ostale spice :o

Sent from my SM-G350 using Tapatalk
Hafis

#185 Re: Odg: Svi za Martina Raguža

Post by Hafis »

vendetta87 wrote:hahahahaha
Ono kupi informacije po hutbama i jos ima muda nekog nazvati papkom :mrgreen:
Jos ces nam ispricati sto si ćuo dok si ćućo i ćopo pitu:arrow:

klmnopq

#186 Re: Svi za Martina Raguža

Post by klmnopq »

Hafis wrote:Odmori malo matere ti.
Ti ćeš kroz izjavu jednog laprdala (Topića) donositi zaključke o čittavom jednom narodu. ...

Izjava Marina Topića, člana HDZ BiH, emitovana na kanalu HDZ je izjava koja u sebi ima elemente krivičnog gonjenja, a od koje se na žalost ta ultra-nacionalistička stranka ne distancira. Ovo je ujedno izjava koju bi trebao da osudi svaki normalan čovjek bio on Hrvat, Srbin, Bošnjk ili bilo ko drugi ko

Nećeš naći niti jednu jedinu moju rečenicu kojom ja osođujem bilo koji cijeli narod, ali ćeš naći da napominjem upravo to...da ima jako puno Hrvata koji se ne slažu sa Topićevom izjavom. Ono što ću sada dodati jetse da žalim da je tako malo ljudi (neću ih pozivati na reakciju po nacionalnoj pripadnosti) koji su svoje neslaganje napisali javno na forumu. HDZ je taj koji želi sebe da izjednači sa jednim cijelim narodom, pa između ostalog prodaju priču da ako na izborima ne pobijedi njihov kandidat, da je ugrožen cijeli hrvatski narod u BiH, iako niko od njih ne zna objasniti čime je to Željko Komšić ugrozio bilo kojeg Hrvata ili bilo kojeg drugog građanian BiH. Od kada je HDZ na vlasti taj isti hrvatski narod iz dana u dan živi sve gore i gore, dok im stranački nacionalistički inžinjering pokušava mijenjati svijest i objašnjavati da su njihove komšije nehrvati njihovi neprijatelji, što na kraju rezultira izjavom majmuna Topića da su se Hrvati u BiH borili protiv islama pa se pita kada će se neko sjetiti da ih zbog toga još i nagradi. Morate shvatiti da upravo takvi stavovi rezultiraju razmišljanjem nekih glasača da iskoriste svoje građansko pravo i svoj glas daju za nekoga za koga smatraju da je drugačiji od ovih koji javno govore da se bore protiv islama i za tu boprbu da očekuju nagradu.

Ja sam protivnik bilo koje vrste nacionalizma i sa tog aspekta učestvujem na ovoj temi, na kojoj se Hrvatima kandidovanim od strane ultra-nacionalista pokušava nametnuti slika jedinih pravih Hrvata. Dok su Topićevi neprijatelji komunisti bili na vlasti, dok su ti isti Hrvati zajednički gradili svoju i budućnost svoje djece sa svojim komšijama i sugrađanima Srbima i Bošnjacima, svi su živjeli bolje. Sada kada HDZ štiti Hrvate, ti isti Hrvati iz dana u dan žive sve gore i gore.
percepcija

#187 Re: Odg: Svi za Martina Raguža

Post by percepcija »

Hafis wrote:

Nano,nano eno Hamo copa pite. Nek copa,k...c ce za veceru :-)
vendetta87

#188 Re: Odg: Svi za Martina Raguža

Post by vendetta87 »

Hafis wrote:

e moji latini, ko vas ne zna..
percepcija

#189 Re: Svi za Martina Raguža

Post by percepcija »

Cuj izjava Topiceva za krivicnog gonjenja,pa vi ste svi za promatranja,en slika koje dokazuju da je dio tzv alijine vojske bio isil,nisu svi,ali dio koji je bas ratovao i napadao na nase hr enklave nista drugo nego isilovi teroristi i slikom i prilikom a bogme i likom i djelom
percepcija

#190 Re: Odg: Svi za Martina Raguža

Post by percepcija »

vendetta87 wrote:
Hafis wrote:

e moji latini, ko vas ne zna..
E Turci moji,ne gazite oranja....
percepcija

#191 Re: Svi za Martina Raguža

Post by percepcija »

cebebe wrote:@percepcija, koji si ti po redu diverzant oliti padobranac sa habe foruma? Pod kojim nickom pišeš tamo?

Mirni kockoglavi, nešto ste se plaho uzjogunili.
Napusi se kockoglave kite majmune
klmnopq

#192 Re: Svi za Martina Raguža

Post by klmnopq »

dustaban wrote:Vi ste naprosto nevjerovatni. Namechili se da u predsjednistvo dovedete "boljeg Hrvata" od onoga kojeg bi Hrvati izabrali!
A ko to daje sertifikate ko je bolji a ko lošiji Hrvat? Svugdje u svijetu prolaz ima onaj ko na slobodnim i demokratskim izborima osvoji većinu glasova. HDZ se očito suočio sa posljedicama svoje politike koja je glasače navela da razmisle kako da glasaju na slijedećim izborima pa su požurili da Hrvatima van HDZ-a osporavaju Hrvatstvo.
dustaban wrote:Aferim momchine, samo navalite.
Budi uvjeren i da hoće, sve dok HDZ ne promijeni svoju politiku
dustaban wrote:I jos to nazivate demokratijom.
:-) :-)

dustaban wrote:VPa neko jos navede primjer kao kad bi bosnjacima bilo zabranjeno da glasaju za hrvata to bi bilo kao da bjelci ne smiju glasati za crnca.
Članovi Predsjedništva BiH ne predstavljaju narode :-) Članovi Predsjedništva BiH se kandiduju kao pripadnici a ne predstavnici naroda. Več i ovo do sada je dovoljno fašistodino pa da Bošnjaci, Srbi i Hrvati ne mogu glasati za jevreja li nekog drugog. Sada se taj fašistički princip pokušava modifikovati tako što neko kao Bošnjak ne bi imao pravo da glasa za npr Bogića Bogićevića, ili neko kao Srbin ne bi smio da glasa Željku Komšića. Ova priča također ima tendenciju u kojoj se zamjenom teza, kao i zamjenom termina "iz reda naroda" u "predstavnik naroda" pokušava dodatnom ksenofobijom osporiti pravo na slobodan izbor, nego ima tendenciju ka novim i još većim nacionalnim podjelama što na kraju najviše odgovara nacionalsitima koji takvu atmosferu i generišu jer im upravo ona odgovara da bi sačuvali fotelje, iako je ona kracinom za bilo koje zdravo društvo.
dustaban wrote:Bogme to nece tako biti.
Ko tebe pita da li će ili neće tako biti. Ti ćeš nekome zabranit da glasa u skladu sa izboprnom procedurom koja vrijedi i u svakom normalnom društvu.
dustaban wrote:Onoga ko predstavlja crnce (takva mu funkcija) MORAJU izabrati crnci.
Ovo su izbori na kojima se biraju predstavnici stranaka a ne crnaca i bijelaca :-)
dustaban wrote:I tacka.
dustaban wrote:Makar oni, mislim crnci, izabrali bijelca da ih predstavlja. Ja to poredim sa hipotetskom predpostavkom da hrvati izaberu Fahriju Karkina da ih predstavlja u predsjednistvu! Sigurno bi to bolje radio od Zeljka Komsica.
Neka daju glas svakome onome kome smatraju da treba da daju svoj glas.
dustaban wrote:I opet da se vratim na ametricku situaciju. Ako bi Ameri, kojim slucajem, ustanovili troclano predsjednistvo i rekli da u njega idu bijelac, crnac i indijanac, to, budite sigurni, be bi bilo zbog "coloritne" ravnopravnosti vec upravo zbog toga sto se tako manifestuje RAVNOPRAVNOST naroda / rasa / etnickih skupina...
Eto ispade da je BiH koja ima tročlano predsjedništvo, posljednjih petnestak godina oaza ravnopravnosti, za razliku od nazadnih USA, Nijemaca, Francuza, Šveđana, Norvežana ... :-) Nemaju oni pojma šta je ravnopravnost :oops: Možda im Izetbegović, Dodik, Čović i ostale demokrate objasne kako se to radi :-)
dustaban wrote:Ali kad bosanski hrvati, kako mnogi od vas volite reci, "kmeche" o svojim ugrozenim pravima, vi im, kao slag na tortu, pokazete da ste u stanju naci hrvata... koji nece o tome kmechati vec ce, kao pravi hrvat, vaziti o bosnjackoj toleranciji i merhametluku.
Neki isto tako na religiji vole reći kako muslimani "kmeče", a korištenjem svog prava na slobodu govora niti jednog jedinog trenutka ne vode računa da li će napisanim povrijediti vjerska osjećanja tih istih muslimana. Sa druge strane kada neko isto tako koristi svoje pravo da svoj glas da kandidatu za kojeg želi da glasa, onda je to nešto negativno, jer šta znaju Hrvati, Srbi i Bošnjaci koji svoj glas žele da daju kandidatu za kojeg smatraju da zaslužuje njihov glas? Da glasaju za nekog HDZ-ovca, onda bi se to vjerovatno objašnjavalo zrelom i vizionarskom politikom HDZ-a i bilo bi preporučljivo :-) ... a Komšić bi bio samo jedan od gubitnika koji "kmeči" :-)
dustaban wrote:Vi ste se podmuklo i bukvalno doyebali te "rupe" u ustavu koja kaze da clanovi predsjednistva "dolaze iz redova konstitutivnih naroda", .
Podmuklo? :-) Za normalne ljude podmuklo je već i ovo stanje u kojem je normalan jevrej diskriminisan u odnosu na nenormlanog Hrvata, Srbina ili Bošnjaka. :-)
dustaban wrote:Ta "rupa" jos nije uklonjena. Nastavite JU koristiti, ali prestanite drzati moralne pridike i palamuditi kako je to u redu.
Prestani i ti držati nemoralne pridike :-)
dustaban wrote:Vece nemoralnosti od nametanja volje drugome nema kao ni veceg nereda od sredjivanja poslova preko reda.
Onda popusti sa retorikom koju protura HDZ jer osjeća da je zbog politike koju je vodio ugrožena pozicija za člana predsjeništva BiH za Hrvata koji dolazi iz njihove stranke, i ne nameći volju bilo kome kako da glasa. Ako HDZ osjeća da nije sigurno da će osvojiti tu poziciju, onda neka preispitaju sebe i svoju politiku koja je dovela do toga, umjesto što vrijeđaju glasače nazivajući ih nemoralnim, jer glasači su nesumnjivo pokazali da im ne smeta ako je neko Hrvat.
percepcija

#193 Re: Svi za Martina Raguža

Post by percepcija »

cebebe wrote:Nu ovog izmajmuniziranog kockoglava što pjeni. Pa dobro, gdje je tu ta nadaleko čuvena tisuĆljetna uljudba koja krasi čuvatelje zapadnjačkih tekovina i murijale christensisa, Hrvate?
I ti popusi turcine hrvatske kurcine
percepcija

#194 Re: Svi za Martina Raguža

Post by percepcija »

cebebe wrote:
percepcija wrote:
cebebe wrote:@percepcija, koji si ti po redu diverzant oliti padobranac sa habe foruma? Pod kojim nickom pišeš tamo?

Mirni kockoglavi, nešto ste se plaho uzjogunili.
Napusi se kockoglave kite majmune

K nozi, kockoglavi. Nisi ovdje medu svojima. Dobro pa te ikako trpe, Bošnjaka na habe forumu odavno nema.
Dudlaj ga majmune
klmnopq

#195 Re: Svi za Martina Raguža

Post by klmnopq »

percepcija wrote:Cuj izjava Topiceva za krivicnog gonjenja,pa vi ste svi za promatranja,en slika koje dokazuju da je dio tzv alijine vojske bio isil,nisu svi,ali dio koji je bas ratovao i napadao na nase hr enklave nista drugo nego isilovi teroristi i slikom i prilikom a bogme i likom i djelom
Marin Topić je izjavio da su se Hrvati Borili protiv islama. Ako ne osjećaš fašizam u tome, onda si za jednu drugu vrstu izolacije...a dajući opravdanje takvim izjavama samo daješ podsticaj svim onim koji će glaati kontra takvog HDZ-a.
belfy

#196 Re: Svi za Martina Raguža

Post by belfy »

Hafis wrote:

Aferim momchine, samo navalite.

I jos to nazivate demokratijom. Pa neko jos navede primjer kao kad bi bosnjacima bilo zabranjeno da glasaju za hrvata to bi bilo kao da bjelci ne smiju glasati za crnca.
Bogme to nece tako biti. Onoga ko predstavlja crnce (takva mu funkcija) MORAJU izabrati crnci. I tacka.
Makar oni, mislim crnci, izabrali bijelca da ih predstavlja. Ja to poredim sa hipotetskom predpostavkom da hrvati izaberu Fahriju Karkina da ih predstavlja u predsjednistvu! Sigurno bi to bolje radio od Zeljka Komsica.
I opet da se vratim na ametricku situaciju. Ako bi Ameri, kojim slucajem, ustanovili troclano predsjednistvo i rekli da u njega idu bijelac, crnac i indijanac, to, budite sigurni, be bi bilo zbog "coloritne" ravnopravnosti vec upravo zbog toga sto se tako manifestuje RAVNOPRAVNOST naroda / rasa / etnickih skupina...

Ali kad bosanski hrvati, kako mnogi od vas volite reci, "kmeche" o svojim ugrozenim pravima, vi im, kao slag na tortu, pokazete da ste u stanju naci hrvata... koji nece o tome kmechati vec ce, kao pravi hrvat, vaziti o bosnjackoj toleranciji i merhametluku.

Vi ste se podmuklo i bukvalno doyebali te "rupe" u ustavu koja kaze da clanovi predsjednistva "dolaze iz redova konstitutivnih naroda", pa su tako bosnjaci doveli covjeka iz reda hrvatskog naroda koji je napravio nered u sustinskom razumjevanju i ove drzave i njenog yebenog troclanog predsjednistva.

Ta "rupa" jos nije uklonjena. Nastavite JU koristiti, ali prestanite drzati moralne pridike i palamuditi kako je to u redu. Vece nemoralnosti od nametanja volje drugome nema kao ni veceg nereda od sredjivanja poslova preko reda.
Majstore svaka čast :thumbup:
I ja sam u početku imao živaca na ovakav način elaborirati, ali dosadilo više ponavljati....ali eto, tko želi shvatiti - shvatit će.
hafize, u cemu je problem ako su bosnjaci shvatili da su hrvatski kandidati bolji politicari (bas kako si i sam rekao) pa odlucili da njih biraju? ti ne zelis da hrvatski politicari vode ovu zemlju ili sta?
dustaban

#197 Re: Svi za Martina Raguža

Post by dustaban »

klmnopq wrote:
A ko to daje sertifikate ko je bolji a ko lošiji Hrvat? Svugdje u svijetu prolaz ima onaj ko na slobodnim i demokratskim izborima osvoji većinu glasova. HDZ se očito suočio sa posljedicama svoje politike koja je glasače navela da razmisle kako da glasaju na slijedećim izborima pa su požurili da Hrvatima van HDZ-a osporavaju Hrvatstvo.
dustaban wrote:Aferim momchine, samo navalite.
Budi uvjeren i da hoće, sve dok HDZ ne promijeni svoju politiku
dustaban wrote:I jos to nazivate demokratijom.
:-) :-)

dustaban wrote:VPa neko jos navede primjer kao kad bi bosnjacima bilo zabranjeno da glasaju za hrvata to bi bilo kao da bjelci ne smiju glasati za crnca.
Članovi Predsjedništva BiH ne predstavljaju narode :-) Članovi Predsjedništva BiH se kandiduju kao pripadnici a ne predstavnici naroda. Več i ovo do sada je dovoljno fašistodino pa da Bošnjaci, Srbi i Hrvati ne mogu glasati za jevreja li nekog drugog. Sada se taj fašistički princip pokušava modifikovati tako što neko kao Bošnjak ne bi imao pravo da glasa za npr Bogića Bogićevića, ili neko kao Srbin ne bi smio da glasa Željku Komšića. Ova priča također ima tendenciju u kojoj se zamjenom teza, kao i zamjenom termina "iz reda naroda" u "predstavnik naroda" pokušava dodatnom ksenofobijom osporiti pravo na slobodan izbor, nego ima tendenciju ka novim i još većim nacionalnim podjelama što na kraju najviše odgovara nacionalsitima koji takvu atmosferu i generišu jer im upravo ona odgovara da bi sačuvali fotelje, iako je ona kracinom za bilo koje zdravo društvo.
dustaban wrote:Bogme to nece tako biti.
Ko tebe pita da li će ili neće tako biti. Ti ćeš nekome zabranit da glasa u skladu sa izboprnom procedurom koja vrijedi i u svakom normalnom društvu.
dustaban wrote:Onoga ko predstavlja crnce (takva mu funkcija) MORAJU izabrati crnci.
Ovo su izbori na kojima se biraju predstavnici stranaka a ne crnaca i bijelaca :-)
dustaban wrote:I tacka.
dustaban wrote:Makar oni, mislim crnci, izabrali bijelca da ih predstavlja. Ja to poredim sa hipotetskom predpostavkom da hrvati izaberu Fahriju Karkina da ih predstavlja u predsjednistvu! Sigurno bi to bolje radio od Zeljka Komsica.
Neka daju glas svakome onome kome smatraju da treba da daju svoj glas.
dustaban wrote:I opet da se vratim na ametricku situaciju. Ako bi Ameri, kojim slucajem, ustanovili troclano predsjednistvo i rekli da u njega idu bijelac, crnac i indijanac, to, budite sigurni, be bi bilo zbog "coloritne" ravnopravnosti vec upravo zbog toga sto se tako manifestuje RAVNOPRAVNOST naroda / rasa / etnickih skupina...
Eto ispade da je BiH koja ima tročlano predsjedništvo, posljednjih petnestak godina oaza ravnopravnosti, za razliku od nazadnih USA, Nijemaca, Francuza, Šveđana, Norvežana ... :-) Nemaju oni pojma šta je ravnopravnost :oops: Možda im Izetbegović, Dodik, Čović i ostale demokrate objasne kako se to radi :-)
dustaban wrote:Ali kad bosanski hrvati, kako mnogi od vas volite reci, "kmeche" o svojim ugrozenim pravima, vi im, kao slag na tortu, pokazete da ste u stanju naci hrvata... koji nece o tome kmechati vec ce, kao pravi hrvat, vaziti o bosnjackoj toleranciji i merhametluku.
Neki isto tako na religiji vole reći kako muslimani "kmeče", a korištenjem svog prava na slobodu govora niti jednog jedinog trenutka ne vode računa da li će napisanim povrijediti vjerska osjećanja tih istih muslimana. Sa druge strane kada neko isto tako koristi svoje pravo da svoj glas da kandidatu za kojeg želi da glasa, onda je to nešto negativno, jer šta znaju Hrvati, Srbi i Bošnjaci koji svoj glas žele da daju kandidatu za kojeg smatraju da zaslužuje njihov glas? Da glasaju za nekog HDZ-ovca, onda bi se to vjerovatno objašnjavalo zrelom i vizionarskom politikom HDZ-a i bilo bi preporučljivo :-) ... a Komšić bi bio samo jedan od gubitnika koji "kmeči" :-)
dustaban wrote:Vi ste se podmuklo i bukvalno doyebali te "rupe" u ustavu koja kaze da clanovi predsjednistva "dolaze iz redova konstitutivnih naroda", .
Podmuklo? :-) Za normalne ljude podmuklo je već i ovo stanje u kojem je normalan jevrej diskriminisan u odnosu na nenormlanog Hrvata, Srbina ili Bošnjaka. :-)
dustaban wrote:Ta "rupa" jos nije uklonjena. Nastavite JU koristiti, ali prestanite drzati moralne pridike i palamuditi kako je to u redu.
Prestani i ti držati nemoralne pridike :-)
dustaban wrote:Vece nemoralnosti od nametanja volje drugome nema kao ni veceg nereda od sredjivanja poslova preko reda.
Onda popusti sa retorikom koju protura HDZ jer osjeća da je zbog politike koju je vodio ugrožena pozicija za člana predsjeništva BiH za Hrvata koji dolazi iz njihove stranke, i ne nameći volju bilo kome kako da glasa. Ako HDZ osjeća da nije sigurno da će osvojiti tu poziciju, onda neka preispitaju sebe i svoju politiku koja je dovela do toga, umjesto što vrijeđaju glasače nazivajući ih nemoralnim, jer glasači su nesumnjivo pokazali da im ne smeta ako je neko Hrvat.
E ovo se zove seciranje!
("c" se u ovom slucaju cita kao "k")
:mrgreen:

Inace se nema sta replicirati na ove budalastine.
klmnopq

#198 Re: Svi za Martina Raguža

Post by klmnopq »

dustaban wrote: E ovo se zove seciranje!
("c" se u ovom slucaju cita kao "k")
:mrgreen:

Inace se nema sta replicirati na ove budalastine.
Nije ni meni bilo lako iščitati sve one tvoje kretenluke koji očigledno navode vodu na nacionalistički mlin :D ... kao što me od ljudi sa takvim stavovima ništa ne može iznenaditi niti uvrijediti.
raskopusa

#199 Re: Svi za Martina Raguža

Post by raskopusa »

klmnopq wrote:
Hafis wrote:... iako niko od njih ne zna objasniti čime je to Željko Komšić ugrozio bilo kojeg Hrvata ili bilo kojeg drugog građanian BiH....
ako to do danas nisi shvatio,bolje se mani politike.pisi na temi sporta,vremenske prognoze. :roll:
klmnopq

#200 Re: Svi za Martina Raguža

Post by klmnopq »

raskopusa wrote:
klmnopq wrote:
Hafis wrote:... iako niko od njih ne zna objasniti čime je to Željko Komšić ugrozio bilo kojeg Hrvata ili bilo kojeg drugog građanian BiH....
ako to do danas nisi shvatio,bolje se mani politike.pisi na temi sporta,vremenske prognoze. :roll:
ako to do sada nisi shvatio, ne slušam savjete nacinalista...a ti se slobodno nastavi baviti poslovima raskopuše :-)
Locked